بیش از ۱۸۰ میلیون دوز واکسن در عرض یک سال در اختیار بسیج ملی واکسیناسیون قرار خواهد گرفت که فراتر از برآورد نیاز کشور است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در ادامه افزود: تا این لحظه ۲۱ میلیون دوز واکسن کرونا از مسیر خرید مستقیم و سبد کوواکس خریداری شده که به تدریج طبق برنامه زمان بندی شده و توان تولید تولیدکنندگان وارد کشور خواهد شد. همچنین تولید مشترک ۴۰ میلیون دوز واکسن طبق برنامه و امکانات موجود، تامین بخشی از واکسن مورد نیاز کشور را بر عهده خواهد داشت.
بخدا ما راضی بزحمتتان نیستیم با این وضع لابد اضافی را هم برای ارسال به کشورهای دیگر ارسال میشود
250 ملیون دوز برای 85 میلیون نفر مگر قرار است در سه نوبت زده شود لطفا الباقی را دور نریزید
تابی جون این خبر تیتر بالا واکسن را از کجا و از کی گرفتی،یک کم در نوشتها دقت کن مگر چند دوز واکسن وارد شده است که ان را کردی ۲۱ میلیون .......واکسن خودمان هم که بماند چه زمانی تولید خواهد شد و چقدر اثر دارد.
اجازه بدهید نکته ای را در اولویت بندی ها طرح کنیم:
هفته پیش تلفنی از یکی از نزدیکان ما که سالمند تقریبا صد ساله ای است و پدر دو شهید ٬ دعوت شد تا برای تزریق واکسن به درمانگاه مراجعه کند.
با توجه به تبیین اخیر معاون بهداشت وزارت ٬ که وفق مطالعات آلمانی ها هر یک جفت دوز واکسن می تواند جان یک از چهار سالمند بالای 85 ساله را نجات دهد در حالی که همان زوج واکسن میتواند فقط یک جوان از 12000 جوان را نجات دهد٬ قرار گرفتن این پدر شهید سالمند در اولویت قابل درک است. اما و اما:
این سالمند محترم یک نوه دارد که بدلیل بیماری مجبور به مصرف داروی سرکوب ایمنی است و خیلی بیشتر از پدر بزرگ ( پدر عمو های شهید خود) جانش در خطر ابتلا به عفونت هاست. از سوی دیگر این پدر شهیدان تجدید فراش کرده و آرامش و حیاتش بعد از خواست خدا به مراقبت های این همسر مهربان یسته است. گویا این اولویت بندی شامل همسر پدر شهید( که رسما مادر شهید محسوب نمی شود!) نمیگردد. متاسفانه مسئو لین به تقاضای داوطلبانه این سالمند به اختصاص نوبت او به نوه بیمار یا همسرش جواب منفی دادند.
موقع تزریق واکسن می شد شرم را در چهره این سالمند در مقابل همسرش از یک سو و در اندیشه نوه بیمارش حس کرد.
آیا آمار این دسته از نامادری ها یا (ناپدری های) شهدا آنقدر زیاد است که باید از این فهرست اولویت بندی شده خارج بمانند که اینگونه پدر( یا مادر ) شهید مجبور به انتخاب انصراف از تزریق یا تحمل عذاب وجدان در مقابل همسرش شود؟
آیا شهدا راضیند در حالی که بعضی از کودکان ٬بیشتر از والدین معززشان در خطر مرگ ناشی از ابتلابه عفونت هستند ( چه این کودکان همخون آنان باشند جه نباشند) در دریافت واکسن در اولویت بندی بعد از سالمندان ( چه والدین شهدای عزیز باشند چه نباشند) قرار بگیرند.
همانطور که همه گیری برای خود علم دارد. اولویت بندی هم برای خود علم و منطق و اخلاق دارد. آیا یکسال کافی نبود تا مسئولین به این اولویت بندی می پرداختند و نتایج را برای هضم اجتماعی قبلا از طریق رسانه ها جا می انداختند تا الان تصمیماتشان تا این حد مبتنی بر رودربایستی ها و ملاحظات غیر منطقی نمی گشت؟