هوای ناسالم قم در روز ملی هوای پاک
۹ واحد ذوب سرب در استان قم فعالیت می کنند، که سال گذشته ۱۰۰ هزار تن یعنی کل نیاز ذوب باطری کشور در قم تأمین شد. کیفیت هوای قم در حالی در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار دارد که ر در توز گذشته در تقویم کشور، روز ملی هوای پاک نام گرفته است.
کد خبر: ۳۶۳۳۲۳
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۷ 19 January 2017
به گزارش تابناک قم، سید رحمان دانیالی در نشست خبری خود با خبرنگاران که به مناسبت روز ملی هوای پاک برگزار شد، «با هم به سوی هوای پاک» را به عنوان شعار روز ملی هوای پاک امسال عنوان و اظهار کرد: اساساً آلودگی به دو نوع طبیعی و مصنوعی می‌تواند ایجا شود که متأسفانه استان قم از هر دونوع آلودگی‌ها رنج می‌برد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم افزود: قم از جمله معدود کلان شهرهایی است که آلودگی در آن هنوز به درجه بالای آلودگی کلان شهرهای بزرگی همانند تهران، اصفهان، اراک و سایر کلان شهرها نرسیده است.

وی به شدت آلودگی‌های طبیعی در استان قم اشاره کرد و گفت: گرد و غبار و ریزگرد مهم‌ترین آلودگی با منشأ طبیعی است که استان با آن دست به گریبان است که بزرگترین اقدامی که دراین راستا می‌توانست صورت بگیرد مطرح شده بحران دریاچه نمک در سطح ملی بود.

دانیالی با اشاره به سالروز ملی هوای پاک در 29 دی ماه عنوان کرد: کیفیت هوای قم در حالی در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار دارد که روز گذشته در تقویم کشور، روز ملی هوای پاک نام گرفته است.

وی تصریح کرد: در جهت کاهش آلودگی هوای قم اقداماتی در دست اجرا می باشد که در این باره شهروندان سهم مهمی در کاهش آلودگی ها دارند و طرح سه شنبه های بدون خودرو نیز یکی از این طرح های مهم است که روز گذشته از سوی علاقه مندان به محیط زیست و سازمان های مردم نهاد در بلوار پیامبر اعظم(ص) اجرا شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم اظهار کرد: متاسفانه سوخت مصرفی نیروگاه سیکل از گازوئیل و مازوت می باشد که با وجود اینکه استان قم در تامین گاز با مشکلی روبرو نیست هنوز سوخت مصرفی فعلی تغییر نیافته است.

وی بیان کرد:در جهت کاهش تاثیر آلاینده های سوختی با هماهنگی های انجام شده با شرکت های نفت و گاز توانستیم سهمیه گاز نیروگاه را افزایش دهیم.

دانیالی یادآور شد: یکی دیگر از بحران های زیست محیطی در استان قم، وضعیت دریاچه نمک است که همایشی یک روزه در 5 اسفندماه در دانشگاه قم در جهت بررسی ابعاد مشکلات و بحران در دریاچه نمک برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: پیگیری های ریاست مجلس شورای اسلامی و نمایندگان می تواند تا حدی در رفع معضلات و بحران دریاچه نمک موثر باشد ضمن اینکه محققان و پژوهشگران نیز می توانند راهکارهای علمی خود را در مورد دریاچه نمک ارائه دهند.

دانیالی به برخی دیگر از علل آلودگی ها اشاره کرد و گفت: یکی از آلودگی های مهم در قم، آلودگی های صنعتی به شمار می رود که هوای قم را آلوده می کند و در این میان آتش سوزی برخی از واحدهای صنعتی همانند اتفاقی که در شهرک صنعتی شکوهیه اتفاق افتاد نیز می تواند موجب آلودگی هوا شود.

ذوب سرب دو برابر نیاز کشور در قم

وی در رابطه با واحدهای آلاینده ذوب سرب استان هم تصریح کرد: بر اساس استعلام سال ۹۱ از وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور ۱۹۷ هزار تن پروانه بهره‌برداری ذوب سرب برای استان قم صادر شده است این در حالی است که بر اساس اعلام سازمان محیط زیست نیاز کل کشور ۱۰۰ هزار تن است و این یعنی دو برابر نیاز کشور در استان قم تأمین می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم از پلمب واحدهای صنفی غیرمجاز ذوب سرب در قم خبر داد و تأکید کرد: برای واحدهای دارای پروانه هم شرایط خاصی تعریف شده است که اگر این شرایط را رعایت نکنند با آنها برخورد خواهدشد.

وی تصریح کرد: درست است که ما باید به فکر اشتغال زایی باشیم اما باید ببنیم که اولاً این واحدها تا چه میزان اشتغال زایی و دوما اینکه این اشتغال زایی نباید در واحدهای آلاینده باشد و باید سعی در استقرار صنایع پاک داشته باشیم.

دانیالی ادامه داد: با همه پیگیری‌ها و نظارت‌های صورت گرفته باز هم در سال ۹۴، شاهد ۱۰۰ هزار تن بازیافت باطری فرسوده در استان قم بوده‌ایم یعنی با همه حساسیت‌های که وجود دارد باز هم کل نیاز ذوب باطری کشور در قم تأمین شده است.

پادرمیانی وزیر صنعت برای استقرار صنایع آلاینده در قم

دانیالی با اشاره به نامه وزیر صنعت به استاندار قم در حمایت از صدور پروانه برای یکی از واحدهای ذوب سرب در قم، تصریح کرد: این واحد از سال ۸۸ پیگیر دریافت مجوز بوده است اما در دوران مدیریت همه مدیران کل حفاظت محیط زیست این واحد ناهماهنگ با استانداردهای محیط زیستی شناخته شده و به دیوان عدالت اداری ارسال شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به اینکه دیوان عدالت اداری هم رأی به بی حقی این مرکز صادر کرده است، اظهار کرد: صنعت، معدن، تجارت هم این واحد را به واسطه فعالیت غیر مجاز به تعزیرات حکومتی ارجاع داده است.

وی افزود: محیط زیست هم نظر خودرا در قبال این واحد اعلام کرده است، وظیفه قانونی سازمان محیط زیست برخورد با واحدهای آلاینده است و این واحد هم به سبب دارا نبودن استانداردهای محیط زیستی نمی‌تواند از پروانه فعالیت برخوردار شود.

فعالیت ۹ واحد ذوب سرب در قم

دانیالی از فعالیت ۹ واحد صنعتی ذوب سرب فعال در استان قم خبر داد و تأکید کرد: ۳ الی ۴ واحد هم برای دریافت پروانه فعالیت پیگیری می‌کنند.

وی از نیاز استان به استقرار ایستگاه‌های سنجش هوا خبر داد و تأکید کرد: ۳ ایستگاه سنجش هوا در استان قم فعال است که تا سال‌ها غیر فعال بود و از دو سال گذشته به صورت فعال درآمده‌اند اما نیاز به تجهیز و بازسازی دارند و باید ایستگاه‌های جدیدی هم در استان راه‌اندازی شود.

دانیالی از پیشنهاد استقرار ۱۵ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در برنامه ششم هم گفت و افزود: با شبکه بهداشت، هواشناسی و شهرداری قم جلساتی تشکیل خواهد شد و برای راه اندازی این ایستگاه‌های جدید هماهنگی لازم صورت خواهد گرفت.


برای پیوستن به کانال رسمی تابناک قم در تلگرام میتوانید از لینک های زیر استفاده نمایید:

https://telegram.me/www_tabnakqom_ir

https://telegram.me/joinchat/AAAAAEBGvgGdXHQWdwFDDA

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار