استاندار ایلام:
استاندار ایلام گفت:ساکنان این روستا باید به یک سایت جدید اسکان منتقل شوند و در این زمینه نیازمند همکاری و همراهی سازمان میراث فرهنگی هستیم.
کد خبر: ۳۳۸۴۸۰
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۲ 04 December 2016
به گزارش تابناک ایلام؛محمدرضا مروارید روز یکشنبه در چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان ایلام در دانشگاه ایلام اظهار کرد: مردم این روستا خانه های خود را بر روی آثار تاریخی ارزشمند مربوط به دوران ساسانی و قرون اولیه اسلامی ساخته اند که ضمن ایجاد مشکلات عدیده برای ساکنان به تخریب آثار تاریخی نیز منجر شده است.
 
وی تاکید کرد: ساکنان این روستا باید به یک سایت جدید اسکان منتقل شوند و در این زمینه نیازمند همکاری و همراهی سازمان میراث فرهنگی هستیم.
 
استاندار ایلام گفت: این استان با برخورداری از تاریخ و تمدن هفت هزار ساله آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته است و در حالیکه بسیاری از کشورهای دنیا با گذشته چند صد ساله و یا چندین دهه خود شمار زیادی از گردشگران را جلب می کنند ما با این همه پیشینه تاریخی کار خاصی انجام نداده ایم.
 
مروارید اظهار کرد: هم اکنون آثار تاریخی و میراث فرهنگی ارزشمند ما در اثر بی توجهی و ساخت و سازهای غیر مجاز و ناهمگون در حاشیه و حریم آنها دچار خسارت های جبران ناپذیر شده اند.
 
وی تاکید کرد: بسیاری از کشورهای دنیا بافت های قدیمی و تاریخی خود را حفظ کرده و بدون اینکه به آنها آسیبی برسد معماری های مدرن و جدید خود را در کنار این بافت ها ایجاد کرده اند.
 
استاندار ایلام با بیان اینکه افراد با ورود به بسیاری از شهرهای کشورمان از اینهمه ساختمان قد و نیم قد دچار سرگیجه می شوند، تاکید کرد: جامعه معماران ما باید بر روی هارمونی و زیبایی کلی شهرها نیز کار کنند و هدف آنها تنها ساخت یک بنای زیبا نباشد.
 
مروارید اظهار کرد: بسیاری از ساختمان های ما به صورت تکی زیبا و چشم نواز هستند اما در قالب یک مجموعه شهری هیچگونه زیبایی ندارند و افراد با ورود به شهرهای ما نه تنهاهیچگونه لذتی نمی برند بلکه از اینهمه شلوغی و بی نظمی بصری دچار مشکل و عذاب می شوند.
 
وی تاکید کرد: باید شیوه معماری سنتی و اصیل ایرانی اسلامی در ساخت منازل و شهرهای ما احیا شود تا آرامش و زیبایی به شهرها بازگردد.
 
رئیس دانشگاه ایلام نیز در این کنگره گفت: فراهم کردن زیرساخت توریسم مذهبی باید از سوی مسئولان سازمان میراث فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
 
محمد علی اکبری با تاکید بر اینکه اردوهای راهیان‌ نور از قابلیت لازم برای توریسم جهاد و شهادت برخوردار است، اضافه کرد: استان ایلام قابلیت حضور توریسم دفاع مقدس را دارد و ما نیز در این راستا حمایت از رشته‌های گردشگری را در دستور کار قرار داده‌ایم.
 
وی اظهار کرد: در دانشگاه ایلام راه‌اندازی مرکز ایلام شناسی و مطالعات ایلام و برگزاری استارت آپ در حوزه گردشگری در دست اقدام است.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام نیز گفت: معماری اصیل و سنتی ما در کشور به فراموشی سپرده شده است و نوع معماری و شهرسازی ما ایرانی و اسلامی نیست.
 
عبدالمالک شنبه زاده اظهار کرد: بکارگیری شیوه معماری ایرانی اسلامی در ساخت بناها باعث ایجاد آرامش در انسان می شود و اکنون با وجود آسایش فراوان افراد از داشتن آرامش در خانه های خود محروم هستند.
 
وی تاکید کرد: استفاده از نمای سنتی و اصیل ایرانی اسلامی در شهرها باید به قانون تبدیل شود و شهرداری ها سازندگان را به اجرای آن ملزم کنند.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: شهرهای تاریخی سیمره و سیروان مجموعه های کم نظیری هستند که قابلیت ثبت در میراث جهانی یونسکو را دارند اما مظلوم واقع شده و مورد بی توجهی قرار گرفته اند.
 
شنبه زاده افزود: مسئولان سازمان میراث فرهنگی باید این 2 شهر تاریخی منحصر بفرد را در ردیف اولویت های کاری خود قرار دهند.
 
به گزارش ایرنا، چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان ایلام در هشت محور شامل فرهنگی، طبیعی، شهرها و روستاهای تاریخی، منظر فرهنگی و منظر شهری تاریخی، سازه در تاریخ معماری و شهرسازی، باستان شناسی، معماری و شهر سازی، میراث معماری و شهرسازی مدرن، میراث آب و کشاورزی، میراث فرهنگی ناملموس، راه های فرهنگی و عناصر وابسته در دانشگاه ایلام برگزار شد.

23مقاله ارسالی برتر در این کنگره به صورت سخنرانی و پوستر ارائه شد که به عنوان کتاب مجموعه مقالات کنگره معماری و شهرسازی چاپ می شود.
 
همچنین مقالات برگزیده نیز به کنگره ملی ارسال خواهد شد و در صورت برگزیده شدن در کنگره ملی مجوز چاپ در مجلات معتبر ملی و بین المللی و آی اس آی را دریافت خواهند کرد./ف
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
یک نفر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۷
به نظر من، در نوع معماری بایستی به تناسب نوع آب و هوا و اقلیم منطقه از مصالحی استفاده شود که در کاهش مصرف انرژی سهیم باشند. ایران کشوری در تحریم است و به لحاظ ورود گردشگر با مشکلاتی روبرو است. ایجاد ارتباط با تورهای گردشگری کشور و دعوت از خبرگان توریسم کارگشا خواهد بود و با برگزاری جلسات میوه خوری مشکلات استان حل نخواهد شد. نگاه کشوری به استان؛ صرفا معطوف به بازدید از مناطق جنگی است که بایستی به استان ایلام از لحاظ توریسم توجه ویژه ای شود
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار