وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سفر به قم عنوان کرد:
قبول نداریم در کشور تلگرام ارائه شود زیرا ما باید خودمان چندین شبکه اجتماعی بومی داشته باشیم. فاز نخست شبکه ملی اطلاعات در هفته آینده اجرا خواهد شد. باید با راه اندازی شبکه اجتماعی داخلی بتوانیم همان امکاناتی که فضاهایی چون تلگرام به کاربران می‌دهند را رائه کنیم.
کد خبر: ۲۸۳۵۵۲
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۲ 23 August 2016
به گزارش تابناک قم، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، همزمان با آغاز هفته دولت به قم سفر کرد و دیدار با تعدادی از مراجع و علما، افتتاح نمایشگاه هفته دولت در قم، شرکت در همایش فعالان تبلیغ مجازی از جمله برنامه‌های وی در این سفر بود.

افتتاح فاز اول شبکه ملی

محمود واعظی در دیدار با آیت الله مکارم شیرازی، اظهار داشت: دولت تدبیر و امید اعتقاد دارد که بدون حمایت و نصیحت‌های روحانیت و مراجع نمی‌توان کشور را اداره کرد.

وی گفت: ما در دولت پیام‌هایی که از مراجع تقلید به ما می‌رسد و سیاست‌های آنها را بدون بحث سع می‌کنیم تا در عمل وارد نماییم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه با مشکلات زیادی مواجه هستیم، افزود: سعی نمودیم تا این مشکلات را کمتر با مردم مطرح نماییم و مردم نیز با همه سختی‌ها و ضعف‌هایی که وجود دارد ما را در حل این مشکلات یاری کرده‌اند.

وی تصریح کرد: در معیشت و اشتغال مشکلاتی وجود دارد و لذا امسال دولت همه تمرکز خود را بر روی رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال گذاشته است.

واعظی با اشاره به اینکه در راستای توسعه کشور در حوزه فناوری برنامه‌ریزی مطلوبی داریم، اظهار کرد: برنامه ویژه برای قم در نظر گرفته شده تا مراکزی که تولید محتوای دینی دارند بدون دغدغه بسترهای زیرساختی، فعالیت‌های خود را گسترش دهند.

وی افزود: بر اساس گزارش‌های دریافت شده حجم تولیدی محتوای دینی استان قم در سطح کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد اما نگرانی که ما با آن مواجه هستیم  پدیده جدید فضای مجازی است که  این فضا هم می‌تواند فرصت باشد هم تهدید و لذا در راستای افزایش فرصت‌ها و کاهش آسیب‌ها در این فضا باید تلاش کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه باید صفحات و بخش‌هایی که مضر است را فیلتر کنیم، گفت: در این راستا ۱۱۰ میلیارد تومان طی سه سال اخیر برای صیانت از فضای مجازی هزینه شده و ۱۴ دانشگاه و مرکز پژوهشی در حال فعالیت هستند و در واقع ما در حال جنگ با دشمن در این حوزه هستیم.

وی عنوان کرد: تولید محتوای داخلی،‌ بومی و اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرد تا مردم برای استفاده از این محتوا هزینه کمتری پرداخت کرده و از محتوای مطلوب‌تری استفاده کنند.

واعظی با بیان اینکه ۲۰۰ میلیارد تومان برای امنیت فضای مجازی اختصاص داده شده است، یادآور شد: اشراف کاملی در حوزه فضای مجازی وجود دارد و شبکه ملی اطلاعات به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته است.

وی از اجرای فاز نخست شبکه ملی اطلاعات در هفته آینده خبر داد و گفت: فیلترینگ راه کار رفع مشکل نسیت بلکه باید با راه اندازی شبکه اجتماعی داخلی بتوانیم همان امکاناتی که فضاهایی چون تلگرام به کاربران می‌دهند را رائه کنیم.

برگزاری مستمر جلسات شورای عالی فضای مجازی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در دیدار با آیت‌الله علیرضا اعرافی امام جمعه قم با بیان اینکه دولت طی سه سال اخیر به دنبال اجرای تعهدات خود بوده است، اظهار کرد: گروه‌های تکفیری در نزدیکی مرز نظام اسلامی امنیت منطقه را تهدید کرده اما به برکت همدلی و هم‌افزایی میان مسؤولان و تدبیر رهبر انقلاب اسلامی امنیت نظام اسلامی به شیوه مطلوب در جامعه احساس می‌شود.

وی از تلاش دستگاه‌های امنیتی به منظور تامین امنیت نظام اسلامی تقدیر کرد و افزود: در فضای امنیت نظام اسلامی می‌تواند برای رسیدن به ثبات اقتصادی حرکت کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه رقابت گروه‌های سیاسی سبب پایداری نظام اسلامی می‌شود، تصریح کرد: امیدواریم در انتخابات آینده هم همدلی در میان گروه‌های سیاسی به خوبی رعایت شود.

وی توسعه بسترهای فناوری در کشور را نیازمند بخش‌های مختلف دانست و گفت: جوامع مختلف با پدیده فضای مجازی مواجه شده‌اند که این فضا فرصت‌ها و تهدیدهای مختلفی را به دنبال دارد و دستگاه‌های مختلف برای افزایش فرصت‌های این پدیده و کاهش آسیب‌های آن تلاش می‌کنند.

واعظی از برگزاری مستمر جلسات شورای عالی فضای مجازی در کشور یاد کرد و افزود: رهبر انقلاب اسلامی نسبت به ایجاد شبکه ملی اطلاعات تأکیدات بسیاری داشته‌اند و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به دنبال تحقق این خواسته است تا بتواند در حوزه کاهش آسیب‌های فضای مجازی به دستاوردهای مورد نظر برسد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مراکز پژوهشی قم محتوای دینی بسیاری را برای داخل و خارج کشور تولید می‌کنند، عنوان کرد: هفته آینده فاز نخست شبکه ملی اطلاعات افتتاح می‌شود و مردم می‌توانند با استفاده از این بستر از محتوای اطلاعات داخلی کشور با هزینه کمتر و سرعت بالاتر استفاده کنند.

وی رفع آسیب‌های فضای مجازی را نیازمند فرهنگ‌سازی دانست و یادآور شد: برای ترویج فرهنگ فضای مجازی نیازمند حوزه هستیم و در این زمینه نصحیت مراجع تقلید و علمای دینی را در دستور کار برنامه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار می‌دهیم.

موافق فعالیت تلگرام در کشور نیستم

محمود واعظی در ادامه سفر به قم در دیدار با فعالان تبلیغ در فضای مجازی که در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان این که وزارت ارتباطات مسئولیتی درخصوص تولید محتوا ندارد، اظهار داشت: همه زحمت‌های ما اگر به محتوا کمک نکند حق ادا نشده است و تولید محتوای فاخر باید به عنوان نهضت عمومی شود.

وی بیان داشت: ما هفت پروژه مهم اقتصاد مقاومتی در دست داریم که یکی از آنها ۱۰ برابر کردن تولید محتوا در برنامه ششم است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز کرد: در تلاش هستیم تا تولید محتوا را به عنوان کسب و کار و ثروت معرفی کنیم و در دسترس همگان قرار گیرد.

وی ابراز کرد: بحث فیلترینگ هوشمند کار سنگینی است و برای این عمل به میزان ۱۱۰ میلیارد تومان با ۱۴ دانشگاه قرارداد منعقد کرده‌ایم تا بتوانیم این کار را انجالم دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در حال حاضر با جنگ تکنولوژی مواجه هستیم و وزارت ارتباطات لبه تکنولوژی است.

وی عنوان داشت: عده‌ای می‌گویند حتی نیاز به اینترنت نیز نداریم اما کسانی دیگر همچون بنده معتقد هستیم ما باید آنچنان توانایی خود را ارتقا دهیم که فیلترینگ هوشمند داشته باشیم و محتوای مورد نیاز خود را از کشورهای دیگر دریافت کنیم و موارد غیردینی و مستهجن را فیلتر کنیم.

واعظی تصریح کرد: قبول نداریم در کشور تلگرام ارائه شود زیرا ما باید خودمان چندین شبکه اجتماعی بومی داشته باشیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ممکن است تلگرام در آینده کار دیگری را درپیش گیرد و از طرفی درست نیست اطلاعات ۲۰ میلیون از کاربران تلگرام در کشورمان در اختیار خارج قرار داده شود.

قم باید قطب تولید محتوا در جهان اسلام باشد

محمود واعظی همچنین در حاشیه بازدید از نمایشگاه سیمای امید در جمع خبرنگاران برگزاری نمایشگاه سیمای امید را ابتکاری برای ارائه خدمات و دستاوردهای دولت دانست و اظهار داشت: برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی سبب ایجاد فضای نشاط در بین مردم می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ایجاد شبکه ملی اطلاعات از مهم‌ترین اهداف وزارت ارتباطات است افزود: لازم است در این زمینه مراکز آموزشی- پژوهشی به سمت بهره‌گیری از بسترهای فضای مجازی هدایت شوند.

وی با تاکید براینکه قم مبنای تولید محتوای دینی در زمینه فناوری اطلاعات است تصریح کرد: قم در زمینه فناوری اطلاعات جایگاه مطلوبی دارد و این دستاورد با اهتمام و همدلی مسئولان استان میسر شده است.

واعظی با اشاره به اینکه تامین زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در استان قم نیازمند مشارکت همه بخش‌ها است خاطرنشان کرد: تلاش شده تا پهنای باند و سرعت اینترنت استان افزایش یابد، نگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به قم به عنوان قطب محتوای دینی است.

باید شاکر نعمت مهم امنیت باشیم

وی در دیدار با آیت‌الله سبحانی نیز اظهار کرد: در روز نخست هفته دولت به قم آمدیم که ضمن دیدار با علما و مراجع تقلید، سلام رئیس جمهور را ابلاغ کرده و از رهنمودهای شما بهره‌مند شویم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه امروز به برکت تلاش همه قوا و رهنمودهای مقام معظم رهبری امنیت در کشور حکمفرما است، افزود: باید شاکر نعمت مهم امنیت باشیم.

وی در ادامه با اشاره به مسئله ثبات قیمت‌ها خاطرنشان کرد: در عرصه سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی نیازمند تلاش و برنامه‌ریزی هستیم.

واعظی با بیان اینکه باید بخش خصوصی سرمایه‌های خود را در عرصه تولید کشور به کار گیرد گفت: حل مشکل بیکاری و بهبود معیشت مردم از دغدغه‌های مهم دولت است.

وی اضافه کرد: در عرصه مسائل خارجی ارتباط ما با کشورها بهتر شده است و در پنج ماه نخست امسال صادرات غیرنفتی 21 درصد افزایش یافته و میزان واردات نیز هفت درصد کاهش داشته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه به افزایش صادرات نفت به 2.4 میلیون بشکه اشاره کرد و یادآور شد: مشکلات 1300 واحد صنعتی و مرکز تولیدی حل شده است و 3 هزار واحد نیز در نوبت دریافت تسهیلات هستند.

مردم خودشان باید محتوای خود را انتخاب کنند

محمود واعظی در مراسم افتتاحیه مرکز داده خدمات ابری نور در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم برگزار، اظهار داشت: مرکز تولید محتوای دینی در کشور باید در قم صورت گیرد و مرکز داده ابری نور نیز می‌تواند منشأ تحول در عرصه محتوا به وجود آورد.

وی بیان داشت: مرکز تبادل ترافیک در چهار نقطه کشور وجود دارد و فاز اول شبکه ملی اطلاعات هفته آینده رونمایی می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: باید به گونه‌ای در میان افکار عمومی و خواص اطلاع رسانی شود که فقط فاز اول شبکه رونمایی می‌شود و این عمل هنوز ادامه دارد و به تدریج شبکه تکمیل می‌شود.

وی ابراز داشت: با وجود شورای عالی فضای مجازی در وزارت ارتباطات، قدرت این وزارت زیاد است.

واعظی عنوان داشت: در فضای مجازی برای همه جوامع فرصت و تهدید وجود دارد و هنر مسئولان و مردم در آن است که بتوانند فرصت را افزایش و تهدیدها را کاهش دهند.

وی اظهار کرد: ما باید آنچنان منابع و محتوای غنی داشته باشیم که مردم خودشان در معرض انتخاب قرار گیرند و از مجموعه محتوای دینی و فیلترینگ مورد نیاز خود را به مصلحت خودشان برگزینند.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار