آغاز مبارزه با قاچاق از حلقه آخر
طرح مقابله با عرضه کالاهای قاچاق شامل "لوازم خانگی " تجهیزات پزشکی " و "لوازم آرایشی وبهداشتی "از هفته گذشته همزمان باسراسر کشور درایلام آغاز شده است ،اگرچه این طرح می تواند نتایجی را در پی داشته باشد اما بدلیل رها شدن مبداء ورود کالاهای قاچاق آیا بازهم می توان به نتیجه ان امیدوار بود؟
کد خبر: ۳۰۲۳۵۳
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۷ 26 September 2016

از هفته گذشته همزمان با اجرای یک طرح ملی وکشوری ،طرح مقابله با عرضه کالاهای قاچاق دراستان ایلام آغاز شده است ،بااجرای این طرح قراراست ،بازار امن عرضه کالاهای قاچاق برای قاچاق کنندگان کالا ولوازم بهداشتی وآرایشی نا امن شود تا ضمن حمایت از تولیدداخل راه فرار از پرداخت حقوق وعوارض قانونی دولتی بمنظور تقویت اقتصادکشور نیز بسته شود

به گزارش تابناک ایلام؛زیانها وخساراتی که قاچاق کالا بر اقتصاد کشور وهمچنین اشتغال وارد کرده است بر کسی پوشیده نیست،طبیعتا کالاهای قاچاقی که بدون پرداخت عوارض وحقوق گمرکی از مبادی غیر قانونی به کشور وارد می شوند در مقایسه با تولیدات داخلی با قیمت پایین تر ی عرضه می شوند وهمین امر نیز باعث افزایش رغبت مصرف کنندگان به سمت خرید کالای ارزانتر شده است .

بی شک افزایش عرضه وخرید کالای قاچاق وضعیت اقتصادی،اجتماعی ،فرهنگی وامنیتی کشور را تحت شعاع داده است زیرا خریداری که بدون آگاهی از مضرات این پدیده مبادرت به خرید کالای قاچاق می نماید با یک تیر زهرآگین همزمان اقتصاد کشور،اشتغال جوانان ،اقتصاد خانواده ومهمتراز همه امنیت روانی واجتماعی جامعه را هدف قرار داده است که لازم است قبل از هراقدام قهری درمواجهه با پدیده قاچاق به موضوع اطلاع رسانی ،آگاهسازی وافزایش بینش مردم مبادرت شود.

اگرچه روش جاری در مقابله با عرضه قاچاق کالا در فروشگاههای استان عملی اثر گذار درکاهش قاچاق کالا از طریق ناامن کردن بازار عرضه می تواند درکوتاه مدت موثر واقع شود ،اما حقیقت این است این روش نمی تواند ریشه پدیده مذموم قاچاق کالا را براحتی بخشکاند

با وجود اینکه طبق قانون بیش از 12دستگاه اجرایی در مواجهه با قاچاق کالا شناسایی شده وبه آنان جهت مشارکت دراین امر مهم ابلاغ قانونی شده است ،آیا ورود تعزیرات حکومتی ،نیروی انتظامی وبازرسین اصناف به فروشگاهها جهت مقابله با عرضه کالای قاچاق می تواند ریشه ورود کالای قاچاق از مبادی غیر قانونی وحتی قانونی کشور را خشکانیده ودست لابی های پرقدرت در عرضه پرتعداد این محصولات را قطع کند؟

گیرم که بازار ایلام یا سایر شهرها تا مدت کوتاهی از وجود کالای قاچاق پاکسازی شود ،مگر غیراز این است که حرف اول وآخر درعرضه وتقاضای کالاهای مختلف اهم از خانگی وآرایشی وبهداشتی را مصرف کننده می زند!؟ وقتی مصرف کننده بازار را خالی از کالای مورد نیاز خود ببیند ،زحمت یک مسافرت سه ساعته به بازار جوانرود را به جان خریده وهمان کالایی که قرار بود از بازار ایلام خریداری نماید از بازار جوانرود با قیمت نازلتری خریداری می کند! حال بایداین سوال مطرح شود که آیابا ناامن نمودن فضای عرضه کالای قاچاق با اجرای روش جاری بدون اجرایی شدن سایرراههای مقابله با قاچاق وفعال شدن همه دستگاههای مسئول وکنترل ورودی استانها وشهرها ومرزها به تحقق اهداف مقابله با قاچاق کالا خواهد انجامید یا خیر؟

بی شک جواب منفی خواهد بود،زیرا تا زمانی که تمام دستگاههای مسئول به صورت جدی به مقوله مبارزه با قاچاق ورود نکرده وهر دستگاه درجای خود بدون تاثیر پذیری از عوامل قدرت ودستهای پنهان تسهیل کننده قاچاق به وظیفه خود بصورت قانونی عمل ننماید ،برخورد با عرضه کنندگان جزیی کالای قاچاق، آب درهاون کوبیدن است !زیرا تنها بااجرای روش جاری ،فقط یک واسطه بنام بازار عرضه از چرخه قاچاق کالا حذف می شودومصرف کننده براحتی به مبداء عرضه کلی کالای قاچاق دسترسی یافته وکالای مورد نیاز خود راتامین می کند ،درحالیکه این چرخه کمی به اقتصاد کشور نخواهد کرد وبنوعی آش همان آش وکاسه همان کاسه خواهد بود!

به اصناف ایلام 20روز مهلت داده شده است 

درهمین زمینه خبرنگار تابناک درگفتگو با مدیرکل تعزیرات حکومتی استان به بررسی اثرات پدیده قاچاق وزوایای نهان وپنهان وراههای مقابله جدی با ان پرداخته است ،نعمت اله بیرانوندی به تاثیراتی که قاچاق کالا بر اقتصاد کشور پرداخت وگفت:ضرر وزیانهای قاچاق کالا بر اقتصاد کشور وحتی خانواده ها کاملا واضح وروشن است ،این پدیده هم بر اقتصاد کشور واشتغال جوانان وواحدهای تولیدی اثر منفی گذاشته وهم اینکه از نظر فرهنگی واجتماعی ضربه های مخرب خود را بر خانواده ها وارد کرده است.

بیرانوندی درادامه اظهار داشت:وقتی کالایی بدون پرداخت عوارض قانونی وگمرکی بصورت قاچاق به بازار عرضه می شود ،این عمل هم به اقتصاد کشور ضربه وارد می کند وهم اینکه با اشباع بازار از کالای قاچاق، باعث رکود واحدهای تولیدی شده ومتعاقب آن بیکاری کارگران این واحدها را بدنبال خواهد داشت.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استفاده از لوازم آرایشی وبهداشتی قاچاق را یادآور شد وافزود:لوازم بهداشتی وآرایشی قاچاق بدلیل عدم عبور از قرنطینه وفرآیندهای بازرسی وارزیابی وزارت بهداشت خطرات فروانی را به دنبال دارند که استفاده از آنها ضررهای جسمانی زیادی را به استفاده کنندگان از این لوازم تحمیل می کنند؛بنحویکه درحال حاضر افرادی وجود دارند که بدلیل عوارض جانبی این لوازم، هزینه های فراوانی را برای بهبود وضعیت جسمانی و رهایی از این عوارض متحمل شده اند.

بیرانوندی اجرای طرح مقابله باعرضه قاچاق لوازم خانگی وارایشی وبهداشتی دراستان را درراستای اجرای طرح ملی مقابله با قاچاق عنوان کرد وگفت:ایلام هم فارغ از طرحهای ملی نیست ولازم است برای همراهی با این طرح کشوری در سال اقتصاد مقاومتی ،اقدام وعمل اقدامات عملی لازم در جهت مقابله با قاچاق کالا اجرا شود.

وی ادامه داد: دراین راستا با همراهی سایر دستگاهها نظیر نیروی انتظامی وبازرسی اصناف در ابتدا عرضه کننندگان لوازم خانگی وپس از یکماه عرضه کنندگان لوازم آرایشی ،بهداشتی وپزشکی نیز به مرور مورد بازرسی قرار خواهند گرفت .

بیرانوندی به مراحل اجرای این طرح در سطح استان اشاره کرد وبیان داشت:در مرحله اول که جنبه ارشادی وآموزش دارد با استفاده از قدرت خود کنترلی اصناف به عرضه کنندگان لوازم خانگی 20روز مهلت داده شده که خود را با این طرح اننطباق داده ومستندات ومدارک خود مبنی بر قانونی بودن عرضه این کالاها را ارایه دهند زیرا کالاهایی وجود دارند که از مبداء دارای پروانه گمرکی بوده ولازم است در طول این مدت نسبت به اخذ مدرک از فروشندگان اصلی مبادرت شود.

این مسول تصریح کرد: در صورتیکه عرضه کنندگان لوازم خانگی درطول این مدت نتوانند مدارک مثبته وقانونی را ارایه نمایند قطعا از طریق اهرمهای قانونی وقوه قهریه در مقابله با آنان استفاده خواهد شد.

بیراوندی یکی از اثرات مهم قاچاق کالا را استحاله فرهنگی دانست وگفت:بعضی از اقلام پزشکی وآرایشی توسط شبکه های ماهواره ای با اهداف ضد فرهنگی تبلیغ می شوندوواضح است که دشمن دراین زمینه با اندیشه وعمل ورود کرده است وماهم باید با دقت ،عمل واندیشه وارد شویم که دراین راستا همکاری بیشتر مردم واصناف را می طلبد.

بیرانوندی گفت: فرموده رهبر معظم انقلاب مبنی بر"عزم جدی براین باشد که عمل قاچاقچی کاملا برخلاف صرفه وهمراه با خطر باشدوجنس قاچاق از مبادی ورودی تا توزیع آماج اقدامات کنترلی قرار بگیرد"را الگویی مهم وعملی در مقابله با قاچاقچیان از مرز تا شبکه در دستور کارجدی قرار خواهیم داد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان مقابله با صنوف عرضه کننده کالای قاچاق را درهمین راستا دانست وبیان داشت:زمانیکه قاچاقچی احساس کند بازاراستان برای ورود کالای قاچاق امن بوده وفضا راقرق بازار مناسب تشخیص بدهد قطعا به سمت تصرف بازار حرکت کرده وبازار را به بارانداز کالای قاچاق مبدل خواهد کرد از اینرو برای پیشگیری از تحقق این خواسته قاچاقچیان بایستی فضا رابرای آنان ناامن کنیم.

نعمت اله بیرانوندی لازمه کنترل ومقابله جدی با این پدیده خطرناک را ورود تمامی دستگاههای مسئول دانست وخاطرنشان کرد: در طرح مبارزه با قاچاق کالا برای 12دستگاه اجرایی ماموریت تعریف شده است که لازمه تحقق اهداف این طرح ورود جدی تمامی دستگاههای مسئول است زیرا ایجاد خلاء درمبادی ورودی تا توزیع اجرای طرح جاری را تحت شعاع قرار خواهدداد.

وی گفت:حقیقتا سازمان تعزیرات حکومتی دربحث قهری وقانونی مقابله با قاچاق کالا فراتر از مسئولیت ورد کرده است .تعزیرات حکومتی جای خالی راهنمایی وارشاد درصنوف را احساس کرده وبر اساس یک تفکر بسیجی وجهادی برروی این مساله متمرکز شده است زیرا براین باوریم عمده قاچاقچیان از روی ناآگاهی مبادرت به این کار می نمایند ،هرچند براساس قانون جهل به قانون رافع مسئولیت نیست اما بایان وجود از طریق راهنمایی وارشاد با اصناف اتمام حجت نموده ایم که پس از پایان مهلت داده شده قطعا با عرضه کنندگان برخورد قانونی خواهیم نمود.

 لزوم ورودهمه دستگاههابه مقوله مقابله ومبارزه با قاچاق کالا

معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت ،معدن وتجارت استان ایلام هم دراین زمینه در گفتگو با خبرنگار تابناک اظهار کرد:قاچاق کالا بعنوان پدیده ای خطرناک در کشور ،موجودیت واحدهای تولیدی ،اشتغال واقتصاد کشور راهدف قرار داده است که لازم است برای نجات اقتصاد کشور سریعتر چاره اندیشی شود.

جمیل شوهانی به اجرای طرح مقابله با قاچاق کالا در سطح استان اشاره کرد وگفت: اخیرا برای کنترل عرضه کالای قاچاق دربازار با همکاری نیروی انتظامی ،تعزیرات حکومتی وبازرسی اصناف طرح مقابله با عرضه کالای قاچاق در سطح استان آغاز شده است که انشااله این طرح بتواند فضا رابر عرضه کنندگان کالای قاچاق تنگ کند.

شوهانی ادامه داد: بطور طبیعی ممکن است باا جرای این طرح شوکی به بازار لوازم خانگی وارد نماید اما این موضوع باعث نخواهد شد که طرح مبارزه با قاچاق کالا اجرایی نشود،زیرا براین عقیده ایم چنانچه فضا برای ارایه وعرضه کالای قاچاق امن نباشد ،قاچاقچیان از ورود به آن خودداری می کنند.

وی افزود:البته در مقوله مقابله ومبارزه با قاچاق کالا بایستی تمام دستگاههای مسئول از مبداء تا شبکه توزیع را هدف قرار دهند ،زیرا عدم کنترل مبادی وشهرهای عرضه کننده اصلی کالای قاچاق وعدم انسداد راههای انتقال کالای قاچاق ،طرح مقابله با قاچاق کالا را بی نتیجه خواهد کرد.

شوهانی آگاهسازی وهمراه نمودن مردم در مبارزه جدی با قاچاق کالا را ضروری دانست وگفت:چنانچه مردم آگاه باشند ومقابله با این پدیده را در راستای حمایت از تولید داخل وارتقاء وضعیت اقتصادی کشور تشخیص دهند ،از خرید کالای قاچاق خودداری می کنند که درحال حاضر این مهم برعهده اصحاب رسانه وصداو سیما قراردارد.

جمیل شوهانی تصریح کرد:باتوجه با تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مبارزه با قاچاق کالا از مبادی ورودی تا شبکه توزیع ،لازم است همه دستگاهها به فراخور وظیفه خود بطور جدی با این پدیده شوم به مقابله جدی برخیزند بنحویکه به صورت همزمان از مبداء تا توزیع فرصتی برای انتقال وعرضه کالای قاچاق وجود نداشته باشد.

باتوجه به آغاز طرح مقابله با عرضه کالای قاچاق در سطح کشور وبه تبع آن استان ایلام،ذکر این نکته ضروری است تا زمانیکه تمامی دستگاههای مامور مقابله با کالای قاچاق به صورت جدی وقانونی بااین پدیده به مبارزه نپرداخته وراههای ورود کالای قاچاق را انسداد نکنند ،اجرای طرح مقابله با عرضه کنندگان راه به جایی نخواهد برد،لازم است دراین زمینه با هماهنگی بیشتر ابتدا به حال محلهای دپووعرضه کلی کالاهای قاچاق درشهرهای مرزی فکری کرده سپس راههای عرضه کالاهای قاچاق بسته شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار