بوی کباب گولتون نزنده - خر داغ می زنند. بیش از یکسال قبل طا لبان بدون حضور دولت به ظاهر مورد حمایت آمریک در افقانستان - در قظر با آمریکایی ها مذاکره کردند. حاصل این مذاکرات قرار داد صلحی بود که بین ترامپ و طالبان در ماه فوریه ۲۰۲۰ امضاء شد. ان گونه که از شواهد بر می ایدخروج نظامیان آمریکایی از این کشور و باقی گذاشتن کلی ابزار جنگی پیش رفته اتفاقی نبوده.
حمایت ارتش پاکستان که خود جیره از عربستان و آمریکا می گیرد از طالبان هم بر کسی پوشیده نیست. سوالی که باقی می مند این است که آنها که در ایران از استراتژی جنگ غیر متقارن دفاع می کنند و دسته ای که حالا فکر میکنند حضور طالبان بهتر از سیستم قبلی بود - آیا واقفف هستند که طالبان حالا معادل حوثی های به قدرت رسیده در کشور مجاور افغانستان هستند؟ و آنها که با شهروندان خود چنین می کنند آیا برای ایرانیان که خطر بزرگتری را ایجا نخوا هند کرد؟
الان بهترین موقع است درحالیکه جامعه جهانی به ظاهر هم از طالبان تنفر دارد، دولت ایران با حمایت از مبارزان پنجشیر حداقل برای ایرانیان ثابت کند که جان فارسی زبانان به همان اندازه سوریه ای های متحد برایش مهم است.
خدا را چه دیدی شاید آنها طوری قوی عمل کردند که شمال افغانستان یکپارچه بعنوان دولت فارسی زبان با حداقل جمعیت ازبک و ترکمن از دست افغان های پشتون خلاصی یافت و مستقل شد و آنوقت کریدوری قابل اطمینان بین ایران، تاجیکستان و چین ایجاد خواهد شد.
پشتون ها اگر تک شوند تازه اون موقع به فکر اتحاد با بخش اعظم خود که در پاکستان هستند، خواهند افتاد و این خطر بالقوه برای پاکستان است نه ایران. پس ایران چرا باید هوادار یکپارچگی افغانستان به شکل فعلی باشد که سالها در این وضعیت فقط حق و حقوق فارسی زبانان و شیعیان در آنجا پایمال می شود؟
در هر صورت دولت ایران با حمایت از مبارزان پنجشیر به هیچ وجه ضرر نمی کند و در صورت قوی شدن شمالی های افغانستان منافع دراز مدت ایران در منطقه محقق خواهد شد. خوب است ایران در خصوص اینگونه استراتژی ها یک کم از ترکیه یاد بگیرد
طالبان نیرو می پذیرد