بازدید 47935
۳

مجلس با رای قاطع بار دیگر به آخوندی اعتماد کرد+صوت حواشی

عباس آخوندی در جلسه امروز با 72 رأی موافق، 175 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع (به استیضاح و عدم رأی اعتماد) توانست اعتماد دوباره وکلای ملت را برای صدارت بر وزارت راه و شهرسازی کسب کند.
کد خبر: ۵۳۶۹۷۱
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۱ 06 October 2015
طرح دوفوریتی برای حمایت از تولید داخلی یک دیوانگی است/ اگر مردم دلشان نخواهد، نمی توان آنها را وادار به خرید خودرو کردجلسه بررسی طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی از دقایقی قبل در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

به گزارش تابناک، آخوندی سومین وزیر استیضاحی در دولت یازدهم است، پیش از این فرجی‌دانا وزیر علوم و علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در مجلس نهم استیضاح شدند.

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، در جلسه استیضاح، پس از بیانات استیضاح‌کنندگان، رئیس‌جمهور مى‏‌تواند به دفاع از وزیر یا وزیران مورد استیضاح بپردازد، همچنین وزیر یا وزیران مورد استیضاح نیز مى‏‌توانند به دفاع از خود بپردازند. حداکثر وقت دفاع از استیضاح براى رئیس‌جمهور یا چند وزیر پنج ساعت و براى یک وزیر سه ساعت خواهد بود.

وزیر یا وزیران مورد استیضاح مى‏‌توانند حداکثر یک ساعت از وقت دفاع خود را در اختیار یک یا دو نفر از نمایندگان موافق قرار دهند.

بیانات استیضاح‌کنندگان و پاسخ آنها در یک یا چند جلسه باید به طور متوالى صورت گیرد و استیضاح‌کنندگان مجاز نخواهند بود در ضمن ارائه دلایل و توضیحات خود، موضوعات دیگرى را که به مورد استیضاح مربوط نیست مورد بحث قرار دهند.

پس از پاسخ وزیر یا وزیران مورد استیضاح و یا پاسخ رئیس‏‌جمهور از طرف هیئت وزیران مورد استیضاح، حداکثر 2 نفر از نمایندگان استیضاح‌کننده حق دارند توضیحات تکمیلى بدهند، به شرطى که صحبت هر کدام از ربع ساعت تجاوز نکند. رئیس‌جمهور مى‏‌تواند حداکثر یک ساعت به دفاع از هیئت وزیران بپردازد و وزیر مورد استیضاح هم مى‏‌تواند حداکثر نیم ساعت مجدداً از خود دفاع کند.

معاون اول رییس جمهور، علی جنتی، وزیر ارشاد و علی فانی، وزیر آموزش و پرورش و گودرزی، وزیر ورزش و جوانان نیز در جلسه صحن علنی امروز حضور دارند.

محمد دهقان ضمن خوش‌آمدگویی به وزیر و همراهان از استیضاح کنندگان و مخالفان استیضاح خواست تا برای بیان نطق خود اسامی‌شان را به هیأت رئیسه اعلام کنند.

رحماندوست، کوچک‌زاده، حاجی، بیرانوند، ثروتی، نبویان، کریمی قدوسی، حسینیان، رسایی، سامری، موسوی لارگانی، اخوان، آلیا و طبیب‌زاده، اجرا نکردن تعهدات زمان اخذ رای اعتماد، مشکلات حوزه عمومی وزارت راه و شهرسازی، مشکلات حوزه زمین و مسکن شهری و روستایی، مشکلات حوزه حمل و نقل کشور و مشکلات حوزه مالی وزارت خانه را پنج محور استیضاح خود اعلام کردند.

استیضاح کنندگان بر این باورند که عدم عمل به تعهد وزیر مبنی بر تاسیس و فعالیت سازمان ایمنی جاده‌ها، بدون اقدام و پاسخ ماندن ایرادات عملکردی و برنامه‌ای مندرج در گزارش ماده 49 کمیسیون عمران، عزل و نصب‌های بدون دلیل و حذف نیروهای مومن، عدم اعلام موضع شفاف نسبت به موضوع فتنه و سران آن، عدم اجرای احکام قانون برنامه پنجم توسعه، عدم توجه به سیاست‌های اقتصادی مقاومتی و عدم توجه به اجرای قوانین ایثارگران از عمده دلایل‌شان برای ارائه طرح استیضاح است.

12:00  نمایندگان مجلس  اجازه دادند وزیر راه به راهش ادامه دهد.

عباس آخوندی در جلسه امروز با 72  رأی موافق،  175 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع (به استیضاح و عدم رأی اعتماد) توانست اعتماد دوباره وکلای ملت را برای صدارت بر وزارت راه و شهرسازی کسب کند.


11:45-  شهادت می‌دهم آخوندی مدیری مدبراست/محاسن آخوندی هنوز سبز نشده بود که در جهادسازندگی کار می کرد

محمدرضا باهنر در نشست علنی امروز (سه‌شنبه 14 مهرماه) مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم با بیان اینکه مذاکرات استیضاح کنندگان و پاسخ های وزیر را مفید ارزیابی می کند گفت:‌ جو مجلس را جو مساعدی می دانم بنده نه براساس ذهن خود بلکه براساس تحلیلی که از عملکرد مجلس و وزیر راه و شهرسازی دارم اخیرا در مصاحبه ای عنوان کردم که قطعا آخوندی بیش از مرحله اول رأی مجلس را خواهد داشت.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی نمایندگان به او گفته بودند ضرورتی ندارد تا در دفاع از وزیر صحبت کند ادامه داد:‌ اما از آنجایی که تعهد داده بودم دردفاع از آخوندی صحبت کنم چند نکته را بیان خواهم کرد از جمله در خصوص پروژه مسکن مهر که پروژه بسیار عظیمی است باید از زوایای مختلف به آن نگاه کرد.

وی با بیان اینکه در پروژه مسکن مهر خانواده هایی صاحب مسکن شدند که نسل در نسل آنها مسکن نداشتند تأکید کرد:‌امیدواریم در آینده نیز نسلی صاحب خانه شود که از این رفاه محروم بوده چرا که یکی از مهمترین وظایف دولت تأمین رفاه مردم است.

باهنر با بیان اینکه باید ازدیدگاه اقتصادی به پروژه مسکن مهر نگاه کرد گفت:‌ محاسبات دقیق نزدیک تر به پیش بینی ها و واقعیت است نباید فراموش کنیم که چنین پروژه ای برای کشور مشکلاتی به بار آورده است برای این ادعای خود حجت علمی دارم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از کنار عملیاتی شدن پروژه های مسکن مهر 10 واحد درصد تورم به کشور وارد شد یعنی اگر 17 میلیون نفر در کشور خانه دار شدند 10 میلیون نفر فشار تورم اضافی را احساس کردند که اعتقاد داریم این فشار به همان خانواده مستضعف و دهک های پایین تر از دهک 5 وارد شد.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس با اشاره به اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه ها توضیح داد: زمانی تصمیم گرفته شد به دنبال اجرای این قانون 45 هزار تومان هر ماه به مردم داده شود اما از آن طرف به دلیل تورم 60 هزار تومان از جیب مردم برداشت کردیم به این جهت توصیه می کنم دولت ها برنامه هایی تدوین کنند که نه تنها در دولت خود بتوانند آن را اجرا کنند که دولت های بعدی نیز از عهده اجرای آن برآیند.

وی تأکید کرد:‌ در خصوص پروژه های مسکن مهر واقعیت این است که وزارت راه و شهرسازی موظف است که تا آخرین نفری که برای مسکن مهر ثبت نام کرده است مسکن ساخته و تحویل دهد اما باید طوری برنامه ریزی کند که هزینه های مسکن مهر در اقتصاد کشور به  حداقل برسد.

باهنر با بیان اینکه زمانی آخوندی وزارت راه و شهرسازی را تحویل گرفت که 150 هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام داشت توضیح داد:‌در محاسبات ریاضی دانان پرداخت این تعهدات باید در 10 وعده 15 هزار میلیاردی انجام شود اما از نگاه اقتصاددانان پرداخت 15 هزار میلیارد در واقع در مسیر اتمام پروژه ها نیست بلکه هزینه استهلاک و تعدیل است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به یکی از عملکرد های مثبت وزارت راه و شهرسازی گفت:‌اخیرا این وزارتخانه طرحی را کلید زد تا مصرف گاز در کشور را کاهش دهد چرا که براساس کاهش جهانی قیمت نفت سالانه 40 میلیارد دلار هزینه نفت و گاز داشتیم.

وی توضیح داد: براساس مصوبه اخیر این وزارتخانه مقرر شد ناوگان حمل و نقل در صورتی گازوئیل دریافت کند که بارنامه داشته باشد این کار باعث شد مصرف 6 میلیون لیتر گازوئیل در کشور کاهش یابد.

باهنر با بیان اینکه در دولت اول تا دولت یازدهم در مجلس شورای اسلامی بوده است گفت:‌من همه دولت ها را دیده ام با صدها وزیر گفتگو کرده ام و بیش از 1200 همکار نماینده داشته ام براساس تجربه و سابقه خود بعد از مهندس کازرونی شهادت می دهم که آخوندی یکی از وزرای فهیم،‌ مدیر، پرکار و استراتژیک کشور است.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس یادآور شد: آخوندی قبل از آنکه محاسنش درآید در جهاد سازندگی شروع به کار کرد و در سن پایین معاون سیاسی وزیر کشور بود و بسیاری از ما او را می شناسیم که مدیر مدبر و با کیاستی است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 18 نفر از اعضای کمیسیون عمران موافق مطالب مطرح شده و محورهای استیضاح آخوندی نیستند گفت:‌ این استیضاح از سر دلسوزی برای مردم مطرح شده است اما امیدواریم که مجلس دوباره از آخوندی درخواست کند که مسئولیت سکان داری وزارت راه و شهرسازی را برعهده گیرد.

11:30-  آرامی: شرایط مسکن مهر با تغییر دولت هم بهتر نمی‌شود

منصور آرامی نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه پارلمان) در سخنانی با عنوان مخالف استیضاح وزیر راه و شهرسازی، اظهار داشت: ما می‌خواهیم از وزیری دفاع کنیم که با نگاه ملی به منافع کشور عمل کرده است.

وی با بیان اینکه وزارت راه فقط یک وزارتخانه پیمانی نیست بلکه اقتصادی است، افزود: نگاه ما به وزارت راه و شهرسازی اصلاً نباید سیاسی باشد چون گناه و خطاست، تاکنون وزیر راه و معاونان این وزارتخانه تعامل بسیار خوبی با کمیسیون‌ها و مجلس داشتند، وزارت راه با این مدیریت در حال تغییر یک رویکرد است و در حال تغییر از یک وزارتخانه دولتی و تبدیل شدن به یک وزارتخانه مردمی است.

آرامی با بیان اینکه حتماً همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های کشور ایرادات و اشکالاتی دارند، گفت: فقط در بخش بنادر کشور 2 هزار و 500 میلیارد تومان بخش خصوصی مشارکت کرده است، همچنین در بخش ریلی نیز حدود 2 هزار و 700 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را داشته‌ایم که این موارد نشان‌دهنده تغییر رویکرد وزارت راه و شهرسازی است.

وی با بیان اینکه 121 پروژه به فراخوان بین‌المللی گذاشته شده است، تصریح کرد: وزارت راه برای اتمام پروژه‌های کشور نیازمند 123 هزار میلیارد تومان اعتبار است در حالی که همه شما می‌دانید بودجه وزارت راه 6 هزار 400 میلیارد تومان است، با این وضع بودجه و اعتبارات آیا این وزارتخانه کار دیگری می‌تواند انجام دهد؟

نماینده بندرعباس در مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکلات مسکن مهر در کشور، یادآور شد: حتماً همه نمایندگان مجلس در امر مسکن مهر نگاه سیاسی ندارند، بنده خودم برای 40 هزار واحد مسکن مهر پروانه صادر کردم بنابراین با مشکلات مسکن مهر در کشور کاملاً آشنا هستم لذا باید بگویم مسکن مهر به این سادگی‌ها نیست و مشکلات این پروژه یکی، دو تا نیست، اگر دولت دیگری هم بیاید وضع مسکن مهر بهتر از این نخواهد شد.

آرامی با اشاره به گزارش شورای هماهنگی دستگاه‌های کشور در تاریخ 5 اسفند 91 یعنی در دولت گذشته به احمدی‌نژاد رئیس جمهور وقت، گفت: طبق این گزارش طرح مسکن مهر دارای نقاط ضعف حائز اهمیتی است، مشکلات مسکن مهر از قبل بوده و بار مالی ایجاد شده بسیار قابل توجهی به وجود آورده که تأمین این بار مالی نیازمند اخذ تدابیر اساسی است، این گزارش نشان می‌دهد که پروژه مسکن مهر با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز کار جهادی در حوزه مسکن مهر انجام شده که 500 هزار واحد در این دولت تحویل مردم شده است، امروز مردم در اطراف بندرعباس می‌دانند که چه مشکلاتی در مسکن مهر وجود دارد، ما در مسکن مهر مدرسه و یا محیط‌های فرهنگی نمی‌خواهیم اما باید بدانیم تکمیل پروژه‌های مسکن مهر به اعتبار و بودجه زیادی نیاز دارد.

10:31- صحنه های استیضاح نمایش تمرین مردمسالاری است

وزیر راه و شهرسازی صحنه های استیضاح را نمایش تمرین مردمسالاری دانست و افزود: ما که ادعای مردمسالاری داریم باید از این مسئله دفاع کنیم و مردمسالاری را در منطقه پرآشوب به رخ جهانیان هم بکشیم.

عباس احمد آخوندی در جلسه استیضاح خود با اشاره به اینکه به یاد بیاوریم که در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت هستیم حادثه روز منا که باعث جان باختن تعدادی از حجاج شد را نیزتسلیت گفت و ادامه داد: از تمام دست اندرکارانی که درارتباط با فاجعه منا تلاش کردند از جمله همکارانم در سازمان هواپیمایی کشور تشکر می کنم و امیدوارم بتوانیم در دولت اقداماتی داشته باشیم که شاهد تکرار چنین وقایعی نباشیم.

وی با اشاره به اینکه عید غدیر را به تازگی پشت سر گذاشته ایم افزود: این روز را تبریک می گویم و امیدوارم از حضرت امیر تاسی کنیم و از اخلاق و عدالت منحرف نشویم.

آخوندی همجنین ضمن تشکر از استیضاح کنندگان گفت: از کسانیکه زحمت استیضاح را کشیدند و وزارتخانه را رصد کردند و به نظرشان با اشکالاتی مواجه بود به ویژه رییس کمیسیون تشکر می کنم.

وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه استیضاح وزرا حق مجلس است و هر گاه بیش از 10 نماینده این تصمیم را بگیرند به استیضاح وزیر منجر می شود اظهار داشت: بنده کاملا خوشحال هستم و از این استیضاح گلایه ای ندارم و با کمال میل در اختیار نمایندگان هستم و از اینکه موقعیتی را فراهم کردند تا گوش ها را حساس کنند سپاسگذارم.

وی صحنه های استیضاح را نمایش تمرین مردمسالاری دانست و افزود: ما که ادعای مردمسالاری داریم باید از این مسئله دفاع کنیم و مردمسالاری را در منطقه پرآشوب به رخ جهانیان هم بکشیم.

آخوندی ادامه داد: 4 بار به نحوی از انحاء از نمایندگان تاییدیه گرفته ام اولین تاییدیه هنگام اخذ رای اعتماد از نمایندگان بود همچنین 3 بار پاسخ های بنده برای صحن مجلس قانع کننده بود و شما به صحبت های بنده اعتماد کردید.

وزیر راه و شهرسازی افزود: موضوع استیضاح 5 ماه است که در جریان بوده و بنده بارها در جلسات کمیسیون عمران در این‌خصوص شرکت کرده‌ام و بیشتر نمایندگان در این جلسات عرایض بنده را قانع‌کننده دانسته و تعدادی از آنها استیضاح خود را پس می‌گرفتند.

4 بار حضور در کمیسیون عمران مجلس، توضیحات بنده مورد توجه بیشتر نمایندگان قرار گرفت

وی تاکید کرد: بنابراین طی 4 بار حضور در کمیسیون عمران مجلس، توضیحات بنده مورد توجه بیشتر نمایندگان قرار گرفت، اما در هر صورت بحث استیضاح مطرح شد، هر چند که از زمانی که این موضوع مطرح شد، بنده حتی نگذاشتم بحث استیضاح تاثیرات منفی بر روی کارکنان وزارتخانه داشته باشد.

آخوندی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی 56 هزار کارمند داشته و 10 هزار پیمانکار با این وزارتخانه در ارتباط هستند، اما همه نمایندگان می‌دانند که من به هیچ وجه نگذاشتم سایه استیضاح در بین کارکنان این وزارتخانه رسوخ پیدا کند و آخرین اقدام وزارت راه و شهرسازی برگزاری اولین همایش برای جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی بود که همین چند روز گذشته برگزار شد و در این همایش 121 پروژه بزرگ با 25 میلیارد یورو عرضه شد.

اجازه ندادم سایه استیضاح بر سر کار وزارتخانه بیافتد

این عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر اینکه یک لحظه نگذاشتیم کار وزارتخانه متوقف شود، تصریح کرد: روز گذشته و همزمان با برگزاری همایش روز روستا، حمل و نقل روستایی توسط وزارت راه و شهرسازی مطرح شد و در طی این مدت نمایندگان بسیاری به بنده مراجعه کردند و پیشنهاد دفاع دادند که لازم است در این جلسه از همه نمایندگان سپاسگزاری کرده و مراتب امتنان خود را اعلام کنم.

آخوندی در توضیح صحبت‌های خود درخصوص استیضاح گفت: در 4 دسته مطالب خود را بیان می‌کنم و امیدوارم همه این موارد سوالات نمایندگان را پوشش دهد که اولین آن رویکرد استراتژیک وزارت راه و شهرسازی در چارچوب اقتصاد مقاومتی است که وزارت راه و شهرسازی به‌عنوان اولین وزارتخانه در این مسیر گام نهاده است.


10:20- هاشمی: آقای وزیر چرا چرخ هواپیماها باز نمی‌شود؟

سیدمهدی هاشمی نیز اظهار کرد: آقای وزیر راه پاسخگو باشید که چرا چرخ هواپیماها باز نمی‌شود و آمار سوانح هوایی در زمان مدیریت شما افزایش یافته و 220 درصد بالاتر از استاندارد جهانی است؟

این نماینده مردم تهران که به عنوان موافق استیضاح وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی سخن می‌گفت: اظهار کرد: بر اساس آمار از سال 2009 تا 2011 روندی کاهشی سوانح هوایی داشتیم و از سال 2011، 18 برابر استاندارد بین‌المللی سوانح هوایی داشتیم اما در سال 2015 طبق پیش‌بینی‌ها 220 برابر عرف جهانی حوادث هوایی داشتیم که این نشان از بی‌برنامگی وزارت راه در عرصه هوایی است. چرا در مورد سقوط هواپیمای آنتونف کسی بازخواست نشد و چرا تاکنون بارها و بارها چرخ هواپیماها باز نشده است؟

وی با انتقاد از حضور وزیر راه در مجامع غیرمرتبط با وظایف خود گفت: اینکه بیماری‌های مزمن بانکی در کشور داریم مشکل درستی است و از رئیس جمهور و وزرای اقتصادی برای تدوین برنامه و تأکید بر نگرانی‌های اقتصادی قدردانی و تشکر می‌کنیم اما چرا وزیر راه پیگیر مسائلی است که به وی مربوط نیست در حالی که برای کارهای مربوطه و پیگیری‌های حیطه خود وقت نمی‌گذارد و حتی برای نمایندگان اقلیت نیز هیچ فرصتی قرار نمی‌دهد؟

رئیس کمیسیون عمران تصریح کرد: در بخش مسکن برنامه روشنی اعلام نشده و آمار اشتغال این حوزه به شدت کاهش یافته و مسکن با رکود مواجه است و فقط به ابلاغ‌هایی در سازمان نظام مهندسی بسنده شده که معلوم نیست به چه دلیل و به چه شکل اینها ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: آقای آخوندی شما در جلسه رأی اعتماد خود فرمودید که می‌خواهم از نیروهای جوان استفاده کنم در حالی که 24 نفر از مدیران و معاونان شما از بازنشستگان هستند و جوانان در پست‌های کلیدی وزارتخانه شما جای ندارند و به نمایندگان نیز توجهی در دولت شما نمی‌شود. حتی در عزل و نصب‌ها نیز نمایندگان باید از اخبار مطلع شوند و هیچ‌گاه نگاهی به مجلس نبوده است. ولی باز می‌گویید استیضاح سیاسی است.

هاشمی تصریح کرد: ما بارها خواستیم که این استیضاح انجام نشود و از آغاز ریاست جمهوری آقای روحانی خواستار تشکیل جلساتی برای پیگیری موضوع مرتبط با حوزه عمران بودیم اما هیچ توجهی به این خواست‌ها نشده است و هر بار نیز که مجلس گفت فلان آقا را در فلان پست قرار ندهید شما اصرار کردید و مشکلات امروز حوزه هوایی را ایجاد نمودید و 10 ماه وی را به عنوان سرپرست نگه داشتید. این همه رفتار و دلیل نشان دهنده غیرسیاسی بودن استیضاح است.

وی با انتقاد از بی‌توجهی به بخشنامه‌های خرید هواپیما گفت: مگر قرار نبود هواپیمای بالای 15 سال خریداری نشود پس چرا این موضوع را لغو کردید و هیچ تعاملی هم با نمایندگان نداشتید؟


10:10- قرار نبود وزیر خود را مامور دست دادن با شیطان کند

مهدی کوچک زاده از موافقان استیضاح وزیر راه صحبت‌هایی در نطق خود مطرح کرد که در ادامه با اعتراض طیب‌نیا وزیر اقتصاد و تعدادی از نمایندگان مواجه شد.

این نماینده مجلس در ابتدای نطق خود با اشاره به این که نمایندگان دور وزیر راه جمع شده‌اند گفت: اعضای کابینه‌ای که رئیسش مجلس را به حساب نمی‌آورد، اعضایش هم وقت شنیدن این حرف‌ها را ندارند.

وی ادامه داد:‌ در دو سه هفته‌ی اخیر که پس از تلاش‌های بسیار این استیضاح از قید قضاوت‌ها و برداشت‌های سلیقه‌ای رها شد و در مسیر قانونی قرار گرفت شارلاتانیزم رسانه‌ای خدمتگزار کانون‌های قدرت و ثروت تلاش نمودند که آن را جناحی نشان دهند و ضرب‌المثل کافر همه را به کیش خود پندارد مصداق واقعی پیدا کرد.

کوچک‌زاده افزود:‌ این استیضاح از نظر من که آن را امضاء کرده‌ام صد در صد در خدمت منافع یک جماعت و در مقابله با منافع یک جماعت دیگر است. این استیضاح فریاد بی‌خانمان‌ها و بیهوده‌نشینانی است که از دست ملاکان به ستوه آمده‌اند و به امید سرپناهی همه دارایی خود را در مسکن مهر سرمایه گذاری کردند. البته بر اساس قراردادی که امضاء کنندگان آن جمهوری اسلامی است و نه آقای آخوندی و همان شارلاتان‌های رسانه‌ای حرف بیجای آن مبنی بر مزخرف بودن این طرح را تکرار می‌کنند.

این نماینده مجلس تاکید کرد: این استیضاح می‌خواهد منعکس کننده فریاد پابرهنگانی باشد که می‌گوید اگر برای آسفالت کردن فضای بین بلوک‌های مسکن هشتگرد بودجه نیست چطور از ابتدای روستای کوشکه زرد تا دم ویلای آقای جهانگیری بودجه است؟

کوچک‌زاده ادامه داد: این استیضاح می خواهد بغض فروخورده کسانی را بازتاباند که می‌گویند اگر بودجه برای ارتقای حمل و نقل عمومی نیست چطور برای خرید ایرباس، برای سفر رئیس جمهور به نیویورک بودجه است؟

وی سپس خطاب به آخوندی گفت: شما از 20 سالگی معاون وزیر بودید و پس از سالها اشتغال کرسی وزارت‌خانه برای جبران خدماتتان با بودجه وزارت نفت به انگلستان اعزام شدید و پس از اخذ مدرک دکترا خدماتتان را با پذیرش ریاست ستاد فتنه جبران کردید.

کوچک زاده همچنین گفت: این استیضاح فریاد کامیون‌داران مظلومی است که بی هیچ حمایتی در مقابل زورگویی‌های مدیریت گمرک بوشهر در بحث تخلیه بار به حال خود رها شده‌اند چون وابسته به آقایان وزارت اقتصاد نیستند. البته این مساله ربطی به آقای آخوندی ندارد اما ایشان هم هیچ کاری برای این افراد نکرده‌اند.

این صحبت‌های کوچک زاده با اعتراض طیب‌نیا وزیر اقتصاد که در جمع مجلس حاضر بود مواجه شد و برخی دیگر از نمایندگان نیز به کوچک‌زاده معترض شدند.

اما این نماینده اصولگرا نطق خود را ادامه داد و افزود: این اعتراض می‌خواهد حرف جوانان با عرضه و فرهیخته‌ای را منعکس کند که می‌گوید برخی از کمبود بودجه را می‌توان از فروش زمین‌ها و واحدهای تجاری مسکن مهر تامین کرد. این استیضاح، استیضاج متعهدان به عهد علیه وزیری است که موقع رای اعتماد خودش و رئیسش هزار وعده و وعید بیجا به مردم دادند، اما دریغ از عمل به یکی از آنها.

وی افزود: رئیس جمهور قرار بود صد روزه مشکلات را حل کند اما امروز دو سال می‌گذرد. قرار بود به درد مردم برسد، نه این که وزیر خود را مامور دست دادن با شیطان کند.

09:50- رأی شکننده وزیر در رأی اعتماد توقع عمل به وعده‌ها را ایجاد کرد

حمید رسایی رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز از عدم تحقق وعده‌های وزیر راه و شهرسازی در زمان رأی اعتماد انتقاد کرد.

وی که به عنوان یکی از موافقان استیضاح وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس سخن می‌گفت: اظهار کرد: امروز استیضاح در حالی برگزار می‌شود که پیش از این دو سوال از آقای آخوندی مطرح شده بود. ایشان بعد از دادن وعده‌هایی با اختلاف 8 رأی وزیر شدند و این رأی شکننده این توقع را ایجاد می‌کرد که به وعده‌هایشان توجه کنند.

وی افزود: اردیبهشت ماه سال 93 اولین سوال از وزیر راه مطرح شد و ایشان گفت که فرصتی برای اجرای تعهداتش نداشته و در نتیجه متقاضی سوال، سوالش را پس گرفت و به رأی نگذاشت. اما امروز همان فرد جزو متقاضیان استیضاح است.

این نماینده مجلس یادآور شد: یک سال بعد من سوالی را از آقای آخوندی در خصوص مسکن مهر مطرح کردم و ایشان همان پاسخ‌هایی را به من دادکه به آقای حاجی داده بود و سوال به رأی گذاشته شد و آقای وزیر با وعده‌هایی که برای حل مشکل دادند با اختلاف یک رأی که بعداً معلوم شد درست نبوده از کارت زرد مجلس خلاصی پیدا کرد.

رسایی ادامه داد: آیا اگر استیضاح سیاسی بود ما اینقدر مماشات می‌کردیم و آیا استیضاح سیاسی اینقدر روند طولانی را طی می‌کند؟

آقای رسایی تخلف نکنید

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی ادعای مطرح شده توسط رسایی در صحن علنی مجلس را رد کرد.

لاریجانی پس از سخنان حمید رسایی که در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی سخن می‌گفت، اظهار کرد: آقای رسایی نکته‌ای را گفتند که در مورد سوال گذشته از وزیر اختلاف یک رأی وجود داشته که بعد مشخص شد درست نبود و از کارت زرد مجلس رهایی یافت.

وی ادامه داد: این مسأله مربوط به هیأت رئیسه است و ما چنین چیزی را تأیید نمی‌کنیم.

در این بین رسایی می‌خواست به لاریجانی در این رابطه پاسخ دهد که رئیس مجلس ادامه داد: آقای رسایی تخلف نکنید، ‌شما اتهامی را به هیأت رئیسه زدید و حالا هیأت رئیسه جواب شما را می‌دهد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: شما حرفی زدید که معلوم شد خلاف بوده و ما چنین حرفی را تأیید نمی‌کنیم و در آن زمان سوال انجام شد و رأی نیاورد.

09:30 - مقابله با فساد در وزارت راه با واگذاری قرارداد به شرکت‌ها و افراد نورچشمی در تضاد است

حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی (14 مهر 94) در موافقت با استیضاح آخوندی وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت: خداوند را شاهد قرار می‌دهم که هدفم از امضای استیضاح آقای آخوندی احقاق حقوق ملت محروم و مظلومی است که ما باید صدای رسای این عزیزان باشیم، من به نوبه خود قسم یاد می‌کنم که اهداف سیاسی و جناحی باعث امضای بنده نبوده است.

وی افزود: از خدای متعال می‌خواهم تا به حقیر انصاف در بیان و به همکاران دقت نظر در تصمیم گیری در این روز خطیر عنایت فرماید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین تصریح کرد: یکی از ایرادات اصلی نمایندگان بی دقتی در توزیع اعتبارات در استان‌ها و اولویت بندی در اجرای پروژه‌ها براساس نظام چانه زنی است که متاسفانه در دو سال مدیریت آقای آخوندی به شدت در این وزارتخانه مشاهده شده است.

موسوی لارگانی در ادامه مطرح کرد: چرا باید پروژه‌های حوزه‌های انتخابیه تعدادی از نمایندگان نسبت به بقیه اولویت داده شود.

وی خطاب به وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: آقای آخوندی آیا این عدالت است که به شهرستانی 20 میلیارد تومان اعتبار اختصاص دهید و در شهرستان مشابه دیگر برای دادن 100 میلیون تومان خساست به خرج دهید. مردم چه گناهی دارند چرا باید روستائیانی که به آقای روحانی و احمدی نژاد رای داده‌اند تاوان این تبعیض و بی عدالتی و سیاست کاری شما را بدهند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه متذکر شد: شما در برنامه‌های خود به شفاف‌سازی و دسترسی ایمن و آزاد به اطلاعات اشاره کرده بودید پس علت انعقاد قرارداد با ترک تشریفات قانونی در شرکت راه جمهوری اسلامی چیست علت واگذاری قراردادهای متعدد با شرکت ابن سینا که از وابستگان به شما هستند چیست؟

موسوی لارگانی ادامه داد: آقای آخوندی امروز در محضر ملت شریف ایران اعلام کنید به چه دلیل خون برخی برای شما رنگین تر است علت امتیازات فراوان برای شما چیست؟ کاش جرات داشتید و به ملت اعلام می‌کردید آیا رکود بی سابقه در صنعت مسکن و ساختمان در دوران شما پذیرفتنی است؟

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: کدام برنامه را برای خروج از رکود این بخش ارائه دادید. برنامه‌های شما چه تاثیری بر اقتصاد صنعت ساختمان گذاشته است؟ یکی از برنامه‌های ارائه شده از سوی شما در زمان رای اعتماد شفافیت و مقابله با فساد بود دو سال گذشته چه کردید؟ آیا مقابله با فساد در وزارت راه با واگذاری قراردادهای متعدد با ترک تشریفات به شرکت‌ها و افراد نور چشمی در تضاد نیست.

این عضو کمیسیون اقتصادی همچنین مطرح کرد: طبق برنامه‌ شما قرار بود ظرف 6 ماه نسبت به مهندسی مجدد ساختار وزاتخانه اقدام کنید و گزارش مربوط را به مجلس ارائه دهید دو سال گذشت اما دریغ از یک خط گزارش.

موسوی لارگانی در ادامه خاطرنشان کرد: هیچ اقدام عملی در این رابطه انجام نشد. قرار بود برای حل بحران طلب‌کاران و پیمانکاران برنامه عملیاتی بدهید اما پس از دو سال هر روز و هر هفته شاهد مراجعه پیمانکاران و طلب‌کاران به وزارتخانه هستیم.

وی همچنین عنوان کرد: همکاران عزیز مستحضر هستید که به واسطه همین بدهی‌های کلان و سستی و اهمال وزارتخانه در بازپرداخت آن ها هزاران فرصت شغلی از دست رفته است چه زمانی وعده‌های شما تحقق پیدا می‌کند؟ وزارتخانه‌ای که باید محل کار، فعالیت و عمران باشد در دو سال اخیر تبدیل به پایگاه فعالیت سیاسی برخی از افراد تندرو شده که رسیدن به مقاصد سیاسی و انتخاباتی خود را بر تامین حقوق مردم ترجیح می‌دهند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مدیرانی که تامین مسکن برای مستضعفان را طرحی مزخرف می‌نامند و عملا با این رفتارها و سخنان با اندیشه‌ها و فرامین حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری مقابله می‌کنند.

موسوی لارگانی ادامه داد: همکاران عزیز از نظر امام خمینی (ره) بحث دنیاخواهی و آخرت جویی دو مقوله‌ای است که هرگز با هم جمع نمی‌شوند و تنها آن هایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را کشیده باشند. علت این تضادها با اندیشه‌های امام از سوی سکاندار وزارتخانه این است که درد محرومیت را نکشیده‌ است.

وی همچنین مطرح کرد: جناب آقای وزیر راه آیا می‌دانید یک مستاجر چه سختی‌هایی را متحمل می‌شود آیا شما می‌دانید یک روستایی چگونه در کوچه‌ها و خیابان‌های خاکی روزگار می‌گذراند جایگاه والای طبقات پایین اجتماعی در نظر امام تا آنجا است که به مسئولان مملکتی و مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی نه تنها در این است بلکه در دوره‌های آینده نیز توصیه می‌نمایند که خود را وقف اسلام،‌جمهوری اسلامی و این طبقات بنمایید.

وی با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) در این رابطه یادآور شد: آقای وزیر برای روستاها چه کردید قرار بود بودجه سال 94 برای آسفالت راه های روستایی وشهری 2 میلیون تن قیر رایگان اختصاص دهید به مردم توضیح دهید این بند به کجا رسیده چرا روستاها به خاطر بی توجهی شما خالی از سکنه شده است. راستی زمانی که همین روستایی ها داشتند از خاک و ناموس این کشور دفاع می‌کردند شما کجا بودید مگر همین سرداران و شهدا و دلاور مردهای جنگ و انقلاب از دل این روستاها نیامدند و در مقابل دشمن ایستادند و از انقلاب و آرمان‌های امام (ره) دفاع کردند تا امروز شما و فرزندان شما در رفاه و آسایش زندگی کنید.

این نماینده تاکید کرد: که چه زود فراموش کردیم فرمایشات امام و آرمان ‌هایشان را که فرمودند من یک موی کوخ نشینان و محرومین را با دنیای کاخ نشینان عوض نمی‌کنم این یعنی فاصله از امام و انقلاب من به عنوان یک روستا زاده و کسی که ساکن روستا هستم و به روستایی بودن خود افتخار می‌کنم سر پل صراط از شما نخواهم گذشت که چرا تبعیض و بی عدالتی شما باعث شده روستاهای ما هر روز پس رفت کند و از 10متر راه استاندارد نیز بی بهره باشد.

«جناب آقای آخوندی مگر همین روستایی‌ها نبودند که  امام راحل فرمودند پشتوانه ملت و کشور هستند مگر همین روستایی‌ها نیستند که اقتصاد کشور را به رونق درآوردند به یادآورید ما و شما هر چه داریم مرهون تلاش همین روستائیان است اگر رئیس جمهور یا رئیس و وکیل شدیم با رای اینان است و چه زود این قشر محروم فراموش می‌شوند حالا چرا باید یک روستایی چند سال در نوبت 12 میلیون تومان وام مسکن باشد. به راستی آیا می‌شود با 12 میلیون تومان حتی یک سرویس بهداشتی ساخت.»

موسوی لارگانی در خاتمه افزود: راستی یک ونیم میلیاردی که خرج مهمان سرای پشت وزارتخانه نمودید آن هم به دستور یکی از بستگان خود برای سکونت از کجا آمد. چند وام مسکن می‌شد برای روستائیان؟ با یک و نیم میلیارد چند بار درها و پنجره‌ها را عوض کرده و الان هم در آن سکونت نکردید. آقای آخوندی هزینه ساخت مسکن در روستاها به واسطه حمل و نقل مصالح ساختمانی بسیار بالاتر از ساخت در شهرهای کوچک است اما دو سال است که شما تسهیلات روستایی را افزایش ندادید و بدتر از آن همان مبلغ اندک را پرداخت نکردید.

09:10 - رحماندوست: اعطای تسهیلات به ایثارگران به منزله تأمین مسکن نیست

مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه)‌پارلمان طی سخنانی به عنوان دومین موافق استیضاح وزیر راه و شهرسازی، اظهار داشت: قانون برنامه پنجم درباره ایثارگران در بخش‌های مختلف یا اجرایی نشده و یا ناقص اجرایی شده است.

وی افزود: آقای وزیر راه پیش از این گفته بود که «پیگیری مشکلات ایثارگران در حوزه تأمین مسکن را فراتر از قانون وظیفه خودم می‌دانم و در صدر تمام اولویت‌های تأمین مسکن، موضوع تأمین مسکن ایثارگران را مدنظر قرار خواهم داد و خودم شخصاً به موضوع مسکن ایثارگران رسیدگی می‌کنم»، با وجود این اظهارات آقای وزیر، مشکل مسکن ایثارگران تاکنون حل نشده است.

نماینده تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: اعطای تسهیلات به منزله تأمین مسکن محسوب نمی‌شود، اینگونه طرح‌ها فقط برای مسئولان وزارتخانه‌ها آمارسازی می‌کند و برای ایثارگران مسکنی تأمین نمی‌کند و حکم برنامه پنجم ابتر باقی می‌ماند.

رحماندوست با بیان اینکه ما برای حل مشکل ایثارگران امروز مجبور شدیم مشکلات آنان را از طریق استیضاح پیگیری کنیم، تاکید کرد:‌در این استیضاح هیچ شائبه سیاسی وجود ندارد و ما به دنبال حل مشکلات مردم و ایثارگران هستیم.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب استخدامی ایثارگران و فرزندان آنها،‌گفت:‌ ایثارگران برای استخدام با مشکلات جدی روبرو هستند، چرا فرزندان شهدا هنوز در شرکت‌های تابعه وزارت راه استخدام نشده‌اند؟ چرا شرکت‌های زیرمجموعه وزارت راه وشهرسازی قانون استخدام ایثارگران را عملی نمی‌کند؟

نماینده تهران در مجلس در ادامه سخنانش با اشاره به قانون تخفیف 50 درصدی بلیت هواپیما برای جانبازان، ایثارگران و آزادگان،‌گفت: طبق قانون جانبازان بالای 25 درصد و آزادگان و ایثارگران در صورت مسافرت‌های داخلی با ارائه کارت ایثارگری یا معرفی‌نامه بنیاد شهید و امور ایثارگران از پرداخت 50 درصد هزینه بلیت هواپیما معافند ولی این قانون اجرایی نمی‌شود.

رحماندوست با انتقاد از عدم مناسب‌سازی معابر عمومی برای حرکت ویلچر گفت: آقای وزیر سالی یک روز روی ویلچر بنشینید تا شرایط نامناسب مسیرها را برای جانبازان درک کنید، امروز مقوله مناسب‌سازی معابر برای حرکت ویلچر سال‌هاست نه تنها در کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه، در کشورهای دست چندم هم حل شده است اما در ایران هنوز این موضوع با مشکل مواجه است، در ایستگاه‌های راه‌آهن حرکت ویلچر با مشکلات جدی مواجه است.

نماینده تهران در مجلس اضافه کرد: شرکت هواپیمایی ماهان اعلام کرده ایثارگران و یا جانبازان برای سفر با هواپیماهای این شرکت باید نفری 40 هزار تومان بپردازند تا خدمات ویژه به آنان ارائه شود.

وی در پایان گفت: بنده استیضاح را امضا نکرده بودم اما به دلیل خلف وعده‌های آقای وزیر مجبور به امضای این استیضاح شدم، وزیری که مسئله به این کوچکی را نتواند حل کند،‌توانمند نیست،‌ حقوق مردم و ایثارگران جای گذشت ندارد لذا استیضاح وزیر راه را امضا کردم.

08:55- ثروتی : سه گروه از نمایندگان از یک سال پیش استیضاح وزیر راه را پیگیری می‌کردند

موسی‌الرضا ثروتی در جلسه علنی امروز مجلس (14 مهر 94) و در جریان استیضاح وزیر راه و شهرسازی در بیان علت این استیضاح گفت: نمایندگان مجلس ابزارهایی همچون مکاتبه، مذاکره، سؤال، جلسات متعدد در اختیار دارند که ما تقریباً تمام این مراحل را دنبال کردیم و به دنبال این بودیم که رکودی که در جامعه فریاد همه را بلند کرده مرتفع شود.

وی افزود: نمایندگان با اعتراضات مردم در شهرها و روستاها مواجه هستند از وضعیت نامناسب مسکن، عدم پاسخگویی به مردم و تجمعات اعتراضات فراوان و عدم پرداخت تسهیلات مکمل 5 میلیون تومانی و تأخیر در تحویل واحدها و افزایش مکرر قیمت‌ها، عدم اجرای قول‌های وزیر مبنی بر عدم افزایش قیمت مسکن، فقدان زیرساخت‌ها، مزخرف خواندن مسکن مهر در حالی که یکی از طرح‌های بسیار مفید بوده که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کرده‌اند.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مردم از وضعیت راه‌ها و تصادف در نقاط حادثه‌خیز، ترافیک شدید و فوت و مجروحیت کلافه شده‌اند. عدم گسترش و توسعه حمل‌و‌نقل ریلی علیرغم وجود قانون حمل‌ونقل عمومی و عدم اجرای قانون ناراضی هستند. فقدان برنامه‌ریزی مناسب پروازی، کاهش پروازها، نارضایتی مردم از فقدان بلیط و مشکلات تأخیرها از دیگر مشکلات موجود هستند.

ثروتی خاطرنشان کرد: فقدن راه روستایی، عدم توازن منطقه‌ای، عدم اجرای قوانین به ویژه برنامه پنجم توسعه و عدم تحقق وعده‌های وزیر راه در زمان رأی اعتماد نهایتاً منجر به تهیه متن استیضاح شد.

وی افزود: گاهی برخی‌ها می‌گویند استیضاح سیاسی است اما از یک سال قبل سه گروه استیضاح وزیر راه را دنبال می‌کردند و نهایتاً برخی‌ها بنا به ملاحظاتی عقب‌نشینی کردند و نهایتاً یک متن  استیضاح تهیه شد.


تعداد بازدید : 12


دانلود صوت حواشی استیضاح عباس آخوندی
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴۹
انتشار یافته: ۳
1
1
1
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل