اگر منظور صورت مرتضوی باشد که ظاهراً هست ایشان در هر مقامی که بوده است بیشتر چهرهای امنیتی از خودش بیادگار گذاشته ودر این اه حتی وقتی پست هم داشته فرمانده میدانی سرکوب هم بوده است . تخصص را هم که ولش کن. ما برگشتیم دهه شصت .
پس از نخست وزیر کانادا برای لغو کلیه ویزاها و اقامت اعضای حاکمیت و خانواده شان درخواست فوری داریم.
امید که این رویه در تمام کشورها شامل اروپا و آمریکا انجام شود.
لذت تحریم مردم باید بکام تمام حکام و خانواده شان چشانده شود .
خطاب به حجت الاسلام والمسلمین سید محسن محمود: در موضوع حجاب آنچه طی سالهای اخیر اتفاق افتاده و در اعتراضات و اغتشاشات چند روز اخیر به اوج نمود خود رسیده، از جنس فرهنگ است ولی پاسخ شما به آن از جنس شریعت و فتواست.
برای مشخص شدن محل اشکال تفاوت این دو حوزه با هم را توصیف می کنم.
در حوزه فرهنگ هر فرد امکان کنشگری و قرار گرفتن در موضع دارد و با شریعت که کنشگری در انحصار افراد معدود و عالمان علم فقاهت است کاملا متفاوت است. در شریعت با صرفا فتوا می توان امری را آغاز یا متوقف کرد و جواز صدور فتوا صرفا در اختیار افراد معدود است و عالمان رشته های دیگر، هر قدر هم مبرز باشند نمی توانند بدون مراجعه و کسب رضایت فقها، حکمی در شریعت را تغییر دهند.
اما در عرصه فرهنگ وضع کاملا متفاوت است و رفتار گروهی از مردم، شکل دهنده ی هنجارها به عنوان اجزای تشکیل دهنده فرهنگ است. (البته فرهنگ عناصر دیگری هم دارد ولی اگر این عناصرِ عمدتا نظری و هنری، اگر در تعارض با هنجارها قرار گیرند، اصالت با هنجار است و هنجار شاکله اصلی فرهنگ است)
*
مساله اینجاست که هیچ چیزی، چه شریعت، چه تمدن و تاریخ و... نمی تواند این حقِ کنشگری را از افراد جامعه سلب کند هر چند که حسب مورد، ممکن است بعضی جاها بتواند جریان شکل گیری یک هنجار یا باور را در نطفه خفه کند، آنرا انحراف دهد و یا به تأخیر بیندازد اما امکان سلب این حق از افراد جامعه وجود ندارد.
*
آنچه شما از آن به عنوان حجاب فاطمی یاد می کنید اگر چه در عرصه دینی امری کاملا بدیهی و مشخص است اما در عرصه فرهنگی و علیرغم سوابق تاریخی و تمدنی، تبدیل به امری کاملا متفاوت شده است. در جایی که شما صحبت از حفظ حجاب فاطمی می کنید این طیف از جامعه می گویند کجای پوشش ما به حجاب فاطمی (چادر یا پوشش همه اندامها به جز وجه و کفین) شبیه است؟ از آن حجاب به جز یک شال باریک توری، یا کلاه یا هدبند چیزی نمانده و بحث بر سر حفظ یا کنار گذاشتن این نوار باریک است و نه بر سر مساله حجاب.
*
نکته: آنچه نوشتم پاسخی به مغالطه ای است که با استناد به تصاویر زنان پوشیده تحت جمشید و ایران باستان تا حدود دهه هفتاد شمسی، حجاب را بخش جدا نشدنی فرهنگ ایرانی معرفی می کنند. مشکل ین مغالطه اینجاست که کنشگری افراد جامعه در شکل دهی به هنجارها و ارزشها نادیده گرفته می شود. محصول کنشگری افراد اجتماع طی این چند هزار سال پوشش زن بوده و محصول کنشگری بخشی از افراد اجتماع طی این سه دهه، کاستن از میزان پوشش بوده است.
*
نتیجه گیری: هنجارهای پوششی جدید جامعه را نمی توان با فتوا متوقف کرد. شکست سیاست پلیسی و اجبار (گشت ارشاد و اعمال محدودیت اجتماعی و غیره ) هم که الان بر همگان مشخص شده چرا که اصولا این جمعیت آنقدر بزرگ شده که خودش می تواند در زمینه اشتغال، خدمات و ... نهادهای خاص خود را هر چند به صورت زیرزمینی ایجاد و در این حوزه ها با نیروی قاهره به مقابله برخیزد.
تابناک عزیر، در خلاصه کردن و حذف بخشهایی از متن کاملا مختار هستید. فقط همین یک جمله هم باقی بماند کافیست.
تحولات حوزه فرهنگ (هنجار و باورهای مردم ساخت) را نمی توان با فتوا مدیریت کرد.
کریمی قدوسی کماکان دروغ می بافد و می تازد. یکی به او یادآور شود که گارگاههای زندان در ساعت 7 شب تعطیل است و کسی آنجا مشغول کار نبوده که دودگرفتگی خفه اش کند.