بازدید 22258
در نهمین جشنواره بین المللی فارابی مطرح شد؛

طعنه روحانی به امام جمعه موقت تهران/ تحول در علوم انسانی با پول، سفارش و مهندسی ممکن نیست / در فضای آزاد، علامه طباطبایی‌ها و مطهری‌ها ظهور می‌کنند/ آمریکا در زیر پا گذاشتن برجام تنها ماند و بی اعتبار شد

طعنه روحانی به امام جمعه تهران: در تریبون‌های مقدس، باید سنجیده‌تر سخن گفت/ تحول در علوم انسانی با پول، سفارش و مهندسی ممکن نیست / در فضای آزاد و نقد است که علامه طباطبایی ها و مطهری ها ظهور می کنند/ آمریکا در زیر پا گذاشتن برجام، تنها ماند و بی اعتبار شد/ برجام موفقیت هایی دارد که هیچ وقت و توسط هیچ کس از بین نمی رود/ به همه مردم باید احترام گذاشت؛ نباید به هر که خیابان آمد و مطالبه ای داشت، توهین کرد و اتهام بست/ اختلاف فکری و نظری را باید به رسمیت شناخت/به تنوع و اختلاف نظر احترام بگذاریم؛ فشار و وحدت ماشینی برای انسجام جامعه خطرناک است و ... مهمترین بخش های سخنان روحانی است.
کد خبر: ۷۶۴۳۲۷
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۸ 14 January 2018

رئیس جمهور، توسعه را با پیشرفت در علوم انسانی و اسلامی ممکن دانست و با بیان اینکه تحول در علوم انسانی با پول، سفارش و مهندسی ممکن نیست، تصریح کرد: علمی ما را به توسعه می رساند که در سرلوحه آن علوم انسانی و اسلامی باشد.

به گزارش «تابناک»؛ حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، روز یکشنبه در مراسم اختتامیه نهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی با اشاره به اینکه علم بدون نقد و تضارب آرا پیشرفت نمی کند، ضرورت به رسمیت شناختن اختلاف فکری و نظری را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: به تنوع و اختلاف نظر احترام بگذاریم؛ فشار و وحدت ماشینی برای انسجام جامعه خطرناک است.

طعنه روحانی به امام جمعه تهران/ تحول در علوم انسانی با پول، سفارش و مهندسی ممکن نیست / در فضای آزاد، علامه طباطبایی‌ها و مطهری‌ها ظهور می‌کنند/ آمریکا در زیر پا گذاشتن برجام تنها ماند و بی اعتبار شد

روحانی در ادامه با ابراز خشنودی از حضور در جمع فرهیختگان و نخبگان علوم انسانی و اسلامی گفت: در یک دورانی سایه مظلومیت و یا نوعی محرومیت بر سر علوم انسانی و اسلامی سایه افکند. زمانی که علوم طبیعی، تجربی، مهندسی، اکتشافات و اختراعات و آثار علمی آنها به صحنه زندگی مردم آمد، زرق و برق آنها بسیاری از جوامع را تحت تأثیر قرار داد، تا جایی که فکر کردند علم یعنی فقط علم طبیعی و تجربی و مهندسی و علوم انسانی در رده دوم و سوم زندگی انسانها قرار می گیرد.

رئیس جمهور افزود: همین تصور در ذهن جوانان ما که عازم دانشگاه ها بودند، اثر گذاشت؛ لذا جوانان مستعد دنبال علوم ریاضی و مهندسی و بعد هم علوم تجربی بودند و می گفتند، جوانان بااستعداد باید به این رشته ها بروند و هر که از این کاروان باز ماند، باید علوم انسانی را انتخاب کند.

روحانی اظهار داشت: خوشحالم که این دوران خیلی سریع گذشت و امروز دیگر برای کسی تردید وجود ندارد که توسعه و پیشرفت در علوم طبیعی و تجربی، بدون رشد و پیشرفت در علوم انسانی و اسلامی امکان پذیر نیست. حکمرانی شایسته است که می تواند جامعه را در مسیر درست هدایت کند.

رئیس جمهور با طرح اینکه حکمرانی شایسته از چه علومی نشات می گیرد، تصریح کرد: مدیریت و برنامه ریزی البته در همه رشته ها مهم است، اما در حکمرانی شایسته مدیریت، سیاستمداری و سیاست ورزی، اقتصاد، حقوق، جامعه شناسی و انسان شناسی جایگاه بسیار سرنوشت ساز در اداره مطلوب جامعه دارد.

روحانی با بیان اینکه اگر صنعت در کنار علوم انسانی قدم برندارد، ممکن است به ضد خود تبدیل شود، خاطرنشان کرد: گروه هایی که امروز در برخی کشورهای منطقه فعال هستند، شاید بیشترین استفاده را از صنعت، علوم مهندسی و سخت افزاری کردند. آنها بیشترین استفاده را از امکانات فضای مجازی کردند؛ اما بر اساس فهم غلط از علوم انسانی و همین باعث آسیب رساندن جدی به جوامع شد. فاشیسم در قلب کشورهای غربی از کجا نشأت گرفت، مگر به ظاهر از علم و دانش استفاده نکرد.

رئیس جمهور اضافه کرد: نمونه روشن این سخن موضوع صنعت هسته ای است که می تواند در بسیاری از علوم و فنون به نفع جامعه باشد، اما استفاده نادرست از آن می تواند جامعه و بشریت را به انهدام و نابودی بکشاند. اینکه مقام معظم رهبری ساخت، انبار کردن و استفاده از سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح هسته ای را حرام اعلام می کنند، یعنی دین، عقل و اخلاق و به عبارتی علوم انسانی و اسلامی باید پیشتاز دانش باشد.

روحانی با تأکید بر اینکه دین و اخلاق چراغ راهنماست، اظهار داشت: شهید مطهری می گفت، علم راه است و دین چراغ، اگر چراغ نباشد انسان به بیراهه می رود. در دنیای تاریک امروز بدون چراغ حتی با بهترین ابزار نمی توانیم درست حرکت کنیم. چه بسا هر چه مثلا اگر ماشین ما مدرن تر و سریع تر باشد، اما وقتی چراغ نداشته باشد، خطر آن در تاریکی از دوچرخه هم بیشتر است.

رئیس جمهور با بیان اینکه علمی ما را به توسعه و تجدد و تمدن واقعی می رساند که علوم انسانی و اسلامی سرلوحه آن باشد، تصریح کرد: البته این نکته را نیز باید مدنظر داشت که تحول در علوم انسانی نیز با مهندسی ممکن نیست. علوم انسانی را نمی توان مهندسی کرد، علوم انسانی با پول پیشرفت نمی کند و با سفارش متحول نمی شود.

روحانی با طرح این سؤال که چرا در عصر ما شهید مطهری ها و علامه طباطبایی ها دیگر نیستند، خاطرنشان کرد: مگر ایشان با سفارش و پول درس خواندند. به جای پول و سفارش و مهندسی، باید فضای آزاد را در اختیار اندیشمندان و دانشمندان مان قرار دهید. باید فضای نقد و انتقاد را باز بگذارید تا در آن فضا علامه طباطبایی ها و شهید مطهری ها تربیت شوند.

رئیس جمهور گفت: باید شرایطی فراهم کنیم که در آن شرایط علم رشد و پرورش یابد، علم بدون تضارب آرا پیشرفت نمی کند. اینکه ما چارچوب قرار دهیم و بگوییم همه باید در همین چارچوب اظهارنظر کنند، بدون تضارب آرا و انتقاد، بدون بحث و رویارویی دقیق اخلاقی و علمی، علم تولید نمی شود.

روحانی افزود: اندیشمندان بزرگ اسلامی ما چگونه در حوزه های علمیه ما رشد کردند و تربیت شدند. امروز شیخ انصاری ها و آخوند خراسانی های ما کجایند؟ باید فضای مناسب نقد و انتقاد ایجاد شود و اختلاف فکری و نظری را به رسمیت شناخت. عرصه تولید علم، کارخانه ماشین سازی نیست که از یک سو فلز به آن وارد کنیم و از سوی دیگر خودرو تحویل بگیریم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید به فکر انسانها، تنوع و اختلاف نظری که در چارچوب نظریه باشد احترام بگذاریم، اظهار داشت: این اختلاف نظر می تواند برای وحدت جامعه مفید باشد در حالی که برعکس آن فشار برای وحدت ماشینی می تواند برای انسجام جامعه ما خطرناک باشد.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امروز در سطح جهان بحث ما با دنیا در بسیاری از مسائل، بحث احترام به علوم انسانی است، تصریح کرد: در همین یکی دو هفته اخیر آمریکایی ها در دو بخش دچار شکست بزرگ شدند. یک بخش آنجا که خواستند در برابر افکار عمومی جهان بایستند و تعهدات بین المللی را زیرپا بگذارند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تعهدات در عرصه های داخلی و بین المللی یا از جنس اخلاق است یا حقوق و رابط صحیح علوم انسانی؛ تلاش آمریکا برای نقض این تعهدات شکست خورد. دنیا در برابر آمریکا ایستاد. آنها در چند روز گذشته می خواستند تعهد بین المللی را که در برجام دارند زمین بگذارند، اما شما صف مقابل آن را دیدید. تمام کشورهای جهان غیر از یکی دو کشور و یک رژیم منفور همه در برابر آنها یکپارچه بودند.

روحانی گفت: اگر به تعهدات احترام گذاشته نشود، باید فاتحه تمدن در جامعه و جهان خوانده شود. هر چه علم و صنعت پیشرفت کند، اما اگر به مقررات بین المللی، ارزشهای دینی و فرادینی احترام نگذاریم، اگر دولتی پیوستگی در پایبندی به تعهد دولت قبل از خود را حفظ نکند، دیگر تعهدی منعقد نمی شود. اگر این سنگ بنا را بردارید، زیربنای تعهدات و مقررات بین المللی بهم می ریزد.

رئیس جمهور با ابراز خرسندی از ناموفق بودن حاکمیت کاخ سفید در بهم ریختن تعهدات بین‌المللی، زیرپا گذاشتن وفای به عهد و ایستادگی در برابر مصوبه شورای امنیت سازمان ملل در توافق 7 کشور، گفت: این یک پیروزی بزرگ برای بشریت، اخلاق و حقوق است.

روحانی با بیان اینکه در برجام موفقیت‌هایی به دست آوردیم که هیچگاه از بین نمی‌رود و هیچ‌کس نمی‌تواند آنها را از بین ببرد، افزود: ما در برجام به دنیا اعلام کردیم که معضلات بزرگ و پیچیده منطقه‌ای و بین‌المللی با میز مذاکره قابل حل است و این از بین نرفته و تا همیشه تاریخ پابرجا خواهد بود.

رئیس جمهور اظهار داشت: ما ثابت کردیم که پای میز مذاکره گره کور بین‌المللی قابل باز شدن است و ثابت کردیم که ایران راستگو و دشمنانمان دروغ می‌گویند و ایران هیچ گاه به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست و این در مذاکرات و تمام بازرسی‌ها به اثبات رسید و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اجماع آراء آن را تأیید و ثابت کرد.

روحانی افزود: اینکه آژانس پی‌ام‌دی به عنوان یک پرونده پیچیده فنی و بین‌المللی را خاتمه یافته اعلام می‌کند، به معنای آن است که ایران راست گفته و معاندان دروغ گفتند و این پیروزی همیشگی خواهد بود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در برجام کاری کردیم که جهان فهمید که ایران حق دارد تحقیق و توسعه هسته‌ای خود را ادامه دهد، گفت: این موضوعی بود که پیش از آن به دلیل آنچه تخلف از سوی ایران می‌دانستند ایران را از این حق منع می‌کردند، اما به واسطه مذاکرات همه کشورها و قطعنامه سازمان ملل اعتراف کرد که ایران حق دارد تحقیق و توسعه را ادامه دهد و این پیروزی از بین نرفته و قابل خدشه نیست.

روحانی با بیان اینکه برخی انگار هنوز همه ابعاد برجام را لمس نکردند، خاطر نشان کرد: برجام یک آثار دائمی دارد که تا قیامت خواهد ماند و هیچ‌وقت از بین نمی‌رود و یک آثاری دارد که ممکن است بماند یا نماند.

رئیس جمهور تصریح کرد: از زمان اجرای برجام در 26 دی 1394 درآمد نفتی و میعانات ما دو برابر شده و این قابل بازگشت نیست. همچنین صدها مورد سرمایه‌گذاری خارجی وارد کردیم و این سرمایه‌ها در خاک ایران به کارخانه، بنگاه اقتصادی، نیروگاه، بندر و لوموکوتیو و هواپیما تبدیل شده و قابل بازگشت نیستند.

روحانی با تأکید بر اینکه علم حقوق و سیاست توانست در مذاکرات سخت بین‌المللی برای ملت ایران این موفقیت را به همراه آورد، افزود: علوم انسانی می‌تواند سرنوشت یک جامعه را تغییر دهد، البته این بدان معنا نیست که ارزش سایر علوم کمتر است، اما سرمایه علوم هم برای مادیت و هم معنویت، علوم انسانی است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید استعدادها را تشویق و محیط دانشگاه و تحقیقات را آزاد بگذاریم، گفت: علوم انسانی باید جامعه را هدایت کند و این در حالی است که ما تصور می‌کنیم، چند نفر در یک اتاق باید علوم انسانی را هدایت کنند در حالی که علوم انسانی هدایتگر جامعه است.

روحانی با بیان اینکه علوم انسانی در جامعه آزاد و همراه با نقد و انتقاد و بحث و مباحثه رشد می‌کند، اظهار داشت: علوم انسانی باعث شده که امروز می‌بینیم سرنوشت کشور در شرایط دیگری قرار دارد.

رئیس جمهور افزود: دیپلمات‌های ما قراردادی را نوشته و منعقد کردند که هر چند ممکن است نقائصی داشته باشد، قراردادی است که به واسطه آن بیش از یک سال است که ترامپ به دنبال بر هم زدن آن بوده و تا امروز موفق به این کار نشده و این به معنای استحکام قرارداد و پیروزی تعهدات بین‌المللی و حقوق بر دیکتاتوری است.

روحانی تصریح کرد: آمریکایی‌ها نتوانستند با استکبار، دیکتاتوری و خودبزرگ‌بینی افکار عمومی جهان را زیر پا بگذارند و این یک شکست بزرگ برای آنان و موفقیتی ارزشمند برای علوم انسانی، اندیشمندان و ملت ایران است.

رئیس جمهور شکست دوم آمریکایی‌ها را در مداخله آنها در مسائل داخلی ایران دانست و با اشاره به اعتراضات اخیر در کشور، گفت: عده‌ای در خیابان‌ها، به حق یا ناحق اعتراض کردند، اما من خواهش می‌کنم که به همه مردم احترام بگذاریم و اگر در این میان، افرادی هم از جایی تحریک شده و با قصد و نیت جاسوسی از این اعتراضات سوء استفاده کردند، اجازه دهیم تا در یک دادگاه صالح ثابت شود.

روحانی با بیان اینکه هرکس حرف می‌زند یا اعتراضی می‌کند، یا خس و خاشاک است یا گاو یا گوساله و یا آشغال. این چه طرز حرف زدن است. چرا توهین کرده و بی‌ادبانه با جامعه برخورد می‌کنیم. عده‌ای آمده‌اند و اعتراض داشتند و برخی هم از این اعتراض‌ها سوء استفاده کردند، اما نباید همه را به یک چوب برانیم، بلکه باید دقیق سخن بگوییم بخصوص در تریبون‌های مقدس دقیق‌تر حرف بزنیم چرا که ملت ما ملت بزرگی هستند.

رئیس جمهور ادامه داد: اعتراضی در کشور بود که نیروهای امنیتی به خوبی آن را اداره کرده و ماجرا تمام شد. اما از امروز کار شروع شده و باید جامعه‌شناسان و روان‌شناسان اجتماعی و کسانی که در علوم انسانی و اسلامی فعال هستند وقایع اخیر را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.

روحانی تأکید کرد: اگر خدای ناکرده روزی ارزش‌های دینی و ملی ما نزد جوانان کم‌رنگ شود، ما مقصریم، چرا که عهده‌دار این مسئولیت هستیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه علوم انسانی باید مسائل را تجزیه و تحلیل کند، گفت: نباید واقعیت‌ها را زیرپا گذاشت؛ شمال و جنوب با قطب‌نما مشخص می‌شود و اگر نخواهیم به قطب‌نما نگاه کنیم شمال و جنوب عوض نمی‌شود.
دکتر روحانی ادامه داد: علوم انسانی قطب‌نمای جامعه ما و مسائل اجتماعی است که باید به آن نگاه و از آن استفاده کرد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: شمال و جنوب با شعار تغییر نمی‌کند و باید اجازه دهیم جامعه ما در مسیر تحول درست حرکت کند.

روحانی افزود: امروز خوشبختانه در مقطعی قرار داریم که جامعه ارزش علوم انسانی را به خوبی می‌داند.

رئیس جمهور با اشاره به نقش علوم انسانی در اقتصاد، سیاست و شیوه حکمرانی، خاطر نشان کرد: حتی در بسیاری از موضوعات و مسائلی که به ظاهر ارتباطی با علوم انسانی ندارد، فرهنگ، به عنوان زیربنایی مهم در تمام حرکت‌های اجتماعی است.

روحانی اظهار داشت: ممکن است علم پزشکی در تقسیم‌بندی‌ها جزو علوم تجربی باشد، اما در عمل ارتباط پزشک با بیمار و اعتماد بیمار به پزشک و شیوه سخن گفتن پزشک با بیمار بهتر از تیغ جراحی عمل می‌کند؛ جسم و روح ما در هم تأثیرگذار است.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه علوم انسانی، جایگاه بسیار ارزشمندی دارد، گفت: اصلاح نظام اداری برنامه‌ریزی درست برای کشور، اصلاح بانک‌ها و تحول در جامعه و فرهنگ با علوم انسانی، امکان تحقق خواهد داشت.

روحانی افزود: اگر می‌خواهیم فضای مجازی برای جامعه ما مفید باشد، باید فرهنگ استفاده صحیح از آن را به نسل جوان آموزش دهیم و با فیلتر کردن درست نمی‌شود.

رئیس جمهور اظهار داشت: در زمان رژیم گذشته روزی می‌خواستند هیچ‌کس به رادیو گوش ندهد و مدام بر روی آن پارازیت می‌انداختند اما این جلوگیری فایده‌ای نداشت؛ روزی دیگر گفتیم که ماهواره ممنوع است اما آیا از زمانی که ممنوع شد هیچ‌کس ماهواره ندارد و روزی هم گفتیم که فضای مجازی بد است اما آیا درست شد؟

روحانی تصریح کرد: مردم بیش از ما و یا اگر خیلی مستکبر باشیم به اندازه ما می‌فهمند؛ نباید خود را بزرگ و بلند فرض کنیم، چرا که مردم و کشور ما فرهیخته و بزرگ هستند. باید با مردم تعامل کنیم و به آنها بیاموزیم که از این ابزار چگونه استفاده کنند، کما اینکه از هر وسیله‌ای به درستی استفاده نشود، خطرناک خواهد بود.

رئیس جمهور ادامه داد: هر وسیله‌ و امکاناتی نیاز به فرهنگ استفاده درست از آن ابزار را دارد و علوم انسانی باید به میدان آمده و شیوه‌های استفاده صحیح را آموزش دهد.

روحانی با بیان اینکه باید جامعه را به نقطه‌ای برسانیم که مطلوب مردم و عقل و شرع باشد، گفت: شرع و عقل از مردم، جامعه و فطرت اجتماعی جدا نبوده و در کنار هم هستند.

رئیس جمهور تصریح کرد: خوشبختانه آمریکایی‌ها هم در موضوع داخلی ایران و هم در برجام شکست خوردند و ملت ایران در هر دو مرحله پیروز بوده است، باید این پیروزی‌ها را قدر بدانیم تا در سایه وحدت و اتحاد بتوانیم ایرانی آبادتر و سرافرازتر داشته باشیم.

در ابتدای این مراسم نیز دکتر روحانی از 18 تن از برگزیدگان داخلی و خارجی این جشنواره در دو بخش بزرگسال و جوان و در گروه های علمی تاریخ، جغرافیا و باستان شناسی، حقوق، زبان و ادبیات، علوم اجتماعی و ارتباطات، علوم اقتصادی، مدیریت و حسابداری و علوم سیاسی، روابط بین الملل و مطالعات منطقه ای با اهدای لوح، تقدیر کرد.

منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: در سالهای برگزاری جشنواره بین المللی فارابی به اهدافی چون شناسایی و معرفی استعدادهای برتر علوم انسانی و اسلامی و ترغیب پژوهشگران به کاربردی کردن علوم انسانی از طریق بررسی مسائل این حوزه در کشور دست یافته ایم.

وی با تشکر از اساتید علوم انسانی و اسلامی که همواره با حمایت از این گردهمایی علمی مدیران را به قدرشناسی و تشویق استعدادهای برتر بیش از پیش دلگرم کرده اند، افزود: امیدواریم تحقق دو هدف مهم تر این جشنواره یعنی تبدیل کارکرد و نقش خطیر و موثر علوم انسانی در فرآیند برنامه ریزی ملی و ایجاد فضای مناسب برای حضور فعال علوم انسانی و اجتماعی ایران در تراز جهانی نیز بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

وزیر علوم با بیان اینکه چنین رویکردی می تواند ضمن پدید آوردن فضای رقابتی اثربخش در فضای علمی، بخشی از مشکلات موجود نیز در این عرصه کاهش دهد، اظهار داشت: تحقق چنین امر مهمی البته بدون همکاری مداوم با دیگر بخش ها ممکن نیست. در این راستا استفاده از ظرفیت انجمن های علمی ضرورت بیشتری دارد و دبیرخانه جشنواره باید این مهم را برای دوره های بعد بیشتر مورد توجه قرار دهد.

غلامی با اشاره به اینکه ثمره برنامه ریزی و اثربخشی نهادهایی مثل دبیرخانه جشنواره زمانی آشکارتر می شود که به ارتباط نسل های مختلف علوم انسانی و از سوی دیگر تعامل آن با مجامع بین المللی توجه شود، تصریح کرد: ارتباط نسل ها همانقدر مهم است که ضرورت ارتباط با نهادهای علمی معتبر و لذا تلاش برای تاسیس نهادهای ارتباط دهنده در این عرصه بسیار مهم است.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۳۹
حرفهای روحانی کسالت آور است....
آقای روحانی
چرا واقعیت مرگ برجام را اعلام نمیکنید تا اقتصادکشور از حالت انتظاری خارج شود؟
این حرف منتقدینت نیست
بلکه حرف یکی از طرفداران شما بعد از اولتیماتوم ترامپ است لطفا بخوان:
"رسما پایان توافق برجام اعلام شد. اگر ایران و اروپا شرائط ترامپ را قبول کنند و به دنبال مذاکره باشند که عملا برجام تغییر خواهد یافت و تمام شده است و سند جدیدی باید تهیه گردد و اگر موافقت نکند که باز همان معنی یعنی پایان برجام خواهد بود . این یک فاجعه ملی است که با افراد غیر حرفه ای و ساده انگار در تیم سیاست خارجی ایران به ما تحمیل شد. "
بس کن آقای روحانی
چرا روحانی داره میزنه میز؟ آرامش کشور بهم میریزه و مشکلات مردم هم بیشتر میشه
به خدا این مردم نه فتنه گر هستند ونه عوامل بیگانه این همان مردم با بصیرت و حماسه ساز. زمان انتخابات هستند.
روحانی با طرح این سوال که چرا در عصر ما شهید مطهری ها و علامه طباطبایی ها دیگر نیستند؟ خاطرنشان کرد: مگر ایشان با سفارش و پول درس خواندند. به جای پول و سفارش و مهندسی، باید فضای آزاد را در اختیار اندیشمندان و دانشمندان مان قرار دهید. باید فضای نقد و انتقاد را باز بگذارید تا در آن فضا علامه طباطبایی ها و شهید مطهری ها تربیت شوند

یعنی آن زمان فضای آزاد وجود داشته که این افرداد تربیت شدند چون خلق الساعه که یکی تربیت نمی شه
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۴
دقیقا منم میخواستم همین رو بگم. در
فضای آزاد اون زمان طباطبایی و مطهری تربیت شدن و در این دوره ...
مشکل مردم را حل کن
"ظهور مطهري هاو..در فضاي ازاد" ، تلويحا به معناي پذيرش آزادتر بودن فضا در زمان سابق است.
من يک سوال دارم: دکتر شريعتي در سالهاي دهه 30 در تظاهرات توده اي هاي مشهد دستگير ميشود ويکي دو سال بعد بورس فرانسه ميگيرد. حال اگردکتر شريعتي اکنون در تظاهراتي دستگير ميشد آيا بورس به خودش يا فرزندان و افراد درجه يک وحتي درجه 2 ي او تعلق ميگرفت؟؟
جناب رییس جمهور شما هم خوب بلد هستید یکی به نعل میزنید یکی به میخ تا کی آخه؟؟؟؟؟
به نظر شما سخنان رئیس جمهور مملکتمون بدون سانسور از صدا و سیما پخش خواهد شد؟؟ من که امیدی ندارم شما چطور؟؟
ضمن عرض ارادت بتمام دوستداران واقعی کشور اسلامی ، عرض میکنم : ایجاد محدودیت ، توهین یا تندروی بهیچ عنوان و در طول تاریخ نتیجهء خوب نداده بلکه برعکس . مسلما" خدا نیز راضی نیست .
اشکال کار روحانی، همین طعنه زدن هاشه. وقت و فکر خودش و مردم را صرف بگو مگو و تو بدی من خوبم های پوچ و بی فایده میکنه.
سرت را بنداز پایین برای مملکت تا جایی که میتونی کار کن. مطمئن باشه هم خدا هم مردم میفهمن که خوبه کی بد.
روحانی با بیان اینکه هرکس حرف می‌زند یا اعتراضی می‌کند، یا خس و خاشاک است یا گاو یا گوساله و یا آشغال یا بیسواد یا بی شناسنامه یا اهل جهنم یا دلواپس . این چه طرز حرف زدن است. چرا توهین کرده و بی‌ادبانه با جامعه برخورد می‌کنیم
دروغ هرچی بزرگتر باشه باورکردنش راحت تره
جناب روحانی امت فهیم ایران ازشکستخوردگان حماسه های عظیم دوم خرداد76 تا 28اردیبهشت 96 انتظاری جز این ندارند شما عنایت نمایید به وضعیت وخیم اقتصادی بازنشستگان عنایت نمایید که کاردبه استخوانشان رسیده
آقای رییس جمهور تعریف وتمجید وتوهین شکستخوردگان در انتخابات از امت ارزشی برای ملت ندارد
روحانی مچکریم
حرفهای روحانی رو باید روی طلا بنویسن ، توپ توی زمین دوستانه
درسته عمل به این حرفها قدرتتون رو خیلی کمتر از اون چیزی میکنه که الان هست اما به قول آلمانیها
" 20 درصد از دست بدید بهتر از اینه که 100درصد از دست بدید "
جناب رييس جمهور به صديقي وامثالهم خرده نگيريد !!! از كوز ه همون تراود كه در اوست !!! جالبه اينان خودشونو خدا ميدونن !!! وصاحب كرامات وفضايل ومتخصص تو همه ز مينه ها ز مانها !!! اما واقعيت كاملا عيانه !!!
توی ایران افرادی با حداقل هوش و ذکاوت پا توی علوم انسانی و حوزوی میگذارند.البته این علوم نیازی به درک و شعور بالا نداره.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۴
با جمله اولت به ششدددتت موافقم ولی با جمله دومت مخالفم.
اتفاقا اگه غرب پیشرفت کرد و علوم تجربی درش شکوفا شد و پیشرفت به ارمغان آورد دقیقا به خاطر علوم انسانیشون بود. ول فلسفه و علوم انسانی غرب راه رو باز کرد بعد سایر علوم در بستری که فراهم شده بود رشد کردند. اولین قدمی هم که فلسفه غرب برداشت این بود که دست دین رو کوتاه کرد.
اینطور که اقای روحانی استدلال کرده علامه طباطبایی ها و شهید مطهری ها در فضای ازادی به ثمر رسیده اند در حالی که هر بچه ای میداند دوران ستمشاهی فکر ازاد مطلقا قدغن بود و متفکران ازاد اندیش مرتب در زندانها به سر می بردند.دکتر شریعتی چند بار زندان رفت.بازرگان چند بار شهید مطهری شهید بهشتی ایتالله منتظری حتی احسان طبری وووووووو این چه شیوه ای از حرف زدن و تعلیم تاریخ به نسل جوان است جالب است که این حرفها را پیش اساتید دانشگاه زده. ایا اقای روحانی برای ررفع و رجوع پیش پا افتاده ترین مسائل سیاسی حاضر است تاریخ و دین را فدا ی مطامع شخصی و جلب نظر افراد برای رای و سیاست کند.کند هنوز حرفهای او در باب اعتقادات شیعه دل مومنان را میخراشد. این اقا از حیث نظر و عمل واقعا دچار مشکل است. پشیمانیم پشیمانیم پشیمان.
علوم انسانی ،هیچ ارطباتی با دین ،و مذهب ندارد علوم دینی را میتوان با علوم فلسفی ،وعرفان ،و الهبات پبوند زد ،،فقط ،بغیر از باشد بیراهه رفته است که دین را باطل میکند ،وهم علوم انسانی را ؟،،،
اقا حرف نزنی بهتر است .مگه مجبوری. انهم در جشنواره فارابی.
یعنی روحانی در تاریخ سیاسی معاصر عجوبه ایست برای خودش، در واقع عبارت فراافکنی و فرار به جلو در عالم سیاست بعد از ظهور آقای روحانی معنی عینی پیدا کرد.
رییس جمهور مثل اینکه یادشون رفته خودشون به منتقدین الفاظی چون بیسواد کژفهم و...میگفتند
روحانی رو دوست دارم
قاتل ترامپ تو بودی
اول که از انزوا در اومدی
بعد منزوی کردیش و نگذاشتی به قولهایش به صهیونیسم کمک کند و اورا چلاندی و تفاله ساختی که
دیگر بدرد ایشان نخورد پس حذفش کردند
اما علوم انسانی یک بالست و علوم یقینی بالی دیگر
و بقول امام صادق ع
علم تا جایی اکتسابی است بعد از آن نور است که از جانب باریتعالی به قلب طالبش نازل میگردد و از نشانه هایش اینست که آنشخص در شناخت ساختار مواد و چهره اشخاص و ساختار افلاک صاحب نظر میشود
اولی الالباب الذین یتفکرون فی خلق السماوات...ربنا ما خلقت هذا باطلا سبحانک فقنا عذاب النار
آل عمران 190 cm
جناب روحانی عزیز
استفاده از عبارت " نباید همه را با یک چوب برانیم " هم خیلی معنی شایسته ای ندارد باید بیشتر مراقب باشید
سايتي جان بيچارگي ما اين است که در دين خدا تحقيقي نداريم . وگر نه راحت سرمان کلاه نمي گذاشتند. در تاريخ داريم که در يکي از جنگها پيامبر پيشنهاد داد که در شهر بايستند و با دشمن روبرو شوند جمعي از اعراب گفتند يا رسول الله براي عرب زشت است که در پناه خانه اش به جنگ دشمن برود بما بگو اين نظر خداست و يا نظر شخص خودت . رسول خدا فرمود اين نظر خودم است ولي اگر نظر شما جنگ در خارج از شهر است برويم. دوم اينکه حضرت امام حسين غلامي داشت که کار خطايي کرد امام حسين بسيار خشمگين شده و مي خواست با او برخورد کند که آن غلام آيه والکاظمين الغيظ را خواند و امام آرام گرفت بله اين نبوده که مردم با امام و معصوم راحت نباشند حال اين آخوندي که به روحاني ايراد مي گيرد که در زمان معصومان سئوال و انتقاد نبوده آيا قادرند که يک نهي از انتقاد را از خود ائمه ارائه دهند.
يه سوال براي بنده پيش اومده
لطفا اگر مشكل حقوقي براي سايت تابناك پيش نمياد منتشر كنيد بلكه كسي جوابي قانع كننده داشته باشه
سوال بنده از آقايان و سروران ديپلماسي عزتمند كشور اينه كه برجام چطور قردادي است كه آمريكا هر گونه تحريم و فشار و نقض عهد ميكنه اين عزيزان ميفرمايند هنوز نقض برجام نشده


آخه چه قرارداديه كه هر بلايي سرمون ميارن بازم نقض برجام حساب نميشه

چرا كسي نمياد واضح توضيح بده كه تو قرارداد جامع چه تعهداتي ما داشيم و انجام داديم
چه تعهداتي طرف مقابل 1+5 داشته و انجام داده يا نه
كسي هست توضيحي بده؟؟؟
یکی به خود اقای روحانی هم باید تذکر دهد که به منتقدینش اینقدر بی احترامی نکند . هم خودش هم دولتش .
علامه طباطبایی و علامه مطهری زمان شاه بروز کردند
یعنی چی با یک چوب برانیم مگه مردم گاووگوسفند هستن. شما هم که همان حرف ها رازدین
پس معتقدید که در زمان پهلویها فضا آزادتر بود چون مطهری و بهشتی و مفتح و باهنر و امام و ..... تربیت شدند
مردم از روحانی به شدت ناراضی هستند و هیچ امیدی برای بازگشت اقبال عمومی به او وجود ندارد حتی با این شیرین زبانیها
امروز روحانی را داریم --- خدا کند انطور نشود که چند سال بعد مانند
انچه برای مرحوم هاشمی اتفاق افتاد بفهمیم چه چیزی را بسادگی کنار گذاشتیم و کنج خانه رهایش کردیم --
بی شناسنامه /بروید به جهنم/ کودک/ کاسب تحریم و الفاظ اینچنینی را روحانی نثار منتقدانش کرده
ریس جمهور محترم به جای خرده گرفتن به دیگران به خودش خرده بگیره
پول مردم رو به اسم اشتغال از بانکا کشید بیرون که ارزشو گرون بندازن به مردم زده همه چیز رو گرون کرده
آ..ی دکتر ,ظاهرا قصد انجام وظایف ریاست جمهری رو ندارید.مشکل درست کردن برای مملکت و ایجادآشوب برای شما ازنان شب هم بااهمیت تر شده .برای اصلاح فکر شما دعا میکنیم .و اگراصلاح پذیر نیستید ازخدا می خواهم ملکت را از ..شما نجات دهد.
تابناک علیرغم اینکه پر رفت وآمد ترین سایت کشور واز جهتی باتوجه به سابقه بازتابی قدیمی ترین سایت کثیرالمراجعه وموثر میباشید ما هروقت روتحلیلی زحمت کشیدیم مدرک آوردیم و گاهی چند ساعت کارکردیم شما آنرا غیرقابل انتشار دانستید ولی اگر درمورد امر به اشکنه خوردن تفریحی مطلبی نوشتیم آنرادرج کردید نمونش مطلب قبلی من ذیل همین عنوان میباشد که منتشر نکردید خوب فارس و الف مشخص است یکطرفه مینویسند وما بیطرفها توقعی نداریم ولی از تابناک وعصر ایران که مطالب اصلی کشور را مطرح میکنند وتخصصی وملی جلومیروند توقع خیلی بالاست مطالب ارزشمند را منتشرکنید اگر لازم شد تاوان آنرا هم بپردازید
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هفدهم رمضان