كدخبر: ۳۵۶۴۷
تاريخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۷:۳۳
تعداد بازديد: ۳۳۰۰۱
print نسخه چاپي
send ارسال به دوستان
در حاشيه پرتاب موفقيت‌آميز ماهواره اميد ايران به فضا
حسادت رسانه‌اي برخي کشورهاي عربي
اين ماهواره 24 كيلويي چگونه مي‌تواند در 24 ساعت دوازده بار به دور زمين بچرخد، در حالي كه ماهواره‌هايي در اين حجم براي حركت به دور زمين، صرفا از نيروي گردش مداري زمين استفاده كرده و در روز تنها مي‌توانند يك بار به دور زمين بچرخند!

سرويس بين‌الملل «تابناک» ـ تنها چند ساعت پس از پرتاب موفقيت‌آميز ماهواره مخابراتي ايران و قرار گرفتن اين سامانه فضايي در مدار زمين، رسانه‌هاي عربي همچون گذشته، به نقد و بررسي اين موفقيت جمهوري اسلامي ايران پرداخته و با مطرح نمودن ابهاماتي ـ كه خود از درك آن عاجزند ـ اين پيشرفت‌ها را زير سؤال بردند.

«البيان»، چاپ امارات نوشت: كاملا مشخص است كه وسيله پرتاب شده، مونتاژ كشورهايي است كه با ايران روابط نظامي گسترده و البته مخفي داشته و اين کشور را با اين كار در برنامه‌هاي خود شريك كرده‌اند.

اين روزنامه اماراتي سپس به طرح چند پرسش پرداخته و مي‌نويسد: اين ماهواره 24 كيلويي چگونه مي‌تواند در 24 ساعت دوازده بار به دور زمين بچرخد، در حالي كه ماهواره‌هايي در اين حجم براي حركت به دور زمين، صرفا از نيروي گردش مداري زمين استفاده كرده و در روز تنها مي‌توانند يك بار به دور زمين بچرخند! زيرا توانايي تأمين سوخت مورد نياز خود را ندارند(!) و نكته ديگر آن كه حوزه مأموريت اين موشك، صرفا «مخابراتي» تعيين شده و اين در حالي است كه ايران اعلام كرده اهداف غير نظامي در اين سامانه تعريف شده است.

از اين نظر، مي‌توان به راحتي به اهداف نظامي اين ماهواره پي برد، به ويژه اين‌كه وزير دفاع ايران از چند روز پيش، خبر پرتاب اين موشك را داده بود و در لحظه پرتاب نيز در كنار رئيس‌جمهور احمدي‌نژاد بود. نكته اين جمله اين است كه در ادبيات اعراب، «سيستم مخابراتي» به سيستم‌هاي امنيتي اطلاق مي‌شود و در مواردي كه قصد بيان موضوع مخابرات را دارند، از واژه مواصلاتي و اتصالات استفاده مي‌كنند. به همين دليل، برداشتشان از «مخابرات» با برداشت مصطلح در فارسي تفاوت بسياري دارد.

البته به نظر مي‌رسد اين تحليل به نوعي به سيستم اطلاع‌رساني رسانه‌هاي داخلي هم مربوط مي‌شود، زيرا اطلاع‌رساني در اين زمينه بسيار محدود بوده و برخلاف پيشرفت‌هاي ديگر نظير ساخت روبات، داروهاي نانو و موفقيت‌هاي سلول‌هاي بنيادي، اطلاع‌رساني گسترده‌اي درباره سامانه مخابراتي فضايي كشور ارايه نشده است.
این در حالی است که محققین ناسا ضمن ابراز شگفتی از موفقیت ایران در پیوستن به باشگاه فضایی که تا کنون در انحصار چند کشور خاص جهان بود ،دستیابی موفقیت آمیز ایران به این فناوری را تایید کرده اند.
نظرات بینندگان:
خب...احتمالا" اینها نمی دانند که اگر یک جسم در فضا با یک سرعت شروع به حرکت کند تا بی نهایت با آن سرعت حرکت خواهد کرد...احتمال" تعریفی از خلاء ندارند...
با سلام
خنده دار ترين جاي قضيه اينه كه گفتند براي چرخش ماهواره به دور زمين احتياج به سوخت زيادي هست!!!
علمشون هم مثل سياستاشون بي مايه است.
هر چند اينها براي خوانندگاني مي نويسند كه چنين گافهايي اونها رو مقابل خوانندگان شرمنده نميكنه.
حسود هرگز نیاسود...
باسلام خيلي منتظر بودم حس كشورهاي عربي را نسبت به اين موفقيت بدانم اگر چه دير شد ولي بازم ممنونم
به نام خدا
واقعا جای تاسف دارد که علاوه بر عناد نویسنده مطلب کوچکترین درک فیزیکی در مورد چگونگی گردش ماهواره دور زمین را ندارد.
برای اطلاع باید بگویم ماهواره باید با سرعت بسیار بالایی دور زمین بچرخد تا نیروی گریز از مرکز آن با نیروی گرانش زمین برابری کند و هر چه مدار به زمین نزدیکتر باشد گردش های دور زمین در شبانه روز بیشتر خواهد شد و چون در فضا هوا نیست که اصطکاک ایجاد کند فقط نیاز به سرعت اولیه و اصلاح مسیر است. این مسائل با اطلاعات فیزیک دبیرستان نیز قابل درک است. اما نویسنده هیچ درکی از نیروی گردش مداری نداشته که اینگونه مطلب نوشته.
استعمارگران سرزمین آنها را همانگونه که قبل از انقلاب ما را عقب مانده نگاه می داشتند آنها را عقب مانده ذهنی کرده اند.
حرکت ماهواره‌ امید را به صورت زنده دنبال کنید

http://www.n2yo.com/?s=33506
آقا من فکر کنم شیوخ امارات از حسودی خواب به چشمشان نیاد تا اینکه پول هنگفتی به امریکا یا اروپاییها بدن تا بزرگترین ماهواره دنیا که 400 بار در روز دور زمین بچرخه و حین چرخش وارونه معلق بزنه براشون بسازند. البته مهم نیست قیمتش جقدر باشه و چه کارکردی براشون داره ولی حمتا باید اسمش "القمر العرب" باشه تا همه دنیا بدونن که فقط اماراتیها میتونن همچین ماهواره ای بسازند.
یکی نیست به اینها بگه نسبت بین 35 به 7000 (تمدن) چقدر میشه؟ 
باید به این رسانه اماراتی گفت که ماهواره هایی که در ارتفاع پایین مستقر می شوند طبق قوانین علمی سریعتر به دور زمین می چرخند که بیشتر ماهواره های مخابراتی و شناسایی از این نوع ماهواره ها هستند. برخلاف ماهواره های تلویزیونی که برای اینکه در یک منطقه ثابت باشند و فقط آن منطقه خاص را پوشش دهند باید در ارتفاعات بالاتر مستقر شوند تا بتوانند در هر 24 ساعت یکبار دور زمین بچرخند.
بهتر است برادران اماراتی به همان پرنده بازی !!! بپردازند شما را چه به اظهار نظر در مورد ماهواره.
لطفا" به این برادران اماراتی بفرمائید از برکت جمهوری اسلامی ایران زنده هستید و اگر روزی سرمایه ایران از انجا خارج شود دوباره باید به پرورش ملخ مشغول شوید.
بابا این حرفا چیه اینا میزنن؟ اصلا مدت زمان چرخش یک جرم در یک مدار خاص ربطی به جرم و حجمش نداره!
کشورهای عربی و بخصوص امارات حق دارند باور نکنند چون خودشان از درک مسایل علمی کاملا عاجزند
آقای روزنامه اماراتی!نمی خواهد آسمان و ریسمان را به هم ببافی!معلوم است که حسابی می سوزد!اصلا گیریم که این ماهواره کاملا نظامی است.اصلا گیریم این ماهواره نبوده، که ما فرستادیم فضا!!!!به تو چه مربوط؟!!حسود بدبخت!
جان کلام:اگر از دست ما عصبانی هستی من به تو می گویم که:از دست ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر!
تا کور شود هر آنکس که نتواند دید
ما به جهانیان ثابت کردیم که ما میتوانیم... حالا کور شود هر آن کس که نتواند دید
هر کی میتونه بره مونتاژ کنه
حالا که داره میچرخه و سوخت مورد نیاز خودش رو هم تامین میکنه
حالا چی میگین؟!!
سرعت چرخش در مدار به جرم جسم بستگي ندارد بلكه فقط به قطر آن مدار وابستگي دارد (مدار در اصل بيضي و بسيار نزديك به دايره است) هر چه شعاع مدار كوچكتر باشد، جسم بايد خود به خود و بدون صرف نيرويي تند تر دور زمين بگردد تا بر نيروي جاذبه غلبه كند و نيفتد. ماهواره هاي مدار هاي بالاتر (كه قرار دادن آنها در ان مدار بالا سخت تر هم هست چون موشك هاي قوي تر و پيشرفته تر مي خواهد) سرعت گردش آنها به دور زمين كمتر است. در مدار هايي خاص (حدود 400 كيلومتر) سرعت گردش به دور زمين براي نيفتادن جسم با سرعن گردش خود زمين به دور خود برابر مي شود و بنابراين ماهواره هاي آن مدار ها نسبت به سطح زمين ثابت اند چون به سرعت زاويه اي معادل و برابر با زمين دور مركز كره زمين مي گردند.
پس همان طور كه آمد عملا ماهواره هاي مدار بالا با سرعت گردش كمتر از اين نظر كه توان پرتابي موشكي بيشتر براي رسيدن به ان مدار ها لازم دارند، ديرتر در دسترس علمي و تكنولوژي قرار مي گيرند. اميدواريم به زودي ما هم به چنان مدار هاي بالايي دستيابيم با ياري خدا.
واقعا دلم براي ملل عرب سوخت. هموطنان عزيز باور كنيد كه مردم اين كشورهاي عربي نيز داراي هوش و استعدادند. مگر ما ايرانيها كودن بوديم كه در زمان شاه هيچي از خودمون نداشتيم. نه اينطور نبود و الان داريم اينطوري خودمون رو به دنيا ثابت مي كنيم. اين ملتهاي عرب هم مثل دوران سياهي مملكت ما تحت سلطه يكسري خائنين شهوت پرست شده اند. پس بياييد مواظب باشيم در اظهار نظرهاي به حقمون، به مردم و ملتها توهين نكنيم و از خدا بخواهيم كه خدا اونها رو هم مثل ما از از شر افراد خائن ازاد كنه. البته ما مردم ايران خواستيم و خدا كمك كرد. اميدوارم كه مردم كشورهاي عربي هم از خواب غفلت بيدار شوند.
خدمت اون دوست اولی که نظر فیزیکی دادند عرض کنم که اول فیزکتان را قوی کنید . وقتی در شرایط خلا یک جسم حرکت دورانی انجام می دهد متناسب با مجذور سرعت و عکس شعاع حرکت احتیاج به نیروی مرکزگرا داره. در نتیجه در یک شعاع خاص دور زمین تنها می توان با یک سرعت حرکت کرد. با سرعت بیشتر از مرکز دایره دور می شویم و با سرعت کمتر به سمت مرکز دایره کم کم نزدیک می شویم. به اون آقایی هم که می گن ربطی به جرمش نداره بگم که این نیروی مرکزگرا همان نیروی جاذبه زمینه. پس لطفا تنها در حیطه های تخصصی اظهار نظر فرمایید.
الان گربست یه زمانی ببر بوده به چه هیبتی این ببر از غرب تا شرق بوده

مهد تمدن از همین جاست تو یه وطن پرست میخوای منم اینجام

من تنها نیستم امثالم زیادن اونا جامو میگیرن تو احیانا غیابم

اینجا 70 ملیون مرد و زن و بچن حواسشون ناموس و ندزدن و پرچم نیاد پایین

ما ها 6دنگ حواسمون هست نتیجه این شد که

دشمن ایران باید احمق باشه چون این خاک همه جا فدایی الحق داره

اینا حقیقت شاهنامه افسانست نمونش همین جنگ 8 سالست

رنگ قرمز پرچم رنگ خون ما واسه این خاک پیشکش جون ما
از دوستی که آدرس سایت رو گذاشته خیلی ممنون. حتما ببينید این سایت رو که مسیر حدکت امید ایران رو نشون میده.
یکی از علوم بسیار جدید امروز مهندسی معکوس است .یعنی دوباره ساخت یک تکنولوژی پیشرفته بر اساس دمونتاژ و مونتاژ آن که البته کار بسیار مشکلی است و کشورهایی مثل چین در این علم بسیار پیشرفت کرده اند.خسته نباشید به همه دولتهای درگیر در این موفقیت.هاشمی و خاتمی و احمدی نژاد
ین در حالی است که محققین ناسا ضمن ابراز شگفتی از موفقیت ایران در پیوستن به باشگاه فضایی که تا کنون در انحصار چند کشور خاص جهان بود ،دستیابی موفقیت آمیز ایران به این فناوری را تایید کرده اند.
کاش این 2 سطر را از من مسلمان ایرانی می نوشتی کشور امارات با سیاستهای همین به اصطلاح شیوخ پرنده باز انچنان اسایش و امنیتی برای ملتش فراهم کرده که من ایرانی باید ارزوی زندگی و کار را در ان کشور بکنم سر بلندی اعراب یعنی چی یعنی تو با مدرک دکترا یک میلیون بگیر ولی او با مدرک دیپلم 20 میلیون تو با هزار بدبختی یک ویزا یکماهه اروپا بگیر او ویزای 10 ساله مولتی پل با اقایی میگیرد ما با تحریم و تهدید انرزی هسته ای میگیریم اما عرب التماسش میکنند تا انرزی هسته ای بدنش حالا تو بیا از 7000سال تمدن بگو بگو بگو ...
از شما بخاطر انتشار اين خبر متشكرم ، مدتي بود كه حسابي نخنديده بودم
زیاد هم مغرور نشویم و آنها را هم تحقیر نکنیم و درضمن ما باید خودمان را با پیشرفته ترین کشورها مقایسه کنیم و به اینگونه اظهارات نباید توجه داشت.l
پیشنهادمیکنم هلال احمربرایشان چند کشتی پمادسوختگی بفرستد!
متأسفانه اين بحث خيلي سياسي-تبليغاتي شده و از بحث علمي اون دور شده. چه از طرف ايرانيها و چه از طرف غيرايرانيها.
تمامي ماهواره‌ها خواه ناخواه براي تنظيمهاي جزيي تا جابجايي‌هاي زياد به سيستمهاي تغيير و اصلاح مسير نياز دارند. براي تغييرات زياد از سوخت و موشكهاي كوچك استفاده مي‌شود كه اصطلاحاً RCS به آن گفته مي‌شود. اما هميشه هم اين تنها راه نيست و براي موارد كوچكتر مانند چرخش در محور ماهواره از چرخ‌ طيار يا همان چرخ لنگر، باطريهاي خورشيدي، صفحات خورشيدي و غيره استفاده مي‌كنند.
پس براي حركت مداوم نياز به سوخت نيست اما نفي مطلق استفاده از سوخت در ماهواره‌ها هم به همان اندازه اظهارنظر غير‌علمي هست.
البته حدسم اين است كه اين نظر پاك خواهد شد، چون به نظر مي‌آيد نوع درج نظر خوانندگان، به نوعي نگرش سياسي هست تا علمي و اهميتي به اصل علمي قضيه داده نمي‌شود.
البته بد نبیست یاد اور خودمان شویم که همین امارات فزرتی با 80000 کیلومتر مساحت انهم تماما بیابان سال گذشته 6 میلیون یا اندکی بیشتر توریست داشته و ما شاید 200-300 هزار نفر! مابقی همه کسانی بوده اند که امده اند و پول هم گرفته ان!یادم می اید سال گذشته در دبی با یک انگلیسی صحت می کردم گفت من 25سال قبل برای اولین بار امدم دوبی یک ساختمان بود و انهم فرودگاه و بقیه اش..من گفتم بقیه اش روستا (Village) بود ؟ گفت نه بقیه اش تماما حرا(Dessert) بود. ماهواره داشتنش خیلی خوب است و مایه ی افتخار ولی توجه کنیم که روسیه یا کره شمالی هم موشک و ماهواره دارند ولی ایا از رفاه اجتماعی و سربلندی برخوردارند؟فکر می کنم وظیفه یک حکومت حالا از هر مدلش اول و اول تامین سربلندی و رفاه احاد جامعه اش باشد
از آن دوستی که نوشته اماراتیها از سرمایهء ایرانیها زندگی میکنند و اگر روزی این سرمایه ها بایران برگردد آنها باید ملخ پرورش دهند باید پرسید چرا ایرانیها سرمایهء خودشان را بامارات میبرند و در کشور خودشان بکار نمیزنند؟ البته اگر واقعا موشک و ماهواره ساخت ایران است جای بسی خرسندیست. اما اگر میخواهیم بپیشرفت ادامه دهیم باید جلوی بسیاری از نایسامانیها و مدیریتهای غلط را بگیریم که موجب فرار مغز و سرمایه از کشور میشوند. ما بواقع هنوز خیلی عقب هستیم. با برنامه ریزی و مدیریت درست میتوانستیم سالها پیش نیروگاه بوشهر را راه اندازی کنیم تا دستمان بروسها دراز نباشد یا ماهواره های سنگینتری را بفرستیم و یا از همه مهمتر متروی تهران و دیگر شهرهای تزرگ را با دست خود توسعه دهیم و از این آلودگی و ترافیک خانمان برانداز رهایی یابیم.
هر ماهواره ای به سوخت نیاز دارد! اما نه برای حرکت به دور زمین! بلکه هر ماهواره ای بعد از هر چند دور (نسبت به وزن ماهواره و ارتفاع مدار) کمی به زمین طرف زمین کشیده می شود (به علت جاذبه زمین)! گرچه این تغییر بسیار کم است ولی اگر کارکت نشود بعد از مدتی به جو زمین وارد میشود! بنا براین سیستمی در ماهواره ها قرار داده می شود بنام سیستم موتورهای یونیک- پلاسما! این موتورها هر چند ساعت (نسبت به وزن و ارتفاع مدار ماهواره) برای چند ثانیه روشن شدن و ماهواره را اصطلاحا کارکت می کند! سوخت این موتورها معمولا گاز آرگون یا زنون هست! که یک کپسول از این سوخت برای 3 تا چهار سال کافیست! گرچه ماهواره ایرانی یک میکروماهواره است و نياز به این سیستم ندارد و عمر آن کمتر از یک سال است
دانشجوی دکترای علوم فضانوردی از روسیه
قابل توجه دوستانی که نظر داده اند عرض کنم که ماهواره هایی که با ارتفاع پایین(مثل ماهواره امید) حرکت می کنند به دلیل تماس با جو زمین آهسته آهسته از سرعتشان می کاهد و در نهایت سقوط می کنند به همین دلیل نیاز به سوخت برای کنترل سرعتشان برای مدت زمان تعیین شده دارند.
درود بر ايران و ايرانيان ؛ انقلاب اسلامي ملت ايران را از حصار استبداد واستيلاي بيگانگان خارج كرد ماهواره اميد گوشه اي از موفقيتها است ،
با سلام آقا به اين امارا تي ها بگوييد از اين به بعدازفضا بر سرتان فريادمي كشيم خليج فقط خليج فارس
پیامبر(ص) میفرماید:اگر علم و دانش در ثریا باشد جوانانی از پارس به آن میرسند
اگر همه سرمایه داران ایرانی مقیم امارات سرمایه شان را از امارات بیرون بیاورند اماراتی هاباید مثل 50 سال گذشته آب آشامیدنی خودشان رااز ایران (بندر لنگه) تامین نمایند. شما را چه به ماهواره وتسخیر فضا!!!!
با سلام خدمت دوستاني كه تحليل علمي از حركت ماهواره كرده اند خوشحالم از اينكه بحث علمي در اين سايت نيز جاي خود را باز كرده و صرفا به مسائل سياسي پرداخته نميشود
نظرات کاربران:
نام:
ايميل:
* نظر: