بازدید 45079
۶

چرا زلزله بیشتر شب‌ها رخ می‌دهد؟

کد خبر: ۷۶۰۴۶۵
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۰ 01 January 2018

چرا زلزله شب اتفاق می افتد؟ قطعا تا به امروز و پس از زلزله هایی که اخیرا در شهرهای ایران نظیر کرمانشاه و حتی تهران و کرج اتفاق افتاد، برای شما نیز این سوال پیش آمده است که چرا این زمین لرزه ها در شب اتفاق می افتند؟! چرا روزها کسی احساس زمین لرزه نمی کند؟! برخی از افراد نیز تاکنون به این باور رسیده اند که زلزله های بسیار شدید نیز قطعا شب ها رخ می دهند و نمونه ی آن زلزله ی بم در سال ۱۳۸۲ بود.

به گزارش ایسنا، اکنون قصد داریم در این بخش اطلاعاتی در این خصوص را برای شما شرح دهیم و دلایلی علمی را بیان کنیم.

ارتباط میان وقوع زمین لرزه و زمان وقوع

چرا زلزله شب اتفاق می افتد: اگر برای بررسی زمین لزره ها نگاهی به علم زمین شناسی بیندازیم خواهیم دید که زلزله تابعی از نسبت گرانشی میزان انرژی ذخیره شده در سطح گسل یک منطقه به میزان مقاومت آن صفحه می باشد. زمان وقوع زلزله زمانی تغییر می نماید که در فشار وارده بر میدان تنش یا میزان مقاومت سطح گسل تغییر یابد. پدیده های مختلفی نیز می تواند در زمان اتفاق افتادن زلزله موثر باشد که متعدد می باشند.

از جمله پدیده های متعدد می توان به وقوع زلزله های دیگر در صفحات مشترک زمینی، حرکت توده های مایع ماگمایی در اعماق زمین، نیروی گرانش میان ماه و خورشید و یا حتی میان سیارات با هم و … اشاره کرد. بسیاری از زلزله شناسان دلیل به وقوع پیوستن زلزله های ایران در شب را اثر جاذبه ی گرانشی در میان ماه و خورشید اعلام می دارند و از گذشته تاکنون نیز بسیاری از محققین و دانشمندان علوم زمین شناسی و توپوگرافی پروژه های بسیاری را برای بررسی آن در دست اقدام داشته اند.

اثر کششی ماه و خورشید به منظور تحریک زمین لرزه های دستگاهی ایران و حتی تمام مناطق زلزله خیز جهان در بازه ی سال های ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۷ مورد بررسی قرار گرفته و در آخر بعد از گذشت مراحل مختلف و انجام آزمایشات متعدد به نتایج جذابی دست یافتند. نتایج بدست آمده از این بررسی ها را در کنار هم قرار داده و به این نتیجه رسیدند که زمان وقوع زلزله ها در ایران به هیچ وجه اتفاقی نبوده و دلیلی کاملا علمی دارند و تابعی از فشار گرانشی میان ماه و خورشید می باشد.

اگر کمی بخواهیم به مطالعات گذشته باز گردیم خواهیم دید که اکثر زلزله ها در فصل بهار اتفاق می افتادند و برخی از زلزله ها نیز در زمان انقلاب زمستانی رخ می دادند و دلیل آن نیز این بود که در این زمان ها میزان جاذبه ی میان ماه و زمین و خورشید نسبت به یکدیگر زیاد می باشد و به همین خاطر نیز تعداد زلزله هایی که رخ می دادند بالا بوده است و اکنون نیز دلیل بسیاری از زمین لرزه های ایران که در شب رخ می دهند همین امر می باشند و اصلا به صورت اتفاقی نیست.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۶
ماه فقط شب نیست که هست! روزها هم ماه هست و اثر خود را می گذارد!!!! ...پس کسوف چیست!!!!! تنها در روز به خاطر نور زیاد خورشید دیده نمی شود! بابا یه کم علمی صحبت کنیم! اما اینکه چرا شبها زلزبه بیشتر احساس می شود و خسارت می زند چون در شب مردم بیشتر در خانه و استراخت هستند و سکوت شب می تواند باعث شود که رلرله های کوچکنر بیشتر احساس شود و در مورد زلزله های بزرگ تلفات بیشتر شود.
اثر کشندی ( یا همان جزر و مد ) دوبار درشبانه روز یعنی با فاصله 12 ساعت رخ می دهد یعنی مد در دو طرف زمین با 180 درجه اختلاف طول رخ می دهد. با استدلال شما اگر سمت مد حدودساعت 24 زلزله رخ دهد باید با همان احتمال در ساعت 12 که آن طرف این نقطه نسبت به مرکز زمین است نیز باید زلزله رخ دهد.
پس پیشنهاد می کنم موسسات لرزه نگاری برای مردم چنین ساعتهایی که جاذبه زیاد میشود را مشخص کنند تا حداقل در این ساعات احتیاط بیشتری صورت گیرد
جهت اطلاع آقایونی که میگید نمیشه پیش بینی کرد!
چون روزها مردم سر کارن!
سلام تابی جون
کاش در این زمینه با یک استاد زلزله مشورت می کردی
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر