کد خبر: ۲۵۱۳۹۴
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۸ 25 June 2016
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در سال 2013 برای تشکیل کابینه ائتلافی با احزاب محافظه کار، وعده بسیار خوشحال کننده ای برای آنها داده بود .

او برای جلب نظر ایشان وعده داده بود تا اگر تمایلات خروج از اتحادیه روند صعودی داشته باشد ، تلاش خواهد نمود تا حداکثر تا سال2017 همه پرسی ماندن یا خروج از اتحادیه را اجرائی نماید.

اما کمپین Brexit (تقاضای خروج از اتحادیه اروپا)ظاهرا چنان استوار و محکم کار خود را دنبال نموده است که کامرون مجبور شد در ژوئن 2016 این وعده را عملیاتی نماید. هرچند بر اساس گفته های ویلیام اولیور هیلی طراح رفراندوم مجدد که به امضای 500 هزار نفر از مردم انگلستان نیز رسیده است ، بر اساس قانون رفراندوم چون بالای 60درصد مردم به خروج رای نداده اند این نتیجه لازم التباع نیست.

اما بهر حال بالای 52درصد مردم به گزینه خروج رای داده اند. اما براستی چرا؟

1-عده زیادی از طرفداران جهانی شدن قبل از رفراندوم نظر میدادند که این همه پرسی برای ماندن خواهد بود چراکه اقتصاد این منطقه  چنان در هم تنیده شده است که جدایی  این کشور ممکن نیست. مثلا آلمان بالای 200 میلیارد دلار در انگلیس سرمایه گذاری کرده و یا بانکهای جهانی بیش از 400 میلیارد دلار و ..از سوی دیگر بیش از صدها بانک جهانی بخاطر موقعیت مالی اروپایی انگلیس دست به تاسیس شعبه های خود در این کشور زده اند.اما همه اینها نتوانست مانع از رای آوری Brexit شود.
2-بسیاری از کارشناسان مسائل استراتژیک بر این عقیده بودند که درخواست کارتلهای بزرگ جهانی و یا حتی آمریکایی در بسیاری از موارد تعیین کننده رفتارهای دولت هاست . اما با اینکه بسیاری از سران جهان و کشورهای بزرگ اروپایی خواستار ابقای انگلیس بودند بازهم Brexit رای آورد.
3-البته تاسیس اتحادیه  اروپا همواره در مکاتب کلاسیک بعنوان گام اول جهانی شدن توسط مکاتبی چون آیدیالیسم مطرح می شده است . اما بخشی از منتقدان جهانی شدن به مساله بومی گرایی یا همان ناسیونالیسم چه اقتصادی و یا نژادی بیش از گرایش های جهانی اهمیت می داده اند.به نظر می رسد استدلال این طیف از منتقدان جهانی شدن در مساله Brexit بیش از هر نظر دیگری صائب باشد.

مهمترین دلایلی  که سبب تحریک حس ناسیونالیسم انگلیسی ها شد سه نکته است
مهمترین نکته بحث پناهجویان سوری است . اتحادیه اروپا متعهد شده است که 3 میلیارد دلار برای اسکان آنها در ترکیه تزریق نماید. و در کنار آن پذیرش سهمیه ای آوارگان نیز سبب واکنش راست افراطی ها یا ناسیونالیست های انگلیسی شد. انها معتقدند با ورود این حجم از آوارگان تغییرنژادی مهمی در جامعه انگلیس رقم خواهد خورد.

ناسیونالیسم اقتصادی

دومین نکته ناسیونالیسم اقتصادی است. انگلیس های معتقدند هزینه بی کفایتی مسئولان کشورهای به گل نشسته ای چون یونان و .. را نباید آنها بپردازند .بنابراین خروج از اتحادیه برابر است با کاهش هزینه های اضافی برای اقتصاد انگلیس.

سومین نکته ورود ترکیه به اتحادیه است.

 انگلیسی ها افراطی حضور کشور قدرتمند مسلمان در اتحادیه را فاجعه می نامند بنابراین برای رهایی از این مساله خروج را بهترین گزینه یافته اند.
در پایان بایستی گفت اینکه دخالتهای انگلیس بعنوان متحد امریکا در هزاران مایل آن طرف ، در خاورمیانه سبب ساز خروج انگلیس از خانه خود در اروپا میشود را میتوان نشانه ای از جهانی شدن مسائل دانست. از طرفی اینکه موضوعی بنام ورود افرادی با ماهیت غیر انگلیسی با مذهبی متفاوت و .. محرکی برای کنشی فوق استراتژیک در اروپاشده را می توان نشانه ای از واکنش به جهانی شدن کلاسیک دانست.
البته فراموش نکنیم که مسن ترها(بالای 60درصد) برای خروج از اتحادیه عجله بیشتری داشتند اما جوان های بین 18 تا 25 سال (بالای 70درصد)مایل به استمرار روند اتحادیه ای انگلیس بودند.
شهردار لندن مسلمان مهاجر بنام صادق خان است و  دارای خواهان زیادی در لندن برای همجنسگرایان و مذاهب گوناگون وجود دارد و این شهر 60درصد به ماندن رای می دهند اما در شهرهای کوچک که سنتی تر هستند جدایی رای بیشتری می آورد.
محسن رضازاده
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :