بعضی از مراجع محترم گاها فرمایشاتی دارند که برای یافتن عمق سخنان ایشان بایستی مداقه بیشتری صورت گیرد. مثلا آیت الله سبحانی یکبار فرمودند گناه بدحجابی از اختلاس بالاتر است. برای یافتن معنای این سخن بایستی فراتر از مولفه های اجتماعی زمان حاضر مطلب را واکاوید.
کد خبر: ۲۵۲۴۳۴
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹ 28 June 2016
بعضی از مراجع محترم گاها فرمایشاتی دارند که برای یافتن عمق سخنان ایشان بایستی مداقه بیشتری صورت گیرد. مثلا آیت الله سبحانی یکبار فرمودند گناه بدحجابی از اختلاس بالاتر است. برای یافتن معنای این سخن بایستی فراتر از مولفه های اجتماعی زمان حاضر مطلب را واکاوید.

از طرفی آیت الله مکارم شیرازی یکی از بزرگترین مراجع تقلید حال حاضر شیعه به خاطر موضع گیری های شفاف و صریح خود مشهور است. ایشان  در بحبوحه مباحث مربوط به مذاکرات هسته ای در مقابل انتقاد تندروها، اظهار داشتند: مطلعین و کارشناسان می گویند  هر روز که از اجرای برجام باز میمانیم کشور میلیون ها دلار ضرر می کند.

و یا در مورد مباحث مربوط به بهره های بانکی یکی از چند فقیه بزرگی بودند که صراحتا اخذ دیرکرد بانکی را حرام اعلام نمودند. آزاد اندیشی این مجتهد محترم نیازی به اثبات این قلم ندارد.
از سویی آیت الله مکارم بعد از اظهارات رهبر معظم انقلاب، صراحتا فضای مجازی را مورد  خطاب  و عتاب قرار داده اند.

اما براستی چرا بایستی عالمی در تراز این شخصیت بزرگوار در مور د این فقره چنین حساس باشند.

1-  متاسفانه فضای مجازی بخصوص تلگرام و اینستاگرام که نیمی از جمعیت ایران در حال حاضر از بهره مندان آن هستند بدون نیاز به فیلترشکن و یا محدودیت خاصی در اختیار جامعه بخصوص نوجوانان و مهمتر از آن زنان خانه دار قرار دارد.

2-  محتوی بخش اعظم گروه ها وکانالها مسائل غیر اخلاقی است. بعنوان مثال همین هفته پیش کانالی از دسترس خارج شد که در عرض یک هفته فعالیت موفق شده بود بالای 200 هزار کاربر را عضو نماید. محتوی این کانال صرفا کلیپ های غیر اخلاقی بوده است.در واقع سرعت پخش چنین کانالهایی ده ها برابر بیشتر از گروه و یا کانالهای اجتماعی و سیاسی است.بعنوان نمونه کانالهای نمایندگان مجلس گاها بالای 1500 نفر نیست اما گروه های لوازم آرایشی و یا آموزش رقص بالای 100 هزار عضو دارند.

3-  مورد دیگر که موجب نگرانی شد ، مد شدن تجمعات کانالی بود .مثلا در مقابل مجتمع کوروش تهران دهه هشتادی های درعرض یک روز توانستد چند هزار نفر را که صرفا بدنبال جنبش نمایشی بودند گرد هم در آورد.یا در پرومای مشهد همینطور، ویا گروههای چت و دوست یابی که در عرض چند دقیق تشکیل شده و در طول یک هفته فعالیت به چندهزار عضو می رسند و مهمتر از آن گروه های صیغه یابی و .. که هر کدام مفاسد متعددی می تواند بدنبال داشته باشد.

4-  البته فضای مجازی کارکردهای بسیار مثبتی مانند سرعت بالای تبادل اطلاعات و افزایش آگاهی های اجتماعی را هم دارد اما مساله مهم اینجاست که فضای اجتماعی برای استفاده درست از آن هنوز به مردم منتقل نشده است. امری که سبب توده ای شدن فضای مجازی شده و روزبروز آنرا از کارکردهای مثبت آن دور می سازد.

دغدغه رهبری همچنانکه در مورد عدم رضایت از صداوسیما علنی شد در مورد فضای مجازی نیز علنی شد اما متاسفانه چون کارکرد صداوسیما سیاسی و جناحی است بیشتر مورد دقت واقع شد اما مساله فضای مجازی به فراموشی سپرده شد و این در حالی است که مراجع صریح آیت االه مکارم به طرح مجدد آن پرداخته است.

سیاوش توحیدی
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۸
فضای مجازی به خودی خود که چیز خوب یا بدی نیست. بلکه آن چیزی که حضرت آیت الله را ناراحت کرده فضای حاکم بر آن است که بازتاب عقاید و اتفاقات درون جامعه است. حال باید از متولیان امور که سالها پول و قدرت در دستشان بوده و با حساسیت بسیار بالا ناظر بر جراید و صدا و سیما بوده اند سوال کرد که چرا افکار عمومی جامعه را درسا تربیت نکردید؟
ناشناس
|
Turkey
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۹
خوب این نسلی بوده که شما تربیت کردید. چرا گله می کنید؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
گناه ربا (نامش مهم نیست) ازراه رفتن بابی حجابی کامل حتماحتماحتمابیشتراست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
خوب منظور چه درشو گل بگیرین همتون راحیت میشین. همیشه نباید بر اساس ظاهار قضاوت کرد کارکرد فضای مجازی هم اکنون نیز. بسیر مثبت است و باعث اگاهی و افشای مفاسد بزرکی شده دمش گرم من التوفیق
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
مگه ایشان تو فضای مجازی هستند که معایبشو میدوند
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار