بزرگترین عامل گرانی اتخاذ سیاست های نابهنجار پولی توسط بانک مرکزی است به عنوان مثال وقتی با این تورم بالای چهل درصدی سود سپرده را 18 درصد اعلام میکنند به طوریکه مردم از ترس سود منفی که به پولشان تعلق میگیرد پولهای خود را بیرون میکشند و تبدیل به دارایی های مختلف مثل سکه و ارز و کالا میکنند و این خود باعث بهم خوردن عرضه و تقاضا می شود و اینطور شما از هر کالایی که فکرش را بکنید با پولهای سرگردان مردم کم یاب یا نایاب می شود و یا با قیمت گزاف عرضه خواهد شد ، عامل اصلی دیگر افزایش پایه پولی کارمندان و ... هست که حجم عظیمی از نقدینگی را رقم زده و این نقدینگی مانند یک سیلاب مهیب عمل میکند که بهر جا وارد شود نقش یک نابودگر را خواهد داشت ، پس برای درمان این وضع اقتصادی چند پاره مسولان باید فورا اقداماتی را در دستور کار خود قرار دهند اول اینکه یارانه مردم را چند برابر کنند و به آزادسازی قیمت ها اقدام کنند دوم سود سپرده بانکی را حداقل 25 درصد در نظر بگیرند سوم از افزایش پایه پولی کارمندان و ... خودداری کنند چهارم به جای افزایش پایه پولی به کنترل تورم بپردازند
قیمت ها را آزاد کنید و محدودیت واردات را هم بردارید بگذارید مکانیزم عرضه و تقاضا و رقابت سالم برقرار شود . البته مشکلات بین المللی را هم تعیین تکلیف کنید .صنایع داخلی یا خود را اصلاح میکنند یا از چرخه حذف میشوند . اقتصاد کشور رقابت با سایر اقتصاد ها را نیاموخته و این موجب تنبلی اش شده است .همان کاری که ترکیه دو دهه قبل انجام داد و الان جزو بیست اقتصاد اول دنیاست بدون نفت و انرژی .
ادامه سیاستی و برنامه ای که مملکت را به اینجا رسونده بعد از 40 سال نتیجه ای جز بدتر شدن وضعیت نخواهد داشت.
نمیشه خار بکاری و انتظار داشته باشی سیب برداشت کنی.
سه راه باید در پیش گیرند. 1) کوتاه مدت برای کم کردن فشار بر مردم. 2) میان مدت برای تامین کالاهای اساسی مردم که مردم نگران رزق و روزی خود با این دستمزدها نباشند. 3) بلند مدت که زیرساخت ها را به انجام برسانند و کلاً کشور را از این وضعیت نا به سامان بیرون بکشند و مردم خیالشان از نظر زندگی و آسایش راحت باشد. ولی با این کاری که بعضی ها با اقتصاد ایران انجام داده اند هر سه این راهکارها مدت زمان زیادی را می برد مگر اینکه جهادسازندگی، بسیج و انقلاب اقتصادی را هم زمان شروع کنند. علی برکت الله.