آندرانیک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
نیروگاه اتمی متسامور در خاک ارمنستان و در فاصله حداقل 20 کیلومتری رود ارس قرار گرفته است. به فرض نشت مواد رادیواکتیو آیا شهروندان ارمنستان بیشتر به سرطان مبتلا می شوند یا شهروندان عزیز مشکین شهری که در فاصله 100 کیلومتری از رود ارس و 880 کیلومتری از نیروگاه متسامور ارمنستان قرار گرفته است و یا همشهریان عزیز ما که در جلفا در کناره رود ارس و در فاصله ای بسیار نزدیکتر از نیروگاه قرار گرفته اند؟ متاسفانه این نیروگاه نیز همچون سایر موارد دستآویز سیاست های مغرضانه ترکیه و آذربایجان و خودفروخته های داخلیشان شده است. لطفا مطالعه و تفکر فراموش نشود.
پاسخ ها
علیرضا
| Singapore |
۱۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
اولا فاصله متسامور با ارس حدود ۱۰ کیلومتره ! در ثانی انباشت مواد الاینده به خصوص فلزات سنگین در پایین دست رودخانه صورت میگیره و بیشترین اسیب رو به این مناطق میزنه ، ثالثا قضیه فقط نیروگاه اتمی نیست بلکه پساب معدن مستقیما به ارس ریخته میشه و خود ارمنی ها و حتی استاندار اذربایحان شرقی هم معترف بود ، ماله کشی امثال شما غیر قابل درکه!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
بالاخره یه ارمنی جرات کرد اسم واقعی خودشو بنویسه اقای اندرانیک تنها راه حل اذربایجان اخراج همیشگی شما از قفقاز و فرستادن به جایی است که ازش امدید خودتان هم که قبول دارید؟ 200 سال پیش توسط عثمانیها از اناتولی و واسپوراکان (وان امروزی) به اذربایجان تبعید شدید در 1920 روسها منطقه روان (ایروان) را که بخشی از خاک اذربایجان بود خودمختار اعلام کرد و بعد از فروپاشی شوروی کشوری به نام ارمنستان ایجاد شد در تاریخ هیچ وقت کشوری به اسم ارمنستان نبوده
آندرانیک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
در جواب علیرضا: خوب پس بحث آلودگی اتمی منتفی
می شه و نیروگاه متسامور از لیست متهمان باید حذف
بشه
و در جواب دوستی که حتی جرات نکرده یه اسم جعلی برای خودش انتخاب کنه هم فقط یه توصیه دارم و اون اینه که فقط مطالعه کن و از روی هوا حرف نزن. خودت کامنت خودت رو بخون ببین چقدر تناقض در نوشته های خودت هست
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
ارمنستان پساب نیروگاه اتمی ماتسامور و همچنین پساب معادن مس را بداخل رودخانه ارس وارد می کند ، رنگ آب بعد از گذر از مرز ارمنستان به سبز تغییر می گند که ناشی از پساب معادن مس ارمنستان می باشد. چیزی که برای ارمنستان مهم نیست سلامتی محیط زیست و جان انسان‌ها می باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
1-قبل از هر چیز بایدیک آزمایشگاه معتبر و مجهز میزان آلایندگی شیمیایی و میکربی و رایو اکتیو ارس را آزمایش و نتیجه را در اختیار عموم قرار دهد.
2 - آزمایشگاههای پایش دائمی باید در محل های انشعاب آب به خاک ایران وجودداشته باشدو نتایج آزمایش هایشان روزانه در چند نوبت ثبت و ضبط وبه مراجع مربوطه گزارش شود.این آزمایشگاهها نباید صوری باشند بلکه از نظر تجهیزات و نیروی متخصص کارشان قابل اتقا باشد.
3- به نظر می رسد غیر از آلودگیهای ناشی از پساب معادن مس و مولیبدن که در ناحیه نزدیک مرز نوردوز وارد ارس میشود بقیه آلودگیها قبل از ورود آب به مرز ایران اتفاق می افتد حتی پساب نیروگاه اتمی نیز در منطقه مرز ارمنستان و ترکیه وارد ارس میشود یعنی قبل از ورود آب به منطقه مرزی ایران. پس اگر آلودگی وجودداشته باشد در تمام طول مرز و در تمام مناطق انشعاب آب به ایران این آلودگی وجود خواهد داشت.در نزدیکترین منطقه به نیروگاه، فاصله ارس تا نیروگاه حدود 16 کیلومتر است و احتمالا پساب آن نیز در همین منطقه وارد آب ارس میشود. توجه شود که آلودگی احتمالی ناشی از پساب مد نظر است نه آلودگی هوا چون بعضیها خلط مبحث می کنند.
4- شاید نقش آلودگیهای ناشی از پسابهای صنعتی و فاضلابها بیشتر از مورد نیروگاه باشد که البته باید بعد از تجزیه و تحلیل کامل توسط یک مرجع معتبر ، نظر نهایی اعلام بشود.
5- امیدواریم واقعا قضیه مثل قضیۀ آزمایش برنج خارجی چند سال پیش نباشد که بعداز آنهمه انرژی و تمرکز ، یک خروجی قانع کننده از آن بیرون نیامد.یکی گفت مضره یکی گفت مضر نیست و نهایتا قضیه فیصله یافت بدون خروجی متقن.
5- خوب است موضوع نیروگاه اتمی فوق بدلیل فاصله کم آن با ایران و قدیمی بودن آن و اخطارها و گزارشهای بین المللی همیشه مورد توجه مسئولین مربوطه باشد وپایش های ناشی از آلودگی هوا وتبادل اطلاعات با ترکیه و ارمنستان در این زمینه انجام شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۳۱
امنیت دارم نداشم چه می شد