کد خبر: ۵۱۲۲۹۸
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰ 22 October 2017
افزایش سن ازدواج در بین جوانان موجب پیدایش پدیده ای به نام "ازدواج سفید" در کلانشهرهای کشور شده که فرهنگ خانواده ها را نشان گرفته و تبر به ریشه و بنیاد خانواده ها می زند و مسوولان مقصر اصلی پیدایش این پدیده خطرناک در کشور هستند.

به گزارش تابناک تهران، در جامعه امروزی و در کلانشهرهای کشور به پیروی از فرهنگ کشورهای غربی، پدیده ای در بین جوانان رواج پیدا کرده است که مسوولان و خانواده ها بایستی از پیامدها و خطرات آن چشم پوشی نکنند و نسبت به این موضوع هوشیار باشند.
پدیده "ازدواج سپید" نوعی از ازدواج است که در بین جوانان کشور در حال گسترش است و می توان گفت که تاکنون در خصوص جلوگیری از گسترش آن و هشدار دادن به خانواده ها در خصوص پیامدهای منفی آن اقداماتی صورت نگرفته است. 

لازم به ذکر است که این نوع از ازدواج، بر خلاف ازدواج دائم و موقت نه در شرع و نه در عرف ما ایرانیان جایگاهی ندارد و دختر و پسر بدون برگزاری مراسم عقد و به خاطر منافع اقتصادی و عاطفی، تن به این نوع از ازدواج می دهند. 

این ازدواج که در کشورهای غربی رایج است و به معنای "هم‌باشی" نیز شناخته می‌شود، پیوندی به مدت زمان نامعلوم بین دو فرد برقرار می‌شود که فاقد مشروعیت اجتماعی و حقوقی است.

ازدواج واژه مقدسی است، بنابراین زندگی دختر و پسر، زیر یک سقف را بدون عقد شرعی نمی‌توان ازدواج نامید؛ بلکه چنین رابطه‌ای با اهدافی مانند برآوردن نیازهای جنسی و روانی برقرار می شود و اگر چه ممکن است از زاویه‌ای برای مرد مثبت باشد، ولی اثر ویران‌کننده‌ای بر زن می‌گذارد. چون که زنان دارای زیبایی‌های خدادادی هستند و زمانی که شادابی و نشاط زن به مرور زمان کاهش یابد، ممکن است علاقه مرد به ادامه زندگی با او کم شود و او به زن دیگری گرایش پیدا کند.

برخی از کارشناسان مسائل اجتماعی، دلیل اصلی ظهور پدیده ازدواج سپید را نبود مسوولیت‌پذیری حداقل در یک طرف از رابطه می‌دانند و معتقدند که نبود مسوولیت‌پذیری، ریسک‌ فاکتوری اساسی برای زندگی محسوب می‌شود؛ چرا که در چنین روابطی افراد مسئولیت عملکرد خود را برعهده نمی‌گیرند.

در اکثر ازدواج های سفید رابطه طرفین نامشروع است

یک جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار تابناک تهران در پاسخ به این پرسش که افزایش سن ازدواج به مرز هشدار برای جامعه رسیده و این موضوع می تواند چه اثرات مخربی برای جامعه در پی داشته باشد، گفت: همان گونه که ذکر شد طی سال های اخیر به دلایل عدیده ای از جمله مسائل و مشکلات اقتصادی، بیکاری جوانان، بالا رفتن سطح توقعات خانواده ها و ... شاهد افزایش سن ازدواج در کشور بوده ایم به طوری که بر اساس آمار و اطلاعات موجود، سن ازدواج در بین مردان از 26.7 در سال 1390 به بالای 35 سال و سن ازدواج زنان از 23.4 در سال 1390  به بالای 30 سال در سال 1395 افزایش یافته است.

"امید اکبری پور" تصریح کرد: به هر حال، افزایش سن ازدواج در بین جوانان می تواند عواقب و پیامدهای ناگوار روانی و اجتماعی متعددی به همراه داشته باشد که به اختصار می توان از گسترش اعتیاد، فساد، فحشا و روی آوردن جوانان به پدیده ازدواج سفید که طی سال های اخیر بویژه در کلانشهرها شاهد رشد و گسترش آن بوده ایم؛ اشاره کرد. 

این کارشناس مسائل اجتماعی در ادامه افزود: در خصوص پدیده ازدواج سفید لازم به ذکر است که هر چند این موضوع می تواند در کوتاه مدت نیازهای روحی، روانی و جنسی جوانان را مرتفع کند ولی باید دانست که شیوع این پدیده می تواند به لجام گسیختگی خانواده ها بینجامد؛ ضمن این که موضوع فرزند آوری در این گونه رابطه ها و بحث حضانت آنها نیز از جمله مسائلی است که می تواند در سال های آینده مشکلات جدی تری را به همرا داشته باشد.

اکبری پور در پایان بیان کرد: در همین راستا پیشنهاد می گردد که مسوولان و دست اندر کاران کشور ترتیبی اتخاذ نمایند تا با فراهم نمودن زمینه لازم، جهت ازدواج آسان و دائم جوانان ضمن برطرف نمودن نیازهای روحی، روانی و عاطفی آنان از مشکلات احتمالی که در آینده ممکن است با آنها مواجه شویم جلوگیری نمایند.

اینک روش زندگی در جامعه ما از حالت سنتی بودن به حالت مدرن و امروزی تبدیل شده است ولی نبایستی فرهنگ و تمدن خود را فراموش کنیم و جوانان ما به پدیده ازدواج سفید روی بیاورند؛ البته در این موضوع، مقصر اصلی مسوولان هستند چون که نتوانستند معضل بیکاری که تأثیر بسزایی در افزایش سن ازدواج جوانان دارد را برطرف کنند. البته موضوع دیگری که در خصوص ازدواج سفید حائز اهمیت است این است که در اکثر این ازدواج ها بین دختر و پسر خطبه عقد جاری نمی شود و پسر و دختر در طول زندگی مشترک خود بصورت نامشروع با هم ارتباط دارند.

امید است که کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و دیگر دستگاه های مربوطه به این موضوع ورود پیدا کنند و مانع از گسترش این گونه از ادواج که هیچ ریشه ای در فرهنگ و تمدن ما ندارد را بگیرند. متأسفانه به دلیل این که این ازدواج در هیچ جایی ثبت نمی شود؛ آمار دقیقی از وقوع آن وجود ندارد ولی می توان گفت که در کلانشهرهای کشور، درصد چشمگیری از جوانان به آن گرایش پیدا کردند و همین موضوع موجب بوجود آمدن آسیب های اجتماعی فراوانی است. 


اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
سپیدار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
"در اکثر ازدواج های سفید رابطه طرفین نامشروع است" ینی چی این جمله! وقتی دلهاشون با هم باشه مطمینا شرعی هم میشه! حتما باید یه ملا بیاد پول بگیره شرعی بشه! که برن زیر یه سقف بچه دار بشن بعد با بچه جدا بشن!؟ اینجوری میتونن تا حدی متوجه بشن که میتونن با هم زیر یه سقف زندگی کنن یا نه!
پری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
چه بخواهید و چه نخواهید.چه گشت ارشاد داشته باشید یا نداشته یاشید جوانان دنیای مدرن دیگر با افکار پوسیده کنار نمی آیند و راه خودشان را می روند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۷
شاید حق با شما باشه ولی اگر مسوولان درست و حسابی کار می کردند الان شاهد این مشکلات نمی بودیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
افکار پوسیده؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
خانه گران .اجارهها سر به فلک زده وووجوانان بیکار وودخترهها در خانه مانده .....بی پولی ....از ان طرف هم غریزه .خوب می خواستید چی بشود .اگر جای شما بوذدم برای سود بیشتر ..حتما دوبارهقیمت خانهها را بالا تر می بریدم اجارهها را بیشتر می کردم .چون تنها راهی داعش دارد پشنهاد می کند همین است ..باید به حرف او بکنید چون دجال گفته با امدن من دنیا را فساد می گیرد ..که از ایران شروع کرده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
اره منم مخالف این افکار پوسیده ام الان دیگه دنیا مدرن شده کسی ازدواج نمیکنه شما هم باید برید عروسک لولیتا بشید و خودتونو درگیر این افکار پوسیده نکنید.
محمدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
از اینکه نظرات بالا منتشر شده بسیار تعجب کردم.
با این وضعیت اقتصادی بدنیا آمدنمون هم اشتباه بوده چه برسه به ازدواج کردنمون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
اگه وضعیت اقتصادیمون خرابه تقصیر خودمونه نه تقصیر مملکته نه مسولین
تو همین مملکت که از وضعیت اقتصادیش همه مینالن ادمای زیادی هستن که از راه درست کلی پول دراوردن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
آدمهای بسیاااااااار بیشتری هم هستن که از کار کردن فقط یه لقمه نون در آوردن، ادمهای زیادی هم هست که از راه دزدی بیت المال رو بالا کشیدن!
خدایا رحم کن به مردم پاکمون
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۷
این مطالبی که مینویسم ربطی به این داستان بالا نداره اما دلم گرفته از این آشفته بازار!! یه روزایی نه نگران امنیت بچه هامون بودیم نه نگران پول آب و برق و گاز و گرفتن یارانه. وقتی مدرسه میرفتیم تمام دار و ندارمون یه مداد سیاه و قرمز ساده بود و یه دفتر ساده. یادتونه گاهی ورق سفیدای دفترای سالهای قبل رو درمیاوردیم و به هم میدوختیم و میشد یه دفتر جدید؟ لباسامون اگر پارگی داشت روش وصله میزدیم که پارگیش رو کسی نبینه و کسی هم مسخرمون نمیکرد. اونموقعها نه تبلتی بود و نه لب تابی و نه موبایلی. تمام دلخوشیمون کارتن ساعت پنج تا شش بود و مابقی ساعتهامون رو با دوستامون توی خیابون پر امنیت لی لی بازی و زو و ... بازی میکردیم. تمام نگرانیمون این بود که سنگمون روی خط لیلی نره یا نفسمون توی بازی زو نگیره. یه زمانی جوونای پاکی داشتیم که برای هر چیزی مردونه جلوی حرف زور می ایستادن. اون وقتا اگر کسی سیگار هم میکشید توی خفا میکشید که بزرگتر نبینه .یه زمانی مادرامون دغدغشون درست کردن ترشی و رب و ... بود. اما همون زمان با تمام چیزهای کم ارزشی که داشتیم با همه سادگیهاش انقدر آدمامون و شهرمون و مملکتمون بی ارزش نبود. الان با شلوار پاره پاره اگر راه میرن توی خیابون کلاس میدونن. سیگار کشیدن و شیشه و ... شده کلاس اونهم از نوع علنی شدنش. پول یارانه شده دلخوشی ما. اونوقتا شبا چراغ سردر رو روشن میکردیم که مردم جلوی راهشون تاریک نباشه اما الان توی یدونه اتاق با لامپ کم مصرف میشینیم که پول برقمون زیاد نیاد. چی شدن اونهمه دلخوشی سادمون؟ چی شدن اون آدمای پاکمون؟ چی شدن اون راه درستی که همه میرفتن؟ چی شد اون نجابت مردممون؟ چی شدیم ما؟ کجا رفتن اونایی که توی بدترین شرایط مملکت رو اداره میکردن ولی کسی اینهمه احساس درد و رنج نمیکرد؟ حرمت و حیا و قبح همه چیز از بین رفت. ترو خدا ما مردم رو دریابید. ترو خدا بجای پر کردن جیب خودتون یه نیم نگاهی هم به ما بندازید. به والله که توی این آشفته بازار جز خود خدا نمیدونم ماها رو کی داره حفاظت میکنه. دلم فقط برای بچه هامون میسوزه از ما که گذشت.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار