بازدید 2820
اقتصاد در گذر زمان

از مذاکره قنسول آمریکا با ذکاءالملک تا تصویب لایحه نفتی ضدایرانی مجلس نمایندگان آمریکا

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دومین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۷۱۵۱۳۵
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰ 24 July 2017
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دومین روز مرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

2 مرداد 1303، قنسول آمریکا امروز در وزارت خارجه حضور یافت و با ذکاءالملک فروغی وزیر خارجه مذاکره کرد. در این جلسه قنسول تقاضای شصت هزار دلار خون‌ بها برای وارث ماژور ایمیری که چند روز قبل کشته بود کرد. همچنین درخواست کرد دولت ایران باید اجاره کشتی جنگی آمریکا را که بالغ ‌بر صد هزار دلار است، بپردازد این کشتی قرار است جسد ایمیری را به آمریکا بازگرداند. ذکاء‌الملک با هر دو پیشنهاد موافقت کرد. البته دولت آمریکا بعدها از دریافت خون ‌بها به طور مستقیم صرف ‌نظر کرد و قرار بر این شد که این وجه در یکی از بانک‌ های آمریکا به عنوان امانت سپرده شود و از سود حاصله سه دانشجوی ایرانی در آمریکا تحصیل کنند.

2 مرداد 1320، نمايندگان وزارت خارجه، وزارت جنگ، وزارت اقتصاد و وزارت امور هندوستان در بريتانيا در جلسه مشتركي توافق كردند كه به جاي تحريم اقتصادي، حمله نظامي به ايران را در دستور كار خود قرار دهند.

2 مرداد 1338، دهمین جلسه مصاحبه مطبوعاتی مدیران و سردبیران روزنامه ‌ها و مجلات کشور با حضور شاه تشکیل شد. شاه درباره سیاست نفتی گفت: ما 75 درصد از منابع حاصله را می ‌گیریم و امتیازی هم به کسی نمی ‌دهیم. شاه همچنین درباره بحرین گفت: بحرین مال ما و متعلق به ما است. منتها فعلا این اشکال در کار هست که شخصی به عنوان حاکم این جزیره وارد معاهداتی شده و بعضی‌ هم در مقابل او تعهداتی به گردن گرفته ‌اند.

2 مرداد 1342، آیت ‌الله میلانی اعلامیه شدید‌اللحنی علیه دولت منتشر کرد و ضمن محکوم کردن دولت نسبت به بازداشت آیت ‌الله خمینی (ره) متذکر شد: 1- ملت ایران به هیچ وجه با تبعید شخصی مثل آیت‌ الله خمینی(ره) و دیگر علمای بزرگ موافقت نخواهد کرد و اجازه چنین تجاوزی را نخواهد داد. 2- برای ملت ایران ادامه توقیف و شکنجه رجال و افراد صالح دیگر قابل تحمل نبوده و باید به این جنایت خاتمه داد.3- ملت مسلمان در مقابل صندوق بازی و انتصابات قلابی مقاومت خواهد کرد و اجازه نخواهد داد حقی را که سال‌ ها از او سلب کرده ‌اند، باز در اختیار دیگران قرار گیرد.

2 مرداد 1345، یک سردخانه سه هزار تنی در مشهد آماده بهره ‌برداری شد.

2 مرداد 1351، اداره راهنمایی اعلام کرد به افرادی که یک چشم دارند، گواهینامه رانندگی داده می‌ شود.

2 مرداد 1352، با الغاء قرارداد نفت كنسرسيوم مصوب سال 1333، لايحه جديد فروش نفت به شركت هاي خارجي به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد.

2 مرداد 1356، سناتور رابرت برد، رهبر دموکرات ‌ها در سنای آمریکا با فروش هواپیمای آواکس به ایران مخالفت کرد و از کارنر و سایروس ونس خواست که از انجام این معامله یک میلیارد و دویست میلیون دلاری صرف ‌نظر کنند. همچنین در این روز، سناتور «رابرت برد» رهبر دمكرات هاي سناي آمريكا در مخالفت با فروش هواپيماهاي جاسوسي آواكس به رژيم شاه گفت «اين يك ريسك غيرضروري است كه چنين رادار الكترونيكي پيشرفته اي را به كشوري بدهيم كه هم مرز با اتحاد جماهير شوروي است.

2 مرداد 1357، هشتادمين و آخرين فروند هواپيماي اف-14 سفارشي ايران به شركت گرومن با حضور عليرضا پهلوي و اردشير زاهدي تحويل نيروي هوايي ايران شد.

2 مرداد 1360، دومين دوره انتخابات رياست جمهوري در ايران برگزار شد. در نتيجه اين انتخابات محمدعلي رجائي با بيش از 14 ميليون رأي به رياست جمهوري انتخاب شد.

2 مرداد 1366، جورج شولتز وزير خارجه آمريكا اعلام كرد «ماجراي فروش سلاح به ايران و انتقال سود حاصل از آن براي كنتراها در نيكاراگوئه، يك شكست براي سياست خارجي آمريكا محسوب مي شود.» وي از سرويس هاي اطلاعاتي آمريكا و مشخصاً از ويليام كيسي رئيس سازمان سيا در اين رابطه انتقاد كرد.

2 مرداد 1375، مجلس نمايندگان آمريكا به اتفاق آراء لايحه تشديد مجازات عليه كشورهاي خارجي كه در بخش نفت و گاز ايران و ليبي سرمايه گذاري كنند را تصويب كرد.


منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر