مگر در برابر قانون همه یکسان نیستند چرا این تیتر خبری به نوعی زده می شود که انگار کار بسیار بزرگی انجام شده است واقعیت این است که اگر تا کنون انجام نشده باعث تاسف است و باید عذرخواه مردم بود که چرا تا کنون این رویه اجرا نشده است
طبری به ۳۱ سال محکوم شده بود بعد معلوم شد اصلا زندان نبود چو جرم او برای برخی احراز نشد ب ز هم به اعدام محکوم شد که معلوم نیست کجاست پسر آن نماینده هم به پنج سال محکوم شد که فعلا آزاد است رحیمی معاون اول احمدی نژاد هم همینطور وبسیار از این موارد
امان از یک متهمی که کسی را نداشته باشد و به باندی وصل نباشد . هرکدام از اینها که گفتم اگر رابطه ای نداشتند حتما اعدام شده بودند .
تا كي مي خواهد سربسته و در خفا از اين مصاحبه هاي عوام فريبانه انجام دهيد ؟
اگر مردم خودشون به اين فسادها پي نبرده بودند ؛ قطعاً به همين ميزان هم افشاگري ( البته كلي گويي ) نمي كرديد
در هر سیستمی شیوع فساد از بالا به پایین است و مبارزه با فساد هم باید از بالا شروع شود.
مفسدان فعالیتهای خود را در فضای خلاء انجام نمیدهند.
لذا همیشه افرادی در جریان فساد آنها هستند و شاید هم مشارکت دارند. ولی نمیتوانند/نمیخواهند/میترسند بصورت رسمی افشاگری کنند.
ولی در جمع خصوصی خودشان افشاگری میکنند و اطلاعات/شایعات دهان به دهان میگردد و در جاهایی مثل مترو، تاکسی و اتوبوس به گوش میرسد.
افراد فاسدی که به سطوح بالاتری از قدرت متصل هستند، خیلی زمان میبرد تا قانون به سراغشان برود و نوعا وقتی این اتفاق میافتد که جایگاه شخص قدرتمندی که به آن اتکا دارند، تضعیف شود.
مثل مهدی هاشمی که سالها اخبار فساد او دهان به دهان میگردید ولی بعد از تضعیف مرحوم هاشمی قانون سراغش رفت. یا برخی از اطرافیان احمدی نژاد که بعد از تضعیف احمدی نژاد قانون سراغشان رفت. یا دختر وزیر از رده خارج شده نعمتی.
متاسفانه این شکل مبازه با فساد، هیچ گاه فساد را از بین نخواهد برد و بیشتر شبیه تسویه حساب بین گروههای قدرت است تا مبارزه با فساد.
اگر سیستم بخواهد بطور واقعی(نه نمایشی) با فساد مبارزه کند، باید از بالاترین سطوح شروع کند و خود افراد صاحب قدرت اجازه بدهند که در مورد افرادی از نزدیکانشان (که شایعاتی از فساد آنها در جامعه دهان به دهان میگردد) تحقیقات صورت بگیرد.
چندین سال پیش در مترو تهران-کرج صحبت مسافر صندلی کناری را شنیدم که میگفت:
"یکی از نزدیکانش در نزاع خیابانی کسی را کشته است و اینکه خانواده مقتول فقط اصرار بر قصاص دارند و به هیچ شکلی(حتی پرداخت مبلغ خیلی زیاد) رضایت نمیدهند."
مسافر دیگری که ادعا میکرد مورد مشابهی برای نزدیکانش پیش آمده است، نام فردی به نام "طبری" از مقامات رده بالای قوه قضاییه را آورد و راهنمایی کرد که اگر توان مالی دارید سراغ "طبری" بروید. شماره حسابی را به شما میدهند و باید مبلغ چهار میلیارد تومان(در آن سالها مبلغ خیلی زیادی بود) به آن حساب واریز کنید. سپس حتی اگر طناب دار دور گردن محکومی باشد، ابتدا او را به زندان انفرادی منتقل میکنند و پس از مدتی بی سر و صدا آزادش میکنند و تاکید میکنند که فراریش دهید و ترجیحا به خارج از کشور.
بعدها که پرونده طبری جنجالی شد، یادم آمد که شهرت فساد این فرد به مترو هم رسیده بود.
ولی در کمال تعجب فساد او برای مقامات قوه قضاییه(آقای اژهای) محرز نشده بود.
یکی از ریشه های اصلی فساد در این کشور به اسم وظایف نمایندگی توسط برخی از نمایندگان مجلس انجام میشود. تاکنون با این معضل بزرگ چه برخوردی شده؟ چرا مسائل مهمی همچون شاسی بلند نمایندگان لاپوشانی شد و هزینه های سنگینی به نظام تحمیل کرد که با هیچ قیمتی دیگر نمیتوان آن را برگرداند؟
پاسخ ها
علی
||
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۴
حدود ۴سال قبل بیش از ۱۰۰نماینده مجلس آن زمان بدلیل انواع خلافهاییکه انجام داده بودند رد صلاحیت شدند، ایا اونها به جرائمشان رسیدگی گردید،قطعا خیر وشایدهم تشویق شده و پستهای بالاتر گرفتند.
تفکرنقاد
||
۱۸:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۰۴
درود بر شما.
در مساله واگذاری خودرو خارج از ضوابط به نمایندگان، درست قبل از پرسش از وزیر. قتی که مشخص شد تعداد نمایندگان آلوده زیاد هستند، باید مجلس منحل میشد و از نو انتخابات مجلس انجام میشد. شک نکنید که اگر این اتفاق با این وسعت در کشوری با سیستم سالم پیش آمده بود، مجلس را منحل میکردند.
اتفاقا فرزندان مقامات ارشد باید شفاف محاکمه شوند و مجازات أنها باید سخت تر از مردم عادی که بخاطر فقر و نداری دزدی میکنندباشد ؛رانت اختلاس رشوه یک صورت زشت وخلاف است و کسانی که لیاقت پستها ومقام را ندارند وجا خوش کردند آنهم دزدی است جاه ومقام هم باید به افراد سالم و متخصص داده شود ,
لابد حکم نهایی اش هم یک تنبیه خانگی خواهد بود
درست مثل بچه میر سلیم و بقیه