همه که تفسیر آب دوغ خیاری می نویسند ، گفتم من هم بنویسم . برنده ها :آذربایجان که هفت منطقه اشغالی خارج از منطقه قره باغ را بعد از ۲۷ سال آزاد کرد. درقره باغ هم مهمترین شهربرای آذریها نه خان کندی بلکه شوشاست که آزادشد. کریدور نخجوان به آذربایجان هم دست اورد بزرگی برای آذریها بود. این یک پیروزی بارز و چشمگیربود. ترکیه هم در قماری شرکت کرد که برنده شد و واقیعت اینکه وزنه ترکیه در قفقاز و اسیای میانه اکنون سنگینتر از گذشته شده است و کلا در معادلات جهانی دیگر ترکیه وآذربایجان همدیگر را یاری خواهند داد.کریدورنخجوان هم پای محصولات ترکیه را به قفقاز و اسیای میانه و روسیه باز خواهد نمود . هزینه انتقال مقرون به صرفه تر و رقابت در قیمت اجناس.
روسیه: برنده دیگریست که خوشبختانه با ورود به موقع مانع از فاجعه انسانی محتملی گردید.ضمن انکه پای خود را در جمهوری آذربایجان و ارمنستان استوارتر کرد.
بازنده: کاملا واضح است و هر کس نمی بیند یا کور هست یا مغرضانه می نویسد. ارمنستان بعد از ۲۷ سال اشغال و الحاق ۲۰ درصد خاک آذربایجان و تغییراسامی مناطق ، باشکستی فاحش و وحشتناک و ارتشی درب و داغان روبرو گشت. مجبور به خاتمه اشغال مناطق آذری گردید و انچه هم از قره باغ باقی ماند جای علامت سوال دارد.
برای ایران هم نه برد و نه باخت بود . کسانی که در مورد راه ترانزیت نخجوان بحث می کنند ، قادر به درک این مسئله نیستند که سالها پیش علیف پیشنهاد مسیر ایران به ترکیه را مطرح و پشتیبانی می کرد که با مخالفت صریح آمریکا روبرو گشت. بازگشت یک میلیون پناهنده آذری به سرحدات می تواند منجر به شکوفایی اقتصادی درسرحدات صورت مدیریت صحیح در ایران گردد.نگرانی های بیموردی هم در ایران وجود دارد . البته اگر وضیعت اقتصادی ایران سال به سال بدتر و بدتر گردد این نگرانی ها مختص به مرزها نخواهد بود.کلا ایران می تواند در اینده یا برنده یا بازنده گردد و بسته به وضیعت داخل ایران خواهد داشت. ایرانی مرفه و پیشرفته می تواند تبدیل به قوه جاذبه گردد و ایرانی ورشکسته و ایزوله محتملا متلاشی می گردد.
همان اول مشخص بود این جنگی مسخرست. ارمنی ها ابتدا در تلویزیون نشان میدادند که جوانان ارمنی سوار اتوبوس برای جنگ میرفتند . مردم قره باغ و یا اسم ارمنی اون ناگورو اینها قرن ها از یک خانواده بودند و همه پسر عمو های هم بودند که بنا بدلایلی دین آنها تغییر کرده ای کاش میشد مسالمت آمیز این مردمان بدون تعصبات نژادی و قومی باهم زندگی کنند
چه تحلیل به قولمعروف ابکی درمورد برندگانو بازندگان جنگ قره باغ به نقل از روزنامه شرق منتشر شده است. گویا سردبیر در آخرین لحظه اطلاع داده که ستونی خالی دارد و یک چیزی برای آن بنویسید.برندشان جنگ در درجه اول آذربایجان و ترکیه هستند. روسیه در این منطقه دست بالا در روابط با کشورهای منطقه و امکان اعمال نظر خود رادر هر شرایطی دارد. لذا از موضعی باید به جایکاه آن نگاه کرد که همواره ودر هر شرایطی منافع ملی آن در دراز مدت را خودش و از فیل دیکته و تأمین میکند. با توجه به روابط گسترده آذربایجان با اسراییل و روابط بد ترکیه و اسراییل آینده این روابط سه گانه در کنار مرز کشورمان حتماً تأثیر منفی بر منافع ما خواهد داشت. بزرگترین ضرر کشور ما از این حضور سه گانه این است که ایران که طی سالهای اخیر به جز جنبه نظامی به کشوری دارای کمترین تأثیر منطقه ای و بیشترین انزوای سیاسی در کنار ضعف شدید پشتوانه مالی برای حمایت از سیاستهای خود تبدیل کشته و باید منتظر شکل گیری کامل فرایند صلح و استقرار کامل شرایط جدید باشد تا فقط در بهترین حالت بتواند تأثیر این شرایط بر کشور و منافع ملی کشور را ارزیابی و به آن تن دهد. در هر حال در شرایط فعلی اگ ایران را نتوان جزء کشورهای متضرر در این مناقشه دانست قطعاً جزء بردگان نیست.
بنده کاری به دیگر کشورها ندارم ولی از آن دلگیرم که دیپلماسی کشور ما در رویدادهای بین المللی بر اساس چی تبیین شده جدای مرز صدها کیلومتری ایران وآذربایجان ووجود مپافع مشرک بین این دو کشور چرا ما همیشه از جریان حوادث اطراف خود عقب افتاده و منتظر سیر حوادث میشویم که وقتی اتفاقی به پایان رسید برای أن موضع گیری بکنیم اگر موضع گیری نمایندگان رهبری همان ائمه جمعه شمالغرب وموضع رهبری در مسئله قاراباغ وبه رسمیت شناختن حاکمیت جمهوری آذربایجان بر اراضی اش نبود وزارت امور خارجه چه حرفی برا ی گفتن داشت بی شک صلح وثبات در منطقه قفقاز به نفع تمام کشورهای منطقه وجمهوری اسلامی ایران است که با همکاری این کشورها اقتصاد وصلح وثبات در این منطقه شکوفا ودائمی شود وچیزی که در این میان نادیده گرفته میشود بین متجاوز و کشوری که مورد حمله قرار میگیرد فرقی گذاشته نمیشود درست نیست که نگارنده از بازنده بدن مردم آذربایجان در کنار مردم ارمنستان نام ببرد چرا که آنها از خاک وموجودیت وشرف خود دفاع کردند وشرایط امروز به وجود آمد که ارامنه به واسطه روسیه از شکست سنگین جان بدر ببرند ومعلوم است بیشترین صدمه را مردم دو کشور درگیر درجنگ متحمل میشوند که این گناه سیاستمدازان کشور جنگ طلب و متجاوز است
اگه فکر کردی با این حرفا مردم که از بورس پولاشونو بیارن سمت دلار و طلا و ماشین و املاک که شماها مردمو بیچاره کنید کور خوندید. ملت ترجیح میدن توی بورس ضرر کنن
معضل اصلی خود دولت است. قضیه مثل شیر ناصرالدین شاهی است. شیری آوردند و ماموری که به او غذا بدهد با جیره روزی یک گوسفند بعد یک نورچشمی اضافه کردند که نگهبان شیر و مامور باشد بدین ترتیب سهم شیر نصف شد. بعد نورچشمی دیگری را بعنوان ناظر مصرف گوشت برای شیر گماشتند و نهایتا شیر از گرستگی مرد.