تابناک تهران - مدارس غیردولتی و غیر انتفاعی سال های سال است که گل سرسبد آموزش و پرورش کشور است. زمانی که خانواده ای با افتخار از تحصیل فرزندشان در مدارس غیرانتفاعی سخن می گوید روز به روز بر اهمیت تحصیل در این مدارس افزوده می شود.
کد خبر: ۲۶۴۳۰۶
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹ 22 July 2016
 تغییر فرهنگ آموزش در میان خانواده ها به مد تبدیل شده است تا جایی که تحصیل دانش آموز یک خانواده در مدرسه ای که سالانه بیش از سه تا ده میلیون تومان (در مناطق مختلف متفاوت است) دریافت می کند نوعی افتخار است.

با وجود آنکه خیلی از خانواده ها در کشور از پس هزینه های مدارس غیردولتی برنمی آیند اما هستند دانش آموزانی که از دوران ابتدایی تا دبیرستان در مدارسی با رنگ و لعابی دیگر تحصیل می کنند.
 
استفاده از معلمان با تجربه و باسابقه، برگزاری کلاس های فوق العاده، گنجاندن برنامه های تحقیقاتی در آزمایشگاه ها و گاهی آماده سازی دانش آموزان برای حضور در دانشگاه ها تنها بخشی از خدمات مدارس غیرانتفاعی و غیر دولتی است.
 
خیلی از خانواده ها با وجود آنکه به سختی از پس هزینه های مدارس غیرانتفاعی برمی آیند اما سنگینی شهریه ثابت در این مدارس را تحمل کرده و حاضر نیستند فرزندانشان در مدارس عادی دولتی تحصیل کنند.

 زهره مادری است که پنج سال است دخترش را در مدارس غیر انتفاعی ثبت نام می کند او می گوید: میزان شهریه فرزندم در این سال ها افزایش یافته  و از سه میلیون تا 6 میلیون تومان در سال متفاوت شده است و خیلی از مدارس خود را از رتبه داران مدارس غیر انتفاعی دانسته و به همین دلیل به شهریه خود می افزایند.

تغییر شهریه از شمال تا جنوب شهر

افزایش نرخ شهریه مدارس غیر دولتی در سال های اخیر با توجه به تورم تفاوت داشته است یکی از مدیران این مدارس می گوید: مدارس غیر انتفاعی باید براساس قانونی که به آنها ابلاغ شده است عمل کنند و شهریه مدارس با توجه به خدماتی که ارایه می دهند و مناطق آن تغییر می کند.

 محمد ولی می افزاید: مدارس غیرانتفاعی باید  خدماتی که ارایه می دهند در قالب پیشنهاد به ادارات آموزش و پرورش باشد و ادارات با توجه به این پیشنهادات شهریه را تعیین می کنند.
 
وی با اشاره به انتقاد از نحوه تعیین شهریه در مناطق تهران می افزاید: متاسفانه در تهران تعیین شهریه در نقاط مختلف متفاوت است و از مناطق جنوبی تا شمالی شهر تغییر می کند.

این مدیر مدرسه غیر دولتی معتقد است:شهریه مدارس غیر انتفاعی حداقلی دارد که این حداقل مربوط به سال های گذشته است و هر سال به مقدار آن اضافه می شود.

وی ادامه داد: متاسفانه عدالت در شهریه مدارس شمال تا جنوب تهران برقرار نیست به طوریکه همه مدارس از منطقه یک تا 22 تهران از آب و برق و امکانات اولیه یکسان برخوردارند درحالیکه برخی از این مدارس در یک سال شهریه دو میلیون تومانی و برخی تا 10 میلیون تومان دریافت می کنند.

همه اینها در شرایطی است که مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش چندی پیش با بیان اینکه شورای تعیین شهریه در هر منطقه بر اساس اسناد ارائه شده از سوی موسس و شاخصه‌های در نظر گرفته شده اقدام به اعلام شهریه مصوب می‌کنند گفت: مواردی چون امکانات و تجهیزات، عملکرد اداری و پشتیبانی، وضعیت نیروی انسانی، سطح آموزشی و... از جمله این شاخص‌ها هستند.

زینی وند افزود: امسال درصد رشد شهریه در دوره متوسطه دوم و پیش دانشگاهی کمتر از 15 درصد است.


پایین بودن کیفیت آموزش، دو نوبتی بودن مدارس، تراکم بالای دانش آموز در کلاس درس، بی‌انگیزگی و کم کاری معلمان و ضعف مدیریت مدارس دولتی از مهمترین دلایل گرایش خانواده‌ها به سمت مدارس غیردولتی است. از سوی دیگر مدارس غیردولتی مطرح با تبلیغات بسیار از قبولی‌ دانش‌آموزان خود در کنکور و کسب رتبه‌های برتر توسط آنها خبر می‌‌دهند که این موضوع نیز از دلایل دیگر جذب خانواده‌هاست. 

آیا ترتیب اثر دادن شرایط مدارس غیر انتفاعی در مدارس دولتی خیلی سخت است که مسئولان آموزش و پرورش به دنبال تحقق آنها نیستند؟  شاید هم فعالیت مدارس غیر دولتی با شهریه هایی که فقط خانواده های خاص از پس آن برمی آیند سودهای دیگری برای آموزش و پرورش دارد که نمی توانند همپای مدارس دولتی و برای عموم دانش آموزان باشند.


نویسنده: مرضیه محمدی

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
چرا دیگر مدارس دولتی دو یا سه تا در هر شهر مانده همه اش شده غیردولتی شما را به هرکسی که اتعقاد دارید به این وضع سرو سامان بدهید یعنی چه غیردولتی و ...
بنده
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۲
سلام- پس جامعه بی طبقه توحیدی چه شد!!!؟
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار