"تورم کنونی اقتصاد ایران به نظر میرسد که خیلی افزایش یافته است و وقتی تورم از یک حدی بالاتر رود به مانند سال ۹۹ مردم کار و زندگی روزمره خود را رها میکنند و دنبال نجات خود خواهند بود و به سمت فعالیتهای سفته بازانه حرکت خواهند کرد."
خلاصه کلام در همین جمله بالاست. شغل خودشون رو ول میکنند میرن دنبال دلالی ...
مسئولین فقط حرف میزنند . الان بیش از یک سال است که قانون اخذ مالیات از خانه های خالی تصویب شده ولی به علت های مختلفی اجرا نمی شود . ما مستاجران امیدواریم که با اجرای درست و سریع این قانون . قیمت مسکن کاهش پیدانماید ، بلکه بتوانیم برای خاتواده مان سرپناهی داشته باشیم.
سال آینده یک سال بسیار سختی برای اقتصاد به گل نشسته و به کما رفته ایران است.چون تولید و صادرات وجود ندارد و از طرفی هم بازار نیازمند پول و تجهیزات و جنس است لذا با وجود میزان نقدینگی بسیار زیاد دست مردم و شکست خوردن بورس، اوضاع سختی پیش رو است که اگر واره ای اندیشیده نشه باعث حتی ورشکستگی شدید اقتصاد کشور میشه!!!!!
دولت و مجلس به جای اینکه درآمد عمومی را با رونق بخشیدن به کسب و کار و تولید افزایش دهد و نسبت به کاهش هزینه های بی نتیجه اقدام کند بودجه تورمی تصویب می کند و گمان می کند که با افزایش قیمت خدمات دولتی درآمد کسب می کند درحالی که در یک چرخه باطل هم باعث کسری بودجه دولت و هم باعث تورم و هم باعث استرس و تنش در جامعه و ضربه به معیشت مردم می شود نمی دانم مسئولین کی می خواهند متوجه شوند که افزایش تولید و افزایش رونق کسب و کار یعنی افزایش پرداخت مالیات و افزایش پرداخت مالیات یعنی افزایش درآمد دولت
در مورد مناطق به اصطلاح بالاشهر در کلانشهرها و شهرهای خاص احتمال یقین حباب قیمت در مسکن است، اما کارشناسان گرامی نکاتی مد نظر داشته باشند وسیگنال درست به اقتصاد کشور بفرستند:
1- دقت فرمایند دو گروه بزرگ سرمایه گذار در بخش مسکن هستند:
الف- سرمایه گذاران درشت، مثل بانکها و شرکتهای انبوه ساز، اینها در قالب وام و سپرده های با سودهای از 20 تا بیش از 30% چندساله که اگر قیمت مسکن ناگهان و به شدت افت کند، موجب یک چرخه عظیمی ورشکستی در کشور میشود.
ب- سرمایه گذاران خرده، مشخصا تک واحدها بخصوص که از زوجهای جوان تا افراد بازنسشته، که دارای یک واحد مسکونی هستند که با قرض و وام و خون جگر یک واحد مسکونی توانستند تهیه کنندف مثلا افرادی کارگرند یا حتی شغل مناسبی ندارند و ایضا حتی به غیر خانه هیچ بیمه و پشتیبان برای دوران پیری و بازنشستگی و تهیه لوازم ازدواج بچه هایشان ندارند، حالا اگر قیمت مسکن به ناگاه و به شدت سقوط کند، در حکم نابودی هستی پشتیبان مالی این افراد است!
2- بحث محاسبات، گویا اصلا تورم چندصد درصدی و اینکه ارزش پول ملی تنها در همین دولت فعلی از 4 هزار تومان به 20 هزار و اندی رسیده! یعنی لاقل پنج برابر ارزشش کم شده! قیمت اقلامی مثل خوراکی جات تا 500 درصد افزایش قیمت داشته!
حالا کارشناسان بفرمایند یک خانه کوچک متعلق به افراد کارگر در حاشیه شهرهای بزرگ مثل مشهد که پارسال 100 میلیون بوده و حالا شده 150 تا 20 میلیون را چگونه با خانه های اعیانی و اشرافی بالاشهر مشهد که پارسال مثلا 300 میلیون تومان بوده و اکنون یک و نیم میلیارد تومان قیمت دارد (5 برابر!)، در معادلات کارشناسان چرا هیچ اشاره ای نمیکنند!
دلیل این اختلاف رشد قیمت بین حاشیه شهر و بالاشهرها همین توزیع ناعدالانه امکات است و اینکه شهردرای ها سالهاست اجازه نمیدهند حواشی شهرها که جز شهر هستند عملا از رشد برخوارد شوند! اگر شهردرای اقدام خدمات کامل مثل اسفالت کنند و لااقل بیایند پلاک و پوشش شهری به خانه های حاشه شهر کنند این بی عدالتی کمتر خواهد بود.
متاسفانه همیشه فقرا و کارگران بازنده اتفاقات اقتصاد هستند، اگر تورمی بشود بیشترین ضربه و کمترین سود دارند و در گرانی و ارزانی هم باز هم بیشترین ضرر و کمترین سود!
(اضافه / مشهد گفتند، مثلا زمین در ساجدیه از3 به 30 میلیارد تومن در عرض یکسال99!)
راستی!یادتونه سال ۷۵ یه برنامه ۲۵ ساله ریختن بنام چشم انداز ایران ۱۴۰۰
قرار بود سال ۱۴۰۰
ایرانی آباد، آزاد ، مستقل و پیشرفته و قطب اقتصادی برتر منطقه و .... باشیم.
خواستم بگم دیگه چیزی نمونده.
یه کم تحمل کنید
۱۵ روز دیگه همه این اتفاقا میفته
رشد اقتصادی را چگونه محاسبه کردید 0.8 بدست آورید آمار تان را هم مثل رشد تورم حساب کردید
آینده ایران آینده ونزوئلا هست خلاص