سالهاست از عمر انقلاب اسلامی می گذرد ولی همچنان محرومیت از سر وروی استانی که خط مقدم دفاع از نظام وکشور محسوب می شود می بارد،این در حالیست که این استان یکی از غنی ترین استانهای کشور از حیث منابع وذخایر نفت وگاز محسوب می شود اما همچنان ظرفیتهای اقتصادی ومنابع عظیم ذخایر زیر زمینی نتوانسته است در خدمت توسعه این استان قرار بگیرد.
کد خبر: ۲۵۳۰۳۰
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵ 29 June 2016

استان ایلام از ظرفیتهای اقتصادی بالقوه ای برخوردار است که در صورت بالفعل شدن می تواند تغییرات جدی در شاخص های توسعه ای این استان ایجاد کنند،این درحالیست که تاکنون بخش عظیمی از پتانسیلهای اقتصادی نظیر نفت وگاز استان فعلا بلا استفاده مانده وسایر ظرفیتهای بالفعل استان نیز  در خدمت توسعه دیگر استانها قرار گرفته است.

به گزارش تابناک ایلام،سالهاست از عمر با برکت انقلاب اسلامی می گذرد ولی همچنان محرومیت از سر وروی استانی که خط مقدم دفاع از نظام وکشور محسوب می شد می بارد،این در حالیست که این استان یکی از غنی ترین استانهای کشور از حیث منابع وذخایر نفت وگاز به حساب می آیداما همچنان ظرفیتهای اقتصادی ومنابع عظیم ذخایر زیر زمینی نتوانسته است در خدمت توسعه این استان قرار بگیرد.

دراستان فرصتهای بی نظیری برای شکوفایی اقتصادی ومحرومیت زدایی از آن وجود دارد اما متاسفانه بدلیل عدم برنامه ریزی مناسب ،سوء مدیریتها و بی توجهی به پاره ای از پارامترها شاهد آن هستیم که منافع ناشی از این فرصتها از استان خارج ودر خدمت توسعه دیگر استانهای کشور قرار می گیرد واین عوامل باعث شده است که هر روز به فاصله عدم توازن مابین این استان با دیگر استانهای برخوردار افزوده شود.

در حالیکه بیکاری در این استان کوچک ومحروم بیداد می کند ،جوانان واستعدادهای درخشان آن بدلیل نبود شغل مناسب ،به شغلهای کاذب روی آورده اند ،اما بیش از 70درصد از بدنه اداری وتخصصی شرکتهایی که بر روی منابع نفت وگاز استان به کار وفعالیت مشغول اند از نیروهای غیر بومی تشکیل شده است این درحالیست که تعدادی از نیروهای متخصص وتحصیل کرده استان در پستهای دون شان وشخصیت آنان درپستهایی نظیر نگهبانی وسرایداری وسایر پستهای خدماتی این شرکتها بکار گمارده شده اند.


بدنبال این مساله بود که روز گذشته نماینده استان درمجلس شورای اسلامی در نشست با مدیران اداره کل امور اقتصادی ودارایی استان باانتقاد شدید از این موضوع گفت:" در بازدیدی که شرکتهای فعال نفتی در تاسیسات نفتی استا داشته ام ،متاسفانه براساس گزارشات ارایه شد، بیش از 70درصدبدنه این شرکتها را نیروهای غیر بومی تشکیل می دهد واین پذیرفته نیست که جوانان این استان با تحصیلات عالی در پستهایی نظیر نگهبانی گمارده شوند"!

صرفنظر از منابع نفتی وگازی سرشار استان که تاکنون نتوانسته اند در توسعه استان نقشی ایفا یا درتوازن منطقه ای اثرگذاری ملموسی داشته باشند  ، یکی دیگراز ظرفیتهای مهم اقتصای که درطول  این سالها به مدد همسایگی با کشور عراق در استان ایجاد شده ،مرز بین المللی مهران است که متاسفانه منافع اقتصادی مهم نظیر مالیاتها وعوارض ناشی از صادرات کالاها به کشور عراق مستقیما در اختیار دیگراستانها قرار می گیرد.

درحالیکه سالیانه رقمی بیش از 400میلیارد تومان مالیات حاصل از صادرات کالا بایستی توسط ادار امور مالیاتی استان از صادر کنندگان اخذ و این منابع درا ختیار توسعه استان قرار گیرد اما بدلیل انعقاد قرار دادها در استانهای دیگر ،بیش از 90درصد مالیات وصولی نیز به استانهای محل اخذ قرار داد تعلق میگیرد ،اما از سویی تنها خسارت ناشی از تردد کامیونها ،استهلاک جاده ها و....نصیب مردم استان ایلام می شود.

بخش دیگری از منابع مالی استان مستقیما از استان خارج ودر چرخه مالی بانکی سایر استانها قرار میگیرد این درحالیست که بسیاری از صنایع کوچک استان بدلیل کسری منابع مالی وعم حمایت بانکها از چرخه تولید خارج شده اند.
سخنان دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان در همایش گرامیداشت روز اصناف موید این مدعاست ،"علی اشرف یوسفی"با تاکید بر اینکه خیلی از درآمدهای ملی در استان به خارج از استان سوق داده شده‌اند، اظهار کرد: متاسفانه بخشی از درآمدهای حوزه نفت و گاز و پتروشیمی به خارج از استان برده شده‌اند که اگر این سرمایه‌ها به داخل استان باز گردانده شوند می‌تواند کمک شایانی به صنعت استان کند.

یوسفی ادامه داد: مصارف ما در استان از منابع ما بیشتر است که در این رابطه بانک مرکزی می‌تواند با اعطای خط اعتباری استان را کمک کند که این مهم نیازمند پیگیری مسئولان ارشد استان است که یا این خط اعتباری به استان داده شود و یا 34 درصد جریمه را ببخشند.

با این تفاسیر باید استان ایلام ومنابع وفرصتهای اقتصادی آن را سکویی برای ترقی ورشد وشکوفایی دیگر استانها تلقی کرد،استانی که خود بدلیل محرومیت های بسیار عمیق در رنج وعذاب است وبهره مندی از مزایای این منابع سرشار اقتصادی  می تواند آن را از اتکاری به منابع دولتی بی نیاز کند ،قدر مسلم آن است توسعه استان ومحرومیت زدایی از آن به اعتبارات ملی وبودجه های هنگفت نیاز ندارد اما آنچه که دراین استان بعنوان خلاء مشاهده می شود سوء مدیریتها در حوزه اقتصادی ونبود اراده برای بازگرداندن سرمایه ها ی به تاراج رفته این استان وخروج منابع آن است
بدیهی است درصورتیکه این منابع عظیم ،با اراده ومدیریت قوی دراختیار استان قرار بگیرند قطعا درکوتاه مدت می توان نام استان را در ردیف استانهای برخوردار مشاهده کرد
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
کجای استان جز دهلران دارای نفت و گاز و صدها هکتار زمین کشاورزیست که مسولین استان دایما تکرار می کنن؟ پس لطفا اول به دهلران برسید بعد به فکر بقیه استان باشید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
کجای استان جز دهلران دارای نفت و گاز و صدها هکتار زمین کشاورزیست که مسولین استان دایما تکرار می کنن؟ پس لطفا اول به دهلران برسید بعد به فکر بقیه استان باشید
ایلامی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
متاسفانه استان ایلام شده حیات خلوت کرمانشاهیها هر چی نیروی کار بیسواد دارن به زور در پالایشگاه و تنگ بیجار و دهران و عین خوش مشغول می کنند ما خود کم نیروی بیکار نداریم ولی مدیریت نفت و گاز در کرمانشاه قرار گرفته بنده خودم لیسانس مکانیک از دانشگاه بوعلی سینای همدان دارم ولی دو سال پیش با اینکه در آزمون کتبی شرکت نفت قبول شدم در روز مصاحبه که در کرمانشاه بود مرا رد کردند دستشون بازه راحت بچه های ایلام رو رد میکنن و فک و فامیلای خودشون رو میارن تو صنعت نفت ما مشغول به کار میکنن دوستم تنگ بیسجار کار میکنه میگفت معدود نفرات ایلامی که تو آزمون شرکت نفت قبول میشن دیگه باید خیلی مخ باشن و خیلی قوی باشن ولی اکثر کرمانشاهیایی که الان تو تنگ بیجار کار میکنن و کارمند رسمی و غیر رسمی هستن اکثرا افراد بیسواد و فارغ التحصیل دانشگاههای سطح پایین جامعه ن که مثل اونا و از اونا بهتر تو همین ایلام هزاران نفر میشه پیدا کرد
کرمانشاهیا زور میگن آقا زور کسیم نیست جلوشون وایسه بعدشم نماینده هاشون تو مجلس با منطقه آزاد شدن مهران مخالفت میکنن چرا؟ چون دارن تلاش میکنن که این امتیاز رو بدن به قصرشیرین منافع استان ایلام و استان کرمانشاه تو خیلی از موارد تضاد داره و تو این رقابت همیشه اونا برنده بودن چون نماینده های بیشتر و سرزبان دار تری دارن. مثلا همین راهی که قرار بود مستقیم حمیل رو به کرمانشاه وصل کنه و ایلام و مهران رو یه کم به مرکز کشور نزدیکتر کنه اونا اومدن باهاش مخالفت کردن چرا؟ چون اونا دوس ندارن ایلام و مهران رونق بگیرن چون رونق مهران یعنی از رونق افتادن قصرشیرین. از سمت استان کرمانشاه که به سمت ایلام میای یک عدد تابلو هم نذاشتن که نشون بده چقدر تا ایلام و مهران مونده ولی چندین تابلو برا پرویزخان و خسروی گذاشتن به نظر من اونا با مردم ایلام خصومت دارن و از ما خوششون نمیاد پس ما برا چی باید بذاریم بیان تو نفت و گازمون کار کنن؟ برین تو صنایع کرمانشاه ببینین اونا میذارن یه جوان ایلامی تو صنعتشون کار کنه؟ برین پتروشیمی کرمانشاه برین کارخانه سیمانشون برین پالایشگاهشون ببینین حتی یک نفر ایلامی اونجا شاغل هست؟ اونوقت ایلام شده بازار کار کرمانشاهیا و جوانای بدبخت خودش از بیکاری افسرده میشن و خودکشی و خودسوزی میکنن
مهندس نفت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۱
دوست عزیز دهلرانی. برادر عزیز هم استانی که پرسیده بودین کجای استان غیر از دهلران نفت و گاز داره بنده با اجازه تون کارشناس ارشد مهندسی نفتم و تخصصم همین موضوعه! خدمت شما عارضم که تمام خاک استان ایلام دارای منابع نفت و گاز هستش. جنوب و جنوب غرب استان یعنی محدوده شهرستانهای دهلران و مهران و آبدانان نفت خیزه و شمال و شمال شرق و شرق استان یعنی محدوده شهرستانهای ایلام و ایوان و ملکشاهی و بدره هم سرشار از منابع گازی هستش. و یه نکته دیگه اینکه دهلران فقط نفت داره گاز نداره. اتفاقا استان ایلام خیلی بیشتر از اونی که نفت خیز باشه گازخیزه. ما تو نفت سومین استان کشور بعد از خوزستان و کهگیلویه و بویراحمدیم اما تو گاز بعد از پارس جنوبی بزرگترین مخزن گازی کشور همین شمال و شمال شرق و شرق استان ایلام هستش. اینکه شما فکر میکنین فقط دهلران نفت داره فقط یه تصور عامیانه است و دلیل این برداشت عامیانه م شاید این باشه که فعلا فقط از چاههای نفت شهرستان دهلران برداشت میشه. منابع نفت شهرستان مهران اگه از دهلران بیشتر نباشه مطمئن باشین کمتر نیست! بعدشم من و شما هم استانی هستیم هیچ کدوم حق دیگری رو نخوردیم یکی دیگه حق هر دوتامونو خورده و اونم استان کرمانشاست! مدیریت نفت شهرستان شما و گاز شهرستان ایلام فعلا که دست کرمانشاهیاست! پس نفت شما هیچ خیری برا ایلام نداشته اگرم خیری داشته عاید کرمانشاهیا شده نه ایلام! بعدشم واقعا جای تاسف داره که جای اینکه من ایلامی و شمای دهلرانی یکصدا با هم از وزارت نفت بخوایم مدیریت نفت و گازمونو به خودمون بده، بیایم بیفتیم به جون هم!! باز هم میگم دوست عزیز دهلرانی شهرستان شما نفت خیز هست بر منکرش لعنت ولی مطمئن باش از نفت شهرستان شما کوچکترین خیر و برکتی به هیچ نقطه ای از استان ایلام نرسیده پس اگرم بخوای پز نفت خیز بودن شهرستانتو بدی ( که اونم گفتم تمام شهرستانای استان ایلام نفت خیزن نه فقط دهلران! ) باید پزشو به کرمانشاهیا بدی که دارن با پول نفت شهرستان جنابعالی منوریل میسازن!!!!
مهندس نفت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۱
تعدادی از میادین نفت و گاز استان رو اینجا اسم میبرم که اون دوست دهلرانیمون دیگه فکر نکنه که فقط دهلران نفت داره!
میدان نفتی آذر ( شهرستان مهران ) -میدان نفتی چنگوله ( مهران ) میدان گازی بانکول ( ایوان ) میدان گازی بابا قیر ( حد فاصل ایوان و ایلام ) میدان گازی تنگ بیجار ( ایلام ) میدان گازی کمانکوه ( در مجاورت میدان گازی تنگ بیجار- ایلام ) میدان گازی میمک ( منطقه میمک از بخش صالح آباد ) میدان گازی کبیرکوه که یکی از بزرگترین میادین گازی کشور هستش ( در زیر کوههای کبیرکوه حد فاصل شهرستانهای ملکشاهی و بدره ) میدان گازی هلیلان ( بخش هلیلان چرداول ) میدان نفتی دانان ( بخش مورموری شهرستان آبدانان ) میدان نفتی دهلران ( بخش مرکزی شهرستان دهلران ) میدان نفتی چشمه خوش ( منطقه عین خوش دهلران )
دوستان عزیز درسته که فعلا برداشت از منابع نفت و گاز استان فقط به دو شهرستان دهلران ( نفت ) و ایلام ( گاز منطقه تنگ بیجار ) محدود میشه اما کل شهرستانای استان سرشار از منابع نفت و گاز اثبات شده و بعضا حفاری شده ( مثل چاههای گازی که بر فراز کوه بانکول ایوان حفر شده و پلمپ هستند ) هستند. اما اولویت برداشت از منابع با مناطق مرزی چون دهلران و تنگ بیجاره
راجع به میزان تولیدشونم خدمت دوستان عزیز باید عرض کنم که میدان نفتی دهلران روزانه 55 هزار بشکه تولید نفت داره- میدان نفتی چشمه خوش روزانه 120 هزار بشکه تولید داره که خودش شامل چندین میدان نفتی میشه مثل پایدار غرب و پایدار شرق و آبان ( این سه تا مال منطقه موسیان و دشت عباس هستن ) و همینطور میدان نفتی دانان ( منطقه مورموری آبدانان که روزانه 26 هزار بشکه رو به سمت منطقه چشمه خوس ارسال میکنه )
میدان نفتی آذر شهرستان مهران که به زودی وارد مدار تولید میشه ( تولید اولیه 30 هزار بشکه در روز و تولید نهایی 65 هزار بشکه در روز ) میدان نفتی چنگوله مهران ( تولید نهایی 65 هزار بشکه در روز )
همینطور میزان میعانات گازی میدان گازی تنگ بیجار 5000 هزار بشکه در روزه که با احتساب ارزش 5 برابری میعانات نسبت به نفت خام ارزش ریالی این میزان میعانات معادل روزانه 25 هزار بشکه نفت هستش.
پس عزیزان تمام استان نفت خیز و گاز خیزه نه فقط دهلران
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار