مسئولین محترم باید بدانند ،دامن زدن به توقعات وانتظارات خارج از عرف از شرکتهای نفتی ،سنگ اندازی به جای ریل گذاری در مسیر حفاری ،استحصال واستخراج منابع زیرزمینی ،تمرکز بر منافع کوتاه مدت ومقطعی وفدا نمودن منافع کلان ، عدم تعامل وهمکاری در زمینه تامین احتیاجات اولیه شرکتها ،باج خواهی از شرکتهای نفت وگاز ،تحمیل خواسته های غیرقانونی بر مدیران این شرکتها ،همه وهمه مواردیست که درحال حاضر بعنوان موانعی جدی در مسیر تحقق برنامه های کلان استان در حوزه نفت وگاز قرار گرفته اند.
کد خبر: ۴۱۲۱۵۰
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۵ 22 April 2017

همه می دانیم که استان ایلام از حیث برخورداری از منابع نفت وگاز در میان سایر استانهای کشور رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

از سویی با وجود اتکا اقتصاد کشور به نفت وگاز واز سویی دیگر شکلگیری این باور عامه که حضور شرکتهای نفت وگاز درهرمنطقه در میان مدت ودراز مدت رونق همه جانبه را بدنبال خواهد داشت ،انتظار مسئولین ومردم استان از شرکتهای فعال در حوزه نفت استان برای اثرگذاری کوتاه مدت در حوزه های مختلف نظیر عمران ،خدمات ،بهداشت و...قدری از حد متعارف فراتر رفته است .این درحالیست حساب وکتاب و امور دخل وخرج شرکتهای تابعه وزارت نفت همانند سایر ادارات و وزارتخانه ها، تابع مقررات واحدی است.

به گزارش تابناک ایلام،در طول چند ساله اخیر ، فعال شدن شرکتهای متعدد حفاری برای استخراج منابع نفتی استان در مناطق تنگ بیجار ،آذر و سروک ،شرایطی فراهم کرده است تا بخشی از نیروی انسانی ماهر ،نیمه ماهر وعادی مناطقی از استان در این پروژه ها بکارگیری شوند . از سویی استقرار این شرکتها و مجموعه نیروی انسانی آن باعث شده تا فرصت های شغلی غیر مستقیمی نیز در سایر حوزه ها فراهم شود.

اما اگر افق دید خود را قدری افزایش داده وبه تاثیرات دراز مدت نفت وگاز درحوزه های مختلف استان بنگریم ؛ باید بپذیریم که به سرانجام رسیدن طرحهای نفت وگاز استان ایلام در دراز مدت ،رونق ،شکوفایی وتوسعه همه جانبه استان را درپی خواهد داشت. البته ، این موضوع به میزان تعامل وهمکاری مسئولین مدیران استان وشهرستانهای نفت خیز با مدیران شرکتهای نفت وگاز بستگی دارد.

درجدیدترین مورد، اخیرا خبرنگار تابناک ایلام ،به موردی برخورد کرده است که در مسیر تحقق طرحهای نفت وگاز استان بصورت جدی مشکل ایجاد نموده است . جدا از صحت وسقم ادعای مسئولین یکی از شرکتهای حفاری سروک و مدیران دولتی در شهرستان مهران ،باید بپذیریم اعمال چنین سلایق واحیانا تحمیل خواسته های نامطلوبی ،نه تنها در کوتاه مدت به اشتغال ،توسعه و اقتصاد شهرستان واستان کمکی نمی کند ،بلکه راه را بر توسعه این مناطق خواهد بست.

اگر آب شرکت حفاری تا امشب تامین نشود پروژه را تعطیل میکنم

رییس عملیات حفاری پروژه سروک در گفتگو با خبرنگار تابناک درخصوص وظایف این شرکت گفت: ما بعنوان یک شرکت حفاری زیر مجموعه وزارت نفت وظیفه داریم براساس چشم انداز های ترسیم شده، با حفاری چندین حلقه چاه نفت در میدان نفتی مشترک آذر ،بنحوی عمل کنیم تا در استخراج نفت از کشور همسایه عقب نمانیم .این موضوع هم به نفع اقتصاد استان است وهم در سطح کلان در وضعیت اقتصادی کشور موثر واقع خواهد شد.

رضا آموزگار با ابراز گله مندی از عدم تعامل وهمکاری مسولین شهرستان مهران اظهار داشت:متاسفانه مسئولین شهرستان بجای همکاری در سرعت بخشی تحقق برنامه های وزارت نفت ،هرسه ماه یکبار با قطع آب آشامیدنی و صنعت این شرکت، باعث اخلال در روند فعالیت پروژه می شوند.

آموزگار با تشریح چرایی این موضوع ادعا کرد: فرمانداری می گوید چون شرکت حفاری به ما کمک نمی کند ،عملا حضور این شرکت نفعی به حال مردم مهران ندارد ،این درحالیست دراین پروژه، حجم بسیاری از ماشین آلات نیمه سنگین وسنگین مردم بومی این شهرستان بکارگیری شده است. بیش از 50نفر از مردم این شهرستان در امورات غیر فنی به کار اشتغال دارند ، اما این شرکت در تامین نیروهای متخصص وفنی از ظرفیت نیروهای رسمی بهره گیری نموده است.

رییس پروژه عملیات حفاری سروک ابراز کرد: در حال حاضر از روز گذشته آب آشامیدنی وصنعتی این پروژه به دستور فرماندار قطع شده واگر تاپایان روز جاری این مشکل حل نشود ،دستگاهها را خاموش ونیروهای قراردادی را اخراج می کنیم.

آموزگار ادامه داد :ما بصورت شبانه روزی تلاش میکنیم این پروژه زودتر به سرانجام برسد، اما درخواستها و مطالبات غیر متعارف مسئولین شهرستان باعث شده است ما نتوانیم در هدف گذاری ها موفق عمل کنیم.

وی مدعی شد: فرماندار شهرستان ،سال گذشته درخواست مبلغ 50میلیون تومان در راستای راه کربلا از شرکت مطالبه نمود ،ما هم براساس یک سیکل اداری نامه را به مدیرعامل ارجاع دادیم که با مبلغ 25میلیون تومان موافقت و آنرا به حساب فرمانداری مهران واریزنمودیم.

آموزگار ادامه داد: چون شرکت حفاری یک شرکت دولتی است ،هرگونه پرداخت بایستی از مجاری قانونی صورت پذیرد، در حال حاضر در حسابرسی صورت گرفته ،پرداخت مبلغ فوق به فرمانداری ،غیرقانونی تشخیص و حتی مدیرخدمات ومدیر پروژه زیر سوال رفته اند !در چنین شرایطی پرداخت مبلغ مورد درخواست عملا مقدور نیست.

وی بیان داشت : دراین شرایط فرماندار مهران ،شرکت حفاری را سوده ده به حال مردم مهران نمیداند واز طرقق مختلف نظیر قطع آب ،این شرکت را زیر فشار قرارداده است . ما هم تابع قانون هستیم وتنها کاری که می توانیم انجام بدهیم تعطیلی پروژه است.

برای روشن شدن موضوع سراغ مدیر منابع آب شهرستان مهران رفته وموضوع را از ایشان جویا شدیم.

من تابع دستور فرماندارم،تنها به دستور ایشان آب شرکت حفاری را تامین میکنم

امیرعلی علیزاده مدیر اداره منابع آب شهرستان مهران در خصوص چرایی قطع آب پروژه حفاری سروک به خبرنگار ما گفت: قطع آب این پروژه براساس تصمیم اتخاذ شده در سال گذشته صورت گرفته است . فرماندار شهرستان بعنوان رییس شورای حفاظت منابع آب چنین تصمیمی گرفته اند وما هم تنها تابع دستور ایشان هستیم.

وی ادامه داد :وضعیت منابع آب شهرستان مهران مطلوب نیست واین اداره ملزم به تامین آب صنعت نمی باشد.شرکت نفت بجز آلودگی هوا وتخریب ونابودی آب وخاک هیچ سودی برای مهران ندارد.

علیزاده افزود:بعنوان رییس منابع آب شهرستان ،ملزم به اجرای دستورات فرماندار بعنوان رییس شورای حفاظت منابع آب شهرستان هستم ،دراین حوزه فقط از ایشان دستور گرفته و کاری به مشکلات شرکتهای نفتی ندارم.

این مسول بیان داشت:براساس مصوبه سال گذشته شورای حفاظت منابع آب،شرکتهای نفتی نظیر حفاری به رعایت صرفه جویی ملزم شده اند .همچنین تامین آب آنها براساس نامه های صادره از فرمانداری صورت میگیرد ،که تا این لحظه هیچگونه نامه ای از فرماندار دایر بر تامین آب این پروژه واصل نشده است.

علیزاده تصریح کرد:رییس این پروژه درحدی نیست که به مقام عالی دولت دستور بدهد ، ایشان چکاره اند که برای نیروهای بومی این منطقه بخواهند تعیین تکلیف کنند؟ اصلا رییس پروژه چکاره اند که بخواهند نیروهای بومی شرکت را اخراج کنند.

وی خاطرنشان کرد: احتمالا آقای فرماندار هم از ایشان بکارگیری تعدادی نیروی بومی را خواستار شده باشند ! مگرحق این مردم نیست که از ظرفیت این پروژه ها در راستای اشتغال بهره برداری کنند؟

علیزاده درپایان گفت: قطع آب این پزوژه به دستور فرماندار صورت گرفته وتنها بادستور ایشان قابل تامین است .

آب شرب را تامین میکنم ،اما آب مورد نیاز صنعت را هرگز/شرکت حفاری دنبال باج خواهی است

فرماندار مهران هم در خصوص مشکلات شرکت حفاری پروژه سروک گفت:این شرکت برای ایلام خیر وبرکت ندارند وتنها دنبال باج گیری از استان هستند.

مراد ناصری اظهار کرد:با توجه به مشکلات منابع آب آشامیدنی شهرستان ،تنها حاضر به تامین آب شرب پروژه هستیم ، آب صنعت آنها را قطع کردم و آنها می توانند آب مورد نیاز خود را از رودخانه کنجانچم تامین نمایند.

وی در خصوص کمکهای این شرکت به فرمانداری خاطر نشان کرد :اربعین یک موضوع فرااستانی بوده ومختص به یک جریان یا یک نهاد خاصی نیست ،درراستای تامین نیازمندیهای حوزه اربعین همه دستگاهها موظف به همکاری هستند واین شرکت هم دراین راستا قول وقرارهایی مبنی بر همکاری ارایه داد ، اما به آنها جامه عمل نپوشانید.

ناصری تصریح کرد: این شرکت هرچه که به من داده اند پس می دهم ،برای این کار 25میلیون تومان کمک کرده اند ،اما آنها دنبال باج خواهی هستند.

فرماندار مهران اضافه کرد:این شرکت حتی نیروی انسانی مورد نیاز خود را خارج از استان تامین کرده است ،بکارگیری تعدادی نیروی خدماتی که نشد کار؟!صادقانه می گویم حتی اگر این موضوع برای من مشکل هم ایجاد کند ،به آنها آب صنعت نمی دهم.چون تامین آب مورد نیاز آنها از رودخانه هزینه بردار است به این کار تمکین نمی کنند.

وی ادامه داد : اصلا نباید انتظار داشته باشند آب صنعتی آنها از آب شرب شهرستان تامین شود.اینجا کربلای سال 60هجری نیست ،بنده حاضرم آب شرب تمامی شرکتهای نفتی را تامین کنم اما آب شرب آنها را تامین نمی کنم.

مسئولین محترم باید بدانند ،دامن زدن به توقعات وانتظارات خارج از عرف از شرکتهای نفتی ،سنگ اندازی به جای ریل گذاری در مسیر حفاری ،استحصال واستخراج منابع زیرزمینی ،تمرکز بر منافع کوتاه مدت ومقطعی وفدا نمودن منافع کلان ، عدم تعامل وهمکاری در زمینه تامین احتیاجات اولیه شرکتها ،باج خواهی از شرکتهای نفت وگاز ،تحمیل خواسته های غیرقانونی بر مدیران این شرکتها ،همه وهمه مواردیست که درحال حاضر بعنوان موانعی جدی در مسیر تحقق برنامه های کلان استان در حوزه نفت وگاز قرار گرفته اند .به نفع استان است نوع نگاه به این مقوله هرچه سریعتر تغییر یابد.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار