بازدید 18878

مورد عجیب کارواش‌ها در تهران!

کد خبر: ۷۷۷۰۰۷
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۶ 24 February 2018

 

پراید یا بنز فرقی ندارد؛ این‌جا هر کس که سراغ کارواش‌ها می‌رود دلش یک شست‌وشوی دهن پر کن با آب و کف زیاد می‌خواهد. کارواش‌های خشک و نانو در ایران رونق آنچنانی ندارند و تک و توک در مکان‌های پر رفت و آمد مستقر شده‌اند. در روزهایی که هشتگ‌هایی مانند جنگ آب، ورشکستگی آبی و خشکسالی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود، رئیس اتحادیه دارندگان تعمیرگاه، اتوسرویس، توقفگاه و پارکینگ می‌گوید ایرانی‌ها تا زمانی که زیر و روی خودروی شخصی‌شان با آب و کف تمیز نشود، راضی از کارواش بیرون نمی‌روند.

تلخی ماجرا از جایی گزنده می‌شود که از بین ٣٢٠ کارواش موجود در کلانشهری مانند تهران، ١٠‌درصد از آب شرب شهری استفاده می‌کنند؛ یعنی در خوشبینانه‌ترین حالت ٣٢ کارواش در سطح تهران میلیون‌ها لیتر آب شرب را حرام شستن خودروهای ما می‌کنند. با احتساب این‌که هر کارواش به‌ طور میانگین بین ٢٠ تا ٥٠ مترمکعب آب در روز مصرف می‌کند، بیش از ٤٠٠‌هزار مترمکعب در ‌سال آب شرب به چاه‌های تهران ریخته می‌شود. این اعداد نگران‌کننده در حالی اعلام می‌شوند که به گفته علیرضا راسی، رئیس اتحادیه، ١٥٠ واحد کارواش هم در شرف تأسیس هستند.

وزارت نیرو در آخرین اظهارات خود هزینه تصفیه هر مترمکعب آب را‌ هزار و ٢٠٠ تومان اعلام کرده است و به این معناست که دولت برای تصفیه این ٤٠٠‌هزار مترمکعب آب شرب، بیش از ٤٨٣‌میلیون تومان هزینه می‌کند.

محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای تهران می‌گوید: اگر چه فقط ١٠‌درصد کارواش‌های کشور از آب شرب استفاده می‌کنند اما به ‌طور قطع فعالیت آنها باید متوقف شود. شرکت آب‌و‌فاضلاب فرآیند شناسایی و برخورد با این واحدها را شروع کرده و در‌ سال آینده با جدیت به آن ادامه می‌دهد.

روزبه‌روز بر تعداد کارواش‌ها افزوده می‌شود


تعداد کارواش‌های تأسیس‌شده تهران را علیرضا راسی، رئیس اتحادیه دارندگان تعمیرگاه، اتوسرویس، توقفگاه و پارکینگ بهتر از هر کسی می‌داند. او می‌گوید: در حال حاضر ٨٠ کارواش با پروانه رسمی و مجوز اتحادیه در حال فعالیتند. از طرفی٢٤٠ اتوسرویس در سراسر پایتخت وجود دارد که در کنار کار اصلی خود ماشین‌های تهرانی‌ها را می‌شويند. این در حالی است که ١٥٠ واحد در شرف تأسیس وجود دارند.

راسی از استقبال عجیب هم‌صنفی‌هایش از تأسیس کارواش خبر داده و می‌گوید: تأسیس کارواش نه مهارت خاصی می‌خواهد، نه دردسرهای تعمیرگاه را دارد. واحدهای تعمیراتی ما یکی پس از دیگری بسته شده و جای خود را به کارواش می‌دهند.


هر کارواش چقدر آب مصرف می‌کند؟

نمی‌توان عدد ثابتی از مصرف آب کارواش‌ها اعلام کرد. مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای تهران به «شهروند» می‌گوید: اگر بخواهیم مصرف آب کارواش‌ها را تخمین بزنیم، هر کارواش بین ٢٠ تا ٥٠ مترمکعب در روز آب مصرف می‌کند؛ به عبارت دیگر مصرف آب کارواش‌ها بین نیم تا یک لیتر بر ثانیه اعلام شده است.

میانگین این اعداد ٣٥ مترمکعب در روز است که یک ضرب و تقسیم ساده به ما نشان می‌دهد هر کارواش به‌طور میانگین در یک ماه‌ هزار و ٥٠ مترمکعب و در یک ‌سال ١٢‌هزار و ٦٠٠ مترمکعب آب مصرف می‌کند. با توجه به این‌که آب و فاضلاب تهران معتقد است تنها ١٠‌درصد کارواش‌ها آب شرب مصرف می‌کنند، روی کاغذ حداقل ٤٠٠‌هزار مترمکعب آب شرب سالیانه برای شست‌وشوی خودروها دور ریخته می‌شود.

وضعیت کارواش‌ها در سراسر جهان


مشکل ما مشکل فرهنگی است. مردم کشور ما تا زمانی که آب از خودروشان چکه نکند، راضی نمی‌شوند. این موضوعی است که علیرضا راسی با تأکید بر آن می‌گوید: مشکل فقط تخطی واحدهای ما نیست؛ من منکر استفاده از آب شرب توسط برخی واحدها نمی‌شوم اما این‌جا ایران است. مردم حتی به شستن موتور خودروی خود تمایل دارند و به آن اصرار می‌کنند؛ در حالی ‌که در پارکینگ‌های کشوری مانند امارات، کارواش‌های نانو مستقر شده‌اند، در ایران واحدهای کارواش‌های نانو بسیار اندک‌ و کم‌رونق‌اند.

نه آب داریم نه قانون!


همیشه تأکید می‌کنیم آب نیست. راسی با تأکید بر این موضوع می‌گوید: با توجه به استقبال از تأسیس کارواش‌، ما بارها و بارها به متقاضیان گفته‌ایم که انتظار آب زیاد نداشته باشند.

او می‌گوید: هر بار به متقاضیان تأکید می‌شود که باید برای خریدن و حمل آب چاه هزینه کنند و اگر لازم شد با تانکر از خارج شهر آب بیاورند. راسی همچنین از مجهز‌بودن ٨٠‌درصد واحدهای کارواش به دستگاه تصفیه پساب کارواش خبر داده و می‌گوید: در چهارچوب قانون نظام صنفی مجوزگرفتن مشروط دیده نشده است؛ در صورتی که می‌شد با مشروط‌کردن مجوز‌ها جلوی فعالیت بسیاری از واحدهای متخلف را گرفت یا حداقل آنها را اصلاح کرد.

سوال اینجاست که چرا باید بعد از این همه سال، امروز یادمان بیفتد قانون‌هایی که در گذشته‌ها نوشته‌ایم پر از اما و اگر و خلأ است؟

کارواش‌های نانو یک قطره آب مصرف نمی‌کنند


بدون آب هم می‌شود ماشین شست. درحالی کارواش‌های نانو در سراسر دنیا مشغول به کارند که بسیاری از ما حتی نام آنها را نشنیده‌ایم. تبلیغات ضعیف و فقر فرهنگی به وضع کنونی دامن زده. صداوسیمای کشور ما با میلیون‌ها بیننده می‌توانست نقش مهمی در گسترش فرهنگ صرفه‌جویی در حوزه‌های مختلفی مثل این حوزه داشته باشد، اما...

کارواش نانو یکی از روش‌های زیرمجموعه کارواش بدون آب است و تنها تفاوت این روش با کارواش بدون آب یا همان کارواش خشک در استفاده از مواد و متریالی هست که در میان برخی از عناصر تشکیل‌دهنده آنها مانند واکس و عناصر مراقبتی و محافظتی آن عناصری در ابعاد نانو به کار رفته است.

در شست‌وشوی خودرو با شیوه نانو، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، از مزایای فنی از قبیل عدم انتشار آلودگی به محیط اطراف، پاک‌کنندگی مطلوب، خواص محافظتی از رنگ خودرو، کاهش چسبندگی سطح با آلودگی‌ها و تا حدودی بازیابی رنگ‌های کهنه، بهره‌مند می‌شوید، بدون آن‌که قطره‌ای آب مصرف کنید.

بعد از مشکل فرهنگی مشکل قانونی است. قانونی که فعالیت کارواش‌های متخلف را قطع کند، وجود ندارد. شرکت آب و فاضلاب کشور اعلام کرده که براساس برآوردهای انجام‌گرفته، نزدیک به ٩٠‌درصد کارواش‌های سراسر کشور از آب چاه غیرشرب برای شست‌وشو و ١٠درصدی کارواش‌ها از شبکه توزیع آب شرب استفاده می‌کنند. بنا بر تأکید این شرکت، ارایه خدمات به این کارواش‌ها طبق ضوابط واگذاری انشعاب آب در سال‌های قبل صورت گرفته است و قطع این خدمت، فقط با اجازه قانون میسر می‌باشد، متاسفانه علیرغم پیگیری زیاد برای تصویب قوانین بازدارنده و مقرراتی که اختیارات شرکت‌های آب و فاضلاب را در مواقع بحران کمبود آب برای رفع عوامل تشدید‌کننده بحران، افزایش می‌دهد، تاکنون موفق نبوده است، از این‌رو در شرایط فعلی با مقررات و ضوابط موجود نمی‌توان ارایه خدمات به این کارواش‌ها را متوقف کرد.

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۱۲
وقتی که بدون آب میشه ماشین شست پس کارواش هایی که اقدام به شستشوی اتوموبیل با آب می کنند باید از فعالیتشون جلوگیری بشه. دقت کنید که بحران آب فقط به آب شرب مربوط نیست. با ادامه روند کنونی ، تا چند سال دیگه آب غیر شرب هم کمیاب و دست نیافتنی میشه ، آب شرب که پیشکش! این رو من نمیگم بلکه اساتید و صاحبنظران رشته های گوناگون طبیعت شناسی و کارشناسان میگویند.
جواب خیلی ساده است: سبک و فشار زندگی ایرانیها رو دچار وسواس فکری کرده است که باعث افزایش تقاضای شستشو در اکثر امور (نه تنها خودرو بلکه فرش و خانه و...) شده است. بنده شخصا بارها در کارواش شاهد شتسشوی مخصوص چندین ماشین مدل بالا (توسط چند کارگر) با درصد کمی خاک بر رویشان بوده ام که این به ذهنیت مالک خودرو برگشته و خب کنترل کارواش چاره ساز نیست. بهترین راهکار اضافه کردن دوز خیلی پایین داروهای ضد افسردگی به آب شهری است! وضعیت روانی جامعه ما نرمال نیست
راستی چرا این مورد رو فقط به کارواش های تهران ربط میدید؟؟!!!! یعنی در همه شهرهای ایران بجز تهران ماشین ها رو بدون آب میشورن و فقط از مواد نانو استفاده میکنند؟؟!!!!!
کارواش نانو؟؟؟؟من البته شنیدم ولی تا حالا برخورد نداشتم وگرنه حتمن امتحان می کردم
عزیزان... مردم نتیجه کار براشون مهمه کی گفته آب باید چکه کنه....خب اگه بدون آب تمیز بشه اتفاقا خیلی هم بهتره...لابد گرون تر هستش که استقبال نشده...در ضمن این کار باید توسط نهاد های نظارتی ساماندهیب و نظارت بشه.
بنده با فقر فرهنگی در این موضوع موافقم طرف از روستا اومده شهر تو عمرش نه ماشین دیده نه لوله کشی آب حالا ماشین خریده هر هفته فرقی هم نمیکنه که تابستان باشه یا زمستان برف بیاد یا نه در هر صورت تقریبا 2/5 ساعت آب شرب رو تو حیاط حروم ماشین شستن میکنه اونم داخل آپارتمان نمونه داشته که همین بابا تو 5 روز 3بار ماشین شسته . بابا داشته بارون میومده ماشین شسته سریع آورده تو پاکینگ کثیف نشه .... آخه با اینها چکار باید کرد .................
راه حلش خیلی خیلی ساده هست فقط کافیه برای فاظلاب کارواش یه مخزن بزارن شب به شب چهار تا مشت پودر کلر یا هرچی که مواد و کثیفی های داخل آب رو ته نشین کنه بریزن اول صبح هم با پمپ لجن کشن اول یه لایه از کف مخزن خارج کنن مابقی آب برای شستشو خودرو ها کافیه فقط چند وقت یک بار باید چند لیتر آب برای پر شدن مخزن اضافه بشه چون آب بخار هم میشه و با لجن ها خارج هم میشه ولی مصرف به یک صدم الان میرسه . در اصل اون آبی که میریزن روی ماشین اصلا نیازی نیست تمیز باشه فقط باید نقش شستن و بردن کف ها رو ایفا کنه . در مورد کارواش نانو از نزدیک برخورد داشتم و دیدم چنان بلایی سر رنگ ماشین میارن و پاسخگو هم نیستن که آدم مجبوره بی خیالش بشه با دستمالی که چرک ازش میباره میکشن روی بدنه خودرو و تمام شنهای ریزی که روی خودرو نشسته کشیده میشه روی رنگ و درست مثل سمباده عمل میکنه .اول باید با صابون و آدامس مخصوص شنهارو جدا کنن بعد دستمال بکشن ولی توی کارواش نانو های ایران یه ضرب دستمال میکشن و واکس میزنن
بله، کارواش نانو بهتره من اصلا هم علاقه ای به آب و کف ندارم.
ولی الان من برای روشوئی خودرو به سبک قدیم ۷ تومان میدم، با پول انعام میشه ۱۰ ۱۱ تومان،
اما کارواش نانو برای همین روشوئی ۲۵ تا ۳۰ تومان میگیره
واقعا درست نیست این کار من خودم هر موقع ماشینم کثیف میشه با یک اسپری نانو و یک پارچه در کوتاه ترین زمان ماشین رو تمیز می کنم این همه اسراف آب برای تمیز شدن خودرو کار درستی نیست باید فرهنگ سازی بشه مردم به سمت کارواش های نانو حرکت کنند
شما درخواست تأسیس کارواش نانو بده اگر بهت مجوز دادن. میگن ما حافظ منافع اون قشری هستیم که پول دادن فضا خریدن و کارواش سنتی دایر کردن. شما نمی تونی با اجاره یه جای کوچیک و هزینه بسیار کمتر، نون کارواش دارهای سنتی رو آجر کنی. بهش گفتم اگه من بدون مجوز کار کنم چی میشه؟ گفت پیدات می کنیم حالتو میگیریم!!!
عدم استقبال از کارواش نانو دوبرابر بودن قیمتش نسبت به شستشوی با ابه
گیر دادین به کارواشی ها .خیلی عجیبه یکی میگه طرف از روستا پا شده و خلاصه . خودت ککجایی هستی تهران که خودش روستا بود ه .هه هه بنظرم تبلیغات برای مثلا برای کارواش نانو بود .
با سلام
من اینکار را انجام داده و به بقیه هم توصیه میکنم با نیم لیتر آب به اندازه حداکثر نصف شیشه 1 لیتری که در ظروف شیشه شور یا رایت باتمام رسیده که با فشار آب را پرتاب میکند میتوان ماشین را شست و برق هم انداخت بشرط داشتن دستمالهای تمیز. ضمنا دستگاههای خاص کارواش خانگی که آب را با فشار پرتاپ میکند هم هست که مصرف آب بسیار پایینی دارد.
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر