حالا سیاست خارجی ایران باید از کشور ورشکسته ۱۹۰ میلیون نفری پاکستان مدل برداری کند؟ آقای لیلاز بی جهت زیر بغل خود هندوانه نگذارید - ما باید حواسمان جمع باشد که بازیچه چین و روسیه در جدال های بین المللی نشویم. هر کس حقیقتا به فکر ایران است -- روشی اتخاذ می کند که آمال و آرزوی جوانان مهاجرت نباشد.
واقعا برای سعید لیلاز متاسفم ،که رعایت حقوق حیاتی زنان در افغانستان را در ارتباط با طالبان خشن و متحجر و جنایتکار
را یک مسئله پیش پا افتاده میداند!!!!!
یکی به آقای لیلاز یادآوری کند که ما داریم با برگ طالبان بازی می کنیم و امثال ایشان و روزنامه کیهان و برخی دیگر از رسانه ها، دارند با تکنیک نعل وارونه زدن، آنرا توجیه می کنند. مشکل اینجاست که ترتیب و موالات انجام این سیاست کمی پس و پیش شده و طرح مباحث نظری و اقناع افکار عمومی به جای آنکه در مراحل ابتدایی کار انجام شود، موکول شده به مرحله آخر. حالا باید دید که نظام ج.ا از تقدیم کردن دودستی افغانستان به طالبان که تحت نفوذ عربستان و پاکستان و با واسطه کشورهایی مثل آمریکاست قرار است چه نتایجی برای نظام ج.ا، محور مقاومت و مردم ایران داشته باشد.
فعلا که طالبان در افغانستان بدون مقاومت خاصی شهرها را تصرف می کند و در ایران هم فرایند اقناع عمومی و مباحث نظری در جریان است ولی کسی از عاقبت این سیاست حرفی نمی زند.
جناب آقای لیلاز نیازی به نگاه به گذشته نیست. چرا طالبان را پاک نمادی و تطهیر می کنید. کشتار بی رحمانه همیشگی، رفتار با نمادهای باستانی و فرهنگی، اجبار مردم به حفظ ظاهر مورد دلخواه خودشان، جلوگیری از رفتن دختران به مدارس، بمب گذاری و حمله های انتحاری به مردم بی دفاع، نبود پای بندی به هیچ اصول اخلاقی ودانسانی، تعصب و زیاده روی در باورهای خشک مذهبی و دهها مورد دیگر. حال چنین افرادی می توانند تغییر فکر و اندیشه و رفتار دهند. این هرگز شدنی نیست. با قدرت گیری دوباره طالبان که با تاکتیک جدید آمریکا و روسیه صورت می گیرد، منطقه دچار آشوب خواهد شد.