لاله افتخاری: برای فرزندآوری باید «قرارگاه» راه اندازی کنیم:
عجب است که حاضرند همه نوع هزینه ای انجام دهند ولی حاضر نیستند همین هزینه ریخت و پاشها را بصورت بسته های حمایت تا پنج سالگی به کودک بدهند. کمک هزینه فرزند تازه از زمان بارداری تا پنج سالگی را بعهده بگیرند. سواستفاده ای هم در کار نیست، چون تا فرزندی نباشد کمکی هم در کار نخواهد بود. همین الان در دوران بارداری متخصصین زنان و زایمان آزمایشاتی بسیار گرانی مثل غربالگری و ان ای پی تی برای زنان بار دار تجویز میکنند که بیمه ها آنان را اصلا پوشش نمیدهند. احتمالاً بخور بخور در ایجاد قرارگاه بیشتر است تا کمک مستقیم به والدین کودکان.
شافعی: اگر به خاطر اظهااتم بخواهند با اتاق تسویه حساب کنند استعفا میدهم:
شافعی راست یا دروغ همه چیز را زیر سوال برد و برای رسانه های معاند خوراک تبلیغاتی تهیه کرد. از چه چیزی میترسد که کشور و ملت را تهدید به استعفا میدهد. خودش و اتاق بازرگانی "چه گلی به سر ملت زده اند" که حالا میخواهند ملت و کشور را از خدمات شان محرم کنند. شافعی نباید استعفا بدهد بلکه باید اخراج شود و هم جرم اخلال گران اقتصادی محاکمه شود. خوب که شرایط معیشتی و اقتصادی کشور به واسطه اعمال آقای شافعی و امثالهم روز به روز بدتر میشود اگر اقدام مثبتی انجام میدادند که میبایستی برایشان بابت خدماتشان فرش قرمز میانداختیم. "رو که نیست
قاچاق سوخت از بندرعباس با لولهای در دل دریا"
"هر دم از این باغ بری میرسد". 4 کیلومتر خط لوله مگر میشود که کار بزرگ کارشناسی شده و حمایتهای دست اندر کاران را نداشته باشد. آیا درست است بخاطر مشتی قاچاقچی بخواهند قیمتها را بدون در نظر گرفتن وضعیت معیشتی ملت هر روز گران گران تر کنند. اگر ملت اعتراض نکنند مثل آقای روحانی مدعی میشوند «طوری قیمتها را افزایش دادیم که ملت آب توی دلشان تکان نخورد»، اگر هم ملت بگونید طرح نظام هماهنگ پرداخت را پس از سالها اجرا کنید تا بتوانیم شکممان را سیر کنید، میگویند «پولی برای این کار در کار نیست و دولتهای قبلی در این امر کوتاهی کردند!! شما بگوید که ما چکار کنیم». حضرات مگر با صبر میشود به خانواده نان داد. یا طرح نظام هماهنگ را پیاده کنید یا جلو قاچاق و دزدیها را بگیرید و قیمتها را پایین بیاورید. ملت تا حالا کم میخورند تا زنده بمانند ولی دیگر نمیشود با این درآمدها زنده ماند. تازه هنوز اقتصاد را جراحی نکرده اند تا نتیجه آن را ببینیم. آرزوها و رویاها ملت به سیر خوردن تنزول یافته، تو را به خدا این آرزو را از ملت گرسنه دریغ نکنید. مگر یک اقتصاد چقدر کشش برای دزدی دارد. فساد بسیار لجام گسیحته و گسترده شده است، در همۀ زمینه ها. چقدر خواستها کودکان را سرکوب کنیم یا نادیده بگیریم و برای عدم توانای تامین کوچکترین و بی ارزش ترین چیزیها جلوی خانواده گردن کج کنیم و مشرمسار باشیم.
در واکنش به واکنش علی مطهری:
1. نقد ایشان بر اظهارات ائمه جمعه کاملا درست است.
2. در پاسخ به خانم معراجی، باید از همه مدلهای ازدواج در اسلام (تشیع) دفاع کنید و نه صرفا یک مدل مرسوم آن. ازدواج در اسلام احکامی بسیار گسترده تر از چیزی که شما می فرمایید دارد. مثلا اینکه پدر و جدپدری می توانند دختر را حتی در سنین کودکی به عقد فردی بدون در نظر گرفتن هر گونه محدودیت سنی و قاعده ای خاص که تضمین کننده مصلحت دختر باشد، در آورند (البته قانون اینرا تا حدودی محدود کرده اما در شریعت همچنان به قوت خود باقیست).
اینجا جزئیات بسیار زیادی هست که ظاهرا ائمه جمعه و علی مطهری عمدا نسبت به آن اظهار تغافل می کنند
3. مساله مهریه که علی مطهری از آن به عنوان نقطه قوت ازدواج اسلامی یاد می کند، در قوانین چند سال اخیر کاملا لوث شده است (اینها در مجلسی که علی مطهری نماینده آن بود تصویب شده) و در ازدواج متعه (موقت) هم مبلغ مهریه بسیار ناچیز است. سوال: چرا ایده ی ازدواج مبتنی بر عشق را با متعه مقایسه نمی کنید و یکراست می روید سراغ محکم ترین مدل ازدواج در اسلام؟ (جناب مطهری مغالطه کردن در شأن شما نیست)
4. چرا کسی مبانیِ فقهی مرتبط با "نکاح معاطاتی" را مطرح نمی کند. شاید برای آقایان علما مسلم باشد که چنین چیزی اسلامی نیست ولی برای فردی عامی که کتابی را از بازار کتاب جمهوری اسلامی می خرد و این موضوع در آن کتاب با ادله و آیات و احادیث و غیره، اثبات می شود و دانش کافی برای تطبیق آن با نظر قاطبه علما و غیره ندارد، مساله بسیار فرق می کند. او فکر می کند اگر چنین چیزی در جمهوری اسلامی حق انتشار یافته، قطعا در نشست مطبوعاتیِ و محل تعاطی افکار هم قابل طرح است. این افکار چیزی نیست که توسط این خانم تولید و نظری سازی شده باشد آقایان علما کافیست در اینترنت جستجو کنند و مبانی ِ نظری این دیدگاه را مشاهده کنند
5. نوع تفسیر واژه عشق در این دیدگاه با آنچه آقایان در تفاسیرشان برداشت کرده اند کاملا متفاوت است. این عشق همان چیزی است که در ازدواجهای سنتی و در فرصت یک یا چند ماهه ی قبل از عقد و تحت عنوان عامیانه ی صیغه ی محرمیت، و حتی بعد از عقد در دوران نامزدی و قبل از شروع رسمی روابط زناشویی، زوجین به دنبال آن هستد. اگر شیوه ی اسلامی ازدواج، تأمین کننده همه ی مقتضیات این موضوع بود قطعا نیازی به این چیزها نبود و در بسیاری از موارد، وقتی این عشق پیدا نمی شود، طرفین تمام مراحل ِ اسلامیِِ طی شده را کنسل می کنند و تعاملات خاتمه می یابد. حالا سوال این است اگر دو نفر این عشق را میان خود یافتند اگر الفاظ معلوم شرع بین آنها رد و بدل نشد ولی به طریقی دیگر پیشنهاد ازدواج طرح و پذیرفته شد وضعیت چیست؟ (مثلا با هدیه دادن یک انگشتر) نکاح معاطاتی پذیرفته است یا خیر. این که می گویم برایش حدیث است و حتی برای مواردی به شدت ابتدایی تر ما حدیث داریم که این روابط را امام معصوم حکم به شرعی بودنش داده. ولی ظاهرا آقایان اصلا این فرایند پیچیده و گاها زمانبر را در نظر نمی گیرند و تصور می کنند که در یک لحظه همه چیز اتفاق می افتد.
6. بعضی بحث فرزندان را مطرح می کنند آنهم در شرایطی که ازدواجهای دایم و اسلامی نیز با بهره گیری از وسایل جلوگیری، چندان به فرزند آوری منتهی نمی شوند و فرزند آوری از ازدواجهای متعه طی چند دهه ی گذشته، تقریبا صفر است. به این عزیزان باید گفت که این روابط که تحت عنوان ازدواج سفید مطرح می شود، قرار نیست منجر به فرزندآوری شود و اگر ادعایی در این خصوص دارند باید به مستندان و پرونده های موجود در دستگاه قضا استناد کنند. چیزی که اصلا وجود ندارد. (توجه بفرمایید که مطابق آمار میزان سقط در کشور بسیار بالاست، اگر آقایان آمار تفکیک شده ی این سقط ها را بررسی کنند متوجه خواهند شد که شاید فاصله معناداری بین میزان سقط در انواع ازدواجها نیست.)
اما ات به تولید کننده ما زمین می دهد یعنی به دنبال جذب سرمایه های خارجی جهت افزایش تولید و به تبع آن ثروت ملی است.
آقایان و خانم اایی که مهمترین دغدغه شما افزایش زاد و ولد است. یاد بگیریر به تولید و اقتصاد کشور کمک کنید چون با افزایش درآمد و ارتقا سطح اقتصادی و رفع مشکلات مالی، ازدواج و فرزندآوری هم رونق می گیرد. مشکلات کلان را رها کردید . به خدا خیر نمی بینید