بازدید 8292
۷

گران‌ترین نان دنیا کجاست؟

کد خبر: ۷۵۸۴۲۷
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۴ 25 December 2017

مشاور سازمان ملی استاندارد مدعی شد ایران گران‌ترین نان دنیا را دارد.

به گزارش تسنیم، غلامرضا کاظم‌پور با بیان اینکه حذف خمیر ترش و روند تخمیر آرد و جایگزین شدن جوش شیرین در نان سبب بی‌کیفیتی این محصول است، گفت: مخلوط کردن چند نوع آرد گندم برای تولید نان و انجام غیراستاندارد مراحل تولید آرد و انتقال آن به نانوایی‌ها و تبدیل آن به نان از دیگر دلایل عمده تولید نان بی‌کیفیت است.

وی با اشاره به اینکه طبق اعلام وزارت بهداشت، سبوس مخلوط در آرد ماده مغذی و مفید است، گفت: برداشت اشتباه نانوایان باعث شده است به‌نحوی آرد سبوس که به‌دلیل وجود کپک و فلزات سنگین حتی برای خوراک دام نیز مناسب نیست به‌روی نان پاشیده شود.

مشاور سازمان ملی استاندارد با ابراز اینکه برای تغییر این وضعیت، استاندارد ویژه‌ای تدوین شده است ادامه داد: در این استاندارد که استاندارد 104 است وضعیت گندم و فرآورده‌های آن برای تولید نان باکیفیت مشخص شده است.

کاظم‌پور جدول پاکی را که معیار خرید گندم در آن درج شده است، جدولی غیراستاندارد و غیرعلمی دانست و افزود: چالش ما در سازمان ملی استاندارد جایگزین کردن استاندارد 104 به‌جای جدول پاکی است که در صورت تحقق، اولین قدم برای افزایش کیفیت خمیر محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مکلف نشدن نانوایان به تخمیر نان مانع افزایش کیفیت آن خواهد شد گفت: درصد نانوایی‌های سنتی بهداشتی 16/8 درصد است.

کاظم‌پور افزود: از بیش از 80 هزار نانوایی در سراسر کشور، 50/1 درصد نمک را در حد مجاز استفاده­ می‌کنند، 43 درصد فاقد مواد افزودنی غیرمجاز هستند، فقط 17/2 درصد بهداشت فردی و 15/5 درصد بهداشت ابزار و تجهیزات را رعایت می‌کنند.

مشاور سازمان ملی استاندارد قیمت خرید تضمینی گندم را از سوی دولت 1400 تومان اعلام کرد و گفت: این رقم در دنیا 700 تومان برای هر کیلوگرم است.

وی با اشاره به هزینه حمل و ذخیره‌سازی گندم و هزینه تبدیل آن به آرد از سوی دولت ادامه داد: هر کیلو آرد بدون اعمال این هزینه‌ها در هر کیلوگرم 800 تومان به نانوا فروخته می‌شود.

کاظم‌پور نان ایرانی را گرانترین نان دنیا دانست و گفت: نان در تهران بین 3400 تا 6 هزار تومان فروخته می‌شود در حالی که آرد آن کیلویی 800 تومان خریداری شده است.

وی گران شدن نان را بی‌علت اعلام کرد و ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده نان باید به‌صورت کیلویی عرضه شود.

مشاور سازمان ملی استاندارد و میزان مصرف گندم را در کشور 10 میلیون تن اعلام کرد و افزود: قیمت آرد از کارخانه 830 تومان و بر اساس درصد سبوس آن تعیین می‌شود.

وی با بیان اینکه کارخانه‌های تولید آرد سبوس را جدا کرده و با قیمت بالا به دامداران می‌فروشند ادامه داد: بر اساس استاندارد برای نان سنگک، آرد باید به‌صورت کامل فروخته شود در حالی که این استاندارد را نتوانستیم نهادینه کنیم.

کاظم‌پور در خصوص وزن مصوب برای چانه‌های نان گفت: چانه نان سنگک باید 650 گرم، نان تافتون 200 و 250 گرم، نان بربری 500 گرم و نان لواش باید 160 گرم باشد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۷
خدا رو شکر که تو ایران نون از جاهای دیگه گرون تره وگرنه وزیر مربوطه میومد یه منت هم سر مردم میزاشت و میگفت نون سنگک در فوب خلیج فارس 7 هزار تومنه و ما هم باید به قیمت روز بفروشیمش . . . . .
خدا قوت
چه اقدامي كرديد تا حالا. چه بهبودي حاصل كرديد؟؟؟؟ گزارش بي كيفيتي كه ديگه گزارش دادن نمي خواهد. بي كيفيت و گران در ايران امري طبيعي است.
درود ..لااقل یک نفر هم حرف حساب زد..نگفت نان مفت است مردم حیف و میل می کنند..
تو کشورهای دیگه به علت توانائی بالای مردم در خرید مواد خوراکی پروتینی و انرِژی زا کسی عادت نداره با غذا نان بخوره لذا نان طرفدار کمتری داره و ارانتره اما اینجا به علت درامد کمتر اکثریت مجبورن بانان خودشون سیر کنند که باعث تقاظای زیاد نان و گرانی ان نسبت به بقیه کشورها گردیده است .
چرا سبوس که با ارزش ترین قسمت گندمه از اون جدا میشه و آرد نانوایی ها فاقد سبوسه؟!!
بله گران ترین ودر عین حال بی کیفیت ترین ،با این وجود باز هم در فکر گران کردن نان هستند که مبادا ،جایگاه اولی رو از دست بدیم
چه چيزهايى مينويسى تابناك
كجاى دنيا ٦ تا نان بربرى ميشه ١ دلار
اگر خارج نرفتين اقلا بپرسين
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر