بزرگان و معتمدان حاشیه تالاب هامون در ایران و افغانستان برای آینده مشترک تالاب هامون با هم دیدار کردند
دکتر نیره پورملائی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: تالاب هامون پیشینه و تاریخ مشترک ما و افغانستان است و این پیشینه امروز همه حوزه های زندگی، تاریخی و ... را در قالب پویایی محیط زیست در بر گرفته است.
کد خبر: ۳۸۳۷۳۴
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۲ 25 February 2017
به گزارش تابناک پورملائی ضمن خیر مقدم و قدردانی از همه سران، معتمدان، مسئولان و ریش سفیدان ایرانی و افغانستانی که در جلسه حضور داشتند با یادآوری ثبت تالاب هامون بعنوان ذخیره گاه زیستکره، در راستای اهداف طرح مدیریت زیست بومی تالاب بین المللی هامون بیان کرد: ایران و افغانستان مشترکات زیاد تاریخی، اعتقادی، دینی و محیط زیستی دارند و این مشترکات در کمتر جایی دیده می شود و عمق این یکپارچگی و همبستگی به اندازه ای است که هیچ تحولی در جغرافیای تالاب بین المللی هامون موجب جدایی مردم منطقه از هم نمی شود.

پورملائی ادامه داد: مهمترین اثر کاربردی این نشستِ صلح و دوستی، تعامل و ایجاد وحدت رویه و بهبود امور مشترک در احیا و نجات تالاب بین المللی هامون می باشد.

وی اشاره کرد: در وحدت رویه، دوستی و ایجاد همبستگی در جوامع محلی برای احیای پایدار تالاب بین المللی هامون را می توان از نقش بزرگان، ریش سفیدان و سران طوایف بعنوان فاکتور کلیدی و موثر نام برد.

مدیرکل خاطر نشان کرد: تاریخ و فرهنگ تالاب هامون، میراث مشترک ماست و این سند نانوشته برایمان وظایف سنگینی در خصوص حفظ و احیای تالاب هامون به ارمغان آورده تا در کنار هم میراث احیا و پویا به آیندگان تحویل بدهیم.

در ابتدای این نشست معصومه پرندوار فرماندار شهر هامون سخنانی درباره اهمیت تالاب هامون و مشکلات عدیده ای که در طی سالیان گذشته برای منطقه ایجاد شده و همچنین اهمیت حضور جوامع محلی و مردم حاشیه تالاب در برنامه های احیای تالاب، بیان کرد.

در ادامه برنامه ناظری معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان زابل نیز به نقش تالاب بین المللی هامون در فرهنگ، معیشت و محیط زیست و همچنین مشترکات فرهنگی، تاریخی و دینیِ مردم ایران و افغانستان اشاره کرد.

در ادامه اولین نشست آشنایی و تعامل طوایف و بزرگان ایرانی و افغانستانی حاشیه تالاب هامون، اویسی از بزرگان سیستانی در خصوص تاریخ مشترک ایران و افغانستان، فرهنگ مشترک، سوابق تاریخی و تعاملات مشترک مردم منطقه ایراد سخن کرد.

در ادامه این برنامه عبدالمجید نورزایی از سران و ریش سفیدان افغانستانی میهمان جلسه گفت: دو جامعه ایران و افغانستان دوست و برادر و کمک رسان حال خود در طول تاریخ بوده اند و جریان آب برای ورود به تالاب هامون هموار بوده و برخی از اقدامات هر دو طرف مانع ورود آب شده که با همکاری و تعامل طرفین و همچنین امکان تردد مردم در دو سوی مرز، جریان آب هم نیز با سهولت بیشتری انجام خواهد شد.

در پایان جلسه محمد قورزایی و محمدگل ساربانی از ریش سفیدان و سمن های محیط زیستی حاشیه تالاب هامون از نقش تالاب در زندگی و معیشت مردم و همچنین تعاملات و دوستی های فرهنگی و تاریخی و لزوم احیای پایدار تالاب هامون و ادامه داشتنِ برنامه های مشترک تا رسیدن به احیا تالاب و احیا حیات و محیط زیست منطقه سخن گفت.

جلسه آشنایی و تعامل ریش سفیدان، معتمدان و سمن های حاشیه تالاب هامون در روستای کیخا از توابع شهرستان هامون با حضور هیاتی از معتمدان و ریش سفیدان افغانستانی و ایرانی و همچنین حضور مسئولان محلی از جمله: دهمرده فرماندار نیمروز، پیری فرماندار هیرمند و اعضای هیات علمی دانشگاه زابل و مدیر طرح منارید استان برگزار شد.



اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۷
اجرتان با اقا امام زمان عج .خدا خیر دهد هر مسئولی را که برای سرزمین رنج دیده سیستان قدمی بر می دارد. مسئولین استانداری کجا بودند نکنه دوباره رفتند مکران
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار