این نظر شخصی حاج قاسم بوده که بنظر می رسد بیشتر مربوط به شخص خودشان بوده که اینطور صلاح می دیدند.....بعد هم اگر امام زمانی اینگونه فرمودند که نظامیان در سیاسیت وارد نشوند اولا شرایط زمانی خاص بوده ثانیا قطعا منظورشان این بوده که در لباس و جایگاه نظامی سیاسی بازی نکنند نه این که مسوولیت نپذیرند..انهم در این زمان که خیلی ها امتحان خودشان را دادند
اصلا این قراردادی که نه مردم از متن آن خبر دارند و نه نمایندگان مجلس!چطور می تواند به نفع کشور باشد؟!به نظر بیشتر از سر لجبازی با آمریکا و غرب یک قراردادی بسته شده!که البته با شناختی که از چینی ها داریم خدا آخر و عاقبت ما را به خیر کند.
ما شرقیها جمع گراتر هستیم و غربیها فردگرا. این ریشه در تاریخ و فرهنگ داره و شاید ریشه ژنتیکی هم داشته باشه. غربیها به آزادی فردی یعنی امکان حرکت برخلاف جمع بیشتر توجه میکنن ولی شرقیها به حرکت جمعی بیشتر توجه میشه. به همین خاطر آزادی و دمکراسی اونقدری که برای غربیها مهمه برای شرقیها مهم نیست.
این قرارداد یک اهرم فشار علیه غرب هم هست. اینکه هرچقدر با ایران بدتر باشند، ایران بیشتر به چین و روسیه نزدیک میشه. بماند که در هیچ حالتی ما نباید رابطه با چین و روسیه رو از دست بدیم چون نمیشه روی رابطه با غرب زیاد تکیه کرد و هر لحظه ممکنه به هم بخوره.
اگر چین این قدرت را داشت حتما باید با قرارداد25 ساله به ایران کمک میکرد روسیه وچین بدون اجازه امریکا با ایران تجارت نمیکنند این قرارداد چه صیغه ای هست نمی دانیم
همین چند ماه پیش، چین با اتحادیه اروپا یک قرداد بسیار بزرگ امضا کرد. آمریکا هم سالانه بیش از 600 میلیارد دلار تجارت با چین داره و دنبال یک توافق گسترده است. امارات و عربستان هم تجارت گسترده ای با چین دارند. اسراییل هم طی قراردادی بخشی از بندر حیفا رو در اختیار چین گذاشته. البته ممکنه چینیها در توافقاتشون با برخی کشورها سوء استفاده هایی هم کرده باشند.
اینکه ما شبیه کدوم باشیم بسته به این داره که چجور قراردادی با چین ببندیم. میتونه قراردادی باشه که منافع ملی ما رو تامین کنه و باعث بهبود و پیشرفت اقتصادی ما بشه و میتونه برعکس باشه.
شما نمی خواد برای ما مزایای این قرارداد استعماری را توضیح بدی کشورهایی که با چین قرارداد امضا کرده اند جلوی چشممان هستند اگر ریگی به کفشتان نیست چرا سند این قرارداد ننگین صد برابر بدتر از ترکمانچای را منتشر نمی کنید؟