بازدید 52886

قلع و قمع روزانه حیات وحش در کشور +عکس

بهار سلاحورزی
کد خبر: ۲۸۰۳۳۸
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۰ 22 October 2012
روزانه شاهد کشتار بی رحمانه حیات وحش در اقصی نقاط کشور هستیم بدون اینکه حتی در مورد یکی از این کشتارها پیگیری مجدانه مسئولان محیط زیست و یا اعمال مجازات در خوری برای متخلفان دیده شود.

کشتار بی رحمانه به دست مردم سالهاست که حیات وحش کشور را تهدید می کند به گونه ای که دیگر اکنون اخبار رقت آور از تلفات این موجودات زبان بسته تقریباً هر روز به گوش می رسد.

در همین دو ماه گذشته دو خرس در روستای ولی آباد سیاه بیشه کشته شدند تا خوردن گوشتشان قوای بدنی شکارچی را تقویت کند. یک خرس در مراغه سلاخی شد و خرس دیگری که تنها به قصد خوردن آب به استخر یک باغدار نزدیک شده بود و از بد حادثه در آن افتاده بود، با ضربات سنگینی که باغدار بر پیکر نیمه جان آن فرود آورد از پای درآمد.

در بسیاری نقاط ایران، گرگ هنوز به عنوان دشمن و رقیب شناخته می شود و در صورت مشاهده به فجیع ترین شکل ممکن کشته می شود. جسد حیوان نگون بخت، مشابه آنچه در تصویر مشاهده می کنید، به نوعی در دید قرار می گیرد که زهر چشمی باشد برای سایر همنوعان این حیوان! در برخی مناطق هنوز کله گرگی مرسوم است؛ رسمی که بر اساس آن، هر کس گرگی را بکشد، سر آن را از بدن جدا کرده و به انتهای چوبی بلند می بندد. چوب را چون پرچم پیروزی به دست گرفته و در آبادی های اطراف می چرخد و از رمه داران جایزه می گیرد. معمولا رمه داران به نسبت تعداد گوسفندان گله ای که دارند، مبلغی به شکارگر گرگ به رسم کله گرگی می پردازند.کشتن گرگ ها برای کله گرگی در گذشته ای نه چندان دور شغلی بود ثابت و شکارگر گرگ از این راه امرار معاش می کرد. این روند منجر به انقراض کامل این جانور و یا کاهش شدید جمعیت آن در بسیاری نقاط کشور شده به طوری که دیگر نه خبری از گرگ هست و نه شکارگر گرگ.

اما طی یک هفته گذشته یک پلنگ ایرانی در ارتفاعات منطقه پشتکوه ممسنی فارس با شلیک 5 گلوله یک مرد روستایی از پا درامد و بعد از کشتار بدنش با تبر قطعه قطعه و لاشه اش به آتش کشیده شد و با گذشت کمتر از سه روزاز این حادثه از گلستان خبر می رسد ماده پلنگ دیگری در کردکوی با طعمه مسموم از پا در آمده است.

مسموم کردن پلنگ ها توسط لاشه گراز در استانهای شمالی هنوز به دلیل اینکه افراد محلی زیادی به اشتباه مسئول کشتار گوسفندهای گله شان را این گونه با ارزش می دانند بسیار رایج است.

برخورد با حیات وحش در کتاب‌های درسی آموزش داده شود

دکتر اسماعیل کهرم در این باره می گوید: آنچه می خواهم ازکسانی که اقدام به از بین بردن این جانوران زیبا می کنند  بپرسم آن‌ است که چگونه آن همه زیبایی را در نگاه‌های این گونه های با شکوه نمی بینند و دست به  کشتار آنها می زنند. این چه تربیتی است و چه فرهنگی که به محض آنکه یک عده جانور را می‌بینند اولین فکری که بر ذهن آنها می‌آید کشتار است. آیا نگاه کردن به این گونه ها آنها را به یاد عظمت دستگاه خلقت نمی‌اندازد؟ چه چیز موجب می‌شود که از آن همه زیبایی با ضربات چوب و چماق، خون، اندام شکسته و زشتی مرگ را خلق کنیم؟

به گفته او، گاه فکر می‌کنم که انرژی و نیروی ما در زمینه آموزش محیط زیست به هدر رفته، شاید نشانه گیری ما از ابتدا اشتباه بوده. اگر شما در خیابانهای تهران ، تبریز، شیراز و... از مردم بپرسید که اهمیت مثلا یوزپلنگ یا گرگ چیست پاسخها دلگرم کننده هستند و به خصوص دانش آموزان و دانشجویان تعاریف خوبی از اهمیت موجودات وحشی ارائه می‌دهند ولی مردمی که مثلا در بافق یزد، کالمند و بهادران و یا پشتکوه فارس زندگی می‌کنند هیچ اطلاعی در مورد اهمیت این جانوران ندارند و چه سهل‌ است که کماکان در باور آنها پلنگ خونخوار است، گرگ درنده‌ و یوز قطعا موجودی است که قبل از آسیب رسانیدن به انسان باید او را کشت. یعنی آنها که باید ارزش جانوران را بدانند هیچ اطلاعی از آن ندارند این یعنی گم کردن هدف.

به اعتقاد کهرم، زمان آن فرا‌رسیده که مطالب مربوط به محیط زیست طبیعی درکتاب‌های درسی گنجانده شود که اگر این طور بود آن چوپان و یا باغدار روستایی حتما آن را خوانده بود.

توسعه بیش از حد مناطق شهری و روستایی و تداخل آنها با قلمرو حیات وحش  


مدیر انجمن دیده بان حقوق حیوانات نیز معتقد است: در مناطق مختلف ایران، به خاطر توسعه بیش از حد مناطق شهری و تداخل این مناطق با قلمرو حیواناتی مانند پلنگ و خرس این جانوران گاهی در اطراف باغات مردم و یا حاشیه شهرها مشاهده می شوند که اغلب مردم نیز به خاطر ترس، جلوگیری از کشتار دامها، استفاده از پوست و یا افتخار کاذب آنها را از بین می برند.

به گفته شهرام شریفی، در برخی مناطق برای نشان دادن عمق نا آگاهی لقب پلنگ به انتهای نام قاتل این حیوان افزوده می شود که علت تمام این رفتارها فقدان آموزش مناسب با جوامع مختلف است.

او در ادامه به کشتار بی رحمانه حیات وحش در ماههای اخیر در اقصی نقاط کشور اشاره می کند: اینها صرفا اخباری است که از طریق منابع محلی منتشر شده است و چه بسا گونه های ارزشمند دیگری نیز با پنهان کاری جانیان و متخلفین از طبیعت حذف شده باشند.

بی اعتنایی مسئولان و ضعف قانونی عامل کشتار حیات وحش


اما دکتر جاوید آل داوود رییس انجمن حمایت از حیوانات معتقد است: اولین گام برای مقابله با چنین فجایعی آن است که مسئولان محیط زیست مسئولیت پیگیری چنین حوادثی را بپذیرند و آمار دقیق بروز این گونه کشتارهای بی رحمانه حیات وحش را اعلام کنند .

به گفته او، در حال حاضر اخبار این حوادث به صورت پراکنده تنها از طریق منابع محلی منتشر می شود و به جرأت می توان گفت از هر 10 کشتارحیات وحش تنها یک مورد علنی می شود.

آل داوود در ادامه می گوید: البته همین مواردی هم که رسانه ای می شود با وجود جریحه دار شدن احساسات مردم به دلیل ضعف قانون اقدام مقتضی صورت نمی گیرد کما اینکه در مورد شکارچیان بی رحم ماده خرس و توله هایش در سمیرم اصفهان علی رغم پیگیریهای فعالان محیط زیست و جنجال های رسانه ای مجازاتی برای آنها در نظر گرفته نشد و در حال حاضر آزاد هستند.

به اعتقاد او، محیط زیست ایران هنوز یک مسئله دست دوم است و با اینکه شعارهای زیادی در خصوص حفظ محیط زیست و حیات وحش داده می شود اما مسئولان محیط زیست در هنگام بروز فجایع زیست محیطی مانند کشتار حیات وحش، تخریب زیستگاهها آلودگی هوا در حاشیه امن هستند.

آموزش متناسب با سواد، فرهنگ و اعتقادات جوامع مختلف ضروری است
 

آل داود می گوید: جای دوری نمی رویم و خود را با کشور های پیشرفته مقایسه نمی کنیم اما در کشوری مانند هندوستان که همین چند روز پیش مسئولان محیط زیست ما با آنها در خصوص تنوع زیستی تبادل نظر و گفتمان داشته اند چند سال پیش به خاطر اینکه تعداد شیر های منقرض شده این کشور توسط وزیر محیط زیستشان 15 قلاده اعلام شده بود در حالیکه این تعداد 20 قلاده بود برکنار شد!

او با اشاره به نقش آموزش در کاهش بروز این گونه حوادث اضافه می کند: آموزش باید در هر مکانی متناسب با میزان سواد، اعتقادات و آگاهی مردم ارائه شود، ممکن است روش آموزشی که در یک کلاس برای دانشجویان جواب می دهد در یک روستا تأثیری نداشته باشد . همچنین در مناطقی می توان از تأثیری که موعظات ائمه جماعات بر مردم دارد برای آموزش مسائل زیست محیطی استفاده کرد.

از سوی دیگر برخی از کارشناسان محیط زیست عدم بررسی و ارزیابی مناطق حساس زیستی که مناطقی هستند که طبق دستورالعمل کنوانسیونهای جهانی، گونه‌های حساس جانوری و گیاهی را در خود جا داده و یا کریدور حیات وحش محسوب می شوند و طبق قانون سازمان محیط زیست وظیفه دارد آنها را مورد توجه قرار دهد را علت بروز این حوادث می دانند.

بررسی کریدورهای حیات وحش

در حقیقت مناطق حساس زیستی مناطقی هستند که جزو مناطق چهارگانه محیط زیست (پارک ملی، منطقه حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش و منطقه شکار ممنوع) محسوب نمی شوند اما در ایران طبق قانون حفاظت از محیط زیست این مناطق در تمامی ایران مورد مطالعه قرار گرفته و در سال 79 مطالعات تمامی کریدورهای حیات وحش و مناطق حساس ایران انجام شده است.

این مطالعه که میلیاردها تومان صرف تهیه آن شده اکنون تنها در کتابخانه های سازمان خاک می خورند در حالی که باید سازمان حفاظت محیط زیست تعریف مشخصی در این باره انجام دهد و بررسی این مطالعات و دخالت در این مناطق جزو تکالیف آن محسوب می شود.

نبود اعتبار و دغدغه حفاظت

اما مدیرکل محیط زیست استان فارس  گفته است: یکی از مهمترین مشکلات ما در حفظ حیات وحش مشکل اعتبارات است به عنوان مثال  جهت آموزش جوامع محلی و فراهم کردن زمینه حفاظت بیشتر از مناطقی همچون  پشتکوه فارس نیازمند دعوت از گروههای مانند انجمن طرح سرزمین ، انجمن پلنگ ایرانی و یا انجمن یوز هستیم که حتی برای تهیه بلیط هواپیما برای آنها با مشکل مواجه می شویم.

به هر حال به نظر می رسد زمان آن فرارسیده است که مسئولان با به کار بستن راهکارهای مناسب از یک سو با آموزش مناسب در راستای ارتقا فرهنگ مردم به ویژه جوامع محلی اقدام کنند و از سوی دیگر ضعف های قانونی برای برخورد و مجازات متخلفان را از بین ببرند تا دیگر شاهد نباشیم خاطیان با مظلوم نمایی به حداقل مجازات محکوم شده ، پس از مدت زمان اندکی ازجنایاتشان، حق بازگشت به طبیعت را داشته باشند، تفنگ به دست بگیرند، بکشند و خاطرات مردانگی شان  را در برخورد با حیات وحش زبان بسته و رهایی از دادگاه و محاکمه برای دیگران تعریف کنند.

اگرچه شاید زمانی که 26 دانش آموز در اردوی دانش آموزی کشته می شوند و بالاترین مقام  مرتبط  در جواب خبرنگارانی که جویای علت حادثه می شوند می گوید بروید از مسئولش بپرسید ، پیگیری علت کشتار حیات وحش کمی عجیب و خنده دار به نظر برسد.

منبع: مهر
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۱۱۷
انتشار یافته: ۹۸
آخه دلیل اینهمه دشمنی با حیوانات چیست؟
پاسخ ها
شيخ محمود
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
عدم آموزش مناسب در مورد حق حيات براي وحوش. از خود ما -در مورد اطرافيانمون بگير- تا مسئولين.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
دلم کباب شد.بیچاره ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
دقیقا به همان دلیل که سالانه 28000 کشته در حوادث رانندگی در سطح کشور اتفاق می افتد حیوانات را نیز بی رحمانه از بین می برند. این مردم به همدیگر رحم نمی کنند وای به حال حیوانات زبان بسته....
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
ترس
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
مگه تو ایران ما مردم چجوری با هم رفتار می کنیم که که حالا نگران حیوانات هستید؟!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
جهل مرکب بی سوادی ضرب در بی فرهنگی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۲
آدمها زورشان به هم نميرسد تلافيش را سر حيوانات در مياورن
چقدر وحشیانه کشتنشون!
خدا نگذره ازشون!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
واقعا انسانهایی که بر حیوانات رحم نمیکنند چگونه می توانند انتظار رحم و بخشایش از خداوند داشته باشند؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۲
من با نظر همه شما مخالفم زیرا : حیوانات وحشی وقتی پیر می شوند توانایی شکار را از دست می دهند و نزدیک روستا ها به کمین حیوانات اهلی می نشینند . در روستا ها اغلب مردم فقیر هستند و دارایی انها تعداد کمی دام است اگر خوراک گرگ شود بدبخت می شوند . روستائیان همیشه از حیوانان وحشی تنفر دارند . باید روستایی باشی تا گرگ را بشناسی . گرگ ها دست جمعی حمله می کنند و اغلب تعداد بیشماری گوسفند را می درند و روزگار دامدار را سیاه می کنند .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
درست می فرمایید شما گرگ را روستایی میشناسه نه منی که فقط عکسشو دیدم ولی این وظیفه مسئولینه که محیط امنی براشون ایجاد کنن که به روستاها حمله نکنن
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۷
گرگ با پلنگ خيلي فرق ميكنه گرگ وقتي حمله ميكنه 1 ميبره 30 ميكشه
ولي پلنگ اگر هم حمله كنه كه بعيده يكي ميبره
ولي چون اين حيوان شرايط خاصي داره به نظرم ارزش داره كه براي حمايت از پلنگ با كشاورزان توافق مالي ويژه اي كنند و تضمين كنند خسارت كامل را پرداخت ميكنند و اينكار رو مردونه انجام بدن
این نشان دهنده فقر فرهنگی شدید است
دیگر در هیچ جای دنیا با حیوانات اینگونه برخورد نمیشود
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom |
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
یعنی از همه جای دنیا خبر داری؟!!!!!!
واقعا جای تاسف داره . رفتار و فرهنگ کشورهای دیگر را مقایسه کنید با رفتار ما ایرانی ها در قبال حیوانات اهلی و وحشی .
پاسخ ها
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
به نظر من ارزش یک حیوان وحشی در یک کشور یا منطقه کمتر از یک انسان نیست. نباید یادت بره که ما داریم به قلمرو اونا تجاوز می کنیم نه این حیوانات به کشور ما. حیات وحش هویت یک مملکت و نشان دهند میزان آگاهی و فرهنگ انسان ها
همش به خاطر فرهنگ والا و غنی ما ایرانیاس. بقیه دنیا رو بی فرهنگ میدونیم...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۱
سلام ما تمام افتخار ما شده قدیم قدیما داشتم داشتم حساب نیست دارم دارم حساب
به خدا حقمونه هر بلايي سرمون بياد. خدا جاي حق نشسته.
اگر شما هم چوپان بودی و گرگ نصف گله ات را می درید هم همینطوری صحبت میکردی؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۲
اکثر کشورهای دنیا تو این موارد از کشاورزها میخوان خودشون اقدام نکنن و دولت خوئش اقدام میکنه و خسارت کشاورز هم دولت جبران میکنه ..... ولی خوب اینجا ایرانه دولت سر حقوقه کارمنداش مونده معطل
بیچاره این حیات وحش زبون بسته
بابا اینا هم مخلوقات خداهستن
زیبایی دارن
همین یوز پلنگ گونه در معرض خطر انقراضه اونموقع ما باید بیایم اونا رو اینجوری بکشیمشون!!!
به خدا انصاف نیستش یه روز باید جواب بدیم
ای خدا ما را ببخش و به راه درستی و پاکی هدایت کن. با حیوانانت و محیط زیستت ببین چه می کنند.
وای به حال روزی که اسلحه تو ایران آزاد شه
ببین چه میشه
اقاي قانون گذار بسه گشتن حيواناتو متوقف كن ما قانون نداريم (قانون منع شكار بايد تصويب بشه و اسلحه ها جمع اوري بشه همين راحشه)
واقعا ضعف فرهنگی بیداد میکند حالا انصافا ما انسان ها وحشی تر هستیم یا این حیوانات وحشی فاقد عقل و فهم؟
.بی فرهنگی کامل.الان تو محرومتربن نقاط افریقا اینچنین فجایعی دیده نمیشه,ولی در کشور ما بعضی, خیلی از این زبون بسته ها حیوانترند
لعنت به اين ادمهايي كه اينطور ميكنن و جان جاندارو كه خدا داده بندش بگيره
2500 سال رو ولش...
بیاین از اول یک فرهنگ مناسب رو ایجاد کنیم...
از حالا در تمام کتابهای درسی آموزش رفتار با حیوانات رو قرار بدیم تا شاید نسل بعد از کوبیدن پتک بر سر حیوانات لذت نبرد...
اخه چراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااواقعا ما اینقدر بی فرهنگیم؟چرا؟یعنی اینقدر کمبود داریم که راضد به کشتن حیواناتم میشیم.بی وجدانای روانی باید قاتل ابن حیواناتم بمیرند.
این است فرهنگ ایرانی
در نزدیکی خانه ما جنگلی وجود دارد مثل اکثر نقاط سویس
بارها اتفاق افتاده است ،وقتی که ما برای قدم زدن میرویم
آهو ، گوزن یا ..... از لای درختها بیرون پریده و خود را نشان میدهد..
در این موقع مردم آهسته تر راه میروند و سکوت میکنند که مزاحم حیوان نشوند
و حیوان به خاطر آنها دچار استرس نشود ، دوما وقت کافی داشته باشند
این حیوان را نگاه کنند و از ان لذت ببرند،
صحنه کشتار ان خرس مادر با دو توله اش موجب شرم همه ما
ایرانی هااست.
خودم را میگویم هنوز خیلی باید در باره طبیعت یاد بگیریم
تابناک چه عجب به فکر غیر از اشرف مخلوقات افتادید

تا قانون سفت و سنگین و زندانی های طولانی مدت برای قتل حیوانات وضع نشه وضع همین طور و بدتر خواهد شد
این اعمال فرقی با قتل نداره و قاتل به همون راحتی میتونه انسان رو هم بکشه

متاسفانه انحطاط اخلاقی جامعه رو کامل فرا گرفته
سلام. انسانها باید از حیوانات معذرت خواهی کند
ما ایرانی ها با فرهنگیم !!!!!!!!!
حیونای بیچاره!!
اه همين ها كافي است كه دهنمون سرويس بشه ....لامصب من روي مورچه پا نميزارم تو يوز ميكشي؟؟؟خرس و گرگ ميكشي ..؟؟؟لامصب خوب اونا نباشن كه تو زندگيت از بين ميره اصلا ميدونه چرخه چيه؟؟؟؟يكم وجدان بابا يك كم!
البته در مورد روستاهای محل سکونت وضرراتی ک گرگ به مردم و دام هاشون هم میرسونه یه چیزی میگفتی
پاسخ ها
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۲
وحید خان شما هم درست می گی اما الان که این عکسها رو می ذارن و خبررسانی می کنن وضع اینه اگر بخوان در مورد ضرر زدن گرگ ها صحبت کنن که همفکران شما در کمتر از یکسال نسل حیوانات وحشی رو منقرض می کنن
ای خدا ما رو نجات بده
حق با اقای کهرم هست ولی ضعف اموزش هم هست. در کنار این امارهای حیات وحش امار انسانیهایی که بدست حیوانات کشته شده اند هم قابل تامل است.چه باید کرد واقعا..
وقتی در اون پستِ مربوط به نجات بچه فیل وقتی بعضی ها میگفتن اگه ایران بود ... خیلی ها شاکی شدن ! حالا ببنیدید !!
همش مشكلات ، بدبختي، كاستي در تمام بخش ها و نقاط ايران .واقعا كي تموم ميشه ؟!.
چند هزار سال تمدن داشتیم؟
در کشورهای دیگه وقتی یک حیون تو باغ یا نزدیک خونه ی اونها میاد زنگ میزنند به یک متخصص برای برگرداندن حیوان به محیط اصلی زندگی خودش مال ما هم به یک شکارچی زنگ میزنند البته ما کدوم کارما درست که این درست باشه ما هنوز خیلی کار داریم که ایرانما بشه ایران ...... مسلمانیمو از مسلمانی هیچ نمیدانیم اسلام آوردیمو از قوانین اسلام هیچ نمیدانیم
وقتي در فيلم هاي مستند مبينيم در حتي در دور افتاده ترين نقاط آفريقا با حيوانات اينگونه رفتار نميشه ديگه چي ميشه گفت؟
وقتي شما 10 الي 15 شايد هم بيشتر نفر آدم جمع ميكنيد تا عقول خود را گرد آورند و كتاب درسي براي بچه هاي دبستاني بنويسند آنها هم در كتاب درسي داستان مي نويسند و صحبت از گرگ بد جنس و روباه مكار مي كنند انتظار ديگري بايد داشت؟ مي خواهيد مدرك بفرستم؟
ترحم برپلنگ تیز دندان ستم کاری بود بر گوسپندان؟
چند ماه پیش یک ویدیو آمد تو اینترنت در مورد کسی که سه توله خرس و مادرشون را کشته بود و داشت با توله خرسی که شکمش را پاره کرده بود بازی می کرد. اون موقع گفتند که دستگیر شده، می تونید پیگیری کنید ببینید آخرش به چه مجازاتی رسید؟ ممنون
در كوههاي آذربايجان بعلت كشتارهاي چند دهه اخير هيچ جانوري بجز موش و خرگوش ديده نميشود
اگر گرگ و پلگ و خرسي هم ندرتا ديده شود بزودي به زندگي اش پايان ميدهند
حالا این درندگان چه گل خیری به سر مملکت زده اند که همه یکصدا اینقدر برای آنها دلسوزانی می کنید؟!!
برخي از اين اعمال ريشه در ذهنيت قبلي انسانها دارد.
يعني واقعا اينايي كه اين كار رو انجام دادن در جريان نيست كه نسل پلنگ ايراني در حال انقراضه ؟!!!
نشان از تمدن چندین هزار سالمونه!!!!
باید عمل کرد با حرف و تاسف مشکلی حل نمیشه!!
فرهنگ سازی فرهنگ سازی. . .
شکارچیانی که برای تفریح شکار میکنند عاقبت بدی در انتظارشون است و در همین دنیا توسط خداوند مجازات میشوند
شما یه طرفه دارین نیگا میکنید.
یبار هم خودتونو بزارین جای کشاورز
اگه گرگی که کل دارایی شما رو کشته چیکارش میکنید.
پس فقط کشنده مقصر نیست دولت باید جوابگو باشه.
‫بی فرهنگی و بی قانونی.
مردیم از گرونی حیوانات به درک به داد ما برسید
كشور به اين بزرگي به اين متنوعي ولي حيات وحش به اين ناچيزي كمي جاي تآمل داره؟؟؟
بی فرهنگی در هرچیزی که بگید داریم. فقط ادعای انسان بودن داریم .خدا کمک کنه یاد بگیریم چگونه زیستن را
این وحوش زبان بسته بدست وحوشی وحشی تر از خود به قتل رسیده اند.
وقتي با متخلفان برخورد جدي نميشه. وقتي اون محيط بان وظفيه شناس كه با قاچاقچيان حيات وحش برخورد ميكنه و اون قاچاقچي ناخواسته كشته ميشه اونوقت قضات محترم حكم به اعدام قاچاقچي كه وظيفش رو انجام داده ميدن نتيجش اين ميشه
شاید اگه ما به جای قاتل این حیوانات بودیم
تو اون لحضه همین تصمیم رو میگرفتیم...
هنر نزد ایرانیان است و بس!
وحشی فقط میتوان به اینها گفت وحشی
ادعای دین و اسلام دارید و حق و ناحق .
در تمام دنیا این حیوانات در پر قو نگهداری میکنند در ایران ذوق میزنند و میکشند
لازم میدانم اعلام نمایم مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان شامل :پارک ملی-اثر طبیعی ملی-پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده است و به اشتباه گزینه منطقه شکار ممنوع جز این گزارش ذکر گردیده. و مناطق شکار ممنوع پشتوانه حفاظتی قانونی کمتری دارند و جز این مناطق چهرگانه نمی باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۲
عذز بدتر از گناه يعني چي؟يعني حيوونا رو اينجاها بكشن اشكالي نداره همش فرافكني وصلب مسئوليت!!!!
هر سال این برنامه مطالعات با اعتبار اجرا و سال بعد تکرار و نتیجه نیز مشخص نیست. در واقع نتیجه باید به فرم نقشه رقومی(دارای مختصات) قابل استناد و منتشر شود تا درکی از مناطق حساس و کریدور زیستی باشد که متاسفانه نیست.
در واقع تعریف دقیقی از قلمرو گونه ها و نحوه محاسبه دقیق آن توسط مراجع رسمی زیستگاهها ارائه نگردیده.
باید بر خورد سنگین شود.و مجازات هایی مثل اعدام در نظر گرفته شود
این موارد نشانه های بی فرهنگی ایرانی هاست.
...فقط برای گفتن
از عصبانیت نمی دونم چی بنویسم
خدایا چرا از این مملکت یه خبر خوب نمی شنویم؟
جمله ای ناب از گاندی:

میزان مدنیت یک جامعه را ازروی رفتارآن جامعه با حیوانات می توان فهمید
تا فرهنگ سازی نشه، نمیشه......و نمیشه
بهتر است محیط زیست این جانوران را از محیط زندگی روستائیان جمع کند و ببرد خودش نگه دارد. بارها شنیده ایم که کودکان بی گناه خوراک جانوران وحشی شده اند . و کسی اهمیتی نداده .اینها حیوانات وحشی هستند نه گل و بلبل.
یک کشاورز تنگدست با زور و زحمت چند مرغ و خروس را پرورش میدهد و یک روباه پلید شبانه حمله میکند و همه را خفه میکند و یکی را می برد شما دوستداران حیوانات وحشی جای آن کشاورز باشید چکار می کنید ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۳
عزيز ناشناس، شما مي توانيد حيوانات اهلي خود را در محل امني نگهداري كنيد و از آنها مواظبت كنيد تا مورد حمله جانوران وحشي قرار نگيرند. مشكل از ماست نه از اونها. اونها از روي غريزه و گرسنگي اينكار را انجام مي دهند. شما اگر در شب هم داراييت و حيوانات اهليت بيرون باشه حتي آدمها ممكن است به آنها دستبرد بزنند. اونها هم حق زيست دارند و به نسبت خودشان از طبيعت سهم مي برند.
وقتی پلنگی به انسانی از روی غریزه حمله میکند میگویند حیوانی بیرحم ووحشی است ووقتی انسانی پلنگی را می کشد میگویند شکارچی ماهری است.چقدر ما انسان ها خودخواهیم
چو بد كردي مباش ايمن زه افات كه واجب شد طبيعت را مكافات

به چشم خويش ديدم در گذرگاه كه ضد بر جان موري مرغكي را
هنوز از صيد منغارش نپرداخت كه مرغ ديگر امد كار اوساخت .
درود بر فرهنگ، هوش و علم سرشار ما ایرانی ها
واقعا ما کی از خواب بیدار می شیم؟
واقعا فقر فرهنگی داریم اشکم در اومد
مگه سوسک و پشه جزئی از حیوانات نیستند چرا کسی از آنها دفاع نمیکند؟!!!.......................... شما خودتان را جای روستاییان بگذارید، فقط یک لحظه ، آیا ترس از دریده شدنِ رمه ها یا حیوانات دیگر مزرعه و یا حتی دریده شدنِ بچه ها و عزیزانتان توسط حیوانات وحشی( به اذعان همگان، "وحشی") چه حالی به شما میدهد آیا با وجود خطر در کمین زندگی و عزیزانتان باز هم دم از حمایت از حیوانات وحشی میزنید، نشسته ایم در شهر و راحت زندگی میکنیم درآمد داریم سرما نداریم ، گرما نداریم، گل گرفته گی معابر نداریم ، بسته شدن راه های ارتباطی نداریم ، بیمارستان با انواع تخصص ها کنار گوش مان و دیگر امکانات زیستی، باید هم نتوانیم خودمان را جای روستائیان و کشاورزان بگذاریم، باید هم از حیوانات وحشی خوشمان بیاید، حیوان وحشی از دید ما شهری ها آن حیوان دست آموزی است که با شیرین کاری هایش شاد و سرگرممان میکند( حتی پلنگ دست آموز) ولی اگر یک روز با خانواده در جنگلی گم شده باشیم و سرگردان، یه حیوان وحشی ببینیم اولین چیزی که به ذهنمان خطور میکند دفاع از خانواده است و داعیه حمایت از حیوانات وحشی را کنار میگذاریم و با استثنا قرار دادن توجیه میکنیم عمل مان را، آن شیری که مربی اش را درون قفس گیر انداخته بود را همه دیده ایم ، چرا مامور نیروی انتظامی به شیر شلیک کرد و آن حیوان زبان بسته را کشت، میتوانستند دست مربی را قطع کنند و نجاتش دهند ......................................................
اگه برخورد میشد کسی جرات و گستاخی نمیکرد
راستی دلار چنده؟
به انسانها اهميت نميدهند حيوانات جاي خودش
فقط آموزش و فرهنگ سازی نیست. این افراد که متاسفانه در مملکت خیلی زیادن بی رحم و بی عاطفه هستن. و وقتی نسبت به موجودات دیگه بی رحم باشی خدا هم نسبت به تو بی رحم می شه شاید دلیل این همه مشکلات ما ایرانیها هم همینه
بابا ما کی میخواهیم یاد بگیریم طرز برخورد با این حیوانات بیچاره آنها که در محدوده ی قلمرو خودشان زندگی میکنند و کاری به ما ندارند این ما هستیم که به قلمرو آنها تجاوز میکنیم و بی دلیل آنها را از پای در می آوریم واقعا تاسف بار است
من دیروز با یه پلنگ روبرو شدم ولی بخاطر اینکه نظرهارو خونده بودم ایندفعه رو عفوش کردم اما دفعه بعد ی نخواهد بود
البته فکر کردم تابناک عصه دار میشه.....
اخه تابناک دوسش دارم چکنم

ببینید سردبیر چه ذوق زده شد!
اگر خودمان را جاي اون شخصي قرار بديم كه پلنگ وخرس و گرگ در نزديكي خانه اش زندگي ميكنه ومياد بچه كوچكش رو جلو چشمش ميبره ومي كشد مي نشستيم نگاه مي كرديم و از اون اقا گرگه تشكرم مي كرديم ؛؛؛ يا ؟؟؟..........
اینها نمیدونند که فردا فرزندان ما به خاطر این همه بی دقتی به حیات وحش چگونه ما را مواخذه قرار خواهند داد. ترا خدا به اینده فکر کنید.
یادمان باشدکه ما انسانها به حریم حیات وحش تجاوز کرده ایم و آنها را از سرزمینشان فراری داده ایم پس اینقدر بی رحم نباشیم و با آنها مدارا کنیم .گرگ و پلنگ و روباه وپرندگان نیز سهمی از این حیات دارند.
در قران امده : رحم کن تا بر تو رحم کنم
من یکی رو میشناسم که چند سال قبل منتظر شده بود که یک قوچ کوهی وضع حمل کند بلافاصله مادر را با تیر زده بود!کشتن حیوانات به وفور در کوههای بینالودو در ارتفاعات روستای گرینه ده بار و دیزباد علیا دیده میشود
خیلی ناراحت شدم من عاشق حیواناتم ای کاش در مدارس به جای تدریس ریاضی و فشار آوردن بیش از حد به بچه ها احترام به طبیعت و علاقه مندی به حیوانات آموزش داده میشد شاید که نسلهای آینده نگرش و رفتار بهتری با طبیعت وموجودات آن پیدا کنند.
عمریست گریستم
و از بهر چه
ندانستم اما اکنون
میدانم
اونی که این کارو کرده خودش ادم نبود حفاظت محیط زیست پی گیر نیست خواهشن پی گیر شوند
سلام آخه فردی که اوباشگری میکند و همنوع خود را با کارد می درد حالا واسه گرگ و..... دل بسوزاند البته حس درنده خویی انسان را میگم نه اینکه اینا اوباش به اون معنی هستند خلاصه مرض روحی دارند این افراد
من فکر می کنم در وحله اول وقتی این انسانها ! با حیوانی مثل گرگ و یا پلنگ و یا خرس روبرو می شن اونقدر می ترسن که فکر می کنن الان اون حیوونا بهشون حمله می کنن و می خورنشون ! شاید اگر یکم آموزش در نحوه برخورد با این حیونات به مردم داده بشه شاهد کشته شدنشون نباشیم !
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان