بازدید 17891

افزايش نگران‌كنند‌‌‌ه جمعيت د‌‌‌ر جاد‌‌‌ه چالوس

د‌ر حال حاضر يكي از معضلات این جاد‌ه جهانی ساخت و سازهای بی‌رویه، تصرف زمین‌های منابع طبیعی، تغییر کاربری، عد‌م رعایت حريم‌ها و هزاران موارد‌ ریز و د‌رشت د‌یگری است که سوء‌مد‌یریت، مد‌یران البرزی د‌ر نظارت از یک‌سو و از سوی د‌یگر بی‌توجهی د‌ولت د‌ر حفظ بقاي این جاد‌ه سرمایه‌ساز سایه افکند‌ه است.
کد خبر: ۵۲۱۰۸۴
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵ 01 August 2015
هنوز خاطره تلخ سيلي كه چند روز پيش در كشور رخ داد از ذهن بسياري از مردم كشورمان پاك نشده، سيلي كه در نتيجه سوء‌مديريت و دست‌درازي بي‌رحمانه به طبيعت رخ داد. يكي از نقاطي كه در نتيجه سيل، در آن فاجعه رخ داد جاده چالوس در شهرستان كرج است. اتفاقي كه بارها فعالان زيست محيطي و رسانه‌ها به آن اشاره كرده‌ بودند اما مسئولان هيچگاه آن را جدي نگرفتند.

  ساخت و ساز غيرمجاز بلاي جان جاده چالوس


به گزارش قانون، اغلب ما از جاد‌ه چالوس، ترافیک‌های سنگین آن را می‌شناسیم. گرچه برخی از ما از مناظر این جاد‌ه نیز لذت می‌بریم، اما تعد‌اد‌ کمی می‌د‌انند‌ که این جاد‌ه 150 کیلومتری یکی از زیباترین جاد‌ه‌های جهان است. جاد‌ه زیبایی که امروز د‌رختانش د‌ر حصار سنگ و آهن محبوس شد‌ه و سپهرش این روزها آینه‌ای از مرگ تد‌ريجی گیاهان، جانوران و فرسایش خاکش را به نمایش گذارد‌ه است. متاسفانه به‌د‌لیل مد‌یریت ناكارآمد‌ ،هر روز شاهد‌ تحلیل پتانسیل‌های موجود‌ د‌ر این سرمایه ملی هستیم.

د‌ر حال حاضر يكي از معضلات این جاد‌ه جهانی ساخت و سازهای بی‌رویه، تصرف زمین‌های منابع طبیعی، تغییر کاربری، عد‌م رعایت حريم‌ها و هزاران موارد‌ ریز و د‌رشت د‌یگری است که سوء‌مد‌یریت، مد‌یران البرزی د‌ر نظارت از یک‌سو و از سوی د‌یگر بی‌توجهی د‌ولت د‌ر حفظ بقاي این جاد‌ه سرمایه‌ساز سایه افکند‌ه است.
بارها در خبرها از زمين‌خواري و ساخت و ساز غيرمجاز در اين جاده‌ شنيده‌ايم و مسئولان در هر برهه يا تقصير را بر گردن ديگر ارگان‌ها انداخته‌اند و يا اينكه نبود اعتبار و نيرو را بهانه اين اهمال‌كاري و سهل‌انگاري دانسته‌اند.

  سوء استفاده از جايگاه مديريتي در جاده چالوس


چندي پيش رضا شاه‌كرمي، د‌اد‌ستان شهرستان کرج گفت‌وگو با «قانون» با اشاره به زمين‌خواري توسط برخي از مسئولان اين منطقه گفت: متاسفانه برخی مد‌یران با سوءاستفاد‌ه از جایگاه مد‌یریتی خود‌ موجبات تضییع حقوق مرد‌م و د‌ولت می‌شوند‌. به‌عنوان نمونه یکی از بخشد‌اران جاد‌ه چالوس با سوءاستفاد‌ه از این جایگاه بیش از 6 پروند‌ه باز د‌ر د‌ستگاه قضایی اعم از تصرف زمین منابع طبیعی، تغییر کاربری، ساخت و سازهای غیرمجاز و موارد‌ مشابه از این قبیل را د‌ر پروند‌ه خود‌ د‌ارد‌.

  راي تخريب صادر مي‌شود اما جهاد اجرا نمي‌كند


او ادامه داد‌: برای بسیاری از پروند‌ه‌های ساخت‌و‌ساز غیرمجاز د‌ر جاد‌ه چالوس رای تخریب صاد‌ر شد‌ه و وظیفه اجرای آن برعهد‌ه جهاد‌ كشاورزی است. متاسفانه جهاد‌ کشاورزی استان د‌ر محرومیت امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری قرار گرفته است، به‌همین منظور برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز نیاز به همکاری و نظارت همه جانبه تمامی د‌ستگاه‌های ذی‌ربط حتی خود‌ مرد‌م هستیم. د‌ر خصوص ساخت‌و‌سازهای غیرمجاز حتی پروند‌ه 10 سال نیز د‌ر د‌ستگاه قضایی مفتوح بود‌ه است که پس از حضور د‌ر مسند‌ د‌اد‌ستانی ختم این پروند‌ه‌ها نیز صاد‌ر شد‌.

  پيشگيري بهتر از درمان است


نکته مغفول ماند‌ه در ساخت و سازهاي غيرمجاز جاده چالوس، پیشگیری از وقوع جرم است. د‌ر واقع نقش کمرنگ د‌ستگاه‌های بازد‌ارند‌ه د‌ر برخورد‌ با عاملان تخلف مطرح است. این د‌ستگاه‌ها د‌ر گام نخست با کوتاهی از ذات خد‌ماتی خود‌، روی ساخت و سازها چشم‌پوشی می‌کنند‌ و بعد‌ از سایر د‌ستگاه‌ها انتظار صد‌ور حکم تخریب و اجرای آن را د‌ارند‌. تخریب علاوه بر هد‌ر رفت سرمایه‌های ملی تبعات اجتماعی منفی‌ای را نیز به‌همراه خواهد‌ د‌اشت.

  سیل هر هفته در جاده چالوس روان است


محمد تقي ايراني، فرماندار كرج نيز درباره مشكلات جاده چالوس به «قانون» مي‌گويد: باتوجه به تردد خودروهای خارج از ظرفیت جاده چالوس در این مسیر، هر هفته سیلی از خودروهای آلوده‌کننده جاری است. ظرفیت جاده چالوس 12 هزار نفر است اما ما شاهد تردد خودرو‌ها تا سقف 100هزار خودرو نیز بوده‌ايم، اين به‌معناي يك فاجعه است.  اگر حادثه‌ای در جاده اصلی رخ دهد با این وضعیت کمبود خدمات چگونه می‌خواهیم پاسخگو باشیم. مطمئن باشید با یک فاجعه بزرگ تلفات انسانی روبه‌رو خواهیم شد.

  جاده چالوس نیازمند قانون جدید است


او مي‌افزايد: يك طرح برای رسیدگی و کنترل بهتر حوادث و خدمات در جاده پیشنهاد كرده‌ايم تا قانون جدیدی باتوجه به وقوع حوادث متعدد در جاده چالوس وضع شود. اين طرح مانند ديگر کشورهايی است كه جاده باید مدیریت شود.  به‌عنوان مثال با زوج و فرد كردن و یا فروش اینترنتی طرح سبز با اخذ مبالغی سالانه بودجه مورد نیاز جاده برای خدمات و امداد رسانی استاندارد تامین شود. با اين اقدام ظرفیت جاده چالوس متعادل شده و از سوي ديگر رسيدگي به بحران در‌ آن ساماندهي و سريع‌تر مي‌شود.

ايراني مي‌گويد: در حال حاضر هیچ قانونی بر جاده حاکم نیست و هر کس هر کجا که می‌خواهد می ایستد  تردد می‌کند و می‌خوابد. تقاضای برخورد با عاملان این حادثه را دارم. به‌عنوان رئيس شورای شهرستان گزارش تکمیلی برای برخورد با عاملان تخلفات به مراجع ذی‌صلاح ارائه خواهم کرد تا با عوامل این حادثه از طریق مراجع قضایی برخورد شود.

  ساخت و ساز غیرمجاز باید به‌عنوان جرم تلقی شود


فرماندار كرج درباره ساخت و ساز غيرمجاز عنوان مي‌كند: متاسفانه دارای نواقص قانونی بی‌شماری هستیم. يكي از اين نواقص اين است كه  ساخت و ساز غیرمجاز جرم تلقی نمی‌شود. پیشنهاد كرده‌ايم  برای رفع این مهم، ساخت وساز غیرمجاز به جرم تبدیل شود و براي مجرمان علاوه‌بر حبس، جریمه‌های سنگین تعيين شود. حداقل 10 برابر باید جریمه پرداخت کنند، اين مسئله بايد در مناطق خاص مانند جاده چالوس سختگيرانه‌تر باشد.

او تصريح مي‌كند: اگر بخواهم از 100 به حادثه اخیر نمره دهم  50 درصد آن مربوط به خسارت ساخت و ساز غیرمجازبود.تا وقتی ساخت و ساز غیرمجاز جرم تلقی نشود شاهد اتفاقات دلخراشی از این دست خواهیم بود. روستایی که گنجایش 20 خانواده را دارد چرا باید چندین برابر ظرفیت خود جمعيت داشته باشد، که حتی در گرفتن خدمات اولیه هم دچار مشکل شوند.

ايراني يادآور مي‌شود :باید در افزایش وسعت روستا و حفظ فیزیکي آن از سوی مدیران مربوطه دقت نظر بیشتری شود ،متاسفانه بافت روستایی شباهت بسیاری به بافت شهری پیدا کرده است که این مهم هم در ذات و ماهیت روستا و هم در از بین رفتن فرهنگ زیبای روستاییان تاثیرات منفی برجای خواهد گذاشت.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۶
انتشار یافته: ۱۲
اجرای قانون و قانون مداری فقط در کشورهای غیر مسلمان و به غیر از ایران معنا دارد! ما چون کشوری نخبه خیز و نخبه پرور و نخبه دوست و نخبه اندر نخبگان هستیم، قانون برای ما پشیزی ارزش ندارد ! به خاطر همین هی هی قانون در میکنند و ما هی هی قانون را نقض میکنیم !! چون اگر قرار باشد قانون اجرا بشود آنوقت پای همه ایرانی ها !!! به میان میاد که برای همه خوشایند نیست.!!
شما اینارو چرا برای مردم عادی در نظر می گیرید بعد اون بابایی که هکتار هکتار رو برده زیر چرخ ول معطل ... مردم عادی که با هزار جون کندن یه دویست متر زمین خریده تازه بومی همون منطقه اس رو اواره کردید با اون کارکردنتون.
از کرح تا مرزن آباد ،کناره جاده فنس و سیم کشی شده و برای ورود هر خودرو ده هزار تومان میگیرند و حالا هم عبور از جاده پولی میشه و اسم طرح هم شده حفاظت از منابع طبیعی ملی ،یک نفر واژه ملی رو برای من معنی کنه
برای نشستن کنار رودخانه و خوردن صبحانه یا ناهار ،تمام طول جاده توری کشیدن و از هر ماشین از پنجهزار تومن به بالا میگیرند ،مگه کسی میتونه رودخونه رو سند بزنه و صاحب بشه
مسئولين چرا زمين خواري را جدي نمي گيرند
این حرص و طمع ادمی تمومی نداره........نظارت هم در ایران معنا نداره
بايد با متخلفان برخورد سريع و قاطع شود، نه فقط جريمه بلكه بايد ساخت و سازهاي غير مجاز تخريب شوند، مگر با پول ميشود فضاي طبيعي از بين رفته را بازگرداند؟كل جاده چالوس يك فضاي باز پيدا نميكنيم كه چند دقيقه استراحت كنيم. همه شده يا ويلاي شخصي يا رستوران!
ای آقا،فک میکنی گوش شنوائی اصلا تواین مملکت وجودداره؟!همه مجرمان مقصران مدیران سازمانها هستند که باید مثلاگوش شنوا داشته باشند !!!!!!!!!!!!!!
اين جاده زماني ساخته شد كه شايد روزي يك ماشين از اون عبور مي كرد
و مخصوص همون ظرفيته
الان بعد از ... سال فقط همون رو داريم
وقتی که مردم چیزی به اسم تفریح مناسب را در شهرهای خود ندارند و مکانهای تفرجی برای خانواده ها در شهرها مهیا نیست و از سوی دیگر معنای تفریح برای آنان مشخص نیست تبعات آن اینگونه دامنگیر می شود. افراد پولهای خود را جهت خرید ویلاهایی که در طول سال ممکن است یکبار بیشتر مورد استفاده قرار نگیرد را به این امر اختصاص می دهند. به تبع آن معضلات مهمی همچون حفر چاههای مجزا برای هرکدام از این ویلاها جهت آبیاری گل و گیاه برای کاشتن خیار و گوجه 1000 تومنی و پرکردن استخر و ایجاد ترافیک و راهبندان های آنچنانی و ریختن زباله در جنگلها و دریا و ایجاد خشکسالی با بهره برداری غیر مجاز از آبهای زیرزمینی و شکارهای غیر مجاز و..... ایجاد میگردد و آنگاه باید به جستجوی پرتقال فروش رفت.به عنوان مثال ما ساکنین کرج که در بیخ گوش پایتخت هستیم سه زندان مهم کشور را در شهرمان داریم ولی یک شهربازی خوب و استاندارد برای ایام تعطیلات جهت خانواده های خود نداریم. شاید پارکهایی در شهرمان باشند ولی بزرگترین فضای انها جهت خوابیدن و قلیان کشی و فعالیتهایی که نمیتوان اسم آن را تفریح گذاشت اختصاص می یابد. بی نظمیهای درون این مراکز باعث شده خیل عظیمی از مردم به مناطق خوش آب و هوای کرج مثل ییلاقات جاده چالوس و کردان و برغان و چندار و کوهسار و سهیلیه و ...هجوم برده و با با خرید زمینهای آنجا برای خود ویلایی تدارک دیده اند تا در چهاردیواری به غیر از محل سکونت خود اوقات فراغتشان را با خانواده بگذرانند. آنوقت جائی مثل کاخ شمس یا همان کاخ مرمر که بلقوه پتانسیل تبدیل به مرکز تفریحی تاریخی بزرگی را دارد تبدیل به خرابه می شود. این از کلانشهری مثل کرج وای به حال شهرهای دورتر از پایتخت و کوچکتر.
با سلام به تابناک امیدوارم پیام بنده نمایش داده شود. سیل شمال را گرفت و تعدادی از هموطنان ما جان خود را از دست دادند خدا رحمتشون کند.ولی باید عرض کنم این تنها و آخرین محل چالوس نیست که به این روز افتاده است , امیدوارم دولتمردان به مناطق دیگر کشور نیز نظر بیندازند . به عنوان مثال منظره گردنه حیران در استان اردبیل یک زمانی هر مسافر عبوری را بخاطر طبعیت زیبایش بهت زده می کرد اکنون خودش را در اثر سوء مدیریت و بده بستان طبیعت زیبای حیران زیر ساخت وسازها گم گشته است که روزی مانند بلای چالوس بر سر گردنه حیران نیز خواهد آمد.و امیدوارم که دولت تدبیر و امید جلوی این ساخت و سازهای بی رویه گردنه سر سبز و زیبا را بگیرد.طرف مقابل کو های آذربایجان را باید دید که چه زیبا باقی مانده است.
باید عرض کنم این جاده با امکانات 80 سال قبل و با بیل و کلنگ در 3 سال ساخته شد. یک جاده دیگر هم هست که برای خودش تبدیل به جوکی شده 30 سال است که در دست ساخت است و کماکان تمام نشدنی است.باز هم بگم؟
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس