سوال اصلی روزنامه رسالت این است:
چرا در عرصه اقتصادی، محکومانی که روی پیشانی آنها برچسب جاسوس زده شده باشد نداریم؟
جواب: آشفتگی در فضای اقتصاد ایران به قدری زیاد است که اصولاً هر گونه قرینه ای که در قالب گزارش یا برگ خبر به دستگاه اطلاعاتی واصل شود به سادگی به مسایل داخلی تفسیر می گردد و در این آشفته بازار انتساب قراین به جاسوس و بهره گیری از آن برای وارد کردن ظن به افراد و گروهها بسیار مشکل و تقریباً ناممکن است.
بحرینیان مثالی از بازار انحصاری خودرو می آورد که حتی در صورت صحت ادعای ایشان، انتساب این قرینه به دخالت بیگانگان و انتساب عمل واقع شده به جاسوسی ممکن نیست و منشأ داخلی ِ قرینه ذکر شده حتی در متن خودِ ایشان هم مشهود است و پای هیچ دولت بیگانه ای در کار نیست اما نکته مهمتر اینجاست که اقتصاد ایران تقریباً تمام حوزه های خود، آکنده از قراین اینچنینی است.
قوانین و برنامه های اقتصادی
بورس
نفت
خودرو
کالاهای اساسی
نهاده های دامی
مسکن
آب
زمین
و این لیست می تواند تا چند ده سطر ادامه پیدا کند.
با این توضیحات سوال روزنامه رسالت را به مطالبه ی روزنامه رسالت از حاکمیت برای فرافکنی در مشکلات اقتصادی تفسیر می کنم.
نکته: ضعف نیروی انسانی نهادهای اطلاعاتی که در نوشتار روزنامه رسالت به نیروهای اطلاعاتی منتسب شده کاملاً مورد تأیید من است اما در مسایل اقتصادی و در شرایط کنونی که ریشه داخلی عمده مشکلات کاملا مشهود است طرح بحث جاسوسی جایگاه چندانی ندارد.
ضمناً به ایشان یادآوری می کنم که سفارتخانه و شرکت ها و اتباع خارجی و ارتباطات ایشان به عنوان اهداف ثابت ضدجاسوسی، تحت رصد هستند و اگر مشکلی وجود دارد ناشی از تفاوت در مهارت های نیروهای حریف در کار حرفه ای اطلاعاتی است و نه فقدان سواد اقتصادی در این نیروها و این موضوعی است که اهمیت تغییر سیاست های جذب نیرو در دستگاه اطلاعاتی و حرفه ای کردن معیارهای ارزیابی دوره ای نیروها به طوری که منجر به تعدیل و جایگزینی نیروهای ناکارآمد شود را یادآوری می کند.
تا زمانی که معیارهایِ جذب نیرو برای میز افغانستان و میز آمریکا و اسرائیل یکسان باشد و حتی نیروها امکان جابجایی بین میزهای مختلف را داشته باشند چشم اندازِ موفقیت در مقابل سرویس های قدرتمند جهان، چندان قابل تحقق نخواهد بود.
راه حل اقتصاد ما از نظر مسئولین یکی است و آن پاک کردن صورت مسئله است ! به جای ارائه راهکارهای اقتصادی خبرنگاران وکسانی که مشکلات را گزارش میکنند بازداشت میکنند وحواس مردم متوجه حجاب میسازند به این ترتیب موضوع اقتصاد کمتر مطرح میشود
اسرائیل و بعضی از کشورهای اروپایی مثل انگلیس و همچنین منافقین نیز از توسعه روابط ایران و کشورهای همسایه شدیداً عصبانی هستند و سرمایهگذاریهای گران قیمتی را که علیه ایران انجام داده بودند بر باد میبینند.
آقای شریعتمداری (کیهان)فقط دولتی های سابق از دولت سیزدهم ناراضی نیستند .90 درصد مردم از عملکرد این دولت ناراضی اند . فقر ، تورم ، گرانی ، فساد ، بی خیالی درد مردم ، وعده های پوچ ، مسکن ، دارو و ... اینها نمونه ای از عملکرد ضعیف دولت در دو سال گذشته است . البته تعطیل کردن صنعت وکارخانه ها برای تامین برق خانگی هنر نیست . به اقتصاد کشور ضربه زدن و جبران خسارت را از جیب مردم دادن هنر نیست . همانطورکه از بانکها قرض گرفتن و یارانه دادن هنر نیست.