ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۴
وقتی شرکتی مثل کروز جزو سهام داران اصلی شرکتهای خودروساز باشه خوب خودش تعیین میکنه که قطعه رو باید با چه قیمتی از قطعه ساز بخره و خودشو زیان ده جلوه بده.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۴
سلام
معناو مفهوم ساده ی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اینستکه اگر تا کتون چند قلم سبد کالای اساسی مورد نیاز یک خانوار مستقیما توسط دولت و یا بابرون سپاری این اقدام به این تاجر و آن تاجر و باتخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه و بدست مردم داده می شود .
من بعد .

و پس از تصویب این تصمیم این ارز به قیمت ۲۳۰۰۰ تومان تخصیص داده خواهد شد یعنی چیزی حدود ۶ برابر فعلی .

بدیهی ترین نتیجه این اقدام اینکه قیمت کالا های این سبد هم به ۶ برابر خواهد رسید .

می گویند جای نگرانی نیست چون جبران این افزایش جهشی را تدبیر گردیده وآن اینکه به ۶۰ میلیون نفر به جای یارانه پنهان ،، یارانه مستقیم خواهیم داد و ۲۰ میلیون نفر هم که دستشان بدهانشان می رسد به نفع این ۶۰ میلیون نفر از این شیوه ی جبران حذف و کنار گذاشته خواهند شد .

چنانچه سر انگشتی کمک به سبد هزینه ی یک خانوار و بطریق فعلی را هر ماه ۵۰۰ هزار تومان یارانه پنهان فرض شود با این تصمیم جدید و پرداخت مستقیم مورد نظر به قاعده ی ریاضی به جبرانی ۶ برابر و برابر با ۳ میلیون تومان بالغ خواهد شد .

اما طی این وعده جبران ،، پیش بینی شده به هر نفر مستقیما ۱۰۰ هزار تومان داده شود .

اما با این مقدار چبران در نظر گرفته شده ، ، به همین خانواده ۵ نفره و هر نفر ۱۰۰ هزار تومان جمعا و همچنان همان ۵۰۰ هزار تومان یارانه پنهان فعلی و نه بیشتر داده خواهد شد .

تبصره - اگر گفته شود این یارانه پنهان به هر خانوار ۵ نفره بیشتر از اینهاست که بیشتر باید جبران کنند .

اگر گفته شود که خیلی کمتر از این و هر خانوار ۵ نفره در حد ۱۰۰ هزار است که بی ارزشی و بی کفایتی این یارانه پنهان را خواهد رساند کما که هر روز هم و رسما به قیمت ها بی تناسب با این کمک پنهان افزوده می شود .

بنا بر این ، این جبران به همان شکل قبل چه جبران با معنا و معادل این قیمت جهشی خواهد بود و چه منافعی را برای این ۶۰ میلیون نفر در پی خواهد داشت .

حاصل این تدبیر ، چه کسان از خدا بی خبر را مهار خواهد نمود که بسیار کسانی را به خاک سیاه خواهد نشاند ‌که حداکثر حقوقشان
۵ میلیون و تعداد ۳۰ میلیون نفر هم آمار داده میشود که زیر خط فقر اند .

این تدبیر ،،تدبیر خوبی نیست حتی و اگر به همین میزان ۳ میلیون هم جبران مستقیم گردد .

چرا که قیمت دیگر کالا ها و انواع خدمات خارج از این سبد را متاثر از این حذف با افزایش قیمت جهشی مواجه خواهد نمود ..

در حالیکه برای این موضوع هیچ فکر و تدبیر ی نشده و امکان کنترل و جبرانی هم نیست که همین ۲۰ میلیون رقم خواهند زد ..

نه تنها این ۲۰ میلیون که در میان همین ۶۰ میلیونی که به آنها یارانه مستقیم هم داده میشود بدتر از آنها به افزایش قیمت آنچنانی کالا ها و خدمات خارج از سبد دست خواهند زد ‌..

اجرای این تدبیر و بزرگنمایی آن برای مهار رانت هم بی معناست چرا که .....

معنای رانت یعنی اینکه استفاده ی یک عده معدود درون قدرت از فرصتی و دریغ أن از دیگران و نهایت به ضرر جامعه ...

تاکتیکی که تدبیر همین عده معدود همیشگی ، با این تدبیر خنثی و یا منفعل نخواهند شد و راحت تر و آزادانه تر همانند قبل با همین قیمت جدید ارز کالا ،، وارد و باز هم همانند قبل و بدلیل عدم تعادل همیشگی و در پی بی برنامگی در تامین عرضه و تقاضا گران تر خواهند فروخت .

نتیجه ۱
تبعات سوء غیر مستقیم این تدبیر
از زبان همین تدبیر کنندگان این تدبیر که می گویند .

افزایش نقدینگی در جامعه موجب تورم میشود و مشکل افزایش حقوق کارکنان دولت از همین زاویه است و به جای افزایش مستقیم حقوق بفکر تهیه ی کارت کالا می باشیم .

در حالیکه خود این یارانه پنهان خود به نوعی نقش کارت کالا را بازی میکند .

و حتی با این نگرش ، همسان نگری متعارف به انسانها در همه ی زمینه ها از جمله همسان دهی حقوق بازنشستگان سنوات مختلف و همه همسان در گیر هزینه زندگی را قربانی این نگرش غیر واقع بینانه ی نافی از تبعیض و عدالت نموده اند ‌که در مهر ماه هم عملیاتی شده است .

نتیجه ۲
بهتر نیست از حذف یارانه ۲۰ میلیون نفر‌ و با این تبعات سوء که انواع دیگر یارانه ها ی پنهان را در قالب کالا و خدمات خارج از این سبد دریافت مینماید گذشت .

چرا که از دیگر یارانه ها ی پنهان نظیر هزینه های اداره ی امور مدارس ، دانشکده ها ، دانشگاه ها ، درمانگاه ها ، بیمارستان ها ، انواع انرژی ، حمل و نقل و دارو و نان و غیرو را دریافت و از أن منتفع اند .

نتیجه ۳
در پایان از جناب آقای دکتر رضایی با توجه به تخصص اقتصادیشان بعنوان معاونت اقتصادی رئیس جمهور و رئیس تیم اقتصادی دولت انتظار می رود اعضاء تیم مربوطه را به تبعات این ریسک آگاه نمایند .....
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۴
درود به آقای رئیسی رئیس جمهور انقلابی ایران تمام تلاشش را به کار بسته چند نفری که از مریضی کرونا جان سالم به در بردن به گرسنگی از پای در بیاورد شب روز دعات میکنم یه یه اصلحه بردا همیشه مردم را به رکبار ببندید به خدا از بس شرمنده خانواده شدیم روی رفتن به خانه را نداریم فقط گران کنید حقوق کارگران را هم کم کنید تا خیالتان راحت باشد کسی زنده بماند
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۵:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۴
اگر میخواهید بفهمید در ایران چه خبر است دو موضوع را پیگیری کنید
1. فوتبال (به دلیل دسترسی عمومی به اطلاعات آن و شفافیت فوتبال)
2. خودروسازی (به دلیل دسترسی عمومی به محصولات و حضور متخصصان پرشمار موضوع در سطح کشور، از یک تعمیرکار ساده تا مهندسین نخبه)
اهمیت این دو عرصه دلایل دیگری هم دارد. مثلا در عرصه فوتبال همه جوره مدیر داریم. مدیران با سابقه ی نظامی، اطلاعاتی، مهندسین، نمایندگان مجلس و...، اینها همه وارد عرصه فوتبال می شوند و کیفیت آنها در خصوص باشگاهی با حداکثر 100نفر نیروی در استخدام کاملا مشخص می شود.
در عرصه خودروسازی همه جوره نیروی تخصصی از علوم مختلف داریم. مهندسین برق، مکانیک، کامپیوتر، مواد و ریخته گری، طراحان، مدیریت، کنترل کیفیت و... ماحصل کار گروهیِ همه ی اینها می شود خودروهای داخلی موسوم به لگن یا ارابه مرگ
در این موضوعات نه خبری از دیوارهای بلند پادگانها و مراکز تحقیقات نظامی است و نه پیچیدگی علمی مباحث موشک و پتروشیمی و سلولهای بنیادی و... شما نمی توانید در اتاق عمل بالای سر بیمارتان باشید و فرایند را ببینید اما وقتی تعمیرکار قطعه ماشین شما را تعویض می کند اصلا مانعی برای حضور شما در صحنه و دیدن فرایند نیست.
اینهاست که این دو عرصه را جذاب می کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۴
شما ناهار خوردید؟