بازدید 13186

مالیات۹۰۰ هزار تومانی طلافروشان!

امسال رستوران‌ها، چلوکبابی‌ها و سفره‌خانه‌های سنتی و تالارها برای ثبت‌نام در سایت مالیات بر ارزش افزوده فراخوان شده‌اند. صنوف دیگر اغذیه‌فروشی مانند پیتزا‌فروشی‌ها حق ندارند مالیات بر ارزش افزوده اخذ کنند.
کد خبر: ۵۱۳۱۴۰
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۷ 30 June 2015
حدود نیمی از تولید ناخالص داخلی ایران در اختیار نهادهایی است که از پرداخت مالیات معاف هستند و این در کنار دیگر موانع‌ دریافت مالیات واقعی از بنگاه‌های اقتصادی یعنی بهره ناچیز دولت‌ها از بزرگ‌ترین منبع درآمد برای اداره کشور.

به گزارش جهان صنعت، براساس اعلام سازمان امور مالیاتی، درآمد پارسال کشورمان از دریافت انواع مالیات نزدیک به 52 هزار میلیارد تومان بوده که 20 هزار میلیارد تومان آن از محل مالیات بر ارزش افزوده درآمد کسب شده است. گفته می‌شود 50 درصد بودجه کشورمان باید از محل دریافت مالیات محاسبه شود. این نسبت در بودجه 783 هزار میلیارد تومانی پارسال معادل رقمی نزدیک به 400 هزار میلیارد تومان می‌شد.

طبق ادعای مسوولان چیزی حدود 40 درصد بودجه سال گذشته را درآمدهای مالیاتی پوشش داد و این در شرایطی است که فاصله معناداری بین رقم‌های تقریبی 400 و 50 هزار میلیارد تومان به چشم می‌خورد.

تبعیض‌های مالیاتی


هر چند گرفتن مالیات از شهروندان بابت دریافت خدمات شهری و اجتماعی که از آن برخوردار می‌شوند، می‌تواند مهم‌ترین منبع درآمد برای دولت باشد اما تاکنون هیچ یکی از دولت‌ها در ایران نتوانسته‌اند بستر و ابزاری برای دریافت رقم واقعی مالیات فراهم سازند. مالیات در تمام کشورها و در تمام اقتصادها به رغم اینکه درصد متفاوتی دارد اما تعریفی یکسان برای آن در نظر گرفته شده است و آن هم این است که مالیات به مثابه یک نوع هزینه اجتماعی است که یکایک اعضای یک ملت در برابر بهره‌وری از امکانات و منابع یک کشور موظفند آن را پرداخت کنند تا توانایی‌های جایگزینی این امکانات و منابع فراهم شود.این در حالی است که کشور ما علاوه بر نداشتن زیرساخت‌های نرم‌افزاری لازم برای محاسبه مالیات، موانع‌ بلندتری هم بر سر راه وصول درآمدهای مالیاتی پیش رو دارد که از مهم‌ترین آنها معافیت‌ها و تبعیض‌های مالیاتی برای برخی بنیادها و نهادهاست.

بر همین اساس علیرضا طاری‌بخش روز گذشته در نشستی خبری از دریافت مالیات از موسسات مالی غیرمجاز خبر داد و گفت: براساس قانون خدمات، بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری مجاز از مالیات معاف هستند ولی اگر موسسات از بانک مرکزی دارای مجوز نباشند، مشمول مالیات می‌شوند. براساس قانون، تنها از هزینه‌های سود پرداخت کارمزد از بانک‌ها و موسسات مالی مجاز مالیات دریافت می‌شود.وی ادامه داد: اما از آنجا که هزینه‌های سود و کارمزد در موسسات غیرمجاز قابل قبول نیست، مالیات بیشتری از این موسسات دریافت خواهد شد. بانک‌های مجاز در ازای سود و کارمزد به دلیل قابل قبول بودن مالیات کمتری می‌پردازند بنابراین افرادی که از موسسات غیرمجاز تسهیلات دریافت می‌کنند، به دلیل قابل قبول نبودن سود و کارمزد آنها مالیات بیشتری به نظام مالیاتی پرداخت می‌کنند.

وی درباره مالیات طلافروشان گفت: آخرین میانگین ابرازی مالیات بر ارزش افزوده توسط طلافروشان مربوط به زمستان سال گذشته ۹۰۰ هزار تومان بوده است، البته این میزان مالیات نسبت به دوره‌های قبل کمتر است. بر این اساس، مالیات ابرازی با واقعیت منطبق نیست و سازمان امور مالیاتی براساس حسابرسی‌ها مالیات واقعی را وصول خواهد کرد.

کالاهای اساسی معاف از مالیات


معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور با اعلام اینکه آژانس‌های مسافرتی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند، افزود: امسال رستوران‌ها، چلوکبابی‌ها و سفره‌خانه‌های سنتی و تالارها برای ثبت‌نام در سایت مالیات بر ارزش افزوده فراخوان شده‌اند. صنوف دیگر اغذیه‌فروشی مانند پیتزا‌فروشی‌ها حق ندارند مالیات بر ارزش افزوده اخذ کنند.

وی ادامه داد: اگر این صنوف تحت این عنوان بر قیمت محصولات خود بیفزایند، مصداق گران‌فروشی است و تعزیرات حکومتی می‌تواند به شکایات مردم در این باره رسیدگی کند. فست‌فودی‌ها و پیتزافروشی‌هایی که زنجیره‌ای نیستند، برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده فراخوان نشده‌اند.معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: کالاهای اساسی در سبد خانوار مردم همچون آرد، نان، گوشت، برنج، روغن، شکر، پنیر و شیر از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند.

وی با تاکید بر اینکه هیچ نوع ترجیح یا تخفیف در وصول مالیات بر ارزش افزوده برای اشخاص و افراد به‌خصوصی در نظر گرفته نشده است، گفت: در عین حال باید تذکر داد که در کشور سه میلیون مودی مالیات مستقیم وجود دارد اما تنها ۵۰۰ هزار مودی مالیات بر ارزش افزوده در نظر گرفته شده است که حدود ۴۹۵ هزار مودی ثبت نام کرده‌اند و ما فقط از مودیانی که ثبت نام کرده‌اند، مالیات بر ارزش افزوده دریافت می‌کنیم.

طاری‌بخش با بیان اینکه سال گذشته ۲۲ هزار میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده و ۱۲ هزار میلیارد تومان عوارض از سوی شهرداری‌ها و دهداری‌ها دریافت شده است، افزود: با اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش افزوده، عملکرد مالی مودیان شفاف‌تر خواهد شد و به جای چند نوع عوارض و مالیات از تولیدکنندگان در واقع فقط یک مالیات آن هم در آخرین مرحله و از مصرف‌کننده دریافت می‌شود.

طاری‌بخش در پاسخ به این سوال که برخی از مودیان مالیات را از مردم دریافت می‌کنند اما به دولت نمی‌پردازند، گفت: مودی مالیات را از جیب خود نمی‌پردازد بلکه به صورت امانت از مصرف‌کننده دریافت و در دوره‌های سه ماهه به دولت پرداخت می‌کند. اگر چنانچه مودی مالیاتی دریافت کند و به دولت نپردازد، قطعا تخلف کرده و با وی برخورد خواهد شد.

فرصت 3 ماهه برای ساماندهی نقدینگی


معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور افزود: مودیان می‌توانند از این فرصت سه‌ماهه برای ساماندهی نقدینگی خود استفاده کنند، این در حالی است که در برخی کشورها مودی باید مالیات خود را روزانه یا حداکثر ۱۰ روز با دولت تسویه کند.

وی با بیان اینکه صندوق‌های فروش که مالیات بر ارزش افزوده را به طور شفاف به سازمان امور مالیاتی اعلام می‌کردند، دارای ضمانت اجرایی کامل نبود، گفت: به دنبال آن هستیم که این صندوق‌ها با ضمانت اجرایی کافی در همه صنوف مرتبط بر مالیات بر ارزش افزوده تعبیه شود تا بتوانیم مالیات شفاف را دریافت کنیم.

طاری بخش در پاسخ به این سوال که اگر صنوفی مالیات خود را به طور کامل به سازمان امور مالیاتی پرداخت نکنند شما از کجا متوجه می‌شوید؟ گفت: شاخص‌های ما فعلا فاکتور فروش و سوابق هر مودی است و با استفاده از این سوابق و اطلاعات خود مالیات بر ارزش افزوده هر مودی را تخمین زده و از وی دریافت می‌کنیم و اگر متوجه شویم که مالیات واقعی را اعلام نکرده، حتما از مکانیسم‌های قانونی خود در این باره استفاده خواهیم کرد.

معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور درباره مالیات ۹ درصد ارزش افزوده در ایران و بالا بودن نرخ آن، گفت: ۱۵۰ کشور دنیا مالیات بر ارزش افزوده می‌گیرند که میانگین دریافتی آنها حدود ۲۰ درصد است و ایران در وصول مالیات بر ارزش افزوده جزو کشورهای ارزان محسوب می‌شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۳
انتشار یافته: ۲۷
آن کشورهایی که مالیات بر ارزش افزوده را اجرایی کرده اند، قبلا وضعیت مالیات مستقیم از مشاغل را نظم بخشیده و بدون کم و کاست و تبعیض دریافت کرده سپس به ارزش افزوده می پردازند. وقتی 50% مشاغل و کسب و کارها که اتفاقا جز رانتیر ها هستند از وظیفه خود شانه خالی میکنند مردم عادی از اخذ مالیات بر ارزش افزوده توسط دولت راضی نیستند.
من کارمند هستم و ماهیانه به طور متوسط حدود 400 تا 900 هزار تومان از حقوقم بابت مالیات میرود ان وقت یک طلا فروش که میلیاردی فروش دارد فقط 900 تومان!!!!!
یا طلا فروش نمیدهد یا اینکه از طرق دیگر تخفیف میگیرد
به کارمندان دولت بیشتر برسید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۹
یعنی ماهی 4تا 7میلیون حقوق؟ خوشبحالت ما با فوق ماهی 1300میگیریم
نگران طلا فروشان نباشید طبق معمول مالیات را از جیب مردم دربدر میگیرند
من کارمند هنوز حقوقم رو نگرفتم مالیاتم رو بر میدارن بعضی ها هم با درآمد کلان مالیات نمیدن یا با تاخیر و خیلی کمتر از میزانی که باید بدن انوقت دولت برا من که مالیات میدم چیکار کرده فرزندم حتی مدرسه غیر انتفاعی داره میره اینم وضع خدمات شهری
ای کارمند بدبخت
درست تايپ كردين. نهصد هزار تومان!!!!!!!!!! والله كارمندهاي بدبخت بيشتر از اينها ماليات ميدن.
من کارمند سالیانه چیزی حدود 1.5 میلیون تومان مالیات میدهم آنوقت طلا فروشان 900 هزار تومان آیا واقعا تبعیض نیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آقا اینقدر به این قشر مستضعف و آسیب پذیر طلا فروش فشار نیارید روا نیست ، کارمندان و کارگران عزیز که نمردن 10 درصد ناقبل بزارید رو مالیتشون اینجوری عادلانه تره .
ازحقوق من کارمندیک شرکت ماهیانه تقریبا یک میلیون تومان مالیات میگیرید(بدون اجازه) اماازیک طلا فروش سالیانه 900 هزار تومان !!! واقعا که.......
هرکه بامش بیش برفش بیشتر ، آنوقتی که درآمد یک کارمند وکارگر چند برابر یک طلا فروش است کسی حرفی نمیزند ، حالا که میخواهند چند برابر او مالیات بدهند شد تبعیض ؟؟؟؟ نظر تنگی وبخل تا کی ؟؟؟
فعلا که طلا فروشها ارزش افزوده را از مردم میگیرن وبه دولت پرداخت نمی کنند ای قانون فقط باعث افزایش درآمد اونا شده وبه ضرر مصرف کننده
مدرس دانشگاه ازاد هستم تقریبا یک سوم حقوف ماهانه من بابت بیمه و مالیات کسر می شود.!!!!
با نظارت بیشتر و مدیریت مأموران مالیاتی بنظر می رسد پرداخت مالیات ها به عدالت نزدیک تر شود .
با سلام لطفا این بیست کشور رابا نام معرفی کنید تامردم مطلع شوند
من کارمند هستم و ماهانه نزدیک 100 هزار مالیات می دهم به عبارتی می شود سالانه یک میلیون و دویست هزار تومان، در حالی که یک طلافروش یا یک فروشنده که دو تا سه نفر در مغازه هستند، کمتر از من مالیات می دهند. انصاف، انصاف، انصاف؟؟؟؟
باسلام روشهاي محاسبه ماليات بر درآمد در حال حاضر هماني است كه 100 سال پيش پيش بيني شده است . به عبارت ديگر براي محاسبه ماليات يك شركت خدماتي خالص فروش را محاسبه كرده و جمع كل هزينه ها را از ان كسر و عدد بدست آمده را بعنوان مشمول در نظر مي گيرند. باز شكر آن باقي است كه چند سال پيش قدمي به جلو برداشته شده و جدول تصاعدي حذف و 25% ثابت در نظر گرفته شد. حال اشكال اساسي اين است كه شايد بتوان از طرق مختلف كل فروش را محاسبة و با ميزان زياد دقت مبلغ آنرا تعيين كرد. ولي تعيين مبلغ هزينه سليقه اي است. چرا كه در قانون گفته شده ميزان هزينه هاي طبق عرف در نظر گرفته شود و واضح است كه هيچ گاه بصورت دقيق مشخص نخواهد شد. مميزين عرف خاصي را در نظر مي گيرند كه با عرف مودي خيلي تفاوت دارد و هموراه زمينه سال اختلاف است. بايستي روشي جايگزين شود كه طرفين نتوانند آنرا به دلخواه تعييد و يا حتي توافق كنند. همه چيز بايد روشن باشد. بعنوان مثال در محاسبه ماليات بر ارزش افزوده همه چيز مشخص و دقيق است. امسال 4%. هيچ اعمال سليقةاي نمي شود. من چندين با بصورت كتبي و بصورت دقيق ايجاد تنوع در روشهاي محاسباتي را پيشنهاد داده ام. متاسفانه دريغ از يك تماس تلفني براي پيگيري موضوع. پيشنهاد مشخص : ========== روش جديدي بصورت زير ايجاد كرده و به مودي اين اختيار داده شود كه يا به همان روش قديمي پايبند بماند و يا از اين روش جديد استفاده كند. در روش جديد مشابه ارزش افزوده اصلا هزينه ها مورد نظر قرار نخواهد گرفت. بلكه درصد خاصي از فروش بعنوان ماليات منظور خواهد شد. اين درصد خاص توسط كارشنان محترم وزارت اقتصاد ممكن است براي تمام زمينةهاي كاري يكسان در نظر گرفته شود يا براي هر يك عدد خاصي اعلام شود. مستحضريد كه در روش قديمي نيز مميزين فروش و هزينه ها را سبك و سنگين كرده و با توجه به نورم خاصي كه در ذهن دارند مبلغي را توافق ميكنند. اما محاسن اين روش : ============ 1. مودي امكان انتخاب روش جديد ( يا روشهاي جديد ) و قديم را دارد. 2. اعمال سليقه جهت قبول يا عدم قبول هزينةهاي اعلامي از طرف مودي توسط مميز منتفي خواهد بود. 3. مودي از اعلام هزينه هاي واهي سودي نخواهد برد. 4. حسابداري در مجموع ساده تر خواهد بود. 5. مودي مي داند كه چه مبلغي از وجه دريافتي بابت ماليات بوده و لزومي ندارد كه جهت محاسبه سود منظر بماند تا ببيند كداميك از هزينه هاي اعلامي و به چه ميزان مورد قبول واقع خواهد شد. 6. چانه و چانه زني بين مميز و مودي از بين خواهد رفت. 7. وصول ماليات را ميتوان در مقاطع زودتري انجام داد چرا كه از هر درآمدي ماليات آن مشخص است و لزومي ندارد كه 4 ماه بعد از سال مالي پس از محاسبه هزينه ها و .. ماليات محاسبه و پرداخت شود كه بسيار به نفع اقتصاد كشور بوده و وظيفه سازمان محترم امور مالياتي دقيق تر - ساده تر - به موقع تر و .. انجام ميشود. 8. مودي نيز مي داند كه از هر درآمد چقدر سود كرده و لزومي ندارد تا پايان سال مالي و .. منتظر شود.
بنده کارمند حقوق بگیر هستم با دریافتی دو تومن با احتساب حقوق خرداد 750000 هزار تومن برای سه ماه مالیات پرداخت کرده ام.
ولي كارمند بالاي 19درصد ميدهد چون مستقيم 10درصد ازحقوق و9درصد نيز ازخريدهاش بايد ماليات بدهد
کاملا" درسته در کشور های دیگر این نرخ اعمال میشود ولی صد نوع عوارض دیگر گرفته نمیشه و چیزی به نام مالیات عملکرد نیز وجود نداره و ضمنا" تبعیض هم در پرداخت مالیات ها به چشم نمیخورد .
در هنگام خرید طلا، طلا فروشان 9% به عنوان مالیات بر ارزش افزوده از خریدار میگیرند. اگر واقعا مالیات پرداختی آنها از من کارمند کمتر است نکته ای اکه ینجا جلب توجه می کند آن است که اگر آنها مالیات بر ارزش افزوده را کامل به دولت بدهند که درآمد آنها بر اساس آن مشخص شده و بالطبع مالیات آنها باید بسیار بیشتر باشد لذابه نظر می رسد نه تنها دوستان طلافروش ما مالیات نمیدهند بلکه بخشی از مالیات بر ارزش افزوده را هم دریافت میکنند. از مسئولین دولتی تقاضا داریم یا نظارت دقیق بر دخل و خرج طلا فروشها و سایر کسبه داشته باشند یا مالیات بر ارزش افزوده را که ظاهرا معبری از جیب کارمند و کارگر به جیب کسبه محترم است را بی خیال شوند.
ما که کارمندیم و مستقیم مالیات میگیرند فکر میکنید تقریبا 20% دریافتی مالیات و .... کم میشود حالا بفرمایید به اضافه مالیاتهای غیر مستقیم و...که هنوز به وسط ماه نرسیده حقوق تمام شده حال بفرمایید چه تدبیری دارید ؟ امیدوارم منطقی باشد و ما حقوقمان را بتوانیم به انتهای ماه برسانیم بدون اینکه وام یا قرض بگیریم
واقعا بی عدالتی تا چه حد؟ کارمندا ازین حقوق چندرغازی باید کلی مالیات بدن بعد طلا فروشا با اون درآمد سرسام آوری که دارن فقط 900 هزار تومان در سال! واقعا ظلم به قشر آسیب پذیر جامعست
با سلام آنچه 150 کشور دنیا میگیرند و میانگین 20درصد است مالیات بر ارزش افزوده است نه مالیات بر مصرف که در ایران گرفته میشود و به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پاکنویس شده است .
عزیز اولا مالیات بر ارزش افزوده نه مالیات بر همه چیز که الان شما دارذید می گیرید. ثانیا از هر بار فاکتور کردن یک جنس شما 9 درصد می گیرید و تا وقتی به دست مصرف کننده میرسه میشه 50 درصد.
خيلي متاسفم ،من يك خانه دارم و از حقوق همسرم ماهانه حدود چهارصد هزارتومان ماليات كم مي شود ،وتازه وقتي هرفروشگاهي هم مي روى باز روى اجناس خريده شده ماليات گرفته مي شود يعني قشر حقوق بگير دولت چند جانبه در حال پرداخت ماليات هستند و اين هم وضع پرداخت ماليات مشاغل آزاد ،به راستي چه زماني دراين مملكت هرچيز در جاي خودش قرار مي گيرد ؟
يه سوال:من كارمندم،وقتي حقوق مي گيرم ماليات آن كسر شده در واقع حقوق دريافتي من پس از كسر ماليات به بنده پرداخت مي شود.حال چنانچه بخواهم مثلا طلا براي عيال بگيرم دوباره بايد ماليات پرداخت كنم ،چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس