به جای پتروشیمی، باید نیروگاه برق احداث کرد.
چون نیروگاه نکا قدیمی شده و از راندمان مفید فاصله گرفته و هم اینکه جمعیتِ سیال مازندران و کل شمال، در فصول سال بخصوص تابستان در حال زیاد شدن هست و نیاز به انرژی فراوانی هست.
اینجوری مشکل بیکاری جوانان منطقه حل خواهد شد و هم به محیط زیست آسیب وارد نمی شود و هم اینکه قطعی برق در سراسر شمال نخواهیم داشت.
ببخشید1- محیط زیست متعلق به یک قومیت و یک استان نیست و محیط زیست مرز نمی شناسد 2-محیط زیست به استناد اصل پنجاهم قانون اساسی متعلق به همه انسانها ونسلهاست (قابل توجه این نماینده محترم که در مسند قانونگذاری مشغول هستند ولی از قانون چیزی نمی دانند.3- کار اینجور نماینده ها فقط شو تبلیغاتی ومیخوان برای انتخابات بعدی مجلس رای مردم رو بدست بیارن 4- خود بی سوادش هم می دونه که با احداث پتروشیمی در آن منطقه علاوه برآلودگی آب و خاک و هوا باعث بی کاری دامداران منطقه مصرف حجم زیادی از آب دریای خزر و آلودگی ان و نابودی اکوسیستم و بوم سازگان منطقه و وبزرگترین زیستگاه و سایت پرندگان مهاجرو غیر ....و نابودی ذخیره گاه زیست کره را در پی خواهد داشت .وسلامت شهروندان و ساکنین اطراف هم پیش کش این ادم از خود راضی . اون هم برای تولید محصولی که به گفته متخصصان این صنعت محصول نهایی در انبارهای سایر پتروشیمی ها دپو گردیده است .
برای بررسی این موضوع باید از چند زاویه نگریست
از نگاه مخالفان ( که اچماع زاویه های متععد مخالفت باعث ایجاد تشکیل اکثریت این بحث شده ) که به چند نمونه اشاره میکنم : 1- حامیان واقعی محیط زیست 2- منفعت طلبان صاحب نفوذ و منضب در محیط زیست 3- مخالفت به قصد انتقال طرح به حوزه ی نمایندگی خود یا شهر های دیگر 4- مخالفین سیاسی رقیب حزب حاکم 5 دامداران و پروش دهندگان گاومیش ، اسب و گوسفند در منطقه 6 - بومیان روستا که حق مالکیت بر زمین را برای روستا خود فرض داشته و ادعا دارند که منابع طبیعی به ناحق آن را بنام خود ثبت نموده . 7- ساکنین دو روستای حسین آباد و لله مرز و حتی روستاهای همجوار که نگران حفظ سلامتی خود و آیندگان این نواحی هستند 8- آنانی که میانکاله را به خلوتگاه عیش و نوش خود تبدیل کرده اند .
از نگاه موافقان ( که ظاهرا در اقلیت هستند هر چند شاید حق با آنها باشد ) که شامل 1- سرمایه گذار ، 2- بدنه ی دولت ،3- نماینده یا نمایندگان حوزه انتخابی و شهرهای همجوار 4- مسیولان استانی 5- قشر جویای کار استان 6- متخصصین صنایع نفت و گاز استان که در پروژه های خارج از استان فعال هستند و ... )
حال باید جستجو کرد در دل این منفعت ها و مضرات واقعا چه باید کرد ؟
آیا به این فکر کرده ایم چرا تا قبل از کلنگ زنی کسی به فکر این مخالفت ها نبود ؟ بعضی از این ادعا های عدم شفافیت دولت و حاکمیت ، بنظرم در جهت قانع نمودن وجدان مطلعین مخالف مطرح می شود ، چون حداقل از 12 سال پیش این ناحیه برای احداث پالایشگاه کلنگ زنی شده بود . که فقط چند دامدار مشغول در آن مرتع و چند محیط زیستی مخالف طرح بوده اند !!! عده ای از مخالفین حداقل بیش از چهل سال هست که خبر از طرح های مطالعاتی ، اکتشاف ، حفاری و بهره برداری ، پالایش و تبدیل نفت و گاز خزر را دارند ، ولی تا بحال نه اقدام به روشنگری نموده بودند ، نه مخالفتی در مراحل مقدماتی این طرح ها از خود نشان داده بودند !!!! جز روسیه و کشور های حوزه ی خزر که باعث کاهش سهم بهره برداری از ذخایر نفت و گاز آنها میشد !!
عده کثیری از فعالین محیط زیست منطقه خود لاعث آسیب رسانی به حیات میانکاله شده اند ، نمونه برز آن آتش زدن نیزار ها ، جهت جلوگیری از ساخت کلبه شکارچیان در دل آن توسط محیط بانان !!! که خود باعث از بین رفتن لانه ، تخم ، جوجه های پرندگان ، و از علل اصلی کوچ دایمی بعضی از انواع پرندگان شد !!!
اگر قرار باشد نقت و گاز استخراج شده خزر پس از توافق با کشور های این حوزه به استان سمنان جهت پالایش و تبدیل منتقل گردد ، همان استان بی آبی که نماینگان آن در حال لابی برای انتقال آب خزر برای مصارف فعلی خود هستند ، و همین اغلب مخالفین پتروشیمی کمپین نه به انتقال آب خزر به سمنان را راه انداخته اند ، چه راهکاری برای نیاز آب این صنایع در آن استان اندیشیده اند ؟
اگر فکر میکنیم روسیه اجازه بهره برداری به ما نمی دهد ، یا در صورت موافقت هزینه و دسترسی به تجهیزات بهره برداری در آبهای عمیق را بصرفه نمیدانیم ، آیا بهتر نبست همین الان جلوی ادامه ضرر را بگیریم و کلیه فعالیت های نفتی این ناحیه ، بخصوص نفت خزر را تعطیل کنیم ؟ !!
فعالان محیط زیست چه تلاشی برای
الاینده های فعلی مانند پس آب کارخانه های لینترپاک و بهپاک کرده اند که نسل اکثر آبزیان این ناحیه را از بین برده است ؟
چرا بعضی از این محیط زیستی ها مخالف لایروبی آبراهه سابق چپاقلی هستند و آن را برای احیای میانکاله مضر می دانند ؟
چرا به فاصله کمتر از دو کیلومتر با روستای حسین آباد و لله مرز به اندازه محیط زیست ویران شده میانکاله ( که اغلب با دوستی خاله خرسه وار بعضی از محیط بانان به این روز افتاده ) حساسیت قایل نمی شویم ؟ شاید دیگر در این جامعه جان انسان به اندازه چند پرنده ارزشی ندارد ؟ !!
بالاخره وضع کنونی حاصل کوتاهی و بی مبالاتی اغلب مخالفین و موافقین طرح هست و کسی نمیتونه خودش رو مبرا کنه !
اگر مخالفین موج سوار و منفعت طلب اجازه می دادند تا به بررسی طرح مطالعاتی و امکان سنجی این پروژه بپردازیم ، خیلی بهتر میشد تصمیم گرفت که آیا اجرای این طرح بهتر است یا توقف آن ؟ !!!!!! فعلا چون اسیر هیجانات دو طرفه شده ایم و در این آب گل آلود نتیچه صحیح حاصل نخواهد شد .
با سپاس
پاسخ ها
Ali
||
۱۶:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۳۱
بسیاری از افرادی که مخالفت میکنند یا هیجانی هستند و یا دنبال منافع دیگری هستند. در تمام دنیا از جمله اروپا که محیط زیستی شبیه به این مناطق دارد ساخت پتروشیمی و دیگر کارخانجات صنعتی با رعایت دقیقتر ین استاندارد های محیط زیستی رواج دارد.در این منطقه نیز میتوان با رعایت همان استانداردها کارخانه ساخت و جمعیتی از جوانان را بکار گرفت.لطمه ای که سیل مسافرین به مناطق سرسبز شما میزنند از آتش سوزی، رهاکردن زباله بخصوص پلاستیک، تغییر کاربری و تبدیل طبیعت به سیمان و فولاد بمراتب بدتر از احداث کارخانه است.ولی صدای از این روشنفکران محیط زیستی و دلقکهای سینما و تلویزیون بلند نمیشود
میدونید چرا کشور در این شرایط قرار گرفته؟ چون مغزها و تفکراتی مثل ایشون در مسئولیتها قرار گرفتند. ببینید چه حرف نابخردانه ای زده!" این مساله به غیر از مردم مازندران به هیچ کس ربطی ندارد که بخواهند دخالتی کنند " مثل اون داستان کشتی است که یکی میگفت من همین جایی را که نشستم سوراخ میکنم و به کسی ربطی ندارد
داستان اصلی تصاحب زمین هایی است که برای پروژه ها به این افراد میدهند.اگر شرط احداث کارخانه ها و تاسیسات اخذ زمین بدون تملک ان و به صورت اجاره 99 ساله باشه انوقت ببینید که ایا کسی واقعا کارخانه ساز است یا زمین خوار!!!