این حکم به دلیل عدم اجازه ادامه تحصیل داوطلبان شبهه دار کنکورهای پیش از سال ۱۴۰۱ و قبل از آن بر اساس احکام هیأتهای بدوی و تجدید نظر رسیدگی به تخلفات آزمونهای سراسری بازمی گردد.
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
قانون رسيدگي به تخلفات و جرايم در آزمونهاي سراسري و آیین نامه اجرایی آن، بدترینِ قوانینی است که تا این لحظه بررسی کرده ام.
مثال جزئیات "بررسي هاي فني و علمي" در ماده 11 قانون در ماده 29 آیین نامه اجرایی به حداقل دو مورد از سه بند زیر تفسیر می شود:
حداقل شامل دو مورد از موارد ذيل مي باشد:
الف ـ تفاوت فاحش نمره و رتبه اكتسابي با سوابق تحصيلي، معدل و آزمونهاي قبلي داوطلب.
ب ـ گزارش واصله به دستگاه برگزاركننده آزمون كه از اشخاص حقيقي و حقوقي مورد وثوق رسيده باشد.
ج ـ داوطلباني كه پاسخنامه هاي آنان در تمام يا برخي دروس از لحاظ گزينه ها به طور غير متعارف مشابه و يكسان باشد.
در آیین نامه اجرایی صِرف تفاوت فاحشِ در نمرات (موضوع ِ بند الف) نمی تواند در صلاحیت علمی داوطلب تردید ایجاد کند و یا همسانی پاسخ نامه دو نفر (موضوع بند ج) بلکه حتماً باید دو بند از این سه بند حتما حضور داشته باشد که با توجه به مثال ذکر شده در متن ماده 11، به نظر میرسد آیین نامه از حدود مورد نظر قانونگذار در ماده11 عدول کرده و بند ب ماده 29 آیین نامه را به هیچ وجه نمی توان در ذیل عنوان "بررسیهای فنی و علمی" تعریف کرد.
اما بعد
"افراد پذیرفته شده نهایی" هم در متن استفساریه و هم در ماده 33 آیین نامه آمده است. این اصطلاح در متن قانون موجود نیست و در آیین نامه هم صرفاً در ماده 33 بدون ذکر هیچ توضیحی آورده شده است.
حداکثر تعریفی که بر اساس ماده 33 از "افراد پذیرفته شده" می توان ارائه داد این است: فردی که نتیجه آزمون اولیه او توسط هیأت بدوی بر اساس نتیجه آزمون مجدد تأیید شده و و به دانشگاه يا مؤسسه آموزشي محل قبولي معرفي مي گردد. که البته این تعریف قابل تطبیق با کاربرد این اصطلاح در استفساریه نیست.
تعریفی که از استفساریه قابل استخراج است: "افراد پذیرفته شده" کسانی هستند که سازمان سنجش بأی نحو برای آنها کارنامه قبولی صادر کرده و موفق شده اند در دانشگاه ثبت نام کنند.
نگارش این قانون و آیین نامه اجرایی آن و حتی قانون استفساریه متعاقب آن در میان قوانینی که من دیده ام بدترین نگارش قانون است.
نتیجه گیری: مشکل اصلی در این قانون از آنجایی نشأت می گیرد که تهیه کنندگان آیین نامه اجرایی، اتهامات مطرح شده در بند ب ماده 29 آیین نامه را به جای آنکه ذیل ماده 5قانون تعریف کنند زیر ماده11 تعریف کرده اند و با این کار ادله ی تردید در صلاحیت علمیِ داوطلب صرفاً در بررسی های علمی و فنی خلاصه نمی شود و زمان کشف ادله ی موضوع بند ب می تواند به بازه ی زمانیِ پس از توزیع کارنامه های قبولی منتقل شود. در این شرایط داوطلب با دریافت کارنامه قبولی، سند مورد قبول دانشگاه برای ثبت نام داوطلب و تبدیل داوطلب به "فرد پذیرفته شده نهایی" و در مرحله بعد تبدیل شدن به دانشجو را کسب کرده است و از شمول ماده11 خارج شده است.
حق تعدیل و سانسور برای تابناک محفوظ است.
سخنی با تابناک: این نظر اگرچه کمی پیچیده است و شاید ارتباط گیری عموم مخاطبان تابناک با آن سخت باشد ولی انتشار این نظر شاید بتواند به اصلاح آیین نامه اجرایی قانون کمک و زمینه بروز مشکلات در سالهای آتی را از بین ببرد. این آیین نامه تا همین جا هم کم مشکلات ایجاد نکرده است.
مواد مورد استفاده در این نظر
ماده 11 قانون - چنانچه با بررسي هاي فني و علمي، بين نمرات و رتبه اكتسابي داوطلبي و سوابق تحصيلي وي مغايرتهاي غيرمتعارف مشهود و اساسي از قبيل عدم تطابق معدل ديپلم و دوره پيش دانشگاهي با رتبه و نمره اكتسابي در آزمون وجود داشته باشد، با تأييد هيأت هاي بدوي رسيدگي به تخلفات در آزمون ها از داوطلب در يك يا چند درس عمومي و اختصاصي امتحان مجدد به عمل مي آيد. تعيين وضعيت نهايي آزمون اين داوطلب، بر اساس نتايج حاصل از امتحان مجدد بر عهده هيأت هاي بدوي مي باشد.
ماده 29 آیین نامه ـ جهات بررسي رد و ترديد در صلاحيت علمي داوطلب حداقل شامل دو مورد از موارد ذيل مي باشد:
الف ـ تفاوت فاحش نمره و رتبه اكتسابي با سوابق تحصيلي، معدل و آزمونهاي قبلي داوطلب.
ب ـ گزارش واصله به دستگاه برگزاركننده آزمون كه از اشخاص حقيقي و حقوقي مورد وثوق رسيده باشد.
ج ـ داوطلباني كه پاسخنامه هاي آنان در تمام يا برخي دروس از لحاظ گزينه ها به طور غير متعارف مشابه و يكسان باشد.
ماده 33 آیین نامه ـ چنانچه هيئت بدوي صلاحيت علمي داوطلب را پس از انجام آزمون مجدد احراز نمايد، نتيجه آزمون اوليه داوطلب تأييد شده و به عنوان پذيرفته شده نهايي تلقي مي گردد و به دانشگاه يا مؤسسه آموزشي محل قبولي معرفي مي گردد. در غير اينصورت مردود علمي شناخته شده و مراتب به وي و واحد ذي ربط ابلاغ خواهد شد.
استفساریه ماده (۱۱) قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری
آیا کلمه «داوطلب» در ماده (۱۱) قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری مصوب ۱۳۸۴/۷/۶ شامل افراد پذیرفته شده نهایی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی میشود؟
پاسخ:
خیر، کلمه «داوطلب» در ماده (۱۱) قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری مصوب ۱۳۸۴/۷/۶ شامل افراد پذیرفته شده نهایی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی نمیشود.
پاسخ ها
زینال بندری
||
۰۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
کپی پیش پا افتاده و ناقصی از برخی قوانین بود و نیاز به سانسور ندارد در هر صورت با این همه سهمیه های مختلف که در همه کنکور ها تقلب توسط معدودی افراد قابل سرزنش نیست
جواب به نظر ۰۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
||
۰۶:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
نظر ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۸ برای من است.
ماده 11 صرفاً به تردید در صلاحیت علمی داوطلب در شرایطی که هیچ قرینه ای از تقلب از داوطلب کشف نشده باشد. (البته همانطور که در نظر اولیه هم شرح داده ام، هدف قانونگذار در آیین نامه تحریف می شود)
موضوع تقلب در شرایطی که ادله ای علیه داوطلب موجود باشد یا بعدا کشف و به نهاد رسیدگی کننده ارسال شود، از طریق ماده 5 قانون پیگیری می شود. حتی در این ماده واژه "تقلب" نیامده و مثلا در بند "د" ماده5 "کمک به داوطلب" ذکر شده.
از اینجای بحث می گذرم اما بحث سهمیه های قانونی (که مطرح کردید) و بحث صلاحیت سنجی مجدد افرادی که در صلاحیت علمی آنها تردید وجود دارد و بحث برخورد با متقلبین (کسانی که ادله علیه ایشان وجود دارد)، موضوعاتی جدای از هم هستند که همه ی تلاش من در این نظر، کمک به جامعه برای فهم این موضوع و تفکیک این سه از یکدیگر است. مشکلی که در آیین نامه هم مشهود است.
نکته: برخی سهمیه ها اگرچه مورد انتقاد قرار دارند (و نه تمام سهمیه ها) اما قانونی هستند اما علاوه بر این سهمیه ها، در دهه های گذشته بسیاری از نیروهای دستگاههای مختلف با برگزاری برخی دوره های آموزشی خارج از فرایند آزمون های سراسری، تحصیلات خود را ادامه داده اند و مدارک فوق دیپلم و لیسانس و ... گرفته اند که جمعیت بسیار بزرگی را شامل می شوند و من تا این لحظه ندیده ام کسی به این فرایند و تداوم احتمالی آن در شرایط کنونی انتقادی وارد کند. بسیاری از افراد که در ابتدای انقلاب با تحصیلات زیر دیپلم (موسوم به دیپلم ردی) یا دیپلم جذب ادارات و سازمانها شده بودند با همین دوره ها و تحصیل حین خدمت مدرک گرفته اند. (به دلیل خارج از موضوع بودن این بحث را ادامه نمی دهم)
اگر ایران به فناوری موشک هایپرسونیک با کلاهک هسته ای دست پیدا کند آمریکا چطوری میخواهد از عربستانی ها در مقابل ایران دفاع کند؟
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۲:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
ایران و عربستان با هم همسایه هستند و هر دو کشور مسلمان هستند، اگرچه ممکن است در مواردی با هم اختلافاتی داشته باشند که طبیعی است ولی هیچ گاه با همدیگر وارد جنگ نمی شوند پس از این بابت زیاد جوش نخور.
ناشناس
||
۰۳:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
همون روزی که مستعان رو رونمایی کردند خیال کل دنیا از تکنولوژی دفاعی ما راحت شد
ناشناس
||
۰۴:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
چی می گی....
ناشناس
||
۰۴:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
اگر را کاشتند در نیومد
ناشناس
||
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
خدا شفات بده
ناشناس
||
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
با فول تحریم یک ماه دوام نمی اری برین خداتنو شکر کننی قوانین جهانی نیم بند اجرا می کنند
محمد
||
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
هنری کیسینجر: دشمنی با آمریکا خطرناکست اما دوستی با آمریکا کشنده است. قابل توجه غربگدا های ایرانی
امروز دیگر مثل گذشته نیست بلکه مردم بیدار شده اند و با دنبال کردن اخبار و خواندن تاریخ به مسائل آگاهی کامل پیدا کرده اند. ایران امروز دیگر آن ایران ۵ دهه قبل نیست که آمریکایی ها در ایران هر غلطی می خواستند انجام می دادند و هیچ کس جرات بازخواست کردن آنها را نداشت، قرارداد ننگین کاپیتالاسیون می بستند، کودتای نظامی می کردند، اجازه پیشرفت از جوان ایرانی را گرفته بودند به طوری که فقط می بایست مصرف کننده کالاهای وارداتی آن ها می بود ولی امروز ایران با اتکا به دانشمندان وطنی در بسیاری از زمینه های علمی به پیشرفت های قابل ملاحظه ای دست یافته، اقتدار بین المللی یافته و در تحولات جهانی نقش دارد، خب باید هم آمریکا ناراحت باشد، آمریکایی که دوست دارد منطقه در فقر علمی به سر ببرد باید هم از این پیشرفت ها ناراحت باشد وگرنه که آمریکا با یک ایران عقب مانده و وابسته کاری ندارد و برجام و غیر برجام همه بهانه برای مهار قدرت علمی کشور و پیشرفت های روز افزون ایران است البته ما نباید به رذالت های سیاسی آنها توجه کنیم بلکه باید اولا به مسیر پیشرفت ها که خودکفایی و اقتدار کشور، حاصل همین پیشرفت هاست ادامه دهیم و در ثانی با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای مسلمان روابط دیپلماتیک و اقتصادی مان را بسط و گسترش دهیم و ثالثا با سایر کشورهایی که مستقل تصمیم می گیرند و کمتر تحت سیاست های آمریکا هستند از قبیل چین، هند، برزیل و کشورهای آفریقایی روابط سیاسی و تجاری و مالی مان را گسترش دهیم و نگوییم که آفریقا فقیر است و چیزی ندارد که به ما بدهد بلکه کشورهای آفریقایی از نظر منابع طبیعی منجمله طلا و ... غنی هستند و ما می توانیم پیشرفت هایی را که در زمینه پزشکی، دارویی، صنعتی و ... بدست آورده ایم در اختیار آنها قرار داده و از منابع آنها استفاده کنیم.
بازگشایی سفارت عربستان در تهران کار بسیار درستی است و ناراحتی مقامات رژیم نامشروع اسرائیل هم به همین خاطر است و طبیعی است که سعی کنند که روابط ما را با کشور عربستان خراب کنند زیرا که این رژیم می داند اگر کشورهای اسلامی با هم متحد شوند آن گاه دیگر نمی تواند به اقدامات ضد بشری اش در سرزمین های اشغالی ادامه دهد، دیگر نمی تواند به مرزها و حریم هوایی و زمینی سوریه و لبنان حمله کند پس سعی می کند به هر طریق ممکن تفرقه ایجاد کند تا به اهداف شومش در سرزمین فلسطین ادامه دهد تا شهرک سازی غیر قانونی کند. مردم مسلمان هم به خوبی می دانند مسلمان بیشتر هوای مسلمان را دارد تا یک فرد یهودی یا مسیحی و اتحاد مسلمانان باعث عزت هر چه بیشتر دنیای اسلام است.
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۸:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
چرا ایران ایران ۵ دهه قبل نیست ؟!! وقتی خیلی راحت چشمش را روی جنایات وخیانتهای روسیه بسته قطعا می !!!!تواند روی جنایتها وظلم های آمریکا هم ببندد
ناشناس
||
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۱۹
روسیه در زمان قاچار طبق قرارداد ننگین گلستان و ترکمنچای بخش هایی از ایران را جدا کرد، درست است که کار دولت روس یا به عبارت بهتر شوروی آن زمان کار درستی نبوده ولی این که بخواهیم در تاریخ آن دوران بمانیم هم کار چندان درستی نیست، بحث این است که آمریکا به سیاست های غلط گذشته اش در حال حاضر همچون گذشته، ادامه می دهد و فقط به منافع اقتصادی خود و تروئیکای اروپایی اش نگاه می کند و با این سیاست غلط نه تنها حق بسیاری از کشورها را در حال حاضر پایمال کرده بلکه باعث بحران آفرینی در دنیا شده ولی روسیه هر چند در بعضی جاها سیاسی کاری می کند ولی با این وجود مثل آمریکا نیست که براحتی و در راستای منافع اقتصادی اش، حقوق بشر را به هیچ گرفته که اگر روسیه هم بخواهد مثل آمریکا در راستای منافع اقتصادی خودش حقوق سایر ملت ها را پایمال کند هیچ فرقی بین روسیه و آمریکا نیست.
موضوع حجاب رواگر میخواستند حلش کنند، تا بحال حل شده بود.مشکل اینست که از بالا تا پایین میگویند جمعش میکنیم، بخاطر همین جمع نخواهد شد.برادر من حلش کن! یعنی یک راه میانه پیدا کن. یکتوافق، یک مصلحت اندیشی.
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟