برگ زین دیگری در دفتر خاطرات
رانت 75 هزار میلیاردی!!!
پاسخ ها
ناشناس
||
۲۱:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۷
البته رانت به تولید که منجر به تولید و اشتغال بشود بد نیست، مزیت آن به خود مردم میرسد ولی رانت غیر هدفمند مثل همین پتروشیمی ها واقعا هدر دادن منابع ملت است.
اون موقعی که قرارداد کرسنت را به سطل انداختند باید بفکر این روزها می بودند که کسی ازشون گاز نمی خره چرا اونایی که اونطور بخاطر این قرارداد جیغ بنفش می کشیدند ساکتند ؟کشوری که دورتا دورسیاستش خط قرمزه چرا از فرصتهای اندکش استفاده نمی کنه !!!
هرکس که تریبون داره هر چیزی که دلش می خواد می گه وهرچیزی که دوست داره القا می کنه .اصلا"معلوم نیست این اظهارات را چه کسی با چه سلیقه ایی وبا چه نیتی وبا چه دلیل ومدرکی پخش می کنه .من نه پتروشیمی دارم ونه سهامدار پتروشیمی هستم .کلا"در هر موضوعی ما دکتر مهندس الکی زیاد داریم که از سر معده وبر اساس ذهنیت خودش وبا تریبونی که بدست آوردن هر مطلبی را انتشار می دن.
به نظر این مقاله عامدانه نوشته شده ولی اگر چنین چیزی نیست لطفا این کامنت را منتشر کنید:
1- شما نوشتید که با گذاشتن سقف قیمت 5000 تومانی برای گاز، رانت توزیع شده. ولی اشاره نکردید که این نرخ هم برای کشور تولیدکننده گاز بسیار بالا است. نرخ فعلی از نرخ گار هنری هاب آمریکا بالاتر است
2- الان در ایران نرخ گاز خانگی 120 تومان است ولی برای پتروشیمی 5000 تومان!
3- نوشتید که دولت می تونسته گاز رو صادر کنه و پول بیشتری بگیره. اولا بفرمایید در شرایط تحریم کی از ما گاز می خره؟ ثانیا بفرمایید اگر ما این قدر گاز زیاد داریم چرا در زمستان نیروگاه ها و کارخانه های سیمان مازوت می سوزانند؟ چرا دو ماه گاز پتروشیمی ها در منطقه عسلویه در زمستان رو قطع می کنند؟
4- به فرض که نرخ گاز پتروشیمی ها رو زیاد کردید. نرخ گاز برای کارخانه های سیمان و نیروگاه های برق که گاز مصرف می کنند رو چه می کنید؟ هزینه های برق و سیمان و ... به مردم منتقل میشن و گرانی پشت گرانی در راه خواهد بود.
نتیجه گیری:
1- جرات افزایش نرخ بنزین و گازوییل رو ندارند، به جاش گاز صنایع رو گرون می کنند.
2- مقاله یا عامدانه و برای آماده کردن فضا برای افزایش نرخ گاز پتروشیمی ها و سایر صنایع نوشته شده یا از روی بی سوادی نویسنده بوده. در این شک نکنید.
چون گاز را بخاطر تحریم نمی توانیم بفروشیم (بجز ترکیه واخیرا" عراق) پس باید با کارخانه های پتروشیمی (که قبلا" همه دولتی بودند ) به محصول مایع یا نهایتا" جامد قابل حمل تبدیل کنیم که می بایست ارزش افزوده ای (بغیر از خوراک ارزان) هم داشته باشد
همه این موضوعات به شرایط تحریمی برمی گردد که مانع از تحلیل درست اقتصادی صنایع پایین دستی نفت و گاز می شود
تا تحریم هست همین آش هست و همین کاسه !
رانت 75 هزار میلیاردی!!!