بازدید 6704

ریزش دیوار تحریم‌های فناورانه

با توجه به تغییرات جدید، کاربران ایرانی می‌توانند بدون محدودیت نام کشور خود را در میان کشورهای مورد خدمات پیدا کرده و دیگر احتیاج به روش‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها نیست.
کد خبر: ۵۶۵۱۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۲ 02 February 2016
درست نزدیک به 12 ساعت بعد از اجرایی شدن برجام و لغو تحریم‌های ایران، خبری در خبرگزاری‌های ایران و جهان منتشر شد که بیش از هر کسی برای کاربران ایرانی محصولات و سرویس‌های آنلاین اهمیت داشت.

به گزارش جام جم، خبر حکایت از آن داشت که با لغو تحریم‌های شرکت‌های نرم‌افزاری، نام ایران نیز در فهرست کشورهایی قرار گرفت که از خدمات سطح اول شرکت‌های گوگل، مایکروسافت و یاهو بهره می‌برند.

شاید این تنها یک نام باشد، اما باید گفت شروعی جدید در خدمات دیجیتال و نرم‌افزاری در کشور محسوب می‌شود.

رفع محدودیت‌هایی که کاربران ایرانی در یک دهه اخیر ‌بشدت با آن سر و کار داشته‌اند و برای انجام ساده‌ترین کارها و استفاده از پیش پا افتاده‌ترین خدمات مجبور به استفاده از راه‌های در رو و میانبرهای غیرمتعارف بوده‌اند.

اما پرسشی که پیش می‌آید این است که این تغییر چه تاثیری بر کاربری ما ایرانی‌ها دارد؟

من ایرانی هستم


90 درصد مواردی که کاربران ایرانی برای استفاده از سرویس‌های اینترنتی شرکت‌های مختلف مانند راه‌اندازی یک ایمیل یا استفاده از سرویس‌های آنلاین اقدام به ثبت‌نام می‌کردند با دو نوع پیغام روبه‌رو می‌شدند.

در حالت اول اصلا نام ایران در بین کشورهای سرویس مورد نظر یافت نمی‌شد و در حالت دوم نیز وقتی نام ایران را به عنوان کشور انتخاب می‌کردیم با این پیغام روبه‌رو می‌شدیم که سرویس‌دهی در کشور شما امکان‌پذیر نیست.

اما با توجه به تغییرات جدید، کاربران ایرانی می‌توانند بدون محدودیت نام کشور خود را در میان کشورهای مورد خدمات پیدا کرده و دیگر احتیاج به روش‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها نیست.

‌تا پیش از این بیشتر شرکت‌های نرم‌افزاری تنها خدمات سطح دوم خود را در اختیار ما قرار می‌دادند، اما از این پس کاربران ایرانی می‌توانند از امکانات سطح اول استفاده کنند.

به‌طور مثال کاربرانی که می‌خواهند سرویس ایمیل جدیدی در یاهو بازگشایی کنند می‌توانند ایران را به‌عنوان کشور خود انتخاب کرده و کد فعالسازی را از طریق تلفن همراه خود دریافت کنند.

شرکت‌های دیگری مانند ادوب، آی‌بی‌ام و مایکروسافت نیز ایران را به فهرست خود اضافه کرده‌اند. به نظر می‌رسد به این فهرست رفته رفته افزوده شود و شرکت‌های بیشتری خدمات خود را برای کاربران ایرانی باز کنند.

به‌طور مثال همین حالا نیز سرویس‌های پخش موزیک و برنامه‌های تلویزیونی مانند بیتس و نت‌فلیکس ایران را به رسیمت می‌شناسند و امکان خدمت‌رسانی را باز گذاشته‌اند.

اوراکل نیز هفته گذشته در پاسخ به کاربران ایرانی اعلام کرد بزودی در سرویس‌های تحریم شده تجدیدنظر خواهد کرد.

‌از دیگر بحث‌های مهم درر ارتباط با تحریم‌های نرم‌افزاری می‌توان به دیتاسنترها اشاره کرد. بیشتر خدمات آنلاینی که در ایران ارائه می‌شود یا از دیتاسنترهای داخلی استفاده می‌کنند یا از طریق شرکت‌های واسطه به‌صورت غیر‌مستقیم به شرکت‌های خارجی وصل می‌شوند.

این مساله مانند یک ترمز برای صنعت آی‌تی کشور عمل کرده و بسیاری از خدمات آنلاین را با محدودیت همراه می‌کند.

برای مثال دسترسی به سرویس‌های ابری یکی از همین معضلاتی است که باعث می‌شود شرکت‌های ایرانی امکان عرضه این نوع ‌‌سرویس را به کاربران خود نداشته باشند.

گوگل سخاوتمند می‌شود


در میان خبرهای ‌رسیده، شرکت گوگل بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. شاید در نگاه اول این مساله به سخاوتمندی گوگل نسبت داده شود؛ اما واقعیت این است که دایره خدمات گوگل آن‌قدر گسترده است که این سهم بزرگ منطقی به نظر می‌رسد.

گوگل در اولین اقدام خود سرویس پلی‌استور را برای ایرانی‌ها بازگشایی کرده است. از این پس کاربران ایرانی می‌توانند اپلیکیشن‌های اندرویدی را به‌صورت مستقیم از خود گوگل‌پلی دانلود کنند و دیگر محدودیتی در فهرست نرم‌افزارهای این فروشگاه برای ایرانی‌ها تعریف نشده است.

البته این نکته را نباید فراموش کرد که این محدود نبودن تنها مربوط به اپلیکیشن‌های رایگان است و هنوز هم کاربران ایرانی امکان خرید اپلیکیشن‌های پولی را نخواهند داشت.

علاوه بر پلی‌استور، گوگل دیگر سرویس‌هایی را که تاکنون دسترسی به آنها برای ایرانی‌ها محدود بود، باز کرده است. در ادامه نگاهی کوتاه به این سرویس‌های گوگل خواهیم انداخت.

Google Webmasters: گوگل وب‌مستر یک ابزار بسیار کارآمد برای کسانی است که می‌خواهند کسب و کار اینترنتی خود را بالا ببرند.

این سرویس، داده‌ها و ابزارهایی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا سایتی سالم با استانداردهای گوگل را دریافت کرده یا سایت خود را عیب یابی کنند.

Google Answers: گوگل انسر ‌یک انجمن آزاد است که در آن گوگل با دریافت مبلغی پاسخ سوالات شما را می‌دهد.

Google Universities: گوگل یونیورسیتی یک سرویس اختصاصی برای دانشجویان است که برای جستجوی مسائل درسی و دانشگاهی، نتایج خود را به نشانی وبسایت دانشگاه‌ها محدود می‌کند.

Google Knol: گوگل نال‌ عملکردی شبیه ویکی‌پدیا دارد. در این سایت می‌توانید مقاله بنویسید، آن را با دیگران به اشتراک بگذارید، به نویسندگان دیگر اجازه ویرایش مقاله را بدهید یا فقط خودتان اجازه ویرایش داشته باشید.

Google Flights: یک سرویس ‌ دستیابی به اطلاعات پرواز است. کاربران کافی است نام دو شهر را به‌عنوان مبدا و مقصد در این سرویس جستجو کنند تا به تاریخ‌های رفت و برگشت پرواز دسترسی پیدا کرده و بلیت مورد نظر خود را بخرند.

Google Code:‌ یکی از مهم‌ترین سرویس‌های گوگل که می‌توان به جرات گفت تا حدودی فضای برنامه‌نویسی کشور را عقب نگه داشته همین سرویس گوگل کد است.

گوگل کد یکی از مهم‌ترین ابزارها برای توسعه‌دهندگان وب است. در این سرویس کاربران می‌توانند کدهای لازم برای برنامه‌نویسی در اندروید و دیگر خاستگاه‌های گوگل را دریافت کرده یا کدهای باز نرم‌افزارهای اندروید و تحت وب را دریافت کنند.

Google AdSense: گوگل ادسنس یک ابزار تبلیغاتی بسیار کارآمد است که به افزایش کسب و کار اینترنتی کمک می‌کند.

گوگل ادسنس به شما اجازه می‌دهد تبلیغات‌ گوگل را در سایت خود قرار داده و به ازای هر کلیکی که روی این لینک‌ها خورده می‌شود مبلغی را دریافت کنید.

Google Analytics : ‌در کسب و کار اینترنتی یک امر حیاتی، دانستن آمار و شناخت کافی از کاربرانتان است.

به‌طور مثال در یک بازی برای این‌که بدانید در نسخه بعدی آن باید چه تغییراتی ایجاد کنید تا هم کاربرانتان را حفظ کرده و هم موج جدیدی از کاربران را به سمت خود بکشید باید بدانید محبوب‌ترین آیتم‌های بازیتان کدام هستند.

این فروشگاه تا اطلاع ثانوی باز است


با تصور قریب‌الوقوع پیوستن بانک‌های ایرانی به شبکه جهانی بانک‌ها می‌توان انتظار داشت که خرید از شرکت‌های آنلاین نیز برای کاربران ایرانی امکان‌پذیر شود.

در این صورت می‌توان برای همیشه با مشکل لایسنس یا گواهینامه خداحافظی کرده و از نسخه‌های اصلی نرم‌افزارها بدون این‌که لازم به شکست قفل آنها باشد استفاده کرد.

علاوه بر این کاربران سیستم‌های‌عامل‌ مایکروسافت نیز می‌توانند از فروشگاه این شرکت به‌طور مستقیم محصولات مورد نظر خود را دریافت کرده و از خدمات و پشتیبانی آن استفاده کنند.

همچنین پشتیبانی از زبان فارسی در بیشتر سرویس‌های وبی یکی از مشکلات همیشگی است که در بیشتر مواقع با متوسل شدن به سرویس‌های عربی برطرف می‌شده است.

با به رسمیت شناخته شدن ایران، باید انتظار داشت این حجم از کاربران قانونی شرکت‌های نرم‌افزاری را وسوسه کرده تا محصولات خود را با نیازهای آنها یکسان‌سازی کنند.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱۳
Google AdSense
Google Analytics
Google Code
فقط صفحه اول رو باز گذاشتن
بقیه صفحات بمثل روال قبل غیر قابل دسترسی ان
چیزی عوض نشده
لطفا منتشر کنید :
من نمیدونم کی گفته که ممنوعیت ها و محدودیت های سرویس ها و سایت های بین المللی برای کاربران داخل ایران رفع شده؟! چرا شایعات بی اساس منتشر می کنید؟ به جز تعداد معدودی سرویس بی اهمیت که از یکی دو سال پیش فعال شده بود(مثل ساختن ایمیل یاهو و انتخاب کشور ایران) ، بقیه سرویس ها همچنان با محدودیت روبروست. به طور مثال سرویسی که گوگل به شما میگه که آیا سایتتون با موبایل سازگار هست یا نه :

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly

این سرویس و خیلی از سرویس های اساسی دیگه رو وقتی میخواهید استفاده کنید با این پیغام روبرو میشید :

This service is not available from your country

خیلی از سرویس های دیگه هم که نام بردید مثل گوگل ادسنس هم به طور سفت و سخت اجازه استفاده کابران ایران رو نمی دهند. بنده خودم به عنوان یک متخصص و فعال در حوزه آی تی به طور روزانه با چنین سرویس هایی سر و کار دارم و به جرات میگم که همچنان تمام محدودیت ها پا برجاست و هنوز که هنوزه چیزی تغییر نکرده. جالبه که بدونید با وجود اینکه بیش از یک سال از لغو تحریم های آمریکا علیه کوبا میگذره ، سرویس های آنلاین هنوز هم در کوبا در دسترس نیست.
سلام

google code یا developers.google.com هنوز و همچنان برای ایران بسته است.!
هيچ تغييري براي ما ايراني ها نداره
تا حالا اونا مارو تحريم كرده بودند
از حالا به بعد از داخل فيلتر مي شيم
به همين سادگي
به همين راحتي
ماكاروني رشد
امیدوارم مسئله master cart هم حل بشه تا ما هم بتونیم کسب و کار بین المللی راه بندازیم
من که هنوز نتونستم از گوگل آنالیز با آی پی ایران استفاده کنم لطفا کمی تحقیق کنید و بعد مطالب را منتشر کنید
دوم اینکه اینها همه خوب و درست
اما همه اینها مصرفی هستن
پس برای افرادی که قصد خرید و مصرف ندارن و می خواهند فروش داشته باشند چه میشود؟
هنوز پی پال و ... و بسیاری از امکانات که برای افرادی که به فکر کسب و کار انلاین هستند ، برای کاربران ایرانی مقدور نیست
مشکل بلاک بودن دریافت پیام کوتاه از خیلی سایت های اینترنتی توسط مخابرات رو کی باید جواب بده ؟
google.code که هنوز باز نشده!!!!

خيلي از سرويس ‌هاي گوگل صفحه اولش باز شده لطفا دقت کنيد.
هنوز که هیچ اتفاقی نیافتاده!!!
google developer و سایر امکانات مفید گوگل تحریمه
IEEE و اوراکل و اکثر شرکتهای مفید تحریمن
سایتهای فری لنسر و مابقی تحریمن
و تنها چیزی که میشه استفاده کرد همون مواردی هستند که به ایران سود نمیرسه و ایران مصرفش میکنه فقط. مثل این فروشگاهها (اونم فقط خرید و نه فروش)
یا یه آدم متخصص این امور، متن بنویسه یا خودتونو گول نزنید
گوگل ادسنس باز نشده!
چطور میگید باز شده؟
همین گوگل کد رو بزنید فقط صفحه اصلی هست. همه جاهاش بسته هست
اوارکل، ادوبی و ..... همه بسته هستند
سرویس مصرفی گوگل پلی که قبل از برجام هم برای دریافت نرم افزارهای رایگان باز بود.
اوراکل هیچ چیزی رو باز نکرده. تست کنید:
https://www.java.com/en/download/
گوگل هم کلا ما رو در تحریم قرار داده و نه google analytics و نه android documents برای ما باز نیستند.
google code که اصلا سرویسش متوقف شده.
google webmaster tools هم که اصلا بسته نشده بود.
می تونید تست کنید:
http://developer.android.com/
https://analytics.google.com/analytics/web/
https://www.google.com/adsense
این خبر خیلی صحت نداره، هنوز کلی از سرویسهای گوگل مثل google analytics برای ایران فیلتره
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار