پارامترهای بودجه سال اینده نشون میده که با برجام درکوتاه مدت تاثیری دراقتصاد ایجاد نمیشه .خدا کنه برجام جدید به تولید یک یا دوتا خودروی بزک شده ختم نشه.
من یاد این میافتم که قیمتها چند ماه بعد از توافق قطعا از شب قبل از توافق بیشتر خواهد شد. نمونه بارزش قیمت طلا و دلار در شب قبل از پایان جنگ و قیمت ها در آخر سال شصت و هشت. که قیمت دلار و طلا در آخر سال 68 از قیمت طلا و دلار در شب توافق برای پایان جنگ بسیار بیشتر بود. یا بر جام در سال نود در آخر سال از شب قبل از توافق بیشتر شده بود.
به نظر من اصلا بحث توافق یا عدم توافق نیست .در این عصر اگر کشوری روابط خود را به هر شکلی با سایر کشورها مخصوصا کشورهایی که اقتصاد قوی دارند قطع یا محدود کند نهایتا رو به فنا و نیستی خواهد رفت.این قانون اقصاد عصر حال حاضر هست .مگر می شود بدون داد و ستد با سایر کشورها و یا با بستن در کشور روی کشورهای پیشرفتهکشور داری کرد.این خیال باطلی هست که در این عصر اصلا جایی ندارد.تصمیم گیرندگان کشور اگر به فکر مردم خود و اینده کشور هستند باید دشمنیها رو کنار بگذارن و تعامل رو پیشه کنند.این تنها راه نجات کشور در مسیر شکوفایی اقصادی هست.
سلام
نفس توافق خوبه ،چالش ها کم میشه واگر رانت خوارهای ابرقدرت داخلی بگذارند وضع اقتصادی کمی بهتر میشه . ولی مسئله اصلی اینه که باید هیئت حاکمه در سیاستهای خود تجدید نظر اساسی کنند و منافع ملی را بر همه چیز وهمه کس اولویت دهند وبگذارند ایران راه پیشرفت واقعی خود را بپیماید.
چه توافق بشود چه نشود در زندگی مردم هیچ تفاوتی ایجاد نمیشود.چون اقتصاد ایران دست عده ای خواص است که در هر شرایط بدنبال منافع خود هستند تا کشور.واین ثابت شده که دولت هیچ قدرتی در مقابل انها ندارد.در واقع این خود انها هستند که سیاست گذاریهای اقتصادی را برنامه ریزی میکنند.در مجموع دولت توانایی اداره وکنترل زیر مجموعه های خود را هم ندارد.واین نه شامل این دولت بلکه همه دولتهای گذشته هم بوده.