بازدید 13873
گزارش بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو؛

ستاد احیای دریاچه ارومیه، ستاد مرگ آذربایجان شده / آغاز آخرین روز بررسی صلاحیت وزرا با 85 صندلی خالی

مجلس شورای اسلامی پس از بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بهداشت و درمان و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، دادگستری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، راه و شهرسازی، صنعت معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و کشور و نفت بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو را آغاز کردند.
کد خبر: ۷۲۲۹۷۵
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۰ 19 August 2017
با این طرح، یک نفر هم صاحب خانه نمی شودنمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی صلاحیت حبیب الله بیطرف وزیر پیشنهادی نیرو را آغاز کردند.

به گزارش «تابناک»؛ مجلس شورای اسلامی پس از بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بهداشت و درمان و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، دادگستری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، راه و شهرسازی، صنعت معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی و کشور و نفت بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو را آغاز کردند.
 
حبیب الله بی طرف شانزدهمین وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم است که کار بررسی صلاحیت آن توسط نمایندگان آغاز شده است.
 
این وزیر پیشنهادی، در پیشینه فعالیت‌های تخصصی و علمی حبیب‌الله بیطرف عضویت در انجمن‌های مدیریت پروژه ایران، مهندسین عمران، مهندسین منابع آب ایران و انجمن مهندسان راه و ساختمان ایران و همچنین رئیس شورای عالی انجمن مدیریت پروژه ایران، عضویت در کمیسیون دائمی شورای عتف، رئیس کمیسیون تخصصی انرژی شورای عتف و عضویت در هیأت مدیره انجمن نفت ایران دیده می‌شود.
 
در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی نخست مخالفان و موافقان به بیان سخن می‌پردازند و سپس وزیر پیشنهادی از خود دفاع می‌کند.
 
گزارش مذاکرات مجلس در خصوص تعیین صلاحیت وزیر  نیرو در روز شنبه -28 مرداد؛
 
 
حبیب الله بیطرف در دفاع از برنامه خود برای تصدی وزارت نیرو
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ - ۱۰:۳۳
برای هیچ پست و مقامی به اقدام خلاف قانون متوسل نشده‌ام

 حبیب الله بیطرف در دفاع از برنامه خود برای تصدی وزارت نیرو در دولت دوازدهم تعهد نسبت به مطالبات مردم، بکارگیری استعدادها و توانمندی در ایفای مسئولیت، داشتن روحیه انقلابی با انتقاد پذیری و بهره گیری از نظرات کارشناسان و پاسخگو کردن واحدهای زیر مجموعه در برابر مردم را از جمله تاکیدات خود در وزارت نیرو عنوان کرد  و گفت: رعایت شایسته سالاری در انتخاب و ارتقا مدیریت‌ها از گذشته برای من حائز اهمیت بوده و ان‌شاءالله تلاش موثری برای ارتقاء شفافیت و مقابله با فساد اداری و ایجاد فرصت برابر برای بخش خصوصی و دولتی در صنعت آب و برق خواهم داشت.

وی با اشاره به سابقه هشت ساله خود در وزارت نیرو و اجرای طرح‌های کارون ۳ و ۴ خاطر نشان کرد: من طی ۱۲ سال اخیر هیچ سمتی در مدیریت وزارت نیرو و آب کشور نداشتیم؛ لذا انتصاب تمام عملکرد گذشته به من درست نیست؛ چرا که تنها پاسخگوی مسئولیت خود به تناسب اختیاراتم هستم.
 
ستاد احیای دریاچه ارومیه، ستاد مرگ آذربایجان شده / آغاز آخرین روز بررسی صلاحیت وزرا با 85 صندلی خالی 

بیطرف در ادامه با اشاره به شرایط اقلیمی کشور، کمبود و پراکندگی بارش و توزیع نامناسب آن و قرار گرفتن ایران در بین کشورهای کم آب و در محدوده خشک و نیمه خشک جهانی اظهار کرد: مهار آب‌های سطحی جزو برنامه‌های مهم و ملی نظام جمهوری اسلامی حتی قبل از پیروزی انقلاب در کشور بود و براساس سیاست‌های کلی نظام ابلاغی رهبری در سال ۷۷ مهار آب‌هایی که از کشور خارج می‌شود افزایش میزان استحصال آب و به حداقل رساندن ضایعات طبیعی آب جزو سیاست‌های کلی نظام بوده و هست. در همین راستا به همت متخصصین و مدیران فعالیت مهار آب‌ها در سطح کشور آغاز شد و مطالعات گسترده‌ای درباره آن صورت گرفت.

وی با اشاره به وجود سدهای مخزنی متعدد در کشور با هجم ذخیره سازی ۵۲ میلیارد متر مکعب یادآور شد: یکی از مخالفین نام هفت فرد را بردند که مشکلات فنی دارند. من تعداد بیشتری را می‌توانم نام ببرم از جمله سد لار که قبل از انقلاب ساخته شده و پیمانکارانش از قدرترین پیمانکاران جهانی هستند. علاوه بر این تاکنون ۸۷ سد بزرگ در دنیا شکسته که یک مورد آن هم در کشور ما نبوده، بلکه ۳۰ مورد در آمریکا، ۵ مورد در ژاپن، ۷ مورد در برزیل و ۴ مورد در هند بوده است.

بیطرف خاطر نشان کرد: گفته شده که من به گفتار خلاف قانون متوسل شده‌ام در حالی که در طول عمرم برای هیچ پست و مقامی به اقدام خلاف قانون متوسل نشده‌ام زیرا برای آبروی خودم ارزش بیشتری قائلم، هرگز خلاف قانون کاری نکردم و قانونگرایی،‌ اخلاق مداری،‌ برنامه محوری و شایسته سالاری را سرلوحه کار خود قرار دادم. من نه یک سهم، نه پست مدیریتی بعد از انصراف آخر در هیچ شرکتی نداشته و نخواهم داشت.

وزیر پیشنهادی نیرو تضعیف نهاد مدیریت و کارشناسی در وزارت نیرو را از چالش‌های این وزارتخانه دانست و بر ضرورت کاهش تصدی گری و نهادینه کردن رویکرد برنامه‌ای در فعالیت‌های وزارت نیرو تاکید کرد.

بیطرف همچنین به نقش صنعت برق در توسعه اقتصادی و رفاه خانواده‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به سرمایه گذاری‌ها در صنعت برق و توسعه توانمندی‌های داخلی ایران از جایگاه چهاردهم در سطح جهان و جایگاه اول در منطقه برخوردار است. ما همچنین جزو کشورهای دارای فناوری ساخت نیروگاه ها و صد در صد تجهیزات تولید برق هستیم و در آینده نیز باید به سمت تامین انرژی مورد نیاز براساس برنامه‌های وزارت نیرو،‌ تک رقمی کردن تلفات شبکه توزیع برق، توسعه زیرساخت‌های هوشمندسازی شبکه برق، ساماندهی اقتصاد برق،‌ حمایت از سازندگان تجهیزات و پیمانکاران داخلی و توسعه تحقیق و فناوری برای گسترش توانمندی صنعت برق برویم.

وزیر پیشنهادی نیرو در بخش دیگری از سخنرانی خود مساله آب را از چالش‌های ملی و در آستانه بحران عنوان و خاطر نشان کرد: با توجه به تداوم خشکسالی و تغییرات اقلیمی و کاهش منابع تجدیدپذیر سرانه آبی ما به ۱۴۵۰ متر مکعب در سال رسیده است. همچنین بخش‌هایی از سرزمین ایران وارد شرایط کمبود آب شده، ۶۲ درصد از کل مساحت کشور از مرز تنش آبی عبور کرده و ۵۴ درصد که ۵۰ درصد جمعیت را در خود جای می‌دهد وارد مرحله کمبود آب شده است.

وی با اشاره به کم آبی یا خشکسالی تعدادی از رودخانه‌های کشور، تالاب‌ها، چاه‌ها، نشست زمین و بروز فرو چاله‌ها و همچنین شکست یا اعوجاج برخی تاسیسات نفت و گاز گفت: این موضوع زنگ خطر را به صدا در آورده و متاسفانه مصرف بی رویه آب ادامه دارد. میزان مصرف آب ۱۰۰ میلیارد مکعب در سال‌های اخیر بوده که ۴۰ درصد از منابع سطحی و ۶۰ درصد از منابع زیرزمینی تامین شده است. همچنین ۱۲۰ میلیارد متر مکعب از ذخایر استراتژیک آب زیرزمینی کاسته شده است.

بیطرف اضافه کرد: با توجه به مطالعات گسترده و شنیدن نظرات متخصصین بر این باورم که راهکار اساسی برای خروج از بحران و حرکت به سمت توسعه پایدار اصلاح و ارتقای مدیریت در بخش آب است. ما در سال ۸۲ به این نتیجه رسیدیم که صرفا مدیریت یک جانبه پاسخگو نیست، بلکه باید مدیریت یکپارچه باشد یعنی هم تولید و هم عرضه دیده شود و هم هماهنگی وجود داشته باشد.

وزیر پیشنهادی نیرو در پایان با اشاره به پیش بینی ساختار سه سطحی برای مدیریت منابع آب در برنامه اعلامی خود گفت: طرح‌های انتقال آب بین حوزه‌ای صرفا برای مصارف شرب در قالب برنامه توسعه و با نظر مجلس اجرا خواهد شد.
حسن امیری خامکانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ - ۰۹:۱۹
بیطرف از مدیران با تجربه و متخصص است
 
حسن امیری خامکانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: در مجلس ششم که بنده هم نماینده بودم و آقای بیطرف وزیر بود، با او کار کردم، او بهترین تعامل را با نمایندگان داشته و از مدیران با تجربه و متخصص است که از استان‌ها و جهاد سازندگی شروع کرده و تجربه اجرایی خوبی را دارد.

وی با اشاره به صنعت آب و برق کشور گفت: در مورد عملکرد بیطرف باید بگوییم که وی از بهترین وزرایی است که زمانی که سال ۷۶ در وزارت نیرو مسئولیت را به عهده داشته تولید برق ۲۳ هزار مگاوات بوده و در سال ۸۴ به ۴۱ هزار مگاوات رسیده است. همچنین از ۳۸ هزار روستا، ۵۲ هزار روستا در زمان وی از شبکه برق بهره‌مند شده‌اند. در واقع در دوره مسئولیت وی شبکه برق کشور یکپارچه شد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین بیان کرد: در زمان مسئولیت بیطرف در وزارت نیرو تعادل تولید و مصرف به وجود آمد و خاموشی‌های خسته کننده حل شد. همچنین با حمایت و تلاش وی نیروگاه هزار مگاواتی به طور صد در صد توسط بخش خصوصی احداث شد.

نماینده زرند در مجلس افزود: کارخانه ترانسفورماتور قدرت در زنجان به بهره برداری رسید و پس از آن هم مجموعه عظیم مپنا در کشور ایجاد شد که کمپانی سازنده لوکوموتیو، نیروگاه و خدمات فنی مهندسی است.

وی یادآور شد: در پایان مسئولیت بیطرف در وزارت نیرو ۱۷ هزار قرارداد برای نیروگاه‌ها تحویل دولت بعد شد، ضمن اینکه احداث سد و مکان یابی در کشور در این دوره تقویت شد و مجموعه نظام اعم از وزیر،‌ مجلس و دولت وقت همه به دنبال سدسازی بودند و همراهی می‌کردند.

امیری خامکانی با اشاره به مساله آب به عنوان یکی از موضوعات استراتژیک گفت: در دوران بی آبی کامل هستیم و باید مدیریت خوبی در این خصوص انجام شود. ضمن اینکه ما استفاده از سواحل کشور که هزاران کیلومتر هستند را رها کرده‌ایم و در مناطق خشک شهرک سازی می‌کنیم، آب زودتر از آنچه که فکر می کردیم مشکل ساز شد. باید مدیریت صحیح در مورد آن انجام شود.
قوامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو:
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ - ۰۹:۰۷
خطای تشخیص در سرمایه گذاری نقطه منفی در کارنامه وزیر پیشنهادی نیرو/نقش بیطرف در ساخت اشتباه سد گتوند
 
هادی قوامی در جریان بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم، در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: مشکلاتی در حوزه برق و سایر انرژی ها وجود دارد، اما مهمترین مسئله در حوزه آب است، متاسفانه بین آنچه وجود دارد و آنچه در برنامه ها دیده شده، فاصله زیادی است.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با یادآوری سابقه 8 سال بیطرف در وزارت نیرو تصریح کرد: دولت اصلاحات از مجموع شاخص های اجتماعی با ثبات ترین دولت ها بعد از انقلاب محسوب می شود، اما شما در این دولت به عنوان وزیر نیرو دچار خطای تشخیص در سرمایه گذاری شدید.

وی با بیان اینکه 85 درصد عامل ریزگردها خارجی است، افزود: علاوه بر حوزه کاری در هیات دولت می توانستید با ساخت ابرسدها در ترکیه که سبب خشکی دجله و فرات و بروز پدیده ریزگردها شد، مقابله می کردید.

قوامی یادآور شد: در دوره تصدی شما در وزارت نیرو، 9 میلیارد مترمکعب آب های سطحی و سیلاب با سدهای جدید مهار شد، جای این سوال مطرح است که این حجم آب در کدام سد ذخیره شده است، متاسفانه سدی مانند گتوند، که با جانمایی اشتباه سبب مخلوط آب شیرین و شور و نابودی اراضی پایین دست شد. پیش از آن آمریکایی ها مطالعه کردند و تاکید داشتند که طبق این مطالبات، سد مذکور بالاتر از محل کنونی ایجاد شود، اما بنابر اظهارات غیرکارشناسی این سد مشکلات بسیاری را ایجاد کرد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هم اکنون نیز موضوع انتقال آب گتوند به خلیج فارس مطرح است که این معضل بر سایر مشکلات دامن خواهد زد. در واقع تخریب این سد تنها راهکار موجود است. از سوی دیگر سدهایی در خراسان شمالی احداث شد که هم اکنون خشک شده اند، بنابراین اشکالات جدی بین بالادست، حوزه میانی و پایین دست و بین استان ها ایجاد شده است.

وی در توضیح تخصیص بهینه آب گفت: در گذشته به درستی این اقدامات انجام نگرفته، آیا با این عملکرد شما در 4 سال پیش رو چه کار جدیدی می خواهید انجام دهید، متاسفانه فرهنگ اصیل قنات که ریشه بر یزد بزرگ دارد، نابود شده و به جای آن 750 چاه عمیق احداث شده در حالی که قنات شیره زمین را می گیرد.

قوامی با تاکید بر اینکه این میراث 2500 ساله باید حفظ شود، افزود: برداشت های بی رویه مشکلات اساسی ایجاد کرده که باید حل و فصل شود، هر چند در برنامه وزیر پیشنهادی نیرو مباحثی بر مبنای آمایش آمده است، اما در گذشته نیز شما بر مبنای آمایش دچار خطای تشخیص در سرمایه گذاری شده اید.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزیر پیشنهادی نیرو باید مشخص کند چطور می تواند مصرف 10 میلیارد مترمکعب آب را کاهش و حقابه استان ها و شهرستان ها را تامین کند. این از مواردی است که در مصوبات برنامه ششم توسعه بر آنها تاکید شده است.
ابوالفضل موسوی در مخالفت وزیر پیشنهادی نیرو
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ - ۰۹:۰۲
وزیر پیشنهادی نیرو برنامه جامعی برای تامین آب در کشور ندارد

ابوالفضل موسوی در مخالفت وزیر پیشنهادی نیرو در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلس گفت: یکی از اصلی‌ترین مشکلات ایجاد شده در تامین آب شرب پایدار و مطمئن شهرها و روستاهای کشور، تغییر اقلیم، کاهش منابع آب زیرزمینی و خشکسالی‌های ادامه دار در کشور است.

به گفته وی، منابع آب تجدیدپذیر و قابل برنامه‌ریزی کشور چالش‌های اساسی در تامین آب شرب در کمیت و با کیفیت مناسب ایجاد کرده است.

موسوی آب را یکی از چالش‌های اصلی کشور دانست و گفت که برخی از تجمعات  و نزاعات در برخی از استانهای بر سر آب نگرانی ها را بیشتر افزایش می دهد چون اگر آب نباشد حیاتی هم وجود نخواهد داشت؛ از این رو  مدیریت منابع آب مهمترین خواسته مردم است از دولت محسوب می‌شود.

وی  افزود: اتخاذ سیاست‌های غلط در موضوع آب در دولت‌های نهم و دهم باعث شد که موضوع آب از موضوع عادی به مسئله سیاسی و امنیتی تبدیل شود. به طوری که در این باره شاهد تنش‌هایی در کشور بودیم و گاها نیز دولت در این تنش‌ها شریک شد.  ادامه این اعتراضات در دولت یازدهم نیز ادامه پیدا کرد.

نماینده یزد در ادامه خاطر نشان کرد: طبیعتا اگر سدی در این دوران ایجاد شده که به ضرر محیط‌ زیست است باید راه حلی برای جبران آن اندیشیده شود و این مسائل به صورت جدی دنبال  گردد.

وی با بیان اینکه مشکلات در بخش آب و برق در دوازده سال اخیر به سمت حل شدن نرفته است گفت: باید تغییرات اساسی در این رویکرد انجام شود که ما چنین چیزی را در برنامه وزیر پیشنهادی نمی‌بینیم. برنامه آقای بیطرف ناظر به برنامه جامعی برای حل این موضوع نیست و تنها به جملاتی در دیدگاه کلی اهداف کلان و چالش‌ها آمده است و در اهداف کمی نشانی از حل این موضوعات دیده نمی‌شود.

موسوی در ادامه گفت: براساس اطللاعات موجود از وزارت نیرو 56 درصد منابع تامین آب شهری وابسته به منابع آب زیرزمینی و از طریق چاه‌هاست و 85 درصد منابع تامین آب روستایی هم از منابع زیرزمینی است. اما در حال حاضر منابع آب زیرزمینی به خاطر عدم تغذیه مناسب با دو مشکل عمده مواجه شده که یکی از آنها افت کیفیت منابع آب است؛  به طوری که برای دستیابی به آب مناسب عمق چاه‌ها تا پنج برابر افزایش یافته است. از این رو این سوال مطرح می‌شود که چرا وزارت نیرو برای تامین آب در برنامه خود فقط انتقال آب بین حوزه‌ای را دیده است؟ آن هم در شرایطی که تامین آب مناسب منوط به اجرای طرح‌های بزرگ و هزینه بر بین حوزه است.

به گفته موسوی، اجرای این طرح‌ها هزینه‌های بالا و بهره‌برداری زیاد را تحمیل می‌کند و همچنین باعث منازعات منطقه‌ای و بروز تنش‌های اجتماعی در شهرستان‌ها برای انتقال آب بین حوزه‌ای می‌شود.

نماینده یزد در ادامه اظهار کرد: آقای بیطرف شما در برنامه‌های خود راهکار تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی را روشن مطرح نکرده‌اید؛ حال اینکه براساس برنامه ششم باید تا پایان برنامه 30 درصد آب شرب به استانهای جنوب کشور از محل آب پایدار یا از محل آب شیرین‌کن‌ها تامین شود که در برنامه اهداف کمی شما به روشنی چنین چیزی نیامده است. این موارد نشان می‌دهد که قرار است فقط تامین از طریق انتقال آب بین حوزه‌ای همراه با تامین آب پایدار از دریاهای آزاد انجام شود.
آغاز آخرین روز بررسی صلاحیت وزرا با 85 صندلی خالی
۱۳۹۶/۰۵/۲۹ - ۰۸:۵۷
جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی (29 مرداد 96) دقایقی قبل به ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.

جلسه امروز مجلس در حالی آغاز شد که 205 نفر از نمایندگان در صحن حضور داشتند و 85 صندلی خالی در صحن به چشم می‌خورد.
پایان هفتمین جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی
۱۳۹۶/۰۵/۲۸ - ۲۰:۱۱
هفتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی پایان یافت

در جلسه علنی نوبت عصر امروز (شنبه) صلاحیت وزیران پیشنهادی کشور و  نفت بررسی شد.

همچنین بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو ناتمام ماند.

نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز صلاحیت وزرای پیشنهادی راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی را مورد بررسی قرار دادند.

تاکنون صلاحیت 15 وزیر مورد رسیدگی قرار گرفته است.
در مخالف وزیر پیشنهادی نیرو؛
۱۳۹۶/۰۵/۲۸ - ۱۹:۳۸
قاضی‌پور: ستاد احیای دریاچه ارومیه، ستاد مرگ آذربایجان شده

نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه به ستاد مرگ آذربایجان تبدیل شده است. آقای بیطرف با زدن سدها، به جای اینکه ایران را گلستان کنید، گورستان درست کردید.

نادر قاضی‌پور در جلسه علنی امروز بعدازظهر (شنبه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: شرایط زیست محیطی کشور هم از نظر مطالعاتی و هم از نظر عملیاتی محصول دوره مدیریتی آقای بیطرف است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: ایشان در کمبود آب شرب سالم سهیم است. 14 استان کشور درگیر ریزگردهاست. جیره‌بندی آب در شهرها و روستاها و حمل آن با تانکر خجالت‌آور است. آیا مشکلات آبی کشور به دلیل کمبود بارندگی است یا مدیریت ناکارآمد است؟ آقای بیطرف با وضعیت بیماری و مدیریت شرکت‌های مولد نیروگاهی، تجارت و توسعه مولد نیروگاه جهرم، مدیریت راهبردی مهندسی مرام، زرین‌کالای مبین و ده‌ها شرکت دیگر می‌توانید در وزارت عریض و طویل نیرو موفق باشید؟

نماینده مردم ارومیه در مجلس فزود: با تخلفات نیروگاه‌ها که حضرتعالی رییس هیات مدیره آن بودید، می‌توانید برخورد کنید. اگر کارفرما و پیمانکار یکی باشد دزدی و رانت به وجود می‌آید. آقای بیطرف در بستن حقابه هیرمند توسط افغانستان شما آن دوران هیچ کاری نکردید و سیستان و بلوچستان را به این روز انداختید. برای مهار آب‌های مرزی چه برنامه‌ای دارید. آیا مثل سابق، مدیریت شما به نفع خارجی‌ها خواهد بود یا به نفع داخل؟ اعتقادی به جمع‌اوری آب‌های سطحی دارید؟

وی اظهار داشت: نمایندگان استان‌های گلستان، گیلان و مازندران با همت خودشان انتقال آب از خزر را در برنامه ششم منتفی کردند، آقای بیطرف شما می‌خواهید با آنان درگیر شوید؟ یقینا زورتان به این شیرمردان شمالی نمی‌رسد. احیای جریان دائمی زاینده‌رود اصفهان خواست عمومی ایران است، آیا توان مدیریت آن را دارید؟ البته که ندارید. استان خوزستان که هم اکنون با مشکلات عدیده آب و هوایی دست و پنجه نرم می‌کند، این وضعیت شایسته مردم جنوب کشور نیست. نیامده، برق اهواز قطع شده است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: آیا سزاوار است تهرانی‌ها با دمای کمتر از 20 درجه برق داشته باشند و جنوبی‌ها برق نداشته باشند؟

قاضی‌پور مدعی شد: آقای بیطرف در زمان مدیریت شما در وزارت نیرو چندین دریاچه و تالاب خشک شد یا در حال خشک شدن است و دومین دریاچه نمکی جهان، ‌دریاچه ارومیه که با جان میلیون‌ها ارتباط مستقیم دارد، در زمان مدیریت شما ارتفاع آب این دریاچه چهار متر کاهش یافت. در زمان احمدی‌نژاد سه متر کاهش یافت. به جای احیا و نجات دریاچه ارومیه فاضلاب و پساب شهرک‌های صنعتی، نیروگاه ها و پتروشیمی‌ها بدون تسویه داخل دریاچه ارومیه می‌ریزند.
در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو؛
۱۳۹۶/۰۵/۲۸ - ۱۹:۲۱
مختار: بیطرف از دیپلماسی حیاتی آب چیزی نمی‌داند

نماینده مردم آبادان در مجلس گفت: در ایران فقط شش درصد آب مرزی داریم که ساماندهی آنها کار واجبی است. وقتی می‌گویید مهار آبهای مرزی را انجام می‌دهید، معلوم است از دیپلماسی حیاتی آب چیزی نمی‌دانید. افغانستان با احداث سدهای متعدد، آب را بر مردم سیستان و بلوچستان بسته است. با چه زبانی با کشورهای افغانستان و ترکیه سخن خواهید گفت.

جلیل مختار در جلسه علنی امروز بعدازظهر (شنبه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: میزان سنجش وزرای پیشنهادی بر اساس عملکرد و سوابق، برنامه‌های پیشنهادی، تطبیق برنامه ها با برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی انجام می‌شود. آقای بیطرف در تحقیقات مهندسی، طرح‌های سدسازی و انتقال آب‌ها به عنوان مسئول بلندپایه در دولت‌های پنجم و ششم در اجرای طرح‌های مطالعاتی، در دولت هفتم و هشتم نیز حضور داشتید که این حضور موجب اجرای پروژه‌های منجر به تخریب زیست محیطی شد.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس مدعی شد: در استان فارس، سد زرینه، سد مرند و سد زنوز با تصمیمات نادرست شما تخریب شده است. پروژه قمرود محرومیت مردم الیگودرز را شامل شده است. سد کوه‌های نمکی جزو فاجعه‌های جهانی است. آقای بیطرف شما در دیدار با اعضای فراکسیون امید نیز صادق نبودید و فاجعه سد گتوند را به گردن رییس‌جمهور قبل انداختید. البته در این مسئله شکی نیست اما اجرای سد چند مرحله دارد. مراحل مطالعه، اجرا و آبگیری است. شما در مرحله اول و دوم وزیر نیرو بودید سد گتوند یک اشکال دارد و آن جانمایی اشتباه است.

نماینده مردم آبادان در مجلس خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی بحران خشک شدن ارومیه، زاینده رود، هامون، گاوخونی و بحران‌های فراآب را  مسبب شد. ریزگردها در ۱۴ استان گسترش یافته و باعث آن مهندس بیطرف است. چرا در برنامه پیشنهادی خبری از حل ریزگردها نیست؟ چون تصمیمات غیرعلمی بیطرف علت ایجاد این چالش‌هاست.

مختار با بیان اینکه انتقال آب از مناطق مستعد به مناطق کم آب بیانگر سیاست‌های غیر آمایشی و بی‌توجهی به مناطق جغرافیایی کشور است، گفت: این مسئله موجب تخریب اکولوژیک و زمین‌های ورزشی شد که مبنای آن در دوره مدیریتی آقای بیطرف بنیان گذاشته شد. مسئولان حق ندارند فقط استان خود را آباد کنند. آیا شما در سال ۹۱ در مصاحبه‌ای با روزنامه آفتاب یزد با انتقال آب‌های گسترده امکان ایجاد کارخانه‌های فولاد و سرامیک سازی یزد را فراهم نکردید؟ آیا اعتراف نکردید که موضوع انتقال آب را به عنوان یک دغدغه شخصی دنبال کردید؟ نتیجه این انتقال چه بود؟ غیر این بود که استان‌های اصفهان و چهارمحال و بختیاری از آب سالم محروم نشدند؟

وی تاکید کرد: اگر آقای بیطرف در دوره مدیریتی‌اش به صورت علمی رفتار کرده بود امروز گرفتار ریزگردها و کمبود آب نبودیم.
سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۱۷
سپردن مسولیت وزارت نیرو به کویرنشینهای بدون آب بزرگترین اشتباه است اینها با سیاستهای نابخردانه خود باعث مرگ سرزمینی زاگرس و خوزستان شدند و زمزهایی مبنی بر انتقال آب مازندران و گلستان به سمنان وجود دارد تمدن هزاران ساله ایران با دخالتهای نابجا در طبیعت نابود می شود
پاسخ ها
حجت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
زاگرس به سمنانو بی خیال. می خوان از چابهار آب ببرند مشهد
بیطرف قاتل محیط زیست ایران
بیطرف فقط توی زمان کارش آب رو برد یزد به قیمت خشک شدن زاینده رود و کارون
خدا خیرش ندهد...
آقای مهندس بیطرف انسان کاملاً باکفایتی هستن و این فرمایشاتی که نمایندگان محترم مجلس میکنن کاملاً از روی قصد و غرض هست . مگه میشه پروژه های با اون عظمت را احداث کرد و مطالعاتی در این خصوص انجام نداد . حالا این وسط تغییرات اقلیمی و اکوسیستمی منطقه و مشکلاتی که بوجود آمده را باید گذاشت به حساب ایشون ؟؟ همین که این نمایندگان دارن اقرار میکنن که در دوره ایشون این همه کار شده خودش اثباتی بر پر کار بودن ایشون هست .
انتقال آب دريا با آب رودخانه به شهري ديگر تفاوت بسيار داره .
اقای بیطرف طرف یزدی هاست
آفرین به غیرت نادر قاضی پور ما به غیرت نیاز داریم دسیسه و توطیه نمی خواهیم
مشکل دریاچه ارومیه جمعیت زیادی است و کشاورزی را محور توسعه کردن است و ...
در زمان تصدی این اقا انتقال اب از الیگودرز به قمردو رو اجرا کرد که مردم کشاورز بدبخت منطقه وقتی اعتراض کردن همه رو قلع و قمع کردن و راهی زندان و بازداشتگاه کردن
مدیریت اب این نیست که اب رو از یه جای پر اب ببرید یه جای کویر که ذاتا باید بی اب باشه و در جایی که ابش رو می دزدید مردم رو به جان هم بندازید برید ببینید چندتا قتل و نزاع بر سر همین انتقال اب از یه مکانی به مکان دیگه بوده
اصلا وزیر نیرو کویرنشین نمیخوایم
خدا جاي حق نشسته
برام سواله که اگه باعث و بانی این مشکلات بیطرف هست (که البته هست) چرا هیچ بازخواستی از این آقا و امثالش نمیشه و جوابگوی مشکلاتی که ایجاد کردن نیستن.
ایشان که رأی نیاورند. حالا کی محاکمه می شوند؟
نادر قاضی پور دلش به حال خوزستان و زاگرس نسوخته وفقط غصه کم بودن وزیر ترک را می خورد
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر