تابناك تهران - پیامد تشکیل فراکسیون ولایت آن فارغ از شفاف شدن صف بندی جریان های فکری و سیاسی در مجلس، سنگین شدن کفه جریان حامی دولت در مجلس است، جریانی که با دو فراکسیون «اعتدال» و «امید» اکنون اکثریت قطعی مجلس دهم را در اختیار دارد
کد خبر: ۲۶۴۳۷۳
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۷ 22 July 2016
مجلس شورای اسلامی هفته گذشته را با یک تحول قابل توجه به پایان رساند؛ تشکیل فراکسیون سوم در مجلس. فراکسیونی با نام «اعتدال» که مهمترین پیامد تشکیل آن فارغ از شفاف شدن صف بندی جریان های فکری و سیاسی در مجلس، سنگین شدن کفه جریان حامی دولت در مجلس است، جریانی که با دو فراکسیون «اعتدال» و «امید» اکنون اکثریت قطعی مجلس دهم را در اختیار دارد.

مهمترین خبر در آخرین روز کاری هفته گذشته مجلس شورای اسلامی تشکیل فراکسیون «اعتدال» بود. فراکسیونی که از ابتدای تشکیل مجلس دهم تعدادی از نمایندگان مجلس وعده تشکیل آن را داده بودند اما تشکیل آن حداقل تا پس از انتخاب رییس مجلس و تشکیل کمیسیون به تاخیر افتاد.

نمایندگانی که اکثریت آنها به واسطه حضور در فهرست انتخاباتی اصلاح طلبان موسوم به لیست «امید» امکان حضور در مجلس شورای اسلامی را پیدا کرده بودند با توجه به مرزبندی که با اصلاح طبان داشتند به دنبال آن بودند تا این مرز را از ابتدای آغاز به کار مجلس دهم شفاف کنند.

بر همین اساس ابتدا آغاز به کار مجلس دهم به جای عضویت در فراکسیون امید نام خود را به فهرست فراکسیون ولایت اضافه کردند، تا با حضور نمایندگان اعتدالی و حامی دولت در کنار نمایندگان اصولگرا و مستقل این فراکسیون را عملا تبدیل به فراکسیون اکثریت مجلس کنند.

از این رو در جریان رقابت انتخاب رییس مجلس این گزینه فراکسیون ولایت یعنی علی لاریجانی بود که در مقابل گزینه فراکسیون امید یعنی محمد رضا عارف توانست بر کرسی ریاست تکیه بزند تا فراکسیون ولایت اکثریت بودن خود را به رخ نمایندگان در داخل و جریان های فکری و سیاسی در بیرون از مجلس بکشند.

این روند در جریان تشکیل کمیسیون های مجلس و انتخاب هیات رییسه آنها نیز تداوم داشت به طوری که این نمایندگان عضو فراکسیون ولایت بودند که اکثریت کرسی های کمیسیون های تخصصی مجلس را از آن خود کردند تا در این رقابت هم فراکسیون امید به نوعی ناکام بماند.

با خوابیدن قیل و قال های روزهای ابتدایی مجلس که عمده وقت و انرژی نمایندگان را به انتصابات و انتخابات معطوف می کند، به نظر می رسد که ماموریت نمایندگانی که بر اساس یک واقع گرایی سیاسی تن به ائتلاف با نمایندگانی دادند که در جریان رقابت های انتخابات مجلس از سوی آنها و یا جریان فکری وسیاسی منصوب به آنها طرد شده بودند به پایان رسید.

آنها همان طور که ابتدای مجلس راه خود را از فراکسیون امید جدا کردند و به نوعی مرزبندی خود با اصلاح طلبان شفاف کردند دست به شفاف سازی درباره مرزهای خود با تندروهایی زدند که در صف تقابل با دولت قرار داشتند.

نمایندگانی که بر اساس یک نوع مصلحت سنجی به عضویت فراکسیون ولایت در آمده بودند پیش از این نیز اعلام کردند بودند که ائتلاف با برخی نمایندگانی که در فراکسیون ولایت نمی تواند تداوم داشته باشد.

بر همین اساس هفته گذشته به طور رسمی راه خود را فراکسیون ولایت جدا کردند تا فراکسیونی تشکیل دهند که تعامل با دولت را به طور جدی در دستور کار خود قرار خواهد داد.

انتخاب یکی از مهمترین کلید واژه های دولت تدبیر و امید برای نام فراکسیون و همچنین سابقه نمایندگان عضو این فراکسیون نیز گواهی است بر این مدعا که فراکسیون اعتدال به طور جدی همراه و همگام با دولت حسین روحانی خواهد بود.

بر این اساس برنده واقعی تشکیل فراکسیون سوم در مجلس بی تردید کسی نیست جز حسن روحانی و دولت او چرا که اکنون فراکسیون اعتدال در کنار فراکسیون امید که از ابتدای تشکیل و ظهور و بروز در مجلس مشی خود را بر پایه همراهی با دولت بنا نهاده بود به عنوان دو فراکسیونی محسوب می شوند که هدف اصلیشان اعتلای دولت روحانی است و به این ترتیب این مخالفان دولت هستند که باید از این پس با عنوان اقیلت در مجلس بسازند و بسوزند.   

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
برای دو جناح اصلی کشور متاسفم که بعضا بزرگانشان در مورد حمایت از این دولت برای انتخابات بعدی حرف میزنن. نهایت عملکرد نزدیکان این دولت را در مجلس میتوان دید که با ریاکاری آمدند مجلس و سپس یک مدتی آمدند در گروه اصولگراها و درنهایت که با تذویر تمام جایگاههای حساس را گرفتند درنهایت فراکسیون خودشان را تشکیل دادند.
عملا یاد گرفتن میان اصلاحات و اصولگرایی دعوا راه بیندازند و حکومت کنند. از بزرگان بعید بود.
اینها رویکرد هاشمی رفسنجانی برای بازگشت به قدرت بود.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار