سلام . باید هر سه قوا در قالب کمیته های تخصص کلیه فرآیند های اجرایی کشور را مجدد بررسی و مطابق شرایط روز دنیا دو باره نویسی کنند . اشکال بزرگ ما قدیمی بودن و پیچیده بودن فرآیند هاست بخصوص که در بعضی از ادارات اعمال سلیقه هم می شود . مجلس باید از وقت خود بیشتر در این اصلاح ساختاری استفاده کند چون امسال به عنوان سال پشتیبانی تولید نامیده شده است بیشتر نگاه ها معطوف به مجلس است .
سلام
بزرگترین معضل کشور ما در شناخت موانع تولید،عدم شناخت و آشنایی اکثر مسولان کشور با معضلات و نداشتن تخصص جهت ارایه راهکار است.ضمن اینکه متاسفانه اینقدر جو بی اعتمادی و شکاف بین مسولین با بخش خصوصی ایجاد شده که وقتی معضلی مطرح و پیشنهاد یا راهکاری ارایه می شود، این جو بی اعتمادی اجازه اجرای زاهکار را نمی دهد.
من خودم سابقه بیست ساله مدیریت در صنعت نفت و پتروشیمی داشته و تخصص دانشگاهی خودم نیز در همین حوزه است.در دو سال قبل تصمیم به سرمایه گذاری و ایجاد یک کارخانه تولید تجهیزات نفتی در یکی از شهرهای محروم استان محروم کشورمان گرفتم.
در ابتدا شروع و ارایه طرح توجیهی تمامل مسوولین آن استان اعم از استاندار و نماینده مجلس و مدیران استان در جلسه اول با اشتیاق فراوان و به به و چه چه پای کار اومدن(البته فقط در حد یک یا دو جلسه) و بعد از اون و بعد از مدت دو سال نه تنها حاضر به برگزاری حتی یک جلسه جهت شنیدن مشکلات نشدند که حتی حاضر به پاسخگویی تلفن بنده نیز نشدند.
الان بعد از مدت دو سال ، من موندم و یک سرمایه بر باد رفته وسط کویر
در ضمن اگر کسی پیدا بشه به قیمت یک سوم هزینه ای رو که انجام شده از من خریداری کنه و من رو از این مهلکه نجات بده، من دستش رو هم میبوسم.
این اتفاقات پیش میاد که نخبه ها و سرمایه گذاران کشور ما فرار را بر قرار ترجیح می دهند.
نمیدونم مخاطب صحبت های من چه اشخاصی با چه سمت هایی هستند .
تولید بدون فروش هیچ ارزشی ندارد. تمام کارخانه ها با داشتن مواد اولیه و انرژی امکان تولید به اندازه ظرفیت خود را دارند. مشکلات از نظر من به ترتیب اولویت موارد زیر هستند:
1- اسکیل اقتصادی تولید. مهمترین مشکل این است که تقاضا برای حداکثر تولید کارخانه های موجود وجود ندارد و با دلیل تولید کمتر هزینه سربار کارخانه ها به تعداد محصول کمتری تقسیم میشود و قیمت محصول بالا می رود.
به عنوان مثال در بخش خودرو اگر نگاه کنید خودروسازها درحال ادغام با هم هستند تا قیمت تمام شده پایین تری داشته باشند. یک ماشینی که با تیراژ بالای یک میلیون تولید میشود قیمت تمام شده بسیار کمتری از خودروی داخلی که با تیراژ چند هزار یا چند ده هزار تولید می شود دارد.
2- هزینه های مالی زیاد در کشور. به دلیل تورم بالا تأمین مالی در کشور در مقایسه با سایر کشورها بسیار گران است و باعث افزایش قیمت تمام شده محصول میشود.
3- قوانین نامناسب و عدم حمایت از تولید. علت پیشرفت کشور چین در بخش تولید حمایت واقعی این کشور از تولید کنندگان است. معافیت های مالیاتی، تسهیلات مناسب، همکاری با تولید کنندگان (این موارد در کشور تنها به صورت گزینشی، با فساد بسیار زیاد و برای بعضی تولید کنندگان بسیار بزرگ و وابسته به دولت و افراد و شخصیت های خاص انجام میشود).
4-رانت، تسهیلات و معافیتهای مالیاتی و معافیت های خاص بعضی تولید کنندگان غیر خصوصی باعث میشود تا شرکت های خصوصی واقعی توان رقابت با آنها را نداشته باشند.
5- مشکل تأمین مواد اولیه. بسیاری از مواد اولیه تولید وارداتی هستند و قیمت تهیه این مواد برای تولید کنندگان حتی با قیمت فعلی ارز نسبت به قیمت های جهانی بسیار بالاتر است.
سلام
اولین مورد موارد تولید اینه که کشور را به حدود ۸۰تا۱۰۰ منطقه اقتصادی تقسیم کرد و تمرکز زدایی کرد.واین مناطق با هم رقابت سالم کنند.اگر مسولین باند بازی و رانت خواری نکنند.مشکل تولید حل میشه
اختیارات مراکز اقتصادی باید درون همان استان باشد.ایران پتانسیل ۲۵۰ میلیون نفر تامین غذا دارد.
سلام
من تولید کننده لوازم تزیینی چوبی هستم در زمینه صنایع دستی. مهمترین مشکل من بازاریابی هست.
نه که مشتری نباشه، اتفاقا مشتری کارهایی مثل کار من زیاده ولی پیدا کردن مشتری و رسوندن تولیداتم به اونها مشکله.
چون آدمهایی مثل من مغازه که ندارن برای عرضه مستقیم، و کار کردن با مغازه ها هم راحت نیست یعنی دامنه سود من رو خیلی پایین میاره.
اگر بخش خصوصی یا سازمان صنایع دستی یا هر جای دیگه بتونه به شکلی تولیدات ماها رو به صورت متمرکز دریافت کنه و به مشتری برسونه، هم به نفع منه، هم به نفع مشتری و هم به نفع اون واسطه؛ ولی به دو شرط:
1. کالا رو از من بخره، نه اینکه امانت بگیره تا وقتی فروش بره.
2. دامنه سود من و سود واسطه گری رو پایین بیاره ولی تعداد رو بالا ببریم.
اونوقت این واسطه، هم در داخل بفروشه و هم توان صادرات داشته باشه با کمک سفارتها و رایزنی های فرهنگی.
بعد از ١٠ سال توليد واقعي تجهيزات مخابراتي علارقم ميل باطني مجبور شديم به تركيه مهاجرت كنيم و تكنولوژي و دانش فني رو از ايران خارج كنيم اگر دست دزدها رو از بيت المال كوتاه كنند امثال من زياد هست ما عاشق ايران هستيم و حاضريم دوباره برگرديم و تو ايران توليد كنيم و درب كارخانه رو تو ايران باز كنيم فقط بدونيم به چند نفر و چقدر بايد رشوه بديم ؟ اگر رشوه منطقي هم بخوان بهشون ميديم