حتی اگه ۴۵۰۰ لیتر هم باشه بازم ما نباید آبی که آینده ایران به اون بستگی داره رو صادر کنیم حتی اگر کیلو ۱۰۰۰ درهم هم بخرن نباید کشت بشه چون با این وضعیت ورشکستگی آبی بنظر می رسد تا ۵۰ سال آینده مناطق جنوبی و مرکزی ایران خالی از سکنه گردد.
نگارنده خبر و اون کارشناس محترم مصرف آب هندوانه رو بصورت "حماسی" محاسبه کرده اند وگرنه حتی 4500 لیتر هم غیر منطقی هستش چه برسه به 4500 مترمکعب برای هر کیلو هندوانه، و عدد "453 میلیارد مترمکعب آب در دو ماه ابتدای سال صادر شد". عزیزم اول یه خورده واحدهای اندازه گیری رو یاد بگیر. این مقدار آب معادل بیش از 100 سد بسیار بزرگ می باشد. متوسط مصرف کل آب برای کشت یک هکتار هندوانه بین 10 تا 15 هزار متر مکعب می باشد.
کشاورزان زحمتکش نیاز به آموزش و راهنمایی دولت دارند ، اولویتهای کاشت محصول باید برای مناطق مختلف کشور تدوین و همیشه با توجه به شرایط آب و هوایی بروزرسانی گردد .کارشناسان این بخش باید دانش خود را به زبان ساده و گویا به زارعین انتقال دهند و آنها را دربهره برداری صحیح از زمینهایشان یاری کنند . کشاورزی بدون برنامه و جهت دهی مناسب و علمی و البته اقتصادی به اتلاف وقت و منابع کمیاب و ارزشمند از جمله آب و انرژی منجر میشود . دولت علاوه بر برنامه ریزی برای کاشت و پرورش محصول باید بازارهای بین المللی را برای کشاورزان و سایر تولید کنندگان معرفی و در فروش و صادرات محصول درجایگاه یک بازاریاب عمل کند . بهره وری عوامل تولید مهمترین وظیفه و بلکه تنها مأموریت دولتها در اقتصاد است .
کل بارش باران تو ایران حدود ۲ میلیارد متر مکعب هست . اون وقت حدود ۵۰۰ میلیارد متر مکعب آب برای هندوانه مصرف شده ؟ میزان استفاده بوته هندوانه برای هر کیلو گرم محصول در بدترین نوع آبیاری ۲۵۰ لیتر یا یک چهارم یک متر مکعب آب هست
دو نکته
اولا ارقامتان در مورد مصرف آب کاملا نادرست است.
ثانیا هندوانه در خارج از کشور جزو میوه های لوکس و گران قیمت است و بعضا به صورت قاچی فروخته می شود. به طوری که هر قاچ هندوانه در انگلیس تا دو پوند هم قیمت دارد. اگر قرار است صادر شود باید به قیمت واقعی فروخته شود. در این صورت هم کشاورز سود مناسبی می برد و هم درآمد ارزی خوبی عاید کشور می شود و داستانی که شما تحت عنوان آب مجازی ساخته اید بی ارزش خواهد شد.