بازدید 3966
سردرگمی شورا و شهرداری بر سر تحقق یک وعده

اختلاف‌نظر‌در‌شورا‌درموردسامانه‌ثبت‌قراردادهای‌میلیاردی

زمانی که محمد علی نجفی شهردار تهران شد؛ قول داد تا با راه اندازی سامانه ثبت قراردادهای یک میلیارد تومانی شهرداری تهران را به یک سازمان شیشه ای و شفاف در امور مالی تبدیل کند. این وعده شهردار تهران توسط اعضای شورای پنجم شهر تهران به فال نیک گرفته شد و برای تحقق این وعده کمیته شفافیت و شهر هوشمند راه اندازی شد تا ضوابط تشکیل این سامانه بررسی شود.
کد خبر: ۷۵۱۹۳۳
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۶ 02 December 2017

زمانی که محمد علی نجفی شهردار تهران شد؛ قول داد تا با راه اندازی سامانه ثبت قراردادهای یک میلیارد تومانی شهرداری تهران را به یک سازمان شیشه ای و شفاف در امور مالی تبدیل کند. این وعده شهردار تهران توسط اعضای شورای پنجم شهر تهران به فال نیک گرفته شد و برای تحقق این وعده کمیته شفافیت و شهر هوشمند راه اندازی شد تا ضوابط تشکیل این سامانه بررسی شود.

به گزارش تیتر شهر: بسیاری از اعضای شورای شهر راه اندازی سامانه ثبت قراردادهای یک میلیارد تومانی را یکی از بزرگترین گام های شهردار تهران در حوزه مالی در جهت کوتاه شدن دست رانتخواران و فساد مالی دانستند و بارها در این زمینه صحبت کردند. به رغم اینکه شورای شهر و شهرداری تهران بر سر راه اندازی این ایده اتفاق نظر دارند؛ اما اخیر علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران اعلام کرده که نیاز به تصمیم ضرب الاجل در خصوص راه اندازی زودهنگام این سامانه در شهرداری تهران نیست و باید قبل از آن مطالعات در این خصوص به طور کامل انجام شود.

آنطور که سخنگوی شورای شهر تهران می گوید؛ شورای شهر تهران تصمیم دارد تا این سامانه را به عنوان اولین خروجی تصمیمات مهم و تاثیرگذار شورای پنجم راه اندازی کند در حالی که هنوز شهرداری تهران نیاز به انجام مطالعات دقیق تری در این زمینه دارد.

در حال حاضر، شورا و شهرداری روی این موضوع کار می کنند و در شورا کمیته ای تحت عنوان کمیته شفافیت و شهر هوشمند به منظور پیگیری این طرح تشکیل شده است. طبق تصمیم گیری های انجام شده قرار است با استفاده از ظرفیت سازمان فناوری و ارتباطات شهرداری تهران زیرساخت های لازم برای راه اندازی سامانه و نمایش اطلاعات به عموم شهروندان فراهم شود.

اعطا اعتقاد دارد تشکیل این سامانه مستلزم آن است که فرآیند طبیعی طی شود به همین دلیل نیازی به تعیین ضرب الاجل برای راه اندازی این سامانه از سوی شورای شهر تهران نیست. ضمن اینکه با توجه به اقدامات شهرداری تهران می توان گفت سامانه ثبت قراردادها به زودی راه اندازی می شود.

این درحالی است که در طول سه ماه اخیر بهاره آروین، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران بارها در تذکرات خود به این مساله اشاره کرده است که از شهردار تهران می‌خواهیم که قراردادهای بالای یک میلیارد تومان که در این دوره منعقد شده را در سامانه اعلام شده ثبت و در دسترس عموم شهروندان قرار دهد.

به اعتقاد این عضو شورای شهر تهران؛ شفافیت شاه‌کلید مسائل امروز مدیریت شهری است و به همین منظور بود که شهردار اصلاح‌طلب تهران آقای نجفی نه فقط صدور بخشنامه ضدفساد را به عنوان اولین اقدامات اصلاح‌طلبانه خود رقم زدند و با هدف ارتقای استانداردهای شفافیت در شهرداری تهران انتشار عمومی جزئیات قراردادهای بالای یک میلیارد تومان را در دستور کاری خود قرار داده‌اند.

در حال حاضر طبق آماری که بهاره آروین داده است از ابتدای فعالیت مجموعه جدید مدیریت شهری تهران ۶۰ قرارداد بالای یک میلیاردتومان معادل 148 میلیارد تومان در واحدهای تابعه شهرداری تهران منعقد شده است.

طبق پیگیری هایی که کمیته شفافیت و شهر هوشمند در حال حاضر سامانه ثبت قراردادهای یک میلیارد تومانی در مناطق 22گانه و 4 واحد از 44 واحد تابعه شهرداری تهران به طور کامل راه اندازی شده است که اطلاعات قراردادهای این واحدها در سامانه ثبت می شود. این در حالی است که در 8 واحد از 44 واحد تابعه شهرداری تهران نیز پیشرفت این سامان هرضایت بخش بوده است اما در باقی واحدهای تابعه هنوز هیچ اقدامی برای راه‌اندازی این سامانه انجام نشده بر همین مبنا نیز قراردادهای مزایده، مشاوره، سرمایه‌گذاری و املاک در این سامانه ثبت نمی‌شود.

طبق بحث هایی که در خصوص چگونگی عملکرد این سامانه در کمیته کمیته شفافیت و شهر هوشمند انجام شده بود؛ برخی از کارشناسان معتقد بودند که در فاز اول طرح، اطلاعات قراردادهای بالای ۱ میلیارد تومان به اطلاع عموم مردم رسانده شود با این تبصره که به منظور اجتناب از شکسته شدن قراردادها به مجموعه‌ای از قراردادهای کمتر از یک میلیارد تومان، اطلاعات تمامی قراردادهای اشخاص حقیقی و حقوقی (صرف‌نظر از مبلغ قرارداد)، که در یک سال، مجموعا بیش از یک میلیارد تومان با زیرمجوعه‌های شهرداری تهران قرارداد داشته‌اند نیز به صورت عمومی منتشر شود.

بر اساس این تصمیم حداقل اطلاعاتی از یک قرارداد که انتشار و دسترسی عمومی به آن‌ها به منظور تحقق شفافیت و نظارت همگانی ضروری است، موضوع قرارداد، مبلغ نهایی قرارداد (به تفکیک نقد و غیرنقد)، روش انتخاب پیمانکار (مناقصه، استعلام بها، ترک تشریفات و ...) ، نام کارفرما، نام ناظر کارفرما، تاریخ انعقاد قرارداد، مدت قرارداد، نام اعضای کمیسیون، نام شرکت برنده قرارداد به همراه شماره ثبت اقتصادی و شناسه حقوقی شرکت ، نام امضا کننده قرارداد از طرف پیمانکار، نام امضاکننده قرارداد از طرف کارفرما، شرح خدمات قرارداد، وضعیت قرارداد، اطلاعات الحاقیه در صورت وجود (شامل موضوع، مدت و مبلغ الحاقیه)واطلاعات فسخ قرارداد در صورت وجود (دلیل و زمان فسخ قرارداد) خواهد بود.

با وجد تصمیم گیری هایی که در این خصوص در جلسات تخصصی کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران انجام شده است؛ اکنون سخنگوی شورای شهر اعتقاد دارد که نیازی به ضرب الاجلی در راه اندازی این سامانه نیست و باید مطالعات بیشتری در این خصوص انجام شود.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر