اين ديگه حاجي فيروز نيست. دلقكه. تهاجم فرهنگي زير پوستي رخ داده. حاجي فيروز سنتي رو از بين مي بريم. جاش دلقك از غرب مياريم. نژادپرستي و تبعيض بين سياه و سفيد مشكل اونجاست. ما تو ايران به رنگ صورت حاجي فيروز بعنوان نماد نژادپرستي نگاه نمي كنيم و ضرورتي هم براي تغيير آن به اين دليل كه خارجي ها برداشت بد مي كنند، وجود ندارد.
این اقتباس از فرهنگ آمریکایی است که بسیار زشت است. حاجی فیروز را اگر دوست ندارید حذف کنید ولی صورتی نکنید. گویی اینکار هم نوعی حذف است چون دیگر شما نمی توانید حاجی فیروز را در این تصویر تشخیص دهید. درواقع نمی توانید تغییرش دهید چون از بین می رود. بخصوص فرض کنید که عبارت "ارباب خودم سلام علیکم... " را هم به "همشهری عزیر ... سلام علیکم" یا "انسان عزیز درود برتو" تغییر کند تا به فلسفه انسانگرا و اومانیسم غربی یکوقت خدای نکرده (نعوذ بالله "انسانیت نکرده") برنخورد.
چه زشت، حاجی دلقک! فردا هم میگن اسم حاجی رو نباید تخریب کنید چون توهین به مقدساته، بعدش هم میگن فیروز اسم شخصه و ایرانیه و به اشخاص توهین میشه ، و الی آخر... مثل آنچه که بر ادبیات اصیل ایران رفت. کو دارا و سارا؟ کو دویدم و دویدم، سر کوهی رسیدم، دوتا خاتون رو دیدم و هزاران کو های فراموش شده.
حاجی فیروز سیاهه و نماد سرما و تاریکی زمستان و شبهای طولانیش و هیچ ارتباطی با نژاد پرستی که نهایتا سابقه اش به سیصد سال پیش می رسد ندارد .این بی هنران هم سعی نکنند که برای خوشامد فرهنگ غربی چهره حاجی فیروز چند هزار ساله ما را دگرگون کنند چون امکان پذیر نیست.