بازدید 9350

خوزستانی ها در جهنم زندگی می کنند/ یک هزارم آبی که در استان های دیگر برای تفریحات آبی استفاده می کنند، به ما بدهند

متأسفانه در این گرمای طاقت فرسا، بحران آب هم جدی شده است. در شمال شرق خوزستان به ویژه بحران آب، تبدیل به یک بحران امنیتی می شود. بسیاری از این درگیری های قومیتی که در خوزستان رخ می دهد، ریشه در بی آبی و فقر مردم دارد، با این حال، می بینیم هیچ اتفاقی هم نیفتاده و مردم همچنان باید این وضعیت را تحمل کنند.
کد خبر: ۷۰۹۱۸۹
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۶ 08 July 2017
این روزها دمای هوای شهرهای استان خوزستان ـ که سال های قبل همواره در بیشترین میزان ۴۹ درجه گزارش می شد  ـ به راحتی ۵۳ درجه سانتی گراد را نیز گذراند و با ایجاد شرایط بحرانی، باعث قطعی برق نقاطی از خوزستان شده و حتی نیمه تعطیلی ادارات را نیز به دنبال داشت.

به گزارش «تابناک»؛ طبیعتا زمانی که شرایط استان بحرانی می شود، شرایط محیطی و زیرساخت هایش نیز باید به سمت محیطی با سیطره بحران گرما استحاله شوند. همه می دانیم قرار نیست در استانی که شرایط بحران گرما دارد، شرایط وخیم یک شبه مرتفع شود و یا این بحران گرما مختص به سال جاری باشد. لاجرم سلطه مشقت بار دمای هوا را یکی از خواص استان خوزستان بدانیم و در کنار خاک حاصلخیز، وجود نفت، دسترسی به خشکی و دریا و.. باید درون پرانتز گرمای طاقت فرسا را نیز لحاظ نمود.

اصل بر این است که زیرساخت های مناطق دارای اقلیم خاص به سمت و سویی برود که تسهیلاتی را برای شهروندان مناطق دارای شرایط بحرانی به وجود آورند؛ به این معنا که مناطق دارای سرمای زیر صفر آب گرم، ساختمان های بحران کولاک و گرمخانه ها و نیز سایر ملزومات گرمایشی را از شهرداری ها تأمین می کنند و به طبع، مناطق گرم خدمات خاص و ویژه ای را از مسئولان شهر دریافت کنند؛ حال این خدمات می تواند پزشکی، رفاهی یا خدماتی باشد.

اما چیزی که مردم خوزستان می بینند، خلاف این رویه است و نه تنها خبری از امکانات رفاهی نیست، بلکه با گرم تر شدن هوا اوضاع وخیم تر هم شده است و مردم علاوه بر گرما، باید کمبود آب و قطعی های پی درپی برق را نیز تحمل کنند.

هدایت الله خادمی در گفت و گو با تابناک اظهار داشت: این روزها خوزستان حال و روز خوشی ندارد، گرمای هوا آنچنان طاقت فرسا شده که هر کس کمتر از یک ساعت در بیرون و فضای باز باشد، قطعا کارش به بیمارستان می کشد. از سوی دیگر، با مشکل قطعی برق سروکار دارند و طرف دیگر باید با بحران آب دست و پنجه نرم کنند.

متأسفانه در این گرمای طاقت فرسا، بحران آب هم جدی شده است. در شمال شرق خوزستان به ویژه بحران آب، تبدیل به یک بحران امنیتی می شود. بسیاری از این درگیری های قومیتی که در خوزستان رخ می دهد، ریشه در بی آبی و فقر مردم دارد، با این حال، می بینیم هیچ اتفاقی هم نیفتاده و مردم همچنان باید این وضعیت را تحمل کنند.

وی گفت: ما مناطقی در ایذه داریم که بیش از 45 روز است آب ندارند. هم اکنون چشمه شیرین و باغ مولا 45 روز است، قطعی آب دارند. همچنین ده ایذه حدود سه ماه است آب ندارد. این شهرستان همزمان با کرج، تبدیل به بخش شده و حدود 40 هزار تن جمعیت دارد که باید با تانکر برای ساکنان آن آب برد.

جالب است بدانید، ده ایذه دروازه ورود کارون به خوزستان است و نیروگاه کارون چهار در سمت چپ آن قرار دارد و کارون 3 هم در سمت راست آن، ولی متأسفانه آنجا آب ندارند.

نماینده استان خوزستان افزود: تنها راه نجات این 500 هزار جمعیت از این بحران ها برای آنکه منطقه را ترک نکنند، این است که انتقال آب به سرعت انجام شود. اگر همین یک کار کوچک را انجام دهند، مردم به هیچ چیز دیگری احتیاج نخواهند داشت، اما عملا کاری که انجام می شود این است که آب این مناطق را چند صد کیلومتر آن طرف تر به استان های دیگر می فرستند تا در آن جا صنعت راه بیندازند.

وی ادامه داد: اگر بخش کمی از همین آب را به مردم خود منطقه بدهند، هم کشاورزی رونق می گیرد و هم ایجاد شغل می کند و دیگر مردم، چیزی از دولت نمی خواهند، فقط آب این منطقه را بدهند که حق حاکمیتی هر منطقه ای است؛ یعنی اگر تنها یک هزارم آبی که برای تفریحات آبی استان های دیگر داده می شود به ما بدهند، کار ما راه می افتد.

وی درباره گرمای خوزستان در این روزها نیز گفت: وضعیت بسیار خراب است، البته بخشی از آن به دلیل این است که در طبیعت زیاد دست برده شده و بخشی هم به دلایل طبیعی است؛ اما بی تدبیری هم بی تأثیر نبود، به ویژه بخش سد گتوند که باعث از بین رفتن نخلستان ها و بوته های گیاهی شده و همه این اوضاع باعث گشته که وضعیت اسفباری در منطقه ایجاد شود تا خوزستانی ها در جهنم زندگی کنند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۲۴
من موندم مشهد این همه پارک ابی داره...با کدوم اب درست شدند!!@!@!!
ایکاش این تفکر "انتظار داشتن از دیگران" و "مظلوم نمایی" و یا متهم کردن بنی بشر در خوزستان اصلاح میشد و باور میکردند که همه جای ایران ده ها مشکل داره ولی صورتشون رو با سیلی سرخ میکنند و نجابت به خرج میدهند
هیچ کس به فکر مردم این استان نیست و در حالی که در بدترین شرایط محیطی کار میکنند مزایای خاصی را دریافت نمیکنند حتی نماینده های استان نیز در این مورد کم کار و بی برنامه اند تنها راه نجات ما خوزستان مهاجرت است
هرچه سریعتر اب پشت سد گوتوند تخلیه و سد تخریب و عوامل تصویب و احداث ان به شدت مجازات شوند
وقتی یه پراید خشک از درب کارخونه میاد بیرون 7 برابر استاندارد جهانی آلایندگی داره و مسئولین هم کاری بهشون ندارن همین شرایط آب و هوایی به کل کشور مسلط خواهد شد.برای سلامتی مردم بس کنید تولید خودروی وطنی رو ماشین خارجی بدید مردم سوار شن . از همین الان تولید ماشین های بی کیفیت متوقف شه میدونین چند دهه طول می کشه این آهنپاره ها از توی خیابون جمع بشن ؟
متاسفانه بنظر میاید اوضاع آب وخیمتر از آن است که بتوان کاری کرد مگر اینکه ما بسرعت به طرف تولید انرژی ارزان و تجدید پذیر مثل خورشیدی برویم و بتوانیم آب خلیج فارس را با استفاده از آن انرژیها شیرین کنیم. تنها راه منطقی همین است و در این صورت وابسته به دیگران هم نخواهیم بود.
انشا اله زمستون میشه همه یادش میره تا سال دیگه هم خدا کریمه
عزیز دلم هنوز نفهمیدین که مسئولان توان رسیدگی به مشکلات این چنینی را ندارند و اگر حرفی هم از جانب مردم زده شود سریع به مسائل سیاسی ربط می دهند
سر تهران و اصفهان سلامت
دریاچه چیتگر تهران و کشاورزی و صنایع اصفهان
تا 50 سال دیگه خوزستان یه بیابون بزرگ میشه
نفتشونو لوله کشی میکنیم برای سایر استانها اما اب شربمونو بلد نیستیم براشون لوله کشی کنیم.
کدام تفریح دوست عزیز
واقعا جای تعجب داره صدا وسیمای ایران روزی 50بار خبرتیراندازی در امریکا را گزارش میده ولی دهدز که اب خوردن نداره را فراموش کرده دهدز وسط 2سد کارون 3و4قرارداره ولی اب نداره
خوزستان ،هزاران ساله ،است تابستانهایش همینگونه بوده ،اقلیم ایران ،گاهی چهل درجه اختلاف دما دارد ،بیخودی ،هوچیگری درنیاورید ،توی این قبر که فاتحه میخوانی ،مرده ای نیست ،،؟،،، آب را گل آلود نکنید،، برای ماهی گیری خودتان ،،،؟
خوزستان یکی از پر آب ترین استان های کشور است. مصرف بی رویه، کشاورزی سنتی و مدیریت افتضاح عامل بحران آب دراین منطقه است!
بهترين كار مهاجرته
متاسفانه ثروت این مملکت از استان های جنوبی تامین می شود ولی امکانات و رفاه مختص تهران و مشهد است!
با این اوضاع چرا بفکر افزایش جمعیت بوده و انواع تسهیلات را برای افزایش جمعیت میدهید !؟
از آنانیکه که میگویند ایران ظرفیت ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت را دارد آدرس منابع آب مورد نیاز مردم خوزستان را جویا بشوید.
نه تهران با ان درچاجه چیتگر پر اب و قشنگ برای تفریح تهرانی ها واجب تر است تا بچه شما تشنه باشد از گرما له له بزند ..........................................................
راه عملی شدن این مطلب : یعنی اگر تنها یک هزارم آبی که برای تفریحات آبی استان های دیگر داده می شود به ما بدهند، کار ما راه می افتد، فقط با حرکت جهادی حل میشود تمام.
هشدار به مسئولان: چه بلایی سر خوزستان پر آب وآباد آمده که به این روز افتاده ؟ زودتر فکر چاره باشید مردم درخطر ند لطفا زودتر چاره ای بیندیشید
مگه بقیه ما در بهشت زندگی میکنیم
هدایت الله خادمی در گفت و گو با تابناک اظهار داشت: اصل بر این است که زیرساخت های مناطق دارای اقلیم خاص به سمت و سویی برود که تسهیلاتی را برای شهروندان مناطق دارای شرایط بحرانی به وجود آورند به طبع، مناطق گرم خدمات خاص و ویژه ای را از مسئولان شهر دریافت کنند؛ حال این خدمات می تواند پزشکی، رفاهی یا خدماتی باشد.
جناب آقای خادمی بنده در مرکز استان خوزستان زندگی می کنم و قریب به دو سال است از شهرداری منطقه 8 پیگیر رفع ریزش شیرآبه بر سطح خیابان هنگام جمع آوری زباله ها هستم موردی بسیار غیر بهداشتی و زننده که با تابش آفتاب ، رطوبت بالا(شرجی) و گرمای هوا زیبنده شهر اهواز نمی باشد و جای تاسف دارد با وجود پرداخت هزینه جمع آوری زباله ها از جیب بنده و دیگر همشهریان هنوز کاری انجام نگرفته است. حضرت عالی مسستحضرید این یکی از کوچکترین مشکلات در استان و دیگر شهرها خوزستان میباشد. تنها راه مهاجرت از استان می باشد.
مبارکشون باشه حتما گرمای هوا به دولت نسبت می دهید
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل