بازدید 9355
وزیر تعاون، کار و رفاه در همایش ملی ارتقا سلامت اداری و مبارزه با فساد:

فساد هرچه به قدرت نزدیک تر شود افزایش می یابد

فساد در میان یقه سفید ها به دلیل آنکه به مبادی قدرت اتصال دارند، به مراتب پیچیده تر است که این نوع فساد کار دولت ها را مشکل تر می کند. مبارزه با فساد با کوتوله های سیاسی که به قدرت می رسند، ناممکن است زیرا خود آنها به نوعی مروج فساد هستند.
کد خبر: ۴۵۶۴۲۸
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۵ 08 December 2014
همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد صبح روز دوشنبه - 17 آذرماه- در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با حضور روسای سه قوه و مقاماتی از قوای سه‌گانه برگزار شد.

به گزارش «تابناک» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که یکی از سخنرانان همایش ملی ارتقا سلامت اداری و مبارزه با فساد بود با تاکید بر اینکه فساد قابل کنترل است، گفت: فساد هرچه به قدرت نزدیک تر شود، بیشتر افزایش می یابد.

علی ربیعی ، افزود: فساد موضوعی است که در همه جوامع وجود دارد اما کشورهایی که دارای حکومت های استبدادی هستند، به دلیل آنکه فساد به طور عام در ساختار قدرت است مبارزه با آن دشوارتر می شود.

وی اظهار داشت: فساد فرآیند است و آنچه کشور ما در مبارزه با این موضوع ضربه خورده به طور عام شعارهای سیاسی بوده است.

وی تصریح کرد: مبارزه با فساد نیاز به برنامه درازمدت و نهادسازی دارد و باید آن را تبدیل به جنبش اجتماعی کنیم.

به گفته ربیعی، هیچکس فساد را ملزم توسعه نمی داند و امروز بر اصل این دیدگاه معتقدند که فساد توسعه را ناکارآمد می کند.

وی با تاکید بر اینکه فساد با کاهش رفاه رابطه تنگاتنگ دارد، درخصوص انواع فساد گفت: فساد می تواند در یقه آبی ها(حقوق بگیران) و یقه سفیدها (عوامل در قدرت) مشاهده شود اما در یقه آبی ها این نوع فساد کمتر است.

ربیعی ادامه داد: فساد در میان یقه سفید ها به دلیل آنکه به مبادی قدرت اتصال دارند، به مراتب پیچیده تر است که این نوع فساد کار دولت ها را مشکل تر می کند.

وی تاکید کرد: مبارزه با فساد نیاز به زمان طولانی دارد و افرادی که با 'بگم بگم های سیاسی' می خواهند در ظاهر با فساد مبارزه کنند، نمایشی بیش نیست زیرا این گروه فساد را عمیق تر می کنند و هیچگاه اسامی مفسدان از جیب آنها بیرون نمی آید.

وزیر کار معتقد است: مبارزه با فساد باید به شکل ساختاری صورت گیرد، ساختارها درست تنظیم و مزایده ها و مناقصه ها برای اجرای طرحهای بزرگ روشن و شفاف برگزار شوند.

وی با اشاره به اینکه برای مبارزه با فساد نیاز به شایسته گزینی است، تصریح کرد: مبارزه با فساد با کوتوله های سیاسی که به قدرت می رسند، ناممکن است زیرا خود آنها به نوعی مروج فساد هستند.

وی با تقبیح روشهای مقایسه ای افراد با یکدیگر، گفت: این گونه مقایسه ها می تواند زمینه بروز فساد باشد، ضمن آنکه برای مقابله با فساد باید کارهای فرهنگی و اجتماعی نیز افزایش یابد.

وی تاکید کرد: برای مبارزه با فساد نه تنها نیاز به برخوردهای حقوقی و پلیسی است اما تنها برخوردهای پلیسی نمی تواند فساد را از بین ببرد.

ربیعی با اشاره به اهتمام دولت تدبیر و امید در مبارزه با فساد اداری، اظهار داشت: دولت برخاسته از رای مردم به طور قطع اصلاح ساختارها را پیگیری می کند، هرچند برای تحقق پیشگیری از مفاسد باید تعداد بازرسی ها افزایش یابد.

وی در خصوص برخی از مصادیق فساد در که در سالهای اخیر رخ داده بود، گفت: خانه ای متعلق به یکی از سازمان های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در منطقه ونک که ارزش آن 106 میلیارد تومان بوده به قیمت 30 میلیارد تومان به یک خانم فروخته بودند. همچنین برای انجام یک سرمایه گذاری فردی یک میلیارد تومان آورده داشته و در مقابل از سازمان های یادشده 99 میلیارد تومان دریافت کرده و منافع 100 میلیارد تومان را 50 - 50 بین خود تقسیم کرده اند.

وزیر کار ادامه داد: همچنین مدیر شرکتی که یکهزار میلیارد تومان فروش داشته این مبلغ را که سود آن 220 میلیارد تومان بوده در حساب خود نگه داشته و زمانی که می خواستیم جلوی تداوم این کار را بگیریم آنقدر مدعی پیدا شد که حتی می خواستند مدیر ما را به علت پیگیری به زندان بیاندازند.

ربیعی در پایان با بیان آنکه فساد در کشورهای در حال توسعه بیش از دیگر کشورها است، تاکید کرد: فساد فرآیندی است که می توان با آن مبارزه کرد و در صورتی که قدرت در جامعه ای غیراخلاقی شود؛ فساد گسترش خواهد یافت.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل