بازدید 10350
پایگاه آمریکایی «آلترنت» عنوان کرد؛

دلایل همراهی دولت ترامپ با عربستان در جنایات جنگی یمن

در حالی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، سه شنبه 14 مارس در یک مهمانی مجلل با غذاهای متنوع میزبان محمدسلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی بود، میلیون ها تن از مردم یمن به لطف مهمانان ناهار ترامپ در گرسنگی مطلق زندگی می کنند.
کد خبر: ۶۷۸۵۹۱
تاریخ انتشار: ۳۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۰ 20 March 2017
پس از آنکه باراک اوباما در اواخر دوران ریاست جمهوری خود، فروش برخی سلاح ها به عربستان سعودی را قطع کرد، هم اکنون دولت دونالد ترامپ، تصمیم گرفته فروش آن سلاح ها به رژیم سعودی را از سر گیرد و به نابودی بیشتر یمن کمک کند؛ مسأله ای که باعث هشدار سازمان های حقوق بشری نسبت به نتایج مرگبار آن شده است.
 
به گزارش «تابناک»؛ در همین زمینه پایگاه پایگاه آمریکایی «آلترنت» در مطلبی به این موضوع پرداخته و نوشته است: در حالی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، سه شنبه 14 مارس در یک مهمانی مجلل با غذاهای متنوع میزبان محمدسلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان سعودی بود، میلیون ها تن از مردم یمن به لطف مهمانان ناهار ترامپ در گرسنگی مطلق زندگی می کنند.
 نتیجه تصویری برای ‪Why is Donald Trump lunching with a Saudi war criminal while Yemenis are starving?‬‏
 
شاهزاده سلمان تنها 31 سال دارد؛ اما به عنوان پسر مورد علاقه پادشاه، مسئولیت دو بخش از حیاتی ترین بخش های پادشاهی سعودی یعنی نظامی و اقتصادی را بر عهده گرفته است. به عنوان وزیر دفاعی عجول و بی پروا، این شاهزاده جوان تصمیم فاجعه آمیز مداخله در جنگ داخلی یمن را گرفت. با شروع سال 2015، شاهزاده سلمان تصمیم گرفت انصارالله یمن (گروهی که از نظر حاکمان عربستان وابسته به ایران است) را بمباران کند.
 
«زید رعد الحسین»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در همین زمینه گفته که مستندات زیادی وجود دارد که نشان می دهد، عربستان بارها در یمن مرتکب جنایت جنگی شده است.
 
از سوی دیگر، هم اکنون دو سوم جمعیت یمن به کمک های اولیه غذایی محتاج است و هر ده دقیقه یک کودک یمنی بر اثر گرسنگی و نبود امکانات پزشکی و بهداشتی جان خود را از دست می دهند، به گونه ای که استفن اوبراین، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه در جلسه شورای امنیت گفت: «در حال حاضر بزرگترین شرایط اضطراری امنیت غذایی جهان مربوط به جنگ به یمن است».
 
 نتیجه تصویری برای کودکان یمنی گرسنگی
 
واضح است که تنها عربستان مسئول تخریب یمن نیست، بلکه همانطور که سناتور «کریس مورفی» گفته، ایالات متحده نیز دستش به خون های ریخته در یمن آلوده است. باراک اوباما مقادیر انبوهی سلاح را به عربستان فروخت و با پشتیبانی لجستیکی از جمله سوخت رسانی به هواپیماهای عربستان در هوا به مداخله در یمن کمک کرد؛ اما با توجه به افزایش شمار کشته شدگان غیرنظامی و حملات مرگبار عربستان به مردم یمن، از جمله حمله به یک مراسم تشییع جنازه در اکتبر 2016 ـ که منجر به کشته شدن 100 تن شد ـ رئیس جمهور پیشین آمریکا در اواخر دوره خود دستور توقف فروش برخی سلاح های هدایت شونده را صادر کرد.
 
اما دونالد ترامپ در نظر دارد، بار دیگر فروش این سلاح ها به عربستان را از سر بگیرد. گروه های حقوق بشر به شدت نگران هستند که فروش این تسلیحات می تواند، منجر به کشتار بیشتر مردم یمن شود.
 
سازمان عفو بین‌الملل در همان روز در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهوری آمریکا به وی درباره موافقت با معامله تسلیحاتی با آل سعود هشدار داد.
 
در نامه سازمان عفو بین الملل خطاب به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا آمده است: فروش اسلحه به ائتلاف سعودی، بمباران مناطق یمنی را تشدید، کشتار غیرنظامیان را بیشتر و نقض قوانین بین المللی را به دنبال خواهد داشت.
 
در همین حال، سازمان عفو بین الملل از کشف بمب های آمریکایی منفجر نشده و ترکش های آن در میان آوار خانه های یمن و دیگر اماکن غیرنظامی توسط کارشناسان این سازمان خبر داد.
 
«مارگارت هوآنگ»، مدیر اجرایی سازمان عفو بین الملل در آمریکا نیز گفته است: تأیید قراردادهای تسلیحاتی به تعویق افتاده از سوی رئیس جمهور آمریکا به مثابه ریختن بنزین در خانه آتش گرفته و بستن همه درها به روی خود است.
 
به نظر می رسد، دولت ترامپ می خواهد در راستای فشار بیشتر و مقابله با ایران برای مبارزه با انصار الله عربستان را در یمن همراهی کند. در هشدار ماه فوریه ایالات متحده به ایران به پشتیبانی ایران از انصارالله نیز اشاره شده بود.
 
رهبران سعودی به شدت علاقه مند به موضع جنگ طلبانه ترامپ در قبال ایران هستند. آن ها همچنین قدردان حمایت های آمریکا از صنعت نفتشان و بی علاقگی واشنگتن به حقوق بشر در عربستان هستند. نیز با وجود این واقعیت که سعودی ها نسبت به دیگر کشورها، شهروندان آمریکایی بیشتری را در خاک آمریکا کشته اند خوشحال هستند که مشمول فرمان ترامپ برای ممنوعیت سفر مسلمانان به ایالات متحده نیستند (به یاد داشته باشید که 15 تن از 19 هواپیماربای حادثه 11 سپتامبر عربستانی بودند).
 
به نظر می رسد، این تحسین متقابل باشد. همانطور که ترامپ در نشست خود با شاهزاده سلمان لبخند زد و با اشاره به هیأت سعودی گفته بود: «آن ها مردم خوبی هستند».
 
نه آقای ترامپ، آن ها انسان های خوبی نیستند. آن ها افراد را در کشورشان به خاطر مخالفت مسالمت آمیز گردن می زنند و ایدئولوژی افراطی وهابی را که مروج اصلی سازمان های تروریستی است، اشاعه می دهند و مرتکب جنایت جنگی در یمن شده اند. ایالات متحده نباید با فروش سلاح یا هر کار دیگری در راستای ماجراجویی های آن ها، به کشته شدن، آواره شدن و گرسنه شدن بیشتر مردم یمن کمک کند.




سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر