بازدید 2788
اقتصاد در گذر زمان

از مهاجرت بزرگ علما به طرف عتبات تا اعتراض ایران به کاردار سفارت انگلیس در تهران

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۷۱۱۱۶۹
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰ 11 July 2017
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

20 تیر 1285، مهاجرت بزرگ علما به طرف عتبات در اعتراض به استبداد قاجار آغاز شد. در اين مهاجرت سه هزار نفر از علما شركت داشتند. اين خروج اعتراض آميز در تاريخ معاصر ايران به عنوان «مهاجرت كبري» مشهور است.

20 تیر 1328، مجلس شوراي ملي لايحه انتقال املاك رضاشاه به مالكيت محمدرضاشاه را تصويب كرد.

20 تیر 1332، مصدق در نامه اي به آيزنهاور از مواضع دولت آمريكا در قبال ايران ابراز نارضايتي كرد و خواهان افزايش كمكهاي اقتصادي آن كشور به ايران شد. آيزنهاور نيز در پاسخ به مصدق توصيه كرد تا فرصت باقي است، دولت ايران مي بايست اقداماتي براي جلوگيري از بدتر شدن اوضاع به عمل آورد.

20 تیر 1336، مجلس شورای ملی قانون جلب سرمایه ‌های خصوصی آمریکا را مورد تصویب قرار داد.

20 تیر 1338، مجلس شورای ملی اخذ هفتاد و دو میلیون دلار وام از بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه را تصویب کرد. همچنین در این روز، قانون اساسنامه پولی و بانکی ایران که طرح اولیه آن به وسیله فرانسوا کراکو تهیه شده و به تایید شورای‌ عالی اقتصاد رسیده بود، تصویب شد. این قانون در 6 فصل شامل شورای پول و اعتبار، پول، بانک مرکزی ایران، بانکداری، مقررات موقتی و مقررات نهایی تدوین شده بود. براساس این قانون، بانک مرکزی، مسوول انتشار پول و نماینده دولت در موسسات مالی بین ‌المللی و عهده‌ دار کلیه عملیات‌ های بانکی و اعتباری دولت بوده و  رئیس بانک مرکزی، با پیشنهاد مجمع عمومی بانک و تایید هیات ‌وزیران منصوب می شده است. همچنین در بند آخر آن، اشاره شده که پس از اجرای این قانون، سایر قانون‌ های پولی و بانکی خلاف آن ملغی می ‌شوند.

20 تیر 1344، سیل مجددا در آذربایجان 15 قریه دیگر را زیر آب برد و ویران ساخت.

20 تیر 1347، ایران یک کشتی یازده هزار تنی از لهستان خریداری کرد.

20 تیر 1351، جاده هراز با ریزش سنگ ‌های بزرگ مسدود شد. همچنین در این روز گرما در دزفول به 52 درجه رسید.

20 تیر 1353، ایران اعلام کرد تهدید آمریکا استعمارگرانه است و دولت ایران به هیچ کشور خارجی اجازه نمی ‌دهد در تصمیمات داخلی ایران مداخله کند.

20 تیر 1355، در یک حریق بزرگ در جنوب تهران میلیون‌ ها ریال کالا سوخت. آتش‌ سوزی ده ساعت ادامه داشت.

20 تیر 1356، دفتر هواپيمايي ملي ايران در زوريخ بامداد امروز با انفجار نيرومند يك بمب، كاملاً تخريب شد و بر اثر حريق حاصل از آن 200 هزار دلار خسارت به بار آمد. نصيري مدير اين دفتر گفت حتي يك برگ كاغذ سالم باقي نمانده است. همچنین در این روز شاه اعلام داشت ما به زودی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مس دنیا خواهیم شد.

20 تیر 1357، شیخ احمد کافی از وعاظ معروف در یک سانحه رانندگی در راه قوچان- مشهد کشته شد.

20 تیر 1373، در پي اظهارات جان ميجر نخست وزير و داگلاس هرد وزير خارجه انگليس درباره كمك مالي ايران به ارتش جمهوريخواه ايرلند، وزارت خارجه ايران، جفري جيمز، كاردار سفارت انگليس در تهران را به وزارت خارجه احضار و ضمن ابراز اعتراض شديد جمهوري اسلامي ايران، خواستار ارائه توضيح در اين زمينه شد.


منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی