پیشنهاد می کنم ائمه جمعه مخصوصا شهر فرهنگی مانند رشت و استان گیلان علاوه بر مطالعات دینی در باره روان شناسی و جامعه شناسی بطور کل مخصوصا مردم استان خود بیشتر مطالعه کنند تا چنین مواضع ناصوابی را نگیرند که با نظر حضرت اقا در خصوص جذب حداکثری و این افراد را فرزندان این مرز و بوم دانستند در تضاد قرار گیرد. با این موضعگیری چه مشکلی حل خواهد شد ؟ائمه جمعه نقش مردمی خودشان را فراموش نکنند .این بیت را مامن و پناهگاه همه قرار بدهند هر چند مطابق با باورها و اعتقادات انها عمل نکند .
اینکه نخبگان حوزوی و دانشگاهیان طرفدار حجاب از تولید محتوای علمیِ دارایِ قابلیت اقناعی در جامعه هدف (بی حجابان و بدحجابان) ناتوانند به یک بحث است (اگر به این جمله ایراد دارید بد نیست محتواهای تولیدی طی چند ماه اخیر را بررسی کنید. تقریباً هیچ منبر و تریبونی نیست که در آن درباره حجاب مطالبه گری شود ولی میزان محتوای تولیدی در قابل مقاله، کتاب، بولتن، گزارش، نوشتار و غیره دقیقاً صفر است) اما اینکه الان موضوع از مساله حجاب عبور کرده و نیازمند تولید محتوا برای مساله "امر به معروف و نهی از منکر" آنهم در سطح نخبگانی شده ایم بحث دیگری است.
چرایی اینکه امام جمعه رشت و بسیاری از نخبگان حوزوی و مقامات الزاماً باید تذکرِ امر به معروف و نهی از منکر بگیرند جای سوال دارد!! اینکه چرا فردی عالم از حدود شرعی امر به معروف و نهی از منکر عدول می کند و حدود شرعی مساله را برای تحقق هدف مکفی نمی داند نیازمند تحقیق است.
شاید دلیل گرایشِ پلیسی حاکمیت به موضوع مقابله با بدحجابی دقیقا همین باور باشد که با امر به معروفِ اسلامی، نمی توان ابعاد گسترده مساله بی حجابی را کنترل کرد.
سوال: آیا مجموع کنشگری ِ کنشگران مختلف عرصه امر به معروف و نهی از منکر در سطح نخبگانی و حاکمیتی، دلالت بر باور ایشان به ناکارآمدی امر به معروفِ شرعی برای مقابله و کنترل پدیده بدحجابی است و اگر در تخلف از حدود شرعی امر به معروف، تذکری داده می شود مربوط به مواردی است که مثل مورد امام جمعه رشت، عدول از این حدود به صورت بسیار شاذّ صورت می گیرد.
به این می گویند سیاست یک بام ودو هوا - چنانچه جلسه را ترک نمی کرد در این صورت خیلی از انتقادات بر این محور بود که چرا امام جمعه در جلسه ای که بعضی از از حاضران آن حجاب کامل نداشتند حضور یافته است بالاخره ادم می ماند که به چه سازی برقصد .در هر صورت بایستی پاسخ بدهد چه می ماند وچه حالا که رفته است .
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۵:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
همانطور که زنها در حجاب خود اختیار دارند ، ایشان هم بدون ابراز تنفر و بیزاری ، جلسه را ترک می کردند .
موسی به دین خود ، عیسی به دین خود
قدری زندگی مسالمت آمیز با اندیشه های متفاوت و مخالف را یاد بگیریم
درود بر امام جمعه شجاع اینقدر محافظه کاری کردن مسئولان که کار به اینجا کشید حالا دیگه جرات جمع کردنش رو ندارن اگر در برخورد با فساد و رشوه واختلاص و... قاطعیت داشتن الان جامعه به این بی بندوباری و به این بی دینی که الان دچارش شده نمیرسید پدر همه بدبختیها فقره و بی عدالتیه که متاسفانه توی مملکت ما بدجوری رخنه کرده هردو مورد یکی از پرخوری داره میمیره ویکی از نداری .
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
اگر ممکنه توضیح بدهید شجاعت ایشان در چه بوده است؟ چرا برای منکرات دیگر جلسه را ترک نمی کنند؟ تازه این هم از ترس مقام خودشان بوده است.
آقای فلاحتی نه هیجانی شدند و نه به منافع شخصی خودشان فکر کردند چون اگر منافع شخصی در میان بود نباید هیچوقت از جلسه بیرون می رفتند. به نظر بنده او یک کار منطبق بر اساس دین انجام دادند. کار بد علنی یک عده را دیدند و گفتند بیزار هستند. این اعلام هم نوعی تبیین است مگر بگیر و ببند راه انداختند؟ گفتند من از این کار بدم میاد... عده ای که خیلی راحت در نظام جمهوری اسلامی در روی سن آمفی تئاتر روسریشون رو انداختند، کارشان آن قدر بد و زشت بوده که در مقابل این کار امام جمعه لازم داشته است. همیشه نمیشه که هر کاری بکنند ناز و نوازش کنیم که...
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۶
البته گفت از آدما بیزاره نه کار اشتباه.
این جمله برای کسی که لباس روحانیت پوشیده نشان دهنده هیجان و ... است.